The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2010, 10:48
junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Maradona będzie git. Co wy na to ?
Przynajmniej będzie całować nasze gwiazdki przed meczem.Będą wniebowzięci.Myślę że wytworzyła by się między nimi specyficzna miłość.Po roku trenerki nie było co by zbierać z tego klubu.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2010, 10:48
master777 napisał(a):Wyświetl post
Panie i Panowie, jeżeli do klubu przyszedł by Simeone (w co wątpie) lub Larsson (co jest niestety bardziej prawdopodobne), to z całą pewnością, przy ich aktualnym wieku i motoryce byliby najlepiej ze wszystkich przygotowani do nowego sezonu.
I byłoby to nawet może zabawne, gdyby nie fakt, że kiedy Petrescu brał udział w gierkach to był najlepszy na boisku.

Larsson jako grający trener? Jestem jak najbardziej za
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.08.2010, 10:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak można NIE PRZEKLINAĆ piłkarzy którzy noszą BIAŁĄ GWIAZDĘ i nic sobie z tego nie robią? I nie na klub bo klub to KIBICE. Szczególnie teraz kiedy zawodnicy przychodzą i odchodzą. Co mam zrobić jak przychodzi zawodnik i się opi...ala? Prosić go żeby sie starał? Chyba sobie jaja robisz. Ja MAM PRAWO WYMAGAĆ!!! Zwłaszcza zaangażowania. Ma zapieprzać aż się zrzyga chyba że jest na tyle dobry ze potrafi inaczej.
taki 'kibic' chyba tego nie zrozumie, dzięki za poparcie
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 07.08.2010, 10:49
To, że węgorz nie przeklinasz to bardzo ładnie z Twojej strony, zapunktowałeś może u mamy, ale tutaj niektórzy nie wytrzymują nerwowo patrząc na to co się dzieje, więc wybacz co po niektórym bez napinki.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
ostach1906aka
Senior Member

Stary 07.08.2010, 10:51
junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Maradona będzie git. Co wy na to ?
akurat go 'chamy' z Argentyny zwolniły, niech boguś wykłada kasę
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 10:52
Ja tylko mam nadzieję , że zwolnienie Dana Petrescu i jego późniejsze osiągięcia nauczyły rozumu Cupiała ! I jeśli teraz faktycznie zatrudni zagranicznego trenera to da mu czas na budowę drużyny i nie będzie uelgał zawodnikom , którym ostry trener będzie przeszkadzał .
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 10:53
Nie wiem czy by coś zdziałał Naszym to by się przydał Hulk Hogan, żeby ich po mordzie powystrzelał
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.08.2010, 10:56
Pamietacie jak dan zabrał pilkarzy o wczesnej porze zeby zobaczyli jak ludzie tyraja za marne pieniadze Tego typu trener by sie przydał.
Jovanovic - masz plusa.
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.08.2010, 10:56
@junior1906tsw dobre Ja na stanowisku trenera widzialbym Kafarskiego albo Probierza! Z zagranicy chetnie widzialbym Guardiole
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
ostach1906aka
Senior Member

Stary 07.08.2010, 10:58
a ja chce Alexa Fergusona. nie ma lepszego na świecie od niego trenera.
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 10:59
Nie znam się na trenerach z polskiej ligi, nie wiem jacy są, ale jak przyjdzie jakiś pleban co się boi własnego cienia to możemy się przerzucić na ping ponga.
staho
Junior Member

Stary 07.08.2010, 11:09
Najlepszy kandydat to Roy Keane
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.08.2010, 11:10
W ciągu 10 dni mamy mieć nowego szkoleniowca z zagranicy.Jak pisze" Przegląd Sportowy" : Na giełdzie nazwisk przewinęły się wczoraj dwa: Argentyńczyk Diego Simeone i Szwed Henrik Larsson - obaj świetni piłkarze, będący na początku drogitrenerskiej. Czy to prawda niby i czy któryś z nich byłby odpowiednim kandydatem na to stanowisko Czemu nie. Chociaż mi marzyłby się powrót Dana
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.08.2010, 11:14
Diego Simeone to byłby hit To byłoby głośne nazwisko, które mogłoby odwrócić wizerunek klubu. Co to jakiś Bakero - stary dziad, Diego Simeone to już co innego Piłkarz z jajami a'la Sobolewski, trener na początku swojej kariery z małym sukcesem "mistrzostwo Argentyny", z wielkimi znajomościami, z hiszpańskim podejściem. Mówi pewnie biegle po włosku, hiszpańsku, może angielsku. Ma znajomości w lidze włoskiej, argentyńskiej
Takiego coacha nam trzeba, nie jakiś niemców, hiszpanów itp... tylko takiego argentyńczyka.

100% poparcia kandydatury Diego Simeone

W tym wywiadzie nie wiem co mówi ale przynajmniej ten ryj ma znośny i mówi jak dla mnie konkretnie pełnymi zdaniami
http://www.youtube.com/watch?v=SKvmL5ol8P0
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
ostach1906aka
Senior Member

Stary 07.08.2010, 11:14
a mi się marzy powrót Macieja Skorży...
choć to jest nie możliwe jak na razie. ;/
kfilk
Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2010, 11:19
Moim zdaniem Larsson byłby idealny. Nie mam pojęcie jakie ma umiejętności trenerskie ale wiem, że mógłby pokazać naszym gwiazdeczkom co oznacza "profesjonalny piłkarz". Byłby większą gwiazdą niż kopacze i to do niego by kibice na treningach podbiegali po autograf. Myślę, że kilka miesięcy spędzonych ze zdobywcą LM pokazałoby naszym grajkom na jak zachowuje się, pracuje i myśli człowiek który odnosi sukcesy. Tylko, żeby Cupiał się nie ugiął pod lamentami kopaczy, że muszą ciężko trenować...
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 11:19
Jaki trener by nie przyszedł to znów nic nie zrobi. Bez kasy na transfery (Cupiał da tylko jak kogoś sprzedadzą) i w każdym meczu z nożem na gardle?

Moim zdaniem w ogóle sytuacja z Kasperczakiem to kompromitacja wisły. Teraz go zwalniają? Bo przegrał z Karabachem z kompletnie nieogranym zespołem? Brzmi jak kiepski żart.

Owszem Kasperczak stracił mistrzostwo, roztrwonił ogrmną przewagę. Ale to trzeba było zatrudnić nowego trenera w czerwcu!

I moim zdaniem wiśle nic nie pomoże - potrzeba jest diametralna zmiana w całej lidze. Zdecydowanie mniejsze pensje i budowa rozsądnej sieci scuatingu - w niejednej dalszej lidze grają zdolni chłopacy. Błaszczykowskiego nikt nie znał jak przychodził do Wisły. A za chwilę podstawowy skrzydłowy reprezentacji Polski, wart 3 bańki euro. Zapewne jest wielu takich, może nie tak dobrych. Ale niech będą warci o połowę mniej - ilu jest takich zawodników w Polskiej lidze?
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.08.2010, 11:31
na sport pl piszą że jest brana jeszcze kandtdatura włocha i hiszpana
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
jason wiślak
Senior Member

Stary 07.08.2010, 11:32
ostach1906aka napisał(a):Wyświetl post
a mi się marzy powrót Macieja Skorży...
choć to jest nie możliwe jak na razie. ;/
To bardzo Ci współczuję...Skorża to trener który zabił Wisłę piłkarsko, nie miał pomysłu na grę, zero charyzmy, taktyka do dupy...Pisałem kiedyś że on nam drużynę zniszczy i wyszło na moje. To byłby czarny dzień gdyby tu wrócił. A poza tym Legionistów nam tu nie potrzeba. Już wolę Kulawika. Wiem ze zaraz wyskoczysz z argumentem...ze w piewrszym sezonie zdobył tytuł po 8 miejscu...co z tego? Z taką drużyną to i ja bym zdobył. Piłkarze bardzo chcieli odkuć się za zły sezon i myślę ze obojętnie kto by nie prowadził wtedy Wisły i tak byłaby Mistrzem...Nie potrafił zrobić ekipy z tego co miał, to się ciągle transferów domaga....A siła trenera wychodzi nie przy samograju jaki dostał w Legii, tylko własnie przy przeciętnych piłkarzach....Poprowadziłby sobie taki Gornik Zabrze to by zrozumiał...Dajcie spokój już z tym Legionistą! Życzę mu żeby takie niepowodzenia jak u nas miał na Łazienkowskiej....
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.08.2010, 11:45
Wcześniej, przed przyjściem na Reymonta prowadził przecież Groclin, przeciętną drużynę...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
jason wiślak
Senior Member

Stary 07.08.2010, 11:48
I cudów tam nie dokonał. Poza tym Groclin tez miał niezły zespół jak na polską ligę. Ten trener- ot, zwykły szary szkoleniowiec ligowy...czas to zrozumieć ...
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2010, 11:49
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze bardzo chcieli odkuć się za zły sezon i myślę ze obojętnie kto by nie prowadził wtedy Wisły i tak byłaby Mistrzem...
Tak sami z siebie chcieli się odkuć? Przecież piszecie w różnych tematach, że piłkarze to lenie, nie mają ambicji, liczy się tylko kasa itd. Raczej ktoś ich musiał zmotywować.
Życzę mu żeby takie niepowodzenia jak u nas miał na Łazienkowskiej....
No tak.W końcu, praca Skorży w Wiśle to pasmo samych porażek...
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 11:51
Mnie to tak naprawdę zastanawia kto o tym pierwszy powiedział, że przyjdzie do nas Larsson, czy Simeone? Wydaje mi się, że niektórzy z kibiców powariowali, powypisywali jakieś bzdury, bo tak sobie pomyśleli, a teraz dziennikarzyny z gazety emocjonują się tym, co napiszą forumowicze wislakrakow.com. Była informacja o tym, że trenerem będzie Simeone albo Larson? Bo ja nigdzie takiej nie widziałem... do dzisiaj.
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2010, 11:55
Wiem ze zaraz wyskoczysz z argumentem...ze w piewrszym sezonie zdobył tytuł po 8 miejscu...co z tego? Z taką drużyną to i ja bym zdobył.
Niewątpliwie.
jason wiślak
Senior Member

Stary 07.08.2010, 11:59
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Tak sami z siebie chcieli się odkuć? Przecież piszecie w różnych tematach, że piłkarze to lenie, nie mają ambicji, liczy się tylko kasa itd. Raczej ktoś ich musiał zmotywować.

No tak.W końcu, praca Skorży w Wiśle to pasmo samych porażek...
No sorry ale to było prawie 3 lata temu. Czasy się zmieniają. Nie ma u nas graczy takich jak Baszczu, Zieniu, Paulista, Cantoro...dopiero teraz widać ile dla nas znaczyli. Poza tym w Wiśle grał lepszy Sobol, Brożek był w kapitalnej formie ( co dotknął to strzelał), Boguski został okrzyknięty drugim Żurawiem a Mały dopiero wchodził do zespołu i nie gwiazdorzył, więc chęci i ambicje były.

Jeśli wziąc pod uwagę puchary to w sumie same porażki ( nie biorę pod uwagę zwycięstwa z Barcą, bo było ono bezużyteczne w ostatecznym rozrachunku). A w lidze także w poprzednim sezonie wszytsko do tego zmierzało...

W sumie to nie mam ochoty już na ten temat dyskutować, bo tylko się denerwuje a wystarczająco dużo nerwów kosztowała mnie jego kadencja...
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.08.2010, 12:02
Nawet Mourinho z gówna czekoladki nie zrobi.
Według mnie Wisle potrzeba: Pilkarzy przez duże P z ambicją przez duże A, z wydolnością przez duże W i charakterem przez duże CH.Nie musza to być nazwiska zgrane na naszej krajowej top-liście i nie muszą mieć kontraktów za 400.000 euro rocznie.Ich celem ma być wyprucie żył dla Wisły-tak aby zrobić wynik i pokazać się w Europie.A tener?-Ma ich poukładać takycznie...............bo wola walki i chęć zwycięstwa byłaby poza dyskusją.........Tylko tyle i aż tyle...........
Dlatego marzy mi się trener z otwarta glową, twardą reką i spoza układów............Nawet taki jak ten z Karabachu......
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2010, 12:04
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Diego Simeone to byłby hit To byłoby głośne nazwisko, które mogłoby odwrócić wizerunek klubu. Co to jakiś Bakero - stary dziad, Diego Simeone to już co innego Piłkarz z jajami a'la Sobolewski, trener na początku swojej kariery z małym sukcesem "mistrzostwo Argentyny", z wielkimi znajomościami, z hiszpańskim podejściem. Mówi pewnie biegle po włosku, hiszpańsku, może angielsku. Ma znajomości w lidze włoskiej, argentyńskiej
Takiego coacha nam trzeba, nie jakiś niemców, hiszpanów itp... tylko takiego argentyńczyka.

100% poparcia kandydatury Diego Simeone

W tym wywiadzie nie wiem co mówi ale przynajmniej ten ryj ma znośny i mówi jak dla mnie konkretnie pełnymi zdaniami
http://www.youtube.com/watch?v=SKvmL5ol8P0

Zgadzam się z tym co napisałeś w pełnej rozciągłości.
Włoch i Hiszpan jeszcze brani pod uwagę? - zapewne Scala i Clemente.
Eppur si muove!
bonawentura
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:05
Tak mi przyszło jeszcze do głowy... a Bogusław Kaczmarek? co z nim? może on byłby skłonny trenować drużynę?
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.08.2010, 12:05
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Tak mi przyszło jeszcze do głowy... a Bogusław Kaczmarek? co z nim? może on byłby skłonny trenować drużynę?
Na pewno byłby skłonny.

Ale nikt o zdrowych zmysłach nie powinien mu tego zaproponować.
bonawentura
Senior Member

Stary 07.08.2010, 12:08
Ale dlaczego? Zaszedł dość wysoko w Pucharze UEFA, właściwie tak daleko jak Wisła. Czemu nie dać mu szansy w Krakowie?

Choć sam nie wiem jakiego usposobienia jest Kaczmarek - nam potrzebny jest trener, któremu nikt nie podskoczy - w stylu Petrescu.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów