The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 11:19
killzone napisał(a):Wyświetl post
Pamietny mecz z HOOP Polonia, gdzie cala Kamienna byla we władaniu Legii

A co do Stadionu Narodowego i ich 20.000. No wyobraznia mnie poraza czarnulki. Jak oni swojego kurnika nie potrafia zapelnic, to z czym do ludzi i z czym na Narodowy. Oni pewnie zakladaja ze beda grac w Lige Mistrzów.... takze o czym my rozmawiamy
W tym samym temacie piszą, że na ich mecze w Lidze Mistrzów będzie po 40 tysięcy przychodzić, tylko przydałoby się, żeby Legia nie awansowała do pucharów, to na Łazienkowskiej będzie pusto i wszyscy pójdą na nich...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.08.2010, 11:23
Zaczyna sie...
Taka wlsnie jest Polska mentalnosc.
Ktos zobaczyl jeden mecz Widzewa z bardzo slaba Amica i stwierdzil ze ow Widzew bedzie walczyl o puchary...

Zenada...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.08.2010, 11:27
Widzew jako beniaminek zagral dobry mecz na tle zenujacego Lecha - zenujacego biorac pod uwage ich gre w poprzednim sezonie ( nie mowimy o pucharach ). Nie ma co w tej chwili mowic kto spadnie a kto bedzie walczyc o MP i puchary. Ludzie, poczekajcie troche Dla mnie najslabsza ( przynajmniej na papierze ) druzyna jest Arka, ale moze byc tak ze ktos zupelnie inny bedzie zamykac tabele.

Nie mowmy juz o "polskiej Chelsea i polskim Abramowiczu" bo to zakrawa na kpine...WSZYSTKO

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2010, 11:30
kreseq napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/blog/2

Kowal jaki jest kazdy wie, ale w tym wypadku zgadzam sie z nim w 100%. Cos tutaj jest nie tak...
Jak dla mnie to jest jeden z większych problemów w polskiej lidze. Trenerzy mogą już nie nauczyć przyjmować czy podawać. Natomiast w kwestii przygotowania fizycznego napewno można zrobić dużo więcej.
Zawsze mnie rozbrajało jak piłkarze pod koniec danej rundy mówią że już są przemęczeni. Nawet 20 spotkań nie rozegrają a już rękawami oddychają.
A runda wiosenna to już w ogóle ewenement, ledwie 13 spotkań do rozegrania (trochę więcej jak ktoś gra w PP) a słyszę jak trener mówi że on przygotował drużynę na środek rundy. A piłkarze przez 4 spotkania się rozkręcają, 5 spotkań mają formę a później przychodzi zmęczenie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2010, 11:32
Cytat:
Widzew pokazał wczoraj że będzie się liczył w walce o puchary. Jestem zaskoczony jaką udało się im zbudowac drużynę. Goście naprawde za niewielkie pieniądze.I co można można?.To co rzuca sie w oczy,to że są głodni sukcesu....
A kto w tej lidze nie walczy o puchary? Miejsc w pucharach mamy 4. Zakladaja ze na pierwszych trzech miejscach uplasuja sie Wisla, Legia i Lech to o 4 miejsce kto walczy? Polonia, Widzew, Jaga? I cala reszta ligi. Takim Ruchem z tamtego sezonu moze byc kazda ekipa bo ta liga jest tak slaba, tak dziadoska ze w jednym sezonie Polonia W-wa gra w pucharach a w nastepnym ledwo chroni sie przed spadkiem. W jednym sezonie Ruch nie gra nic specjalnego a w natsepnym gra lepiej od Wisly, Legii i gra w pucharach. Oczywiscie pewnie tak jest w wielu ligach tylko ze u nas to sie wcale nie przeklada na poziom zespolow. Wystarczy troche pobiegac i juz z outsidera mozesz byc pucharowiczem.
W naszej lidze poziom tak sie zatarl dramatycznie ze powiedzmy 3 (moze teraz 4) zespoly walcza o mistrza. I teoretycznie one zajma pierwsze 4 miejsca, a wszystkie kolejne moga miec miejsce 5. Jestesmy dziadami, kto by nie zagral w tym sezonie w pucharach zamiast Lecha, Wisly, Ruchu (jedynie Jadze sie udalo) to by bylo to samo...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2010, 11:44
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
PS
Chciałbym dożyć czasów że w Poznaniu będą dwa kluby z kibicami (Lech i Warta) - zawsze to osłabia konkurencję. Tak samo żeby w Warszawie było kilka mocnych ekip Legia, Polonia i samodzielny Hutnik Warszawa. (Nie jak teraz że 95% to Legia) Oj działoby się a i Legia byłaby trochę słabsza. No i co ważniejsze Legioniści nie strugaliby takich chojraków jakby się bali że Polonia albo Hutnik może szaliczek zajebać
Jak dla mnie to nierealne i to nie tylko z powodu tego, że jestem kibicem Legii, ale również z tego że znam mniej więcej historię i sytuację obecną tego ruchu kibicowskiego. Tak naprawdę padł on w latach 70 po czasach świetności w latach 40',50' i na początku 60-tych. Ludzie, którzy kibicowali Polonii w tamtych latach mają już grubo po 60-tce, a nowego narybku jak nie było, tak nie ma. Kiedyś zasięg terytorialny tych kibiców był o wiele większy, a obecnie skupia Nowa Miasto, Muranów, część Woli i może kawałek Żoliborza. Mój nieżyjący wujek, wieloletni kibic Polonii z Woli wspominał, że tak naprawdę w latach 80-tych to chodzili już na mecze głównie emeryci i brakowało świeżej krwi. Lata świetności kibicowskiej tego klubu już dawno minęły i co najwyżej na mecze może chodzić tam 5-6 tys. ludzi.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.08.2010, 12:15
kot napisał(a):Wyświetl post
No i ta imitacja dachu, który jest bardziej fikuśną atrapą, będącą w/g mnie, względną ozdobą zewnętrzną, pozbawioną w praktycznym użytkowaniu sensu i funkcjonalności.
A jakie ma mieć funkcje dach po za byciem dachem?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.08.2010, 12:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to nierealne i to nie tylko z powodu tego, że jestem kibicem Legii, ale również z tego że znam mniej więcej historię i sytuację obecną tego ruchu kibicowskiego. Tak naprawdę padł on w latach 70 po czasach świetności w latach 40',50' i na początku 60-tych. Ludzie, którzy kibicowali Polonii w tamtych latach mają już grubo po 60-tce, a nowego narybku jak nie było, tak nie ma. Kiedyś zasięg terytorialny tych kibiców był o wiele większy, a obecnie skupia Nowa Miasto, Muranów, część Woli i może kawałek Żoliborza. Mój nieżyjący wujek, wieloletni kibic Polonii z Woli wspominał, że tak naprawdę w latach 80-tych to chodzili już na mecze głównie emeryci i brakowało świeżej krwi. Lata świetności kibicowskiej tego klubu już dawno minęły i co najwyżej na mecze może chodzić tam 5-6 tys. ludzi.
Pełna zgoda, dlatego napisałem "chciałbym dożyć" mając na myśli odległą przyszłość
(Oczywiście w perspektywie 5 lat nic na pewno się nie zmieni)

Ale co będzie tak za 25 lat jak Polonia cały czas będzie na topie? (kilka pokoleń kibicowskich) Tego nie wiem. Oczywiście gdyby Legia grała w niższej klasie to scenariusz byłby jak w Bielsku. Stal a Podbeskidzie. Teraz się wszyscy śmieją z Podbeskidzia a za 10 lat (jak nic się nie zmieni) to Stal będzie chodzić kanałami. Oczywiście o ile Podbeskidzie awansuje do ekstraklasy.

A jeśli Legia nie będzie dołować a Polonia będzie cały czas w czołówce to może Polonia wykroi jakiś mały kawałek Warszawy dla Siebie i tyle np 10-20%. Pomijam efekt przerzucania się jak w Krakowie. Wtedy ten proces następuje lawinowo... (niestety)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.08.2010, 12:33
Wielka szkoda, ze nie ma juz Muchy, wtedy o mistrza byłbym absolutnie spokojny - zwłaszcza przy kryzysie Lecha, który zwyczajnie się wypalił (co czeka Legię gdzies dopiero za rok) i bałaganie w Wiśle (zmiana trenera, ogarniecie wszystkiego, poł roku zwalania winy na poprzedniego trenera i jego przygotowania). Teraz zagrać tak pierwszą rundę żeby miec kontakt wzrokowy z ewentualnym liderem (czyli 1-2 pkt) i na wiosne jedziemy wszystkich, bo terminarz.

Będzie dobrze
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.08.2010, 12:36
GemHZR

Zapytaj swoich, to Ci wytłumaczą. W skrócie, dach Legii przecieka w iluś tam miejscach i ciągle na tym swoistym, płótnie namiotowym, pojawiają się nowe przecieki. Ale nie to jest uzasadnieniem mojej opinii o atrapie, miast dachu. Wyobraź sobie kolego, że wczytując się uważnie w opinie fachowców o tym dachu, dowiesz się, że zabezpiecza on przed deszczem i słońcem, mniej więcej, w połowie wysokości trybun.O przeciągach na ostatnich rzędach piętra już nie wspomnę. Praktycznie chroni tylko pas środkowy między trybunami, gdyż przy zacinaniu deszczu z którejś ze stron, zalewa, albo całą dolną trybunę od strony boiska, albo część piętra od tyłu stadionu, a bez zacinania, zalewa połowę dolnych rzędów i kilka rzędów górnej trybuny. W odpowiednich godzinach nie zabezpiecza także kibiców przed oślepiającymi promieniami słonecznymi. Nie będę Ci cytował linków, bo nie mam czasu i ochoty odwalać za Ciebie żmudnej roboty Do tego, mnie akurat kształt i projekt tej atrapy, nie podoba się, choć to rzecz gustu, czy dach w kształcie i wyglądzie lotni, komuś pasi czy też nie. Wyjaśniając Ci, dach jest wtedy dachem gdy spełnia swoje funkcje praktyczne a gdy w ok. połowie jest bardziej atrapą a nie dachem, to spełnia bardziej rolę imitacji dachu. Bez napinki, mówię to, gdyż uważnie śledziłem i śedzę budowy stadionów w naszym kraju. Nie czepiam się Legii dla czepiania. Bo Lech i inni też będą mieć płótna namiotowe na dachu. Najzwyczajniej w świecie, spokojnie poczekam, aż wszyscy bedą mogli się wreszcie przekonać, nad wyższością na Wiśle, solidnej konstrukcji stadionu i podgrzewanego dachu także. Wygląd i gust swoją drogą, ale funkcjonalność i jakość wnętrza stadionu, swoją drogą. Uważam, że po Narodowym, Wisła będzie miała najlepszą jakość.

Ps, przepraszam za kontynuację off-topu.

Edit

Pablo84, msasz prawo zakochać się w stadionie Legii, jeśli tylko taki Twój gust, a TVN może Ci wmówić ( odszukaj sobie linka ) słowami Miklasa, że Legia ma najpiękniejszy i najnowocześniejszy stadion na świecie, ale wybacz, brak funkcjonalności dachu, dla mnie nie jest kwadraturą koła, lecz bardziej jajami do kwadratu, za pół miliarda.

Edit II

ToTylkoJa/GemHZR, Pożyjemy, zobaczymy i usłyszymy. Póki co wczoraj ani wiatru ani deszczu ani zimna nie było, więc podziwiam Waszą przewidywalność na przyszłość
Ostatnio edytowane przez kot : 08.08.2010 o godz. 13:57.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2010, 12:39
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wielka szkoda, ze nie ma juz Muchy, wtedy o mistrza byłbym absolutnie spokojny - zwłaszcza przy kryzysie Lecha, który zwyczajnie się wypalił (co czeka Legię gdzies dopiero za rok) i bałaganie w Wiśle (zmiana trenera, ogarniecie wszystkiego, poł roku zwalania winy na poprzedniego trenera i jego przygotowania). Teraz zagrać tak pierwszą rundę żeby miec kontakt wzrokowy z ewentualnym liderem (czyli 1-2 pkt) i na wiosne jedziemy wszystkich, bo terminarz.

Będzie dobrze

Ja Ciebie nie poznaje, Ty wierzysz w naszych grajcarów?

I pozwole sobie na takiego malego OFF'a:

A co do sytuacji w Bielsku. BKS nigdy sobie nie pozwoli na taki blad jak zrobil ŁKS z Widzewem. I raczej nie spodziewam sie zebym byl zmuszony do chodzenia kanalami po Bielsku. Podbeskidzie gra od 9 lat w I lidze, BKS za ten czas pozwiedzal 3 i 4 lige, jak i Okregówke, a sytuacja nie zmienila sie zasadniczo

TYLKO BKS, HEJ W BIELSKU TYLKO BKS!
Ostatnio edytowane przez killzone : 08.08.2010 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 08.08.2010, 12:44
Ja na waszym miejscu bardziej wartościowałbym Wojciechowskiego. Jak będzie chciał zrobić z Polonii klub masowy to on go zrobi. Dopłaci do biletów, rozda w okolicznych firmach, w szkołach, w urzędach pracy darmowe bilety(co z resztą już chyba robi). Kupi gwiazdkę pokroju Roberto Carlosa czy innego Zidana i zrobi z Polonii klub na którego mecze przyjdzie kilkadziesiąt tyś pikników. W mieście wielkości Warszawy to wcale nie byłoby takie trudne. Mimo iż obecnie spotkać w Wawie polonistę jest równie trudno co arkowca w Sopocie.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 08.08.2010 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.08.2010, 12:51
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Ja na waszym miejscu bardziej wartościowałbym Wojciechowskiego. Jak będzie chciał zrobić z Polonii klub masowy to on go zrobi. Dopłaci do biletów, rozda w okolicznych firmach, w szkołach, w urzędach pracy darmowe bilety(co z resztą już chyba robi). Kupi gwiazdkę pokroju Roberto Carlosa czy innego Zidana i zrobi z Polonii klub na którego mecze przyjdzie kilkadziesiąt tyś pikników. W mieście wielkości Warszawy to wcale nie byłoby takie trudne. Mimo iż obecnie spotkać w Wawie polonistę jest równie trudno co arkowca w Sopocie.

to jest odpowiedz dla legion18 i kreseq
Bzdura. Wojciechowski jak nie zdobedzie teraz MP to zrobi takie wietrzenie KLUBU ( nie tylko szatni ) ze zaden normalny zawodnik, dla ktorego nie tylko kasa sie liczy nie wejdzie nawet na stadion. Pracownicy zas beda bali sie podjac prace bo z czlowiekiem pokroju Wojciechowskiego moze byc roznie. Kto sledzil jego "kariere" na polu inwestowania w pilke, ten wie doskonale o czym mowie.
Rozda bilety? Niech rozdaje. Watpie by akcja przezut miala szanse. W tej chwili sa takie dysproporcje w ilosci kibicow, ze ktos przechodzacy na Polonie musialby sie chyba wyprowadzic z miejsca dotychczasowego zamieszkania.
Juz widze ten boom na Polonie w szkolach i firmach

W miescie pokroju Warszawy jest garstka kibicow Polonii, dosc duzo kibicow Legii, i reszta ktora ma wyjebane na kluby ze stolicy bo przyjechala tylko pracowac i robic hajs.

Pablo84 - Nie wiem czym oni sie kieruja Niektorzy juz wiedza kto i co... jasnowidz i wrozka.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.08.2010, 12:51
Moim zdaniem kocie, robisz jednak na siłę kwadraturę koła
P.S
Mam pytanie.Czym wy się kierujecie wróżąc szanse na mistrzostwo.Ja najpierw chcę zobaczyć Legię w jakimkolwiek meczu o stawkę. Wisła, Lech- te drużyny grały w pucharach i zaprezentowały się żenująco, Polonia ma mecz wygrany mecz, a Legia brała udział w ładnym przedstawieniu.Będziemy mądrzejsi po paru kolejkach, bo Legia już kiedyś też wygrywała sparingi we Francji a kończyła z 17 stratą do Wisły

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2010, 13:01
Przecież Wojciechowski już to robi
Wejściówki na mecze są prawie za darmo, rozdaje się do tego karnety pracownikom swoich spółek zależnych i ściąga na stadion nawet bezrobotnych... i co z tego jak w tamtym sezonie mieli średnią frekwencję równo 3000?

Cytat:
Ceny karnetów na Konwiktorską:

Karnet normalny Trybuna Główna: 140/120*
Karnet ulgowy** Trybuna Główna: 120/100
Karnet normalny Trybuna Kamienna: 65/50
Karnet ulgowy Trybuna Kamienna: 40/30
Karnet promocyjny***: 30
* Druga kwota to cena dla osób, które w poprzednim sezonie posiadały karnet
** Przysługuje uczniom powyżej 13. roku życia, studentom do ukończenia 26. roku życia, posiadaczom kart Euro<26
*** Przysługuje kobietom, dzieciom do lat 13, seniorom po 65. roku życia, osobom niepełnosprawnym
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.08.2010, 13:02
Jeszcze taka jedna ciekawa rzecz. Sporo osób zastanawiało się nad tym, kto po odejściu Lewandowskiego będzie walczył o koronę króla strzelców i prognozowano, że prawdopodobnie tym razem najlepszy strzelec będzie miał niewielką ilość goli. Jak pokazała pierwsza kolejka, wcale tak być nie musi - z 8 goli 5 strzelili napastnicy, kolejno Kuświk, Sobiech, Rudnevs, Sernas i Niedzielan.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.08.2010, 13:10

Zapytaj swoich, to Ci wytłumaczą. W skrócie, dach Legii przecieka w iluś tam miejscach i ciągle na tym swoistym, płótnie namiotowym, pojawiają się nowe przecieki.
oj kocie kocie, jesteś lekko niedoinformowany. Ale w sumie nie dziwię się, w końcu nie każdy musi wiedzieć i śledzić wszystkie informacje dotyczące stadionu Legii.

Otóż, jesteś w błędzie- dach nie przecieka, to rynny nie nadążały z odprowadzaniem dużej ilości wody, przez co się to wszystko wylewało (ma to zostać naprawione, ponoć mała usterka).
Każdy mówił, że na górze będzie wiać i piżdzić jak na stadionie Korony- nic takiego nie ma miejsca, szklane zapory robią swoje.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 08.08.2010, 13:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Wojciechowski już to robi
Wejściówki na mecze są prawie za darmo, rozdaje się do tego karnety pracownikom swoich spółek zależnych i ściąga na stadion nawet bezrobotnych... i co z tego jak w tamtym sezonie mieli średnią frekwencję równo 3000?
jednak 140 zł na mały zadupiony stadion to nie to samo co 0 zł na nowy wielki obiekt. Nie uważasz?'
Powtórzę raz jeszcze jeśli Wojciechowski zechce i postawi sobie za punkt honoru mieć frekwencję 20-30 tyś to będzie ją miał, choćby miał płacić ludziom którzy przyjdą czy dawać oprócz darmowych wejściówek darmowe jedzenie, napoje czy pamiątki klubowe. Możesz być pewny że człowiek który ma do wyboru wybrać się z rodziną do kina za 150zł czy wybrać się na ładny stadion za 0 zł i jeszcze dostać coś do zjedzenia wybierze to drugie.

Inna sprawa że jemu raczej nie będzie na tym zależeć
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 08.08.2010 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 08.08.2010, 13:21
GemHZR

Zapytaj swoich, to Ci wytłumaczą. W skrócie, dach Legii przecieka w iluś tam miejscach i ciągle na tym swoistym, płótnie namiotowym, pojawiają się nowe przecieki. Ale nie to jest uzasadnieniem mojej opinii o atrapie miast dachu. Wyobraź sobie kolego, że wczytując się uważnie w opinie fachowców o tym dachu, dowiesz się, że zabezpiecza on przed deszczem i słońcem, mniej więcej, w połowie wysokości trybun.O przeciągach na ostatnich rzędach piętra już nie wspomnę. Praktycznie chroni tylko pas środkowy między trybunami, gdyż przy zacinaniu deszczu z którejś ze stron, zalewa, albo całą dolną trybunę od strony boiska, albo część piętrą od tyłu stadionu, a bez zacinania, zalewa połowę dolnych rzędów i kilka rzędów górnej trybuny. W odpowiednich godzinach nie zabezpiecza także kibiców przed oślepiającymi promieniami słonecznymi. Nie będę Ci cytował linków, bo nie mam czasu i ochoty odwalać za Ciebie żmudnej roboty Do tego mnie akurat kształt i projekt tej atrapy nie podoba się, choć to rzecz gustu, czy dach w kształcie i wyglądzie lotni, komuś pasi czy też nie. Wyjaśniając Ci, dach jest wtedy dachem gdy spełnia swoje funkcje praktyczne a gdy w ok. połowie jest bardziej atrapą a nie dachem, to spełnia bardziej rolę imitacji dachu.

Ps, przepraszam za kontynuację off-topu.
Nie wiem o co Ci chodzi z zalewaniem górnego piętra, podczas pierwszych opadów wyszły źle zamontowane rynny dlatego zrobił się wodospad. W piątek mieliśmy ulewę z wichurą w Warszawie i jedyne co się stało to spore kałuże na murawie. Jak piszesz o oślepiającym słońcu to chodzi ci o słońce zza trybuny czy co? Normalne jest chyba, że jak stadion nie jest w pełni zadaszony to kogoś tam oślepi. Inaczej byłby płacz jak na Lechu, że murawa nie jest nasłoneczniona. A przeciąg jak już to bardziej przeszkadza kibicom na najwyższych rzędach dolnego piętra niż górnego gdzie jest osłona, na promenadzie trochę wieje, ale bez przesady. Wiadomo, że w porównaniu do waszego dachu ten wydaje się lekki czy jak wolisz "atrapowy" ale bez przesady. Mi taka "atrapa" odpowiada
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.08.2010, 13:31
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem kocie, robisz jednak na siłę kwadraturę koła
P.S
Mam pytanie.Czym wy się kierujecie wróżąc szanse na mistrzostwo.Ja najpierw chcę zobaczyć Legię w jakimkolwiek meczu o stawkę. Wisła, Lech- te drużyny grały w pucharach i zaprezentowały się żenująco, Polonia ma mecz wygrany mecz, a Legia brała udział w ładnym przedstawieniu.Będziemy mądrzejsi po paru kolejkach, bo Legia już kiedyś też wygrywała sparingi we Francji a kończyła z 17 stratą do Wisły
To prawda - nawet niewykluczone, że dostaniemy w dupę w derbach. Co nie zmienia faktu, że tym razem Iwański czy Rybus nie będą grali przy pustych trybunach tylko będą mieć poczucie, że jak jednak spróbuja dojść do piłki przy lini to na trybunach będzie ryk. I wierz mi, ale to robi różnice. Tak jak nie znosze pączka i totalnie nie widze w nim niczego pozytywnego tak wczoraj było widać, że jest pewna zmiana. Co by nie mówić nie wierze by Polonia Bytom czy Cracovia podjęła rekawice przy takim stadionie i takiej wrzawie. Posrają się po prostu - przeciez to nie Arsenal tylko nasze szmatławe piłkarzyki.

A do tego ewidentnie lipe ma Lech i Wy.

Polonii poważnie nie traktuję (mimo pierwszego zdania). Smolarek strzelil 3 a nie 8 goli, wywali go do ME, bedzie awantura. Bakero wystawi Jodłowca, KSP przegra u siebie z Lechem, bedzie awantura. I milion podobnych sytuacji.

A u nas po raz pierwszy od lat wygląda na to, ze wszystkim zalezy na tym samym. Ostatnio tego nie było, a mimo wszystko była czołówka z przytupem.

A i żeby była jasnosc. Z natury nie wierze w tych piłkarzy. Gardze nimi. Naprawde wiele trzeba żeby mnie do siebie, choc na chwile, przekonali.

A wczoraj WRESZCIE widziałem to czego nie było gdzieś od 2006.

Jest naprawde ok. Niech maruderzy z innych klubów się żalą i martwią. U nas jest naprawde ok

zapierdalamy
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 08.08.2010, 13:44
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A wczoraj WRESZCIE widziałem to czego nie było gdzieś od 2006.
Ale w lidze żadna drużyna nie będzie grała na pół gwizdka z Wami Poczekajmy do meczów ligowych.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.08.2010, 13:52
Warszawiaki, czyli Wy tam z tyłu trybuny macie jakieś osłony?

022
Jasne, fajnie że będzie doping itp.
Tylko, że my również wracamy po roku na Reymonta ).Nie będzie grane po Sosnowcach czy Suchych Stawach.To ile znaczył dla nas stadion mówią statystyki.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.08.2010 o godz. 13:57.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 08.08.2010, 13:52
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Ale w lidze żadna drużyna nie będzie grała na pół gwizdka z Wami Poczekajmy do meczów ligowych.
W sumie tak, ale z drugiej strony w żadnej nie będzie Chamakha, Ebue, Rosickiego, Walcotta, Nasriego itd

edit
Cytat:
Warszawiaki, czyli Wy tam z tyłu trybuny macie jakieś osłony?
Na tym zdjeciu widać osłony z pleksi

edit 2

Lechia ciśnie
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 08.08.2010 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 08.08.2010, 14:09
A ja mysle ze to czepianie sie stadionu Legii to takie szukanie dziury w calym Kilka lat temu kazdy kibic z pocalowaniem w reke bralby takie stadiony jak powstaja w Warszawie, Poznaniu czy Krakowie. A to ze sie komus jakis element nie podoba (dach, biale plachty w Poznaniu, jedna niespojna trybuna) wiadomo gusta i gusciki ale ogolnie stadiony Wisly, Lecha, Legii, Narodowy, Lechii i Slaska beda robic fenomenalne jak na nasze warunki wrarzenie. Po prostu dla nas Polakow, zobaczyc takie cos na zywo to jest cudo ale zawsze mozna sie czepiac dachu itp tylko po co? Stadiony sa piekne, Polscy kibice sa jednymi z lepszych teraz tylko niech kluby sie podciagna finansowo i sportowo i mozemy zostac taka druga Bundesliga czy Lige1 bo chyba raczej Anglii czy innej Hiszpanii to nie dogonimy nigdy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 08.08.2010, 15:05
Bobo Kaczmarek chyba ma jakieś triki nerwowe strasznie jęczy ,,mmmmmm" nie da się tego słuchać, wyłańczam komentarz .

A żeby nie odbiegać od tematu to Lechia musi wygrać ten mecz, zdecydowanie są lepsi od niebieskich

Lechia !
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 08.08.2010 o godz. 16:33.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Yoakhim (L)
Junior Member

Od: 03.2006

Stary 08.08.2010, 15:11
Ilość protestów w sezonie musi się zgadzać...
Legia Warszawa- nasza duma i sława!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.08.2010, 15:23
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jasne, fajnie że będzie doping itp.
Tylko, że my również wracamy po roku na Reymonta ).Nie będzie grane po Sosnowcach czy Suchych Stawach.To ile znaczył dla nas stadion mówią statystyki.
Pablo.

Oczywiście, że dla Was to też jest siła, chociaż i w Sosnowcu i na SS mieliście doping, oczywiście o wiele niższym brzmieniu.

Chodzi mi o coś innego. Mamy dwóch rywali. Lecha i Was. Zacznijmy od Ziemniaków. Są znudzeni. Peszko będzie w tym sezonie dołował, nie dostał transferu. Poza tym wyjdzie typowa dla naszej ligi prawidłowośc, że polski piłkarz potrafi grać bardzo dobrze w lidze runde, max sezon. Peszko teraz będzie schodził i przeżywał to w co wpadł Brożek. Dla mnie wielką rolę w naszej lidze odgrywa psychika. Lech jest wypalony i rozczarowany. Zdobył mistrza i potem typowe nic. Nie ma złota, nie ma transferów. Pojawią się kwasy, kłótnie.

Wy. Zmiana trenera to jest rewolucja. Kto nim nie bedzie zacznie się. Narzekania na przygotowania Kasperczaka, narzekanie na transfery Kasperczaka. Wreszcie Wisła rowniez jest wypalona. Brozek, Sobolewski juz sie na wygrywali. Grac bedzie Garguła po bardzo ciezkiej kontuzji. Szałach do dziś nie jest sobą. Za nim u Was będzie normalnie i wspólny cel, minie pare miesiecy.

Lepszej okazji nie będzie. A na Legii jest głód. Nie mielismy na szczescie okazji skompromitować się w pucharach (co zaciązy na psychice Waszych).

Z ostatnimi ocenami wstrzymam się jeszcze do 5 kolejki, ale na razie widze najlepszy sezon od lat dla nas. A naprawde rzadko wychodze z jaskini agnostyka. Zawsze widze ****eczki, kleski i wstyd.

A teraz jest naprawde ok.

Zjemy Was

P.S. Ale derby będą mega cięzkie. Żeby nie było.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.08.2010, 16:03
Niestety Lechia nie wykorzystała szansy i nie ograła zmęczonego Ruchu wojażami po Europie. Szkoda.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2010, 16:06
Oj Lechio Lechio i kasa przepadła tak marnować sytuacje, mając taką przewagę :(
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 08.08.2010 o godz. 16:17.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 08.08.2010, 16:13
Cytat:
Peszko teraz będzie schodził i przeżywał to w co wpadł Brożek.
Będzie miał kontuzję? Skąd wiesz?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów