The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 15:48
DwayneWade3 napisał(a):Wyświetl post
Znane są nazwiska?
Daj palec urwie cala reke...

Jest 9 nazwisk poki co. Kraje: Holandia, Niemcy, Wlochy, Argentyna, Szwecja. Sami sie domyslcie o kogo chodzi.

Kilka bylo na forum wymienianych,

I tak moim zdaniem najlepsza z tych wszystkich 9 kandydatur to Diego Simeone.
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2010, 16:00
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale co to znaczy, że nie będzie przebudowy? Ta przebudowa już jakby trwa. Zespół będzie potrzebował dobrego rozgrywającego już w grudniu, by móc skutecznie walczyć w pucharach, o ile będzie mu to dane.

Co do trenera, to pewnie zostanie nim Diego Simeone... jak tak prorok zbymak mówił, to znaczy, że tak będzie.
Zabawny jesteś...
Zbymak jedynie wspominał, że zarównod Simeone jak i Larson wyrazili wstępne zainteresowanie podjęciem rozmów i tyle.
Jeśli dla Ciebie jest to równoznaczne z podpisaniem kontraktu to gratulacje...

A propos nowego trenera to faktycznie Diego Simeone wydaje się odpowiednią osobą na to stanowisko.
Świetny zawodnik(znacznie lepszy niż Bakero), perspektywiczny trener z "sukcesami", charyzmą, stanowczością i wręcz niezdrowym zaangażowaniem w pracę.
W odpowiedzi na pytania skąd wiem jaki on jest, odpowiadam...Wszystkie jego cechy muszą być następstwem tego co prezentował jako piłkarz, a to akurat pamiętam...

Pozdrawiam
westersyl
Guest

Stary 08.08.2010, 16:08
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Zabawny jesteś...
Zbymak jedynie wspominał, że zarównod Simeone jak i Larson wyrazili wstępne zainteresowanie podjęciem rozmów i tyle.
Jeśli dla Ciebie jest to równoznaczne z podpisaniem kontraktu to gratulacje...

A propos nowego trenera to faktycznie Diego Simeone wydaje się odpowiednią osobą na to stanowisko.
Świetny zawodnik(znacznie lepszy niż Bakero), perspektywiczny trener z "sukcesami", charyzmą, stanowczością i wręcz niezdrowym zaangażowaniem w pracę.
W odpowiedzi na pytania skąd wiem jaki on jest, odpowiadam...Wszystkie jego cechy muszą być następstwem tego co prezentował jako piłkarz, a to akurat pamiętam...

Pozdrawiam
Z całym szacunkiem ale skąd ty takie rzeczy wiesz ? Koleś trenował dwie drużyny gdzieś na drugim końcu świata a ty jesteś wstanie ocenić jakim trenerem jest. Na pewno nie byłoby mu łatwo odnaleźć mu się w tutejszych realiach gdzie 90% zawodników ma podstawowe braki technicznie co powoduje, że każdą taktykę szlak trafi.
Reiro
Senior Member

Stary 08.08.2010, 16:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem ale skąd ty takie rzeczy wiesz ? Koleś trenował dwie drużyny gdzieś na drugim końcu świata a ty jesteś wstanie ocenić jakim trenerem jest. Na pewno nie byłoby mu łatwo odnaleźć mu się w tutejszych realiach gdzie 90% zawodników ma podstawowe braki technicznie co powoduje, że każdą taktykę szlak trafi.
Wiem, a może raczej podejrzewam jakim jest człowiekiem.
Co do jego umiejętności czysto trenerskich nie mam podstaw żeby nazwać go dobrym trenerem i właśnie z tego powodu napisałem, że posiada potencjał na klasowego trenera, a to już jest spora różnica. Co do potencjału to wnioskuję po jego, być może "skromnych" osiągnięciach jakimi było dwukrotne zdobycie mistrzostwa Argentyny.
Oczywiście nikt nie wie jak dobrym/złym trenerem jest ten zawodnik aczkolwiek są przesłanki pozwalające wierzyć, że napewno jest utalentowany. Ja osobiście wolę młodego, perspektywicznego trenera, obytego na zachodzie niż podstarzałego dziada jak choćby Don Leo...tyle w temacie...
Powód: Error ;)
Ostatnio edytowane przez Reiro : 08.08.2010 o godz. 16:55.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.08.2010, 17:52
Szanuję Simeone jako pilkarza i jako trenera bo zdobywac Mistrzostwa Argentyny to nie lada wyczyn. Obawiam się jedynie, że on nie zaszczepi naszym grajkom tej "mentalności zachodniej", o której wspominał prezes Basałaj.
Byłby jednak niekwestionowanym autorytetem, (z umiejętnościami piłkarskimi i trenerskimi) i gwiazdeczki zastanowiłyby się 50 razy nim zdecydowałyby się do niego fiknąc. I zapewne nie wymagałby od nich niczego innego, niż wymagał od siebie jako piłkarza. Zaś to czego wymagał od siebie, zaprowadziło go na piłkarskie wyżyny.
Oczywiście, moja uwaga dotyczy przypadku, jeśli Simeone przyszedłby do Wisły. Z dwojga ewentualnych Simeone i Larsson, wolę tego pierwszego. Argumenty "za" padały wcześniej.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2010, 17:57
ALe ludzie co wy się przejmujecie. Przecież tu nikt nie chce zaszczepiać niczego tym pierdołom, tylko będzie się wymieniać nie pasujące do koncepcji ogniwa i co rundę tę drużynę wzmacniać.
Przynajmniej mam taką nadzieję. Jeśli będzie to co za Petrescu, czyli masz tu leniwych drewniaków i zrób mi wyniki...to szkoda sobie zawracać głowę.
Jestesmy chyba jedynym klubem, który dobiera trenera do piłkarzy, a nie odwrotnie. Czas się ogarnąć!
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 20:43
no prosze pan prezes zapowiadał wielkie nazwisko które przyciągnie kibiców na mecze
i prosze już są wstępne porozumienia
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.08.2010, 21:07
moce napisał(a):Wyświetl post
no prosze pan prezes zapowiadał wielkie nazwisko które przyciągnie kibiców na mecze
i prosze już są wstępne porozumienia
o czym mówisz?
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.08.2010, 21:16
Ci co komentowali dzisiejszy mecz chyba czytają nasze forum, bo wspomnieli, że wśród kandydatów wymienia się kilka nazwisk zagranicznych, wśród których znajdują się m.in. Henrik Larsson i Diego Simeone
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.08.2010, 22:01
Kto by nie przyszedl wchodzi na "grząski" teren bo Wisla na dzis to kompletnie rozsypana druzyna grajaca antyfutbol

taki trener musi miec silna osobowosc,i musi miec autorytet bo inaczej to poleci po jednej rundzie.
wiem ze to nudne i oklepne ale to musi byc ktos tak tupiacy nogami jak Petrescu...niech wiec Basalaj wybierze madrze bo czasu nie ma-
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
bonawentura
Senior Member

Stary 08.08.2010, 22:16
Zgadzam się z poprzednikiem. Drużynie potrzeba chłopa z jajami, autorytetu i jeszcze dobrego taktyka z zagranicy, który nauczył by ich grać w tą piłkę.
AS82
Banita

Stary 08.08.2010, 22:30
Kapka doradzi Cupiałowi ,żeby zatrudnił Raymonda Domenecha
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2010, 22:31
Ten Simeone chyba by się nadał
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2010, 22:33
Swoją drogą chyba stosunkowo rzadko przewija się wśród potencjalnych nazwisk na Forum nazwisko Paula Le Guen.Moim zdaniem jest to jedna z najciekawszych kandydatur.Trener jeszcze dość młody jednak już z wielkimi sukcesami i niezbędnym doświadczeniem.Pytanie brzmi czy w naszym zasięgu finansowym?
Eppur si muove!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2010, 22:37
Simeone pewnie pracował z graczami znacznie lepszymi technicznie jak w Wiśle, nie wiem czy by sie odnalazł w Polsce.Już chyba lepiej kogoś z Europy poszukac co zrozumie mentalnośc naszych kopaczy.
Augenthaler byłby najlepszy ale od marca pracuje w 3 lidze Unterhaching
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.08.2010 o godz. 22:41.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 22:39
Może z Holandii to chca zatrudnic Erwina Koemana? Dobrze by bylo, ale szanse pewnie zerowe..
Z dwójki Siemeone - Larsson lepszy ten pierwszy bo trenuje juz od 4 lat,a Henrik dopiero od roku..

Jesli ma byc trener zagraniczny, to nie orientuje sie ktos jak u Moskala, Czerwca czy Kulawika ma sie władanie angielskim? W takiej sytuacji asystentem nowego trenera najlepiej powienien zostać były piłkarz,mający pojęcie o "trenerce" i łatwo posługujący sie angielskim, bo nie sadze by poza naszymi stranieri którys z piłkarzy zbyt wiele wynosil z treningów,taktyki itd
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.08.2010, 22:48
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Jesli ma byc trener zagraniczny, to nie orientuje sie ktos jak u Moskala, Czerwca czy Kulawika ma sie władanie angielskim? W takiej sytuacji asystentem nowego trenera najlepiej powienien zostać były piłkarz,mający pojęcie o "trenerce" i łatwo posługujący sie angielskim, bo nie sadze by poza naszymi stranieri którys z piłkarzy zbyt wiele wynosil z treningów,taktyki itd
Kazio Moskal był asystentem u Dana, więc u niego z angielskim jest pewnie całkiem nieźle. Może jednak mimo to powinno się zatrudnić klubowego nauczyciela angielskiego, żeby polscy piłkarze się nauczyli i nauczyć polskiego obcokrajowców.
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2010, 22:48
Ponoć Kasperczak ma znowu Wisłę przeprosić i wrócić

A na poważnie to takie tematy powinno się zamykać bo są pokroju jaka pogoda będzie za rok w wakacje i jakie cyfry padną za tydzień w Lotto. Jeden już pieprzy farmazony, że ten Simeone to byłby dobry. JA PYTAM NA JAKIEJ PODSTAWIE TAK SĄDZISZ JEDEN Z DRUGIM?

Apeluję o zamknięcie tego tematu bo nawet jeśli nie przynosicie wstydu to wyglądacie jak IDIOCI.

Belzebub napisał(a):Wyświetl post
W takiej sytuacji asystentem nowego trenera najlepiej powienien zostać były piłkarz,mający pojęcie o "trenerce" i łatwo posługujący sie angielskim.
Czyli jakieś pół tysiąca kandydatów z Polski i około 20 tysięcy zza granicy.
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 08.08.2010 o godz. 22:52.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Belzebub
Senior Member

Stary 08.08.2010, 23:02
Devonisch napisał(a):Wyświetl post

Czyli jakieś pół tysiąca kandydatów z Polski i około 20 tysięcy zza granicy.
Taa..tylko ile z tych 20 tysiecy z zagranicy przedłozy naszym pilkarzom to co powiedzial trener na jezyk polski?

Inna sprawa, ze powienien to byc asystent z wiślackiego otoczenia, aby przy okazji wporwadzić nowego trenera w "wislacki świat"
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2010, 23:23
Ogladalem lige plus extra i tam dziennikarze canalu plus powiedzieli ze mieli rozmawiac z prezesem basalajem na temat nowego trenera ale telefon jego nie odpowiadal poniewaz jest na spotkaniu z kandydatem na trenera byla to godz 22 45 , tak wiec cos sie szykuje ;]
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Dean
Senior Member

Stary 08.08.2010, 23:37
Tomek Kulawik jest w tej chwili młodym, obiecującym trenerem. Myślę, że zrobi karierę trenerską i kiedyś będzie na dłużej trenerem Białej Gwiazdy.

MLX
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 09.08.2010, 00:37
Ogladalem lige plus extra i tam dziennikarze canalu plus powiedzieli ze mieli rozmawiac z prezesem basalajem na temat nowego trenera ale telefon jego nie odpowiadal poniewaz jest na spotkaniu z kandydatem na trenera byla to godz 22 45 , tak wiec cos sie szykuje ;]................

Ja tez oglądałem i jedyne co usłyszałem to ze basałaj nie odbiera telefonu a nie oficjalnie dowiedzieli sie ze jest na kolacji , z kim gdzie nie wiedamo moze poszedł z kochanką może z teściową albo z cupiałem hleje łyche ...

Dobranoc
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2010, 00:56
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Świetny zawodnik(znacznie lepszy niż Bakero)
Nie przesadzasz? Rozumiem, że trzeba przygotowywać grunt, ale bez przesady..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.08.2010, 01:05
Ciężko obu porównać - na pewno wysokiej klasy fachowcy jeśli chodzi o kariere piłkarską.Ja osobiście nie widzę Argentyńczyka w Krakowie.Nie sądzę by koleś odnalazł się w klubie drwali jakim jesteśmy.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.08.2010, 01:07
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ciężko obu porównać - na pewno wysokiej klasy fachowcy jeśli chodzi o kariere piłkarską.Ja osobiście nie widzę Argentyńczyka w Krakowie.Nie sądzę by koleś odnalazł się w klubie drwali jakim jesteśmy.
Coś w tym jest. Teraz przydałby nam się Petrescu, a wcześniej pasowałby Simeone.
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 01:46
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzasz? Rozumiem, że trzeba przygotowywać grunt, ale bez przesady..
Bakero był bardzo dobrym piłkarzem, ale Simeone moim zdaniem jeszcze lepszym. Diego miał jednak pecha bo Lazio i Inter w których grał w drugiej połowie lat 90 miały chyba najlepsze personalnie drużyny w Europie ale nie stanowiły kolektywu. Kolektywem była natomiast Barca Bakero.

Ciężko ich porównywać ale mnie osobiście bardziej przypadła do gustu gra Diego.
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.08.2010, 04:25
Mowimy o ludziach , ktorzy odniesli sukcesy jako pilkarze.Trzeba wziasc trenera zza granicy , ktory wezmie wszystkich pseudogwiazdorow krotko za ryj i wytlumaczy , ze graja dla Wisly a nie dla siebie. Nie to , ze tesknie za Danem , ale zastrzyk swiezego powietrza mysle , zeby sie przydal...
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2010, 05:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mowiac to nie mysle zebysmy byli az takimi analfabetami technicznymi. Taktycznymi tak, technicznymi nie. Sa i nas zawodnicy ktorych technika jest na naprawde dobrym (jak na nasze standardy) poziomie: Rios, Kirm, Malecki, Wilk, Paljic, Zurawski, Jirsak, Gargula. To nie sa analfabeci. Czego im potrzeba to: profesjonalnego przygotowania motoryczno-taktycznego. I z tej maki bedzie chleb. Oni obecnie sa rozbici mentalnie, fizycznie, psychicznie... ale wiem ze ta druzyna - choc wymaga jeszcze wzmocnien - to ma potencjal..... Grunt to dobry SZTAB ZAGRANICZNY (nie trener, caly sztab szkoleniowy wraz z trenerem/i od przygotowania technicznego ) i czas.... oby stalo sie to jak najmniejszym kosztem punktowym w lidze.....
Ostatnio edytowane przez RAF : 09.08.2010 o godz. 05:45.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2010, 08:55
Dzisiejszy Przegląd Sportowy napisał(a):
Właściciele polskich klubów chętniej płacą za piłkarzy gigantyczne - jak na nasze warunki - pieniądze, a zarazem nie są w stanie sięgnąć głębiej do kieszeni, by zatrudnić klasowego trenera.

Wymówki w stylu „nie stać nas na zagranicznych szkoleniowców z wysokiej półki" brzmią mało przekonująco. - Coraz częściej polskie kluby są stanie wydać milion euro na piłkarza, ale na trenera już nie. To chyba jednak błąd - przyznaje właściciel Polonii Warszawa Józef Wojciechowski, który jako jedyny z polskiej czołówki jako szkoleniowca zatrudnia cudzoziemca.

Sezon jeszcze na dobre się nie zaczął, a Wisła Kraków już szuka nowego trenera. - Wszystko wskazuje na to, że będzie nim obcokrajowiec. Wiem, jakiego trenera szukam - mówi prezes Wisły Bogdan Basałaj. Padają nazwiska pierwszych kandydatów: Henrika Larssona i Diego Simeone. Obaj niedawno byli piłkarskimi gwiazdami światowego formatu, ale jako trenerzy niczego wielkiego jeszcze nie zrobili. Czołowe polskie kluby potrzebują zagranicznych trenerów z wyższej półki.

Prezesów faktycznie nie stać na szkoleniowców z absolutnego topu, bo tacy zarabiają krocie, a praca w Polsce to dla nich żadne wyzwanie i prestiż. Według magazynu France Football w minionym sezonie najwięcej na świecie zarobił Jose Mourinho w Interze Mediolan - 13 mln euro. Tylko milion euro mniej za pracę w Manchesterze City wziął Roberto Mancini. Dlatego w Polsce o wielkich trenerskich nazwiskach można zapomnieć. Zdesperowani właściciele szukają więc opcji awaryjnej i nieśmiało próbują zatrudniać zagranicznych trenerów, których sława już przebrzmiała, bądź negocjują z byłymi znanymi piłkarzami, których finansowe żądania nie powalają na kolana tylko dlatego, że zdają sobie oni sprawę, iż w Polsce i tak mogą zarobić więcej niż w swoich ojczyznach. Na takiej zasadzie na Konwiktorską trafił w ubiegłym roku Jose Maria Bakero. Mówi się, że Józef Wojciechowski płaci mu ok. 300 tys. euro rocznie. To i tak mniej niż zarabiają jego najlepiej opłacani piłkarze
Niestety... Święta prawda.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.08.2010, 09:00
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Niestety... Święta prawda.
ale jaki sens byłby zatrudniania trenera ze światowego topu do pracy z takimi piłkarzami , wystarczy że przyjdzie solidny trener z dobrym warsztatem i odpowiednią władzą aby mógł budować zespół po swojemu , czyli powiedzieć temu i temu dziekujemy
alejasienieznam

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów