|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zaczyna sie...
Taka wlsnie jest Polska mentalnosc. Ktos zobaczyl jeden mecz Widzewa z bardzo slaba Amica i stwierdzil ze ow Widzew bedzie walczyl o puchary... Zenada... ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Widzew jako beniaminek zagral dobry mecz na tle zenujacego Lecha - zenujacego biorac pod uwage ich gre w poprzednim sezonie ( nie mowimy o pucharach ). Nie ma co w tej chwili mowic kto spadnie a kto bedzie walczyc o MP i puchary. Ludzie, poczekajcie troche
Dla mnie najslabsza ( przynajmniej na papierze ) druzyna jest Arka, ale moze byc tak ze ktos zupelnie inny bedzie zamykac tabele.Nie mowmy juz o "polskiej Chelsea i polskim Abramowiczu" bo to zakrawa na kpine...WSZYSTKO ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Zawsze mnie rozbrajało jak piłkarze pod koniec danej rundy mówią że już są przemęczeni. Nawet 20 spotkań nie rozegrają a już rękawami oddychają. A runda wiosenna to już w ogóle ewenement, ledwie 13 spotkań do rozegrania (trochę więcej jak ktoś gra w PP) a słyszę jak trener mówi że on przygotował drużynę na środek rundy. A piłkarze przez 4 spotkania się rozkręcają, 5 spotkań mają formę a później przychodzi zmęczenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
W naszej lidze poziom tak sie zatarl dramatycznie ze powiedzmy 3 (moze teraz 4) zespoly walcza o mistrza. I teoretycznie one zajma pierwsze 4 miejsca, a wszystkie kolejne moga miec miejsce 5. Jestesmy dziadami, kto by nie zagral w tym sezonie w pucharach zamiast Lecha, Wisly, Ruchu (jedynie Jadze sie udalo) to by bylo to samo... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A jakie ma mieć funkcje dach po za byciem dachem?
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() (Oczywiście w perspektywie 5 lat nic na pewno się nie zmieni) Ale co będzie tak za 25 lat jak Polonia cały czas będzie na topie? (kilka pokoleń kibicowskich) Tego nie wiem. Oczywiście gdyby Legia grała w niższej klasie to scenariusz byłby jak w Bielsku. Stal a Podbeskidzie. Teraz się wszyscy śmieją z Podbeskidzia a za 10 lat (jak nic się nie zmieni) to Stal będzie chodzić kanałami. Oczywiście o ile Podbeskidzie awansuje do ekstraklasy. A jeśli Legia nie będzie dołować a Polonia będzie cały czas w czołówce to może Polonia wykroi jakiś mały kawałek Warszawy dla Siebie i tyle np 10-20%. Pomijam efekt przerzucania się jak w Krakowie. Wtedy ten proces następuje lawinowo... (niestety) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wielka szkoda, ze nie ma juz Muchy, wtedy o mistrza byłbym absolutnie spokojny - zwłaszcza przy kryzysie Lecha, który zwyczajnie się wypalił (co czeka Legię gdzies dopiero za rok) i bałaganie w Wiśle (zmiana trenera, ogarniecie wszystkiego, poł roku zwalania winy na poprzedniego trenera i jego przygotowania). Teraz zagrać tak pierwszą rundę żeby miec kontakt wzrokowy z ewentualnym liderem (czyli 1-2 pkt) i na wiosne jedziemy wszystkich, bo terminarz.
Będzie dobrze ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
GemHZR
Zapytaj swoich, to Ci wytłumaczą. W skrócie, dach Legii przecieka w iluś tam miejscach i ciągle na tym swoistym, płótnie namiotowym, pojawiają się nowe przecieki. Ale nie to jest uzasadnieniem mojej opinii o atrapie, miast dachu. Wyobraź sobie kolego, że wczytując się uważnie w opinie fachowców o tym dachu, dowiesz się, że zabezpiecza on przed deszczem i słońcem, mniej więcej, w połowie wysokości trybun.O przeciągach na ostatnich rzędach piętra już nie wspomnę. Praktycznie chroni tylko pas środkowy między trybunami, gdyż przy zacinaniu deszczu z którejś ze stron, zalewa, albo całą dolną trybunę od strony boiska, albo część piętra od tyłu stadionu, a bez zacinania, zalewa połowę dolnych rzędów i kilka rzędów górnej trybuny. W odpowiednich godzinach nie zabezpiecza także kibiców przed oślepiającymi promieniami słonecznymi. Nie będę Ci cytował linków, bo nie mam czasu i ochoty odwalać za Ciebie żmudnej roboty Do tego, mnie akurat kształt i projekt tej atrapy, nie podoba się, choć to rzecz gustu, czy dach w kształcie i wyglądzie lotni, komuś pasi czy też nie. Wyjaśniając Ci, dach jest wtedy dachem gdy spełnia swoje funkcje praktyczne a gdy w ok. połowie jest bardziej atrapą a nie dachem, to spełnia bardziej rolę imitacji dachu. ![]() Ps, przepraszam za kontynuację off-topu. Edit Pablo84, msasz prawo zakochać się w stadionie Legii, jeśli tylko taki Twój gust, a TVN może Ci wmówić ( odszukaj sobie linka ) słowami Miklasa, że Legia ma najpiękniejszy i najnowocześniejszy stadion na świecie, ale wybacz, brak funkcjonalności dachu, dla mnie nie jest kwadraturą koła, lecz bardziej jajami do kwadratu, za pół miliarda. Edit II ToTylkoJa/GemHZR, Pożyjemy, zobaczymy i usłyszymy. Póki co wczoraj ani wiatru ani deszczu ani zimna nie było, więc podziwiam Waszą przewidywalność na przyszłość
Ostatnio edytowane przez kot : 08.08.2010 o godz. 13:57.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ja Ciebie nie poznaje, Ty wierzysz w naszych grajcarów? I pozwole sobie na takiego malego OFF'a: A co do sytuacji w Bielsku. BKS nigdy sobie nie pozwoli na taki blad jak zrobil ŁKS z Widzewem. I raczej nie spodziewam sie zebym byl zmuszony do chodzenia kanalami po Bielsku. Podbeskidzie gra od 9 lat w I lidze, BKS za ten czas pozwiedzal 3 i 4 lige, jak i Okregówke, a sytuacja nie zmienila sie zasadniczo TYLKO BKS, HEJ W BIELSKU TYLKO BKS! ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 08.08.2010 o godz. 12:41.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja na waszym miejscu bardziej wartościowałbym Wojciechowskiego. Jak będzie chciał zrobić z Polonii klub masowy to on go zrobi. Dopłaci do biletów, rozda w okolicznych firmach, w szkołach, w urzędach pracy darmowe bilety(co z resztą już chyba robi). Kupi gwiazdkę pokroju Roberto Carlosa czy innego Zidana i zrobi z Polonii klub na którego mecze przyjdzie kilkadziesiąt tyś pikników. W mieście wielkości Warszawy to wcale nie byłoby takie trudne. Mimo iż obecnie spotkać w Wawie polonistę jest równie trudno co arkowca w Sopocie.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 08.08.2010 o godz. 12:52.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Rozda bilety? Niech rozdaje. Watpie by akcja przezut miala szanse. W tej chwili sa takie dysproporcje w ilosci kibicow, ze ktos przechodzacy na Polonie musialby sie chyba wyprowadzic z miejsca dotychczasowego zamieszkania. Juz widze ten boom na Polonie w szkolach i firmach W miescie pokroju Warszawy jest garstka kibicow Polonii, dosc duzo kibicow Legii, i reszta ktora ma wyjebane na kluby ze stolicy bo przyjechala tylko pracowac i robic hajs. Pablo84 - Nie wiem czym oni sie kieruja Niektorzy juz wiedza kto i co... jasnowidz i wrozka.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem kocie, robisz jednak na siłę kwadraturę koła
![]() P.S Mam pytanie.Czym wy się kierujecie wróżąc szanse na mistrzostwo.Ja najpierw chcę zobaczyć Legię w jakimkolwiek meczu o stawkę. Wisła, Lech- te drużyny grały w pucharach i zaprezentowały się żenująco, Polonia ma mecz wygrany mecz, a Legia brała udział w ładnym przedstawieniu.Będziemy mądrzejsi po paru kolejkach, bo Legia już kiedyś też wygrywała sparingi we Francji a kończyła z 17 stratą do Wisły ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież Wojciechowski już to robi
Wejściówki na mecze są prawie za darmo, rozdaje się do tego karnety pracownikom swoich spółek zależnych i ściąga na stadion nawet bezrobotnych... i co z tego jak w tamtym sezonie mieli średnią frekwencję równo 3000? Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jeszcze taka jedna ciekawa rzecz. Sporo osób zastanawiało się nad tym, kto po odejściu Lewandowskiego będzie walczył o koronę króla strzelców i prognozowano, że prawdopodobnie tym razem najlepszy strzelec będzie miał niewielką ilość goli. Jak pokazała pierwsza kolejka, wcale tak być nie musi - z 8 goli 5 strzelili napastnicy, kolejno Kuświk, Sobiech, Rudnevs, Sernas i Niedzielan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Otóż, jesteś w błędzie- dach nie przecieka, to rynny nie nadążały z odprowadzaniem dużej ilości wody, przez co się to wszystko wylewało (ma to zostać naprawione, ponoć mała usterka). Każdy mówił, że na górze będzie wiać i piżdzić jak na stadionie Korony- nic takiego nie ma miejsca, szklane zapory robią swoje. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Powtórzę raz jeszcze jeśli Wojciechowski zechce i postawi sobie za punkt honoru mieć frekwencję 20-30 tyś to będzie ją miał, choćby miał płacić ludziom którzy przyjdą czy dawać oprócz darmowych wejściówek darmowe jedzenie, napoje czy pamiątki klubowe. Możesz być pewny że człowiek który ma do wyboru wybrać się z rodziną do kina za 150zł czy wybrać się na ładny stadion za 0 zł i jeszcze dostać coś do zjedzenia wybierze to drugie. Inna sprawa że jemu raczej nie będzie na tym zależeć
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 08.08.2010 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A do tego ewidentnie lipe ma Lech i Wy. Polonii poważnie nie traktuję (mimo pierwszego zdania). Smolarek strzelil 3 a nie 8 goli, wywali go do ME, bedzie awantura. Bakero wystawi Jodłowca, KSP przegra u siebie z Lechem, bedzie awantura. I milion podobnych sytuacji. A u nas po raz pierwszy od lat wygląda na to, ze wszystkim zalezy na tym samym. Ostatnio tego nie było, a mimo wszystko była czołówka z przytupem. A i żeby była jasnosc. Z natury nie wierze w tych piłkarzy. Gardze nimi. Naprawde wiele trzeba żeby mnie do siebie, choc na chwile, przekonali. A wczoraj WRESZCIE widziałem to czego nie było gdzieś od 2006. Jest naprawde ok. Niech maruderzy z innych klubów się żalą i martwią. U nas jest naprawde ok ![]() zapierdalamy ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warszawiaki, czyli Wy tam z tyłu trybuny macie jakieś osłony?
022 Jasne, fajnie że będzie doping itp. Tylko, że my również wracamy po roku na Reymonta ).Nie będzie grane po Sosnowcach czy Suchych Stawach.To ile znaczył dla nas stadion mówią statystyki.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.08.2010 o godz. 13:57.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
edit Cytat:
![]() edit 2 Lechia ciśnie ![]()
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 08.08.2010 o godz. 14:03.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mysle ze to czepianie sie stadionu Legii to takie szukanie dziury w calym
Kilka lat temu kazdy kibic z pocalowaniem w reke bralby takie stadiony jak powstaja w Warszawie, Poznaniu czy Krakowie. A to ze sie komus jakis element nie podoba (dach, biale plachty w Poznaniu, jedna niespojna trybuna) wiadomo gusta i gusciki ale ogolnie stadiony Wisly, Lecha, Legii, Narodowy, Lechii i Slaska beda robic fenomenalne jak na nasze warunki wrarzenie. Po prostu dla nas Polakow, zobaczyc takie cos na zywo to jest cudo ale zawsze mozna sie czepiac dachu itp tylko po co? Stadiony sa piekne, Polscy kibice sa jednymi z lepszych teraz tylko niech kluby sie podciagna finansowo i sportowo i mozemy zostac taka druga Bundesliga czy Lige1 bo chyba raczej Anglii czy innej Hiszpanii to nie dogonimy nigdy.![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Bobo Kaczmarek chyba ma jakieś triki nerwowe strasznie jęczy ,,mmmmmm" nie da się tego słuchać, wyłańczam komentarz
. A żeby nie odbiegać od tematu to Lechia musi wygrać ten mecz, zdecydowanie są lepsi od niebieskich ![]() Lechia !
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 08.08.2010 o godz. 16:33.
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ilość protestów w sezonie musi się zgadzać...
![]() ![]()
Legia Warszawa- nasza duma i sława!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, że dla Was to też jest siła, chociaż i w Sosnowcu i na SS mieliście doping, oczywiście o wiele niższym brzmieniu. Chodzi mi o coś innego. Mamy dwóch rywali. Lecha i Was. Zacznijmy od Ziemniaków. Są znudzeni. Peszko będzie w tym sezonie dołował, nie dostał transferu. Poza tym wyjdzie typowa dla naszej ligi prawidłowośc, że polski piłkarz potrafi grać bardzo dobrze w lidze runde, max sezon. Peszko teraz będzie schodził i przeżywał to w co wpadł Brożek. Dla mnie wielką rolę w naszej lidze odgrywa psychika. Lech jest wypalony i rozczarowany. Zdobył mistrza i potem typowe nic. Nie ma złota, nie ma transferów. Pojawią się kwasy, kłótnie. Wy. Zmiana trenera to jest rewolucja. Kto nim nie bedzie zacznie się. Narzekania na przygotowania Kasperczaka, narzekanie na transfery Kasperczaka. Wreszcie Wisła rowniez jest wypalona. Brozek, Sobolewski juz sie na wygrywali. Grac bedzie Garguła po bardzo ciezkiej kontuzji. Szałach do dziś nie jest sobą. Za nim u Was będzie normalnie i wspólny cel, minie pare miesiecy. Lepszej okazji nie będzie. A na Legii jest głód. Nie mielismy na szczescie okazji skompromitować się w pucharach (co zaciązy na psychice Waszych). Z ostatnimi ocenami wstrzymam się jeszcze do 5 kolejki, ale na razie widze najlepszy sezon od lat dla nas. A naprawde rzadko wychodze z jaskini agnostyka. Zawsze widze ****eczki, kleski i wstyd. A teraz jest naprawde ok. Zjemy Was ![]() P.S. Ale derby będą mega cięzkie. Żeby nie było. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety Lechia nie wykorzystała szansy i nie ograła zmęczonego Ruchu wojażami po Europie. Szkoda.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oj Lechio Lechio i kasa przepadła tak marnować sytuacje, mając taką przewagę :(
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 08.08.2010 o godz. 16:17.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|