The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 23:29
Ja rozumiem wk***ienie związane z opóźnieniami, ale, że stadion nie jest gotowy z powodu festiwalu kultury żydowskiej - na to nie wpadłem Niektórzy jak coś palną to naprawdę ręce opadają
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2010, 23:32
Świetna fotka:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0945652595.jpg
Bardzo żałuję, że nie jest w wyższej rozdzielczości- miał bym nową tapetkę.

Zaskoczyło mnie to, że oświetlenie murawy będzie również na północnej i południowej.Nie mogę się już doczekać

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
rarog
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 00:22
Witam wszystkich!

Sprawie stadionu i ogólnie Majchrowskiemu przyglądam się od dłuższego czasu i jedno mi się nasuwa: największym błędem jaki Zarząd mioże popełnić jest przejęcie stadionu w momencie kiedy nie będzie w 100% skończony. Jestem w stanie się założyć o całe moje zaskórniaki, że w takim wypadku nie będzie wykończony nigdy! Dlatego ma prośbe do Was, naciskacje na miasto, ale nie na Wisłę, żeby jak najszybciej wrócić. To po prostu nie jest w naszym interesie. Daliśmy radę jeździć do Sosnowca? To damy radę pomęczyć się na Hutniku, rok lub półtora.

W każdym razie, pomijając wybory, nie można sprawy tak zostawić. Dlatego proponuję zgłaszać skargi do NIKu. Może to zrobić każdy, wystarczy podać imię i nazwisko oraz adres. Można to zrobić tutaj:
http://nik.gov.pl/mail_form.php
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.08.2010, 00:24
Problemem nie jest brak kasy na stadion (bo 505mln przyznane na obiekt 33tys to baaardzo dużo!), ale sposób w jaki je wykorzystano. Przez cały *******nik z projektem i przetargami ta kasa się "rozeszła". To nagle wykonawca zarząd 30mln, później 75mln. Obtułowicz powinien się tłumaczyć, co do diabła zrobił z projektem, że wykonawca zażądał aż tyle dodatkowej kasy. Ciekaw jestem czy ZIKIT przygotował jakikolwiek kosztorys dodatkowych prac jak IT, murawa, wyposażenie, czy po prostu dał tyle, ile chciał Polimex. Tutaj można stawiać już tylko pytania:
Czemu do diabła nie ogłoszono przetargu, tylko zwlekano z tym aż do chwili, gdy na przetargi było zbyt późno?
Czemu ZIKIT kłamał, że najpierw te dodatkowe 30mln przyznane w tamtym roku, to już wszystkie pozostałe koszta? Nawet na dokończenie trybuny wschodniej to zbyt mało, jak się teraz okazało.
Dlaczego ZIKIT kłamał, że te kolejne 75mln przyznane w tym roku, to już koniec kosztów?
Dlaczego ZIKIT kłamie w sprawie oddania obiektu do użytku?
Dlaczego prezydent opowiada farmazony o zapleczu trybuny północnej, oddaniu obiektu do użytku, skoro chyba nigdy nie był na placu budowy, nie mówiąc już o przejrzeniu opinii o obiekcie czy dokumentacji przetargowej?
Dlaczego mimo przyznania dodatkowych 30mln na trybunę wschodnią nie zamontowano telebimu, wyposażono kiosków gastronomicznych i zrezygnowano z wykończenia elewacji?
Dlaczego zrezygnowano z granitu przed trybunami N/S/W/E, skoro granit ten był zawarty w przetargu, a wykonawca dostał jeszcze dodatkowe 75mln PLN?
Dlaczego nie ujęto wykonania murawy i montażu IT w przetargach, tylko próbowano coraz to nowe koszta zrzucić na Wisłę?
Dlaczego na trybunie zachodniej nie będzie kiosków gastronomicznych, telebimu, skoro przyznano dodatkowe 75mln PLN na prace związane z tą trybuną i montażem IT?
Dlaczego od 3 lat nie ogłoszono przetargu i nie wykonano wnętrza trybuny północnej?
Dlaczego nie wyposażono kiosków gastronomicznych na trybunie południowej, skoro były one w projekcie, a wnętrze wykonywano?
Dlaczego inwestor nie pilnuje wykonawcy, aby ten dotrzymywał terminów, a przedstawiciele ZIKITu nie mają pojęcia o stanie faktycznym budowy i opowiadają głupoty?
Dlaczego nie uznano poprawek zgłoszonych przez kibiców i klub, w sprawie ilości kas oraz zamaskowania elementów klimatyzacji na stadionie?
Dlaczego nie robi się nic, aby zmienić stan budowy?

Ciekaw jestem, co odpowiedziałby na to Pan Prezydent i ZIKIT.
Do tego nie spieszy im się z odpowiedzią na interpelację, a termin minął ponad 2 tyg temu.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 07.08.2010 o godz. 00:27.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.08.2010, 09:26
A propo atrakcji na otwarcie

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ocka,id,t.html
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 07.08.2010 o godz. 09:28.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.08.2010, 09:34
PiotrG, bardzo dobre pytania, szczególnie o granit ujęty w przetargu i dodatkowe 75mln dodane do projektu
Gdzieś te pieniążki uciekły....sprawa powinna być zgłoszona do NIKU

Skandalem jest cięcie kosztów wyposażenia i infrastruktury celem pokrycia zmian projektowych...
Skandalem jest zrobienie projektu, który wymaga aż takiego zwiększenia nakładów finansowych,
Cóż Zikitowi z dumy, że wygrał Polimex i dał cenę 20mln niższą niż zakładano, skoro dołożono mu 75mln.

NIK powinien zbadać i tę sprawę, czy nie było wiedzy, że da się zarobić w Krakowie na dodatkowych robotach....tu się nasuwa zasadnicze podejrzenie,
czy wszystko było prawidłowo rozliczane, wg obwiązujących procedur...to są naprawdę duże kwoty, których nagle brakuje
Runner

Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 09:36
oni by sie lepiej zajeli skonczeniem stadionu a nie "atrakcjami" bo w taki sposob to nigdy tam nei zagramy..
Ps ale wsumie dobre u nas zagra gwiazda rocku Prince a u sraxy "gwiazda " MAlenczuk
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 07.08.2010 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.08.2010, 09:44
Dokładnie !
Przecież zamiast tej jebanej "gwiazdy" można zrobić coś z elewacją, albo agregatami klimatyzacyjnymi.
No ale wiadomo, trzeba zrobić szum medialny w ogól otwartego stadionu- prezydentowi będzie to bardzo na rękę.

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.08.2010, 10:07
Kto jest organem nadzorującym urząd prezydenta miasta Krakowa?

Bo że ZIKiT mówi tak jak Machrowski karze to wiadomo.

Jak Ziobry nie trawię to gdyby go napuścić byłby facet w swoim żywiole.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.08.2010, 10:50
Jak spełnią się zapowiedzi i superpropozycje Waszego prezydenta na nowy stadion przyjadę w listopadzie na koniec rundy, więc SuchyTSW na razie pozostają jak i dla Was Krakusów jak i dla mnie SS.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.08.2010, 11:07
Wlasnie czytam dodatek do GK i wypowiedz Majchrowskiego nt stadionu.Podaje kilka szczegolow: trybuna Pólnocna ma zostac otwarta w polowie wrzesnia po wykonaniu klatek schodowych,do 20 sierpnia bedzie gotowe cale oswietlenie stadionu,3 kasy w narozniku stadionu sprzedaz biletow w sklepie z pamiatkami oraz w punktach zewnetrznych na terenie miasta.Na koniec wypowiedz o zakonczeniu całej inwestycji.Zaplanowana ona jest na koniec pazdziernika .Wtedy ma zostac oddany cały stadion bez rozwiazan tymczasowych bez nieuregulowanych spraw.JEZELI JEDNAK PRZED OFICJALNYM OTWARCIEM SPELNIONE ZOSTANA WARUNKI DO ROZEGRANIA MECZOW PRZY JEDNEJ LUB DWOCH TRYBUNACH MECZE BEDA ROZGRYWANE.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.08.2010, 11:17
No to trafiłem-w listopadzie dopiero zobaczę stadion w całej "okazałości".
Tak z dalekich stron krótka historyjka-gdy w sierpniu 2007 byłem na E ze znajomymi,jeden z nich powiedział "to niedługo cały stadion będzie zbudowany",a ja "chyba tak". Od tamtej pory minęły 3 lata-miasto buduje jedną trybunę (nie liczę okrąglaka itp.) średnio póltora roku. To jest wynik moi państow godny podziwu.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 12:57
Alez Wy macie problemy .20 lat jeżdziłem na Wisłe zatłoczonymi Ikarusami i nie narezkam .Traktuje to jak element meczu i nie przeszkadza mi to .Jak ktoś chce wygód i komfortu to nie sobie wexmie taryfe i po sprawie . Autem tez się da dojechać bo przeciez nie trzeba parkowac przed samym wejściem . Zresztą jak się zakorkuje pół miasta na kilku meczach to miasto nie będzie miało wyjścia i będą musieli to jakoś rozwiązać .
Co do hort magiko to wydaje mi się że warto próbować i się nei poddawać . Jak to słysze to mnie ciary przechodzą
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.08.2010, 13:49
Naprawdę uważacie, że ta inwestycja zasługuję na to, by uczcić ją w ten sposób?Koncet gwiazd to parę milonów złotych.Nie zastanawialiscie się nad tym, ile by można było w stadionie za tą kasę ulepszyć?
Np gdzie telebimy, głupia kostka brukowa zamiast asfaltu, jakaś elewacja, czy chociaż farba....

Śmiać mi się chce

Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 13:55
Ale o kostce brukowej, elewacji itp nie będzie głośno w całej Polsce... A to jest pożywka dla majchra. Nie zdziwyłbym się gdyby podał nazwisko jakiejś megagwiazdy na np. tydzień przed wyborami...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 07.08.2010, 15:19
Niech podaje! Będzie kompromitacja, jak stadion nie będzie gotowy w październiku.
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.08.2010, 15:52
O żadnej kompromitacji mowy być nie może, a to dla tego, że urzędnicy i ZIKIT nie znają tego słowa lub jego znaczenia!

Nie potrafię zrozumieć do dziś, jak to jest możliwe, że w Krakowie odchodzą takie przekręty, przekręty o których wszyscy wiedzą, i z którymi nic nie można zrobić. Nie można zrobić dla tego, że instytucje do których zgłasza się takie sprawy albo mają to w dupie albo same czerpały z tego zyski!

P.S Kasa jest na kontach urzędników i to jest fakt! Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że 90% polityków w zeznaniach podatkowych ujawnia dochody roczne rzędu 150tys zł (przykładowo) a na każdą kampanie są w stanie wyłożyć kilka razy tyle?!

Gdybym spotkał Jacka M. pseudonim (prezydent miasta Krakowa) napluł bym mu w twarz bez żadnych wyrzutow sumienia!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 07.08.2010, 17:02
Właśnie oglądam otwarcie stadionu legi i robi mi się smutno, nie przez to ze legia przyzwoicie gra z Arsenalem i raczej zdobędzie mistrza ale przez fiestę, jaką działacze urządzili w związku z otwarciem stadionu... Gdyby u nas było podobnie... My nawet nie rozegramy sparingu z renomowanym klubem (choć w obecnej sytuacji może to i lepiej). Nie żebym zazdrościł, mam ich w d..., ale sami przyznajcie...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 07.08.2010, 17:05
Tylko to akurat nie wina klubu, a inwestora.
Gdyby stadion był gotowy 15 czerwca, jak zapowiadano, to na organizację meczu nawet z Interem Mediolan byłby czas. Chociaż ja bym nadziei na sparing z wielkim klubem nie tracił, jak stadion skończą pod koniec sezonu, to w przerwie będzie okazja aby coś zorganizować.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 17:11
Ciekawe kiedy zagramy ten mecz towarzyski z Borussią, o którym była mowa kiedy Błaszczu przechodzil do BVB. A kiedy to było.... Fajniejszą sprawą na otwarcie stadionu byłby taki pojedynek, a nie jakiś tam koncert.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2010, 17:54
Mam nadzieję, że nie zostanę zjechany, ale już się pogubiłem w tym wszystkim.
Jest szansa, że mecz z Polonią Bytom zagramy już na Reymonta ?
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Stary 07.08.2010, 18:06
Billy napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nie zostanę zjechany, ale już się pogubiłem w tym wszystkim.
Jest szansa, że mecz z Polonią Bytom zagramy już na Reymonta ?
nikt tego nie wie, Prezydent jest chyba za opcją listopadową czyli raczej cała runda na SS, ZiKiT mydli oczy, że już 4 kolejkę zagramy u siebie. Nie znamy stanowiska Wisły, poczekajmy na info właśnie od Wisły, bo ani ZIkitowi ani Prezydentowi nie ma co już wierzyć, to jest farsa z tymi terminami

aby wszystko jak deklarują było skończone do końca października, musieliby oba place przed 3 trybunami już teraz zacząć wykonywać, na pewno nie wyrobią się w 2 miesiące (zaczynając od września) chyba, że kosztem jakości...masakra, grudzień to opcja optymistyczna....ja stawiam na marzec 2011, przecież wykończeniówka trybuny wschodniej ciągnie się już przeszło 4 miesiące,
dowód - porównajcie fotki ze stanu wschodniej trybuny jak była na etapie obecnie zachodniej.
Ostatnio edytowane przez runner : 07.08.2010 o godz. 18:10.
Runner

Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 07.08.2010, 18:10
czy jest nad tym wszystkim jakiś nadzór? Ech.... Dobrze że nie mamy dobrej drużny, bo żal byłoby chłopaków...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2010, 18:30
Ale na 7-ego wrzesnia we wszystkich oficjalnych zrodlach widnieje w Krakowie mecz z Australią.
Mogliby sie sprezyc zeby chociaz te 3 trybuny byly skoczone wtedy - Aussie to fajna ekipa i szkoda by
bylo ten sparing stracic.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Stary 07.08.2010, 19:10
Czy parkingu w Balicach nie projektował może nasz projektant pan O.
wygląd industrialny jak nasza wschodnia trybuna...

Runner

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.08.2010, 19:20
runner napisał(a):Wyświetl post
Czy parkingu w Balicach nie projektował może nasz projektant pan O.
wygląd industrialny jak nasza wschodnia trybuna...

juz nie raz o tym wspominalem, wsadzic tam szyby na calej dlugosci i wielkiej roznicy nie zobacze.. i faktycznie to co tam jest wyglada niezle, ale na parking a nie stadion...

Mecz z Australia? zapomnij, mecz ma byc 7 wrzesnia, a trybuna Polnocna w polowie wrzesnie, wiec nie ma szans...
Moze ktos z pracujacych na budowie wiele dlaczego oni pracuje tylko pn-pt 8-16? jesli chodzi o budowe zachodniej? tj dach duzy, daszek pod duzym dachem, ukladanie kratownic, brak wstawiania okien? (a tego juz nie mogli by robic zeby zamknac trybune?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 07.08.2010, 19:20
master777 napisał(a):Wyświetl post
czy jest nad tym wszystkim jakiś nadzór? Ech.... Dobrze że nie mamy dobrej drużny, bo żal byłoby chłopaków...
"Jest". Tylko ZIKIT i Prezydent pięknie całej sprawie łeb ukręcili.
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ale na 7-ego wrzesnia we wszystkich oficjalnych zrodlach widnieje w Krakowie mecz z Australią.
Mogliby sie sprezyc zeby chociaz te 3 trybuny byly skoczone wtedy - Aussie to fajna ekipa i szkoda by
bylo ten sparing stracic.
Trybuna wschodnia jest praktycznie gotowa, południowa stoi gotowa od 4 lat. Z północną to nawet nie ma się co łudzić. Nawet jakby od poniedziałku zaczęli prace przy zapleczu, to w miesiąc tego nie skończą. Potrzeba przynajmniej pół roku wzmożonych prac.
Aby rozegrać mecz trzeba gotowego oświetlenia (po nagrzaniu lamp i ich ustawieniu), tymczasowych szatni, przygotowanych miejsc dla mediów, komentatorów.
Trzeba usunąć kontenery Wisły zza trybuny południowej i zorganizować tam teren, bo na razie nie jest ta przestrzeń w najlepszym stanie. Wykonawca ma to w umowie (asfalt, bo asfalt ale jest), pytanie kiedy zacznie to robić.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.08.2010, 20:55
RÓżnica między naszym stadionem a parkingiem w balicach - tam jest beton bez takich paskudnych zacieków wiem, bo byłem niedawno
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.08.2010, 21:38
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ocka,id,t.html
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 08.08.2010, 06:19
murray, jakby Ci sie chcialo chociaz 1 strone wczesniej poczytac to by sie dowiedzial to samo z postu nr 13521... A tak przy okazji, to jakos nie wierze zebysmy w tym roku wrocili na Reymonta :(
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów