|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Larsson jako grający trener? Jestem jak najbardziej za ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
To, że węgorz nie przeklinasz to bardzo ładnie z Twojej strony, zapunktowałeś może u mamy, ale tutaj niektórzy nie wytrzymują nerwowo patrząc na to co się dzieje, więc wybacz co po niektórym
bez napinki.![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
akurat go 'chamy' z Argentyny zwolniły, niech boguś wykłada kasę
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja tylko mam nadzieję , że zwolnienie Dana Petrescu i jego późniejsze osiągięcia nauczyły rozumu Cupiała ! I jeśli teraz faktycznie zatrudni zagranicznego trenera to da mu czas na budowę drużyny i nie będzie uelgał zawodnikom , którym ostry trener będzie przeszkadzał .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy by coś zdziałał
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Pamietacie jak dan zabrał pilkarzy o wczesnej porze zeby zobaczyli jak ludzie tyraja za marne pieniadze
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
@junior1906tsw dobre
Ja na stanowisku trenera widzialbym Kafarskiego albo Probierza! Z zagranicy chetnie widzialbym Guardiole![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja chce Alexa Fergusona. nie ma lepszego na świecie od niego trenera.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie znam się na trenerach z polskiej ligi, nie wiem jacy są, ale jak przyjdzie jakiś pleban co się boi własnego cienia to możemy się przerzucić na ping ponga.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Najlepszy kandydat to Roy Keane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W ciągu 10 dni mamy mieć nowego szkoleniowca z zagranicy.Jak pisze" Przegląd Sportowy" : Na giełdzie nazwisk przewinęły się wczoraj dwa: Argentyńczyk Diego Simeone i Szwed Henrik Larsson - obaj świetni piłkarze, będący na początku drogitrenerskiej. Czy to prawda niby i czy któryś z nich byłby odpowiednim kandydatem na to stanowisko
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Diego Simeone to byłby hit
To byłoby głośne nazwisko, które mogłoby odwrócić wizerunek klubu. Co to jakiś Bakero - stary dziad, Diego Simeone to już co innego Piłkarz z jajami a'la Sobolewski, trener na początku swojej kariery z małym sukcesem "mistrzostwo Argentyny", z wielkimi znajomościami, z hiszpańskim podejściem. Mówi pewnie biegle po włosku, hiszpańsku, może angielsku. Ma znajomości w lidze włoskiej, argentyńskiej ![]() Takiego coacha nam trzeba, nie jakiś niemców, hiszpanów itp... tylko takiego argentyńczyka. 100% poparcia kandydatury Diego Simeone ![]() W tym wywiadzie nie wiem co mówi ![]() http://www.youtube.com/watch?v=SKvmL5ol8P0 ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a mi się marzy powrót Macieja Skorży...
choć to jest nie możliwe jak na razie. ;/ ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moim zdaniem Larsson byłby idealny. Nie mam pojęcie jakie ma umiejętności trenerskie ale wiem, że mógłby pokazać naszym gwiazdeczkom co oznacza "profesjonalny piłkarz". Byłby większą gwiazdą niż kopacze i to do niego by kibice na treningach podbiegali po autograf. Myślę, że kilka miesięcy spędzonych ze zdobywcą LM pokazałoby naszym grajkom na jak zachowuje się, pracuje i myśli człowiek który odnosi sukcesy. Tylko, żeby Cupiał się nie ugiął pod lamentami kopaczy, że muszą ciężko trenować...
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jaki trener by nie przyszedł to znów nic nie zrobi. Bez kasy na transfery (Cupiał da tylko jak kogoś sprzedadzą) i w każdym meczu z nożem na gardle?
Moim zdaniem w ogóle sytuacja z Kasperczakiem to kompromitacja wisły. Teraz go zwalniają? Bo przegrał z Karabachem z kompletnie nieogranym zespołem? Brzmi jak kiepski żart. Owszem Kasperczak stracił mistrzostwo, roztrwonił ogrmną przewagę. Ale to trzeba było zatrudnić nowego trenera w czerwcu! I moim zdaniem wiśle nic nie pomoże - potrzeba jest diametralna zmiana w całej lidze. Zdecydowanie mniejsze pensje i budowa rozsądnej sieci scuatingu - w niejednej dalszej lidze grają zdolni chłopacy. Błaszczykowskiego nikt nie znał jak przychodził do Wisły. A za chwilę podstawowy skrzydłowy reprezentacji Polski, wart 3 bańki euro. Zapewne jest wielu takich, może nie tak dobrych. Ale niech będą warci o połowę mniej - ilu jest takich zawodników w Polskiej lidze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
na sport pl piszą że jest brana jeszcze kandtdatura włocha i hiszpana
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To bardzo Ci współczuję...Skorża to trener który zabił Wisłę piłkarsko, nie miał pomysłu na grę, zero charyzmy, taktyka do dupy...Pisałem kiedyś że on nam drużynę zniszczy i wyszło na moje. To byłby czarny dzień gdyby tu wrócił. A poza tym Legionistów nam tu nie potrzeba. Już wolę Kulawika. Wiem ze zaraz wyskoczysz z argumentem...ze w piewrszym sezonie zdobył tytuł po 8 miejscu...co z tego? Z taką drużyną to i ja bym zdobył. Piłkarze bardzo chcieli odkuć się za zły sezon i myślę ze obojętnie kto by nie prowadził wtedy Wisły i tak byłaby Mistrzem...Nie potrafił zrobić ekipy z tego co miał, to się ciągle transferów domaga....A siła trenera wychodzi nie przy samograju jaki dostał w Legii, tylko własnie przy przeciętnych piłkarzach....Poprowadziłby sobie taki Gornik Zabrze to by zrozumiał...Dajcie spokój już z tym Legionistą! Życzę mu żeby takie niepowodzenia jak u nas miał na Łazienkowskiej....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wcześniej, przed przyjściem na Reymonta prowadził przecież Groclin, przeciętną drużynę...
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I cudów tam nie dokonał. Poza tym Groclin tez miał niezły zespół jak na polską ligę. Ten trener- ot, zwykły szary szkoleniowiec ligowy...czas to zrozumieć ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
No tak.W końcu, praca Skorży w Wiśle to pasmo samych porażek... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mnie to tak naprawdę zastanawia kto o tym pierwszy powiedział, że przyjdzie do nas Larsson, czy Simeone? Wydaje mi się, że niektórzy z kibiców powariowali, powypisywali jakieś bzdury, bo tak sobie pomyśleli, a teraz dziennikarzyny z gazety emocjonują się tym, co napiszą forumowicze wislakrakow.com. Była informacja o tym, że trenerem będzie Simeone albo Larson? Bo ja nigdzie takiej nie widziałem... do dzisiaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli wziąc pod uwagę puchary to w sumie same porażki ( nie biorę pod uwagę zwycięstwa z Barcą, bo było ono bezużyteczne w ostatecznym rozrachunku). A w lidze także w poprzednim sezonie wszytsko do tego zmierzało... W sumie to nie mam ochoty już na ten temat dyskutować, bo tylko się denerwuje a wystarczająco dużo nerwów kosztowała mnie jego kadencja... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nawet Mourinho z gówna czekoladki nie zrobi.
Według mnie Wisle potrzeba: Pilkarzy przez duże P z ambicją przez duże A, z wydolnością przez duże W i charakterem przez duże CH.Nie musza to być nazwiska zgrane na naszej krajowej top-liście i nie muszą mieć kontraktów za 400.000 euro rocznie.Ich celem ma być wyprucie żył dla Wisły-tak aby zrobić wynik i pokazać się w Europie.A tener?-Ma ich poukładać takycznie...............bo wola walki i chęć zwycięstwa byłaby poza dyskusją.........Tylko tyle i aż tyle........... Dlatego marzy mi się trener z otwarta glową, twardą reką i spoza układów............Nawet taki jak ten z Karabachu...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Zgadzam się z tym co napisałeś w pełnej rozciągłości. Włoch i Hiszpan jeszcze brani pod uwagę? - zapewne Scala i Clemente. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak mi przyszło jeszcze do głowy... a Bogusław Kaczmarek? co z nim? może on byłby skłonny trenować drużynę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale dlaczego? Zaszedł dość wysoko w Pucharze UEFA, właściwie tak daleko jak Wisła. Czemu nie dać mu szansy w Krakowie?
Choć sam nie wiem jakiego usposobienia jest Kaczmarek - nam potrzebny jest trener, któremu nikt nie podskoczy - w stylu Petrescu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|