|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Zbymak jedynie wspominał, że zarównod Simeone jak i Larson wyrazili wstępne zainteresowanie podjęciem rozmów i tyle. Jeśli dla Ciebie jest to równoznaczne z podpisaniem kontraktu to gratulacje... A propos nowego trenera to faktycznie Diego Simeone wydaje się odpowiednią osobą na to stanowisko. Świetny zawodnik(znacznie lepszy niż Bakero), perspektywiczny trener z "sukcesami", charyzmą, stanowczością i wręcz niezdrowym zaangażowaniem w pracę. W odpowiedzi na pytania skąd wiem jaki on jest, odpowiadam...Wszystkie jego cechy muszą być następstwem tego co prezentował jako piłkarz, a to akurat pamiętam... Pozdrawiam |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do jego umiejętności czysto trenerskich nie mam podstaw żeby nazwać go dobrym trenerem i właśnie z tego powodu napisałem, że posiada potencjał na klasowego trenera, a to już jest spora różnica. Co do potencjału to wnioskuję po jego, być może "skromnych" osiągnięciach jakimi było dwukrotne zdobycie mistrzostwa Argentyny. Oczywiście nikt nie wie jak dobrym/złym trenerem jest ten zawodnik aczkolwiek są przesłanki pozwalające wierzyć, że napewno jest utalentowany. Ja osobiście wolę młodego, perspektywicznego trenera, obytego na zachodzie niż podstarzałego dziada jak choćby Don Leo...tyle w temacie... ![]() Powód: Error ;)
Ostatnio edytowane przez Reiro : 08.08.2010 o godz. 16:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Szanuję Simeone jako pilkarza i jako trenera bo zdobywac Mistrzostwa Argentyny to nie lada wyczyn. Obawiam się jedynie, że on nie zaszczepi naszym grajkom tej "mentalności zachodniej", o której wspominał prezes Basałaj.
Byłby jednak niekwestionowanym autorytetem, (z umiejętnościami piłkarskimi i trenerskimi) i gwiazdeczki zastanowiłyby się 50 razy nim zdecydowałyby się do niego fiknąc. I zapewne nie wymagałby od nich niczego innego, niż wymagał od siebie jako piłkarza. Zaś to czego wymagał od siebie, zaprowadziło go na piłkarskie wyżyny. Oczywiście, moja uwaga dotyczy przypadku, jeśli Simeone przyszedłby do Wisły. Z dwojga ewentualnych Simeone i Larsson, wolę tego pierwszego. Argumenty "za" padały wcześniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
ALe ludzie co wy się przejmujecie. Przecież tu nikt nie chce zaszczepiać niczego tym pierdołom, tylko będzie się wymieniać nie pasujące do koncepcji ogniwa i co rundę tę drużynę wzmacniać.
Przynajmniej mam taką nadzieję. Jeśli będzie to co za Petrescu, czyli masz tu leniwych drewniaków i zrób mi wyniki...to szkoda sobie zawracać głowę. Jestesmy chyba jedynym klubem, który dobiera trenera do piłkarzy, a nie odwrotnie. Czas się ogarnąć! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no prosze pan prezes zapowiadał wielkie nazwisko które przyciągnie kibiców na mecze
i prosze już są wstępne porozumienia ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ci co komentowali dzisiejszy mecz chyba czytają nasze forum, bo wspomnieli, że wśród kandydatów wymienia się kilka nazwisk zagranicznych, wśród których znajdują się m.in. Henrik Larsson i Diego Simeone
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kto by nie przyszedl wchodzi na "grząski" teren bo Wisla na dzis to kompletnie rozsypana druzyna grajaca antyfutbol
taki trener musi miec silna osobowosc,i musi miec autorytet bo inaczej to poleci po jednej rundzie. wiem ze to nudne i oklepne ale to musi byc ktos tak tupiacy nogami jak Petrescu...niech wiec Basalaj wybierze madrze bo czasu nie ma- ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z poprzednikiem. Drużynie potrzeba chłopa z jajami, autorytetu i jeszcze dobrego taktyka z zagranicy, który nauczył by ich grać w tą piłkę.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kapka doradzi Cupiałowi ,żeby zatrudnił Raymonda Domenecha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ten Simeone chyba by się nadał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Swoją drogą chyba stosunkowo rzadko przewija się wśród potencjalnych nazwisk na Forum nazwisko Paula Le Guen.Moim zdaniem jest to jedna z najciekawszych kandydatur.Trener jeszcze dość młody jednak już z wielkimi sukcesami i niezbędnym doświadczeniem.Pytanie brzmi czy w naszym zasięgu finansowym?
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Simeone pewnie pracował z graczami znacznie lepszymi technicznie jak w Wiśle, nie wiem czy by sie odnalazł w Polsce.Już chyba lepiej kogoś z Europy poszukac co zrozumie mentalnośc naszych kopaczy.
Augenthaler byłby najlepszy ale od marca pracuje w 3 lidze Unterhaching
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.08.2010 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Może z Holandii to chca zatrudnic Erwina Koemana?
Dobrze by bylo, ale szanse pewnie zerowe..Z dwójki Siemeone - Larsson lepszy ten pierwszy bo trenuje juz od 4 lat,a Henrik dopiero od roku.. Jesli ma byc trener zagraniczny, to nie orientuje sie ktos jak u Moskala, Czerwca czy Kulawika ma sie władanie angielskim? W takiej sytuacji asystentem nowego trenera najlepiej powienien zostać były piłkarz,mający pojęcie o "trenerce" i łatwo posługujący sie angielskim, bo nie sadze by poza naszymi stranieri którys z piłkarzy zbyt wiele wynosil z treningów,taktyki itd ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ponoć Kasperczak ma znowu Wisłę przeprosić i wrócić
A na poważnie to takie tematy powinno się zamykać bo są pokroju jaka pogoda będzie za rok w wakacje i jakie cyfry padną za tydzień w Lotto. Jeden już pieprzy farmazony, że ten Simeone to byłby dobry. JA PYTAM NA JAKIEJ PODSTAWIE TAK SĄDZISZ JEDEN Z DRUGIM? Apeluję o zamknięcie tego tematu bo nawet jeśli nie przynosicie wstydu to wyglądacie jak IDIOCI. Czyli jakieś pół tysiąca kandydatów z Polski i około 20 tysięcy zza granicy.
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 08.08.2010 o godz. 22:52.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taa..tylko ile z tych 20 tysiecy z zagranicy przedłozy naszym pilkarzom to co powiedzial trener na jezyk polski?
Inna sprawa, ze powienien to byc asystent z wiślackiego otoczenia, aby przy okazji wporwadzić nowego trenera w "wislacki świat" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ogladalem lige plus extra i tam dziennikarze canalu plus powiedzieli ze mieli rozmawiac z prezesem basalajem na temat nowego trenera ale telefon jego nie odpowiadal poniewaz jest na spotkaniu z kandydatem na trenera byla to godz 22 45 , tak wiec cos sie szykuje ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tomek Kulawik jest w tej chwili młodym, obiecującym trenerem. Myślę, że zrobi karierę trenerską i kiedyś będzie na dłużej trenerem Białej Gwiazdy.
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ogladalem lige plus extra i tam dziennikarze canalu plus powiedzieli ze mieli rozmawiac z prezesem basalajem na temat nowego trenera ale telefon jego nie odpowiadal poniewaz jest na spotkaniu z kandydatem na trenera byla to godz 22 45 , tak wiec cos sie szykuje ;]................
Ja tez oglądałem i jedyne co usłyszałem to ze basałaj nie odbiera telefonu a nie oficjalnie dowiedzieli sie ze jest na kolacji , z kim gdzie nie wiedamo moze poszedł z kochanką może z teściową albo z cupiałem hleje łyche ... Dobranoc |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie przesadzasz? Rozumiem, że trzeba przygotowywać grunt, ale bez przesady..
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ciężko obu porównać - na pewno wysokiej klasy fachowcy jeśli chodzi o kariere piłkarską.Ja osobiście nie widzę Argentyńczyka w Krakowie.Nie sądzę by koleś odnalazł się w klubie drwali jakim jesteśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bakero był bardzo dobrym piłkarzem, ale Simeone moim zdaniem jeszcze lepszym. Diego miał jednak pecha bo Lazio i Inter w których grał w drugiej połowie lat 90 miały chyba najlepsze personalnie drużyny w Europie ale nie stanowiły kolektywu. Kolektywem była natomiast Barca Bakero.
Ciężko ich porównywać ale mnie osobiście bardziej przypadła do gustu gra Diego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mowimy o ludziach , ktorzy odniesli sukcesy jako pilkarze.Trzeba wziasc trenera zza granicy , ktory wezmie wszystkich pseudogwiazdorow krotko za ryj i wytlumaczy , ze graja dla Wisly a nie dla siebie. Nie to , ze tesknie za Danem , ale zastrzyk swiezego powietrza mysle , zeby sie przydal...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szczerze mowiac to nie mysle zebysmy byli az takimi analfabetami technicznymi. Taktycznymi tak, technicznymi nie. Sa i nas zawodnicy ktorych technika jest na naprawde dobrym (jak na nasze standardy) poziomie: Rios, Kirm, Malecki, Wilk, Paljic, Zurawski, Jirsak, Gargula. To nie sa analfabeci. Czego im potrzeba to: profesjonalnego przygotowania motoryczno-taktycznego. I z tej maki bedzie chleb. Oni obecnie sa rozbici mentalnie, fizycznie, psychicznie... ale wiem ze ta druzyna - choc wymaga jeszcze wzmocnien - to ma potencjal..... Grunt to dobry SZTAB ZAGRANICZNY (nie trener, caly sztab szkoleniowy wraz z trenerem/i od przygotowania technicznego ) i czas.... oby stalo sie to jak najmniejszym kosztem punktowym w lidze.....
Ostatnio edytowane przez RAF : 09.08.2010 o godz. 05:45.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dzisiejszy Przegląd Sportowy napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ale jaki sens byłby zatrudniania trenera ze światowego topu do pracy z takimi piłkarzami , wystarczy że przyjdzie solidny trener z dobrym warsztatem i odpowiednią władzą aby mógł budować zespół po swojemu , czyli powiedzieć temu i temu dziekujemy
![]()
alejasienieznam
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|