The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 20:19
Peter Neururer albo Lucien Favre.... byle nie Matthäus...

pablooki
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2010, 20:21
gozev napisał(a):Wyświetl post
Henio się sam podał do dymisji - to akurat na "plus" dla niego ale tym samym zaczynamy sagę pt. "szukamy trenera, który najlepiej od zaraz osiągnie sukces!"
Ciekaw jestem czym Probierz potrafił wykrzesać z białostockich piłkarzy tyle ile pokazali wczoraj?
A skąd wiesz jaki był układ z Bogusiem? A może dali mu broń żeby sam sobie palnął w łeb zawsze to honorowa śmierć a nie pluton egzekucyjny.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.08.2010, 20:24
Do kiedy poznamy nowego trenera Wisły? To będzie Polak, czy raczej trener zagraniczny? Odpowiedzi na te pytania, udzielone przez prezesa Basałaja, poznacie jeszcze dziś około 22

zrodlo : http://www.facebook.com/home.php?#!/...w/185885066281
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.08.2010, 20:32
pablooki napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz jaki był układ z Bogusiem? A może dali mu broń żeby sam sobie palnął w łeb zawsze to honorowa śmierć a nie pluton egzekucyjny.
Będzie video z tej rozmowy?
michal(pl)
Member

Od: 01.2004

Stary 06.08.2010, 20:38
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ukamy_od_dzis/
pozyjemy zobaczymy
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Polen Polen über alles
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2010, 20:41
wywiad z Basałajem napisał(a):

Jest już lista kandydatów do tego stanowiska?

Aktualnie taka lista powstaje.
Jak szybko poznamy nazwisko nowego trenera?
Dałem sobie najwyżej dziesięć dni na załatwienie tej sprawy.
Następca Głowackiego też miał przyjść w ciągu tygodnia...
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2010, 20:43
jova napisał(a):Wyświetl post
Następca Głowackiego też miał przyjść w ciągu tygodnia...

Trudniej jest pozyskać godnego następce trzona drużyny niż trenera
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2010, 20:44
Ciekawe jak jest naprawdę. Nie mogli przecież przyznać, że z kimś rozmawiają skoro tydzień temu twierdzili, że Kasper zostaje.
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2010, 20:45
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Trudniej jest pozyskać godnego następce trzona drużyny niż trenera
A ja sądzę, że trudniej znaleźć dobrego generała niż dobrego żołnierza.
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2010, 20:47
Ktokolwiek by to nie był i tak w końcu wyleci.
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.08.2010, 20:50
Bialix napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek by to nie był i tak w końcu wyleci.
Dokładnie, chciałbym żeby Wisła kiedyś miała stałego szkoleniowca, jak ma MU albo Arsenal
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2010, 20:57
Z tym może być problem Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłby grający trener tak jak w ligach okręgowych Taki by przynajmniej na boisku opieprzył

Da radę takie coś na najwyższym poziomie ligowym?
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 20:57
jova napisał(a):Wyświetl post
A ja sądzę, że trudniej znaleźć dobrego generała niż dobrego żołnierza.
Jak już jesteśmy w tematyce wojskowej. To nawet najlepszy generał nie wygra wojny bez dobrych wykonawców. Kiedyś mieliśmy dobrych oficerów, co ciągli zespół, teraz na placu boju zostali sami szeregowcy.
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.08.2010, 21:04
blanco napisał(a):Wyświetl post
Simeone albo Larsson ? Heh, chyba Was za przeproszeniem pojebało ;] Ludzie z takimi nazwiskami nigdy nie przyjadą pracować do naszego burdelu, zapomnijcie. Polska to już niestety piłkarski trzeci świat.
A Petrescu to nie nazwisko? To są nazwiska które mają piłkarskie CV nie trenerskie więc gdzie mają trenować?
Ja stawiam na Kononowicza
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2010, 21:08
A ja się tak zastanawiam nad tym Kulawikiem .Bo to że Basałaj mówi :jeszcze nie teraz to tylko rozwiązanie tymczasowe....to nic nie znaczy .Jak wiadomo prowizorki sa najtrwalsze A tak serio ....zobaczymy co Kulawik pokaże w tych meczach w których będzie miał okazje Wisłę poprowadzić .Osobiście jestem zwolennikiem zatrudniania w klubie ludzi , którzy z Wisłą są związani i mają wiślackie serca . Nie podoba mi się to że większość z nich jedyne co od klubu uzyskała to ....zakaz wstepu na stadion . Kulawik jest młody ambitny i inteligentny .Piłkarz był z niego średni ale serce na boisku zawsze zostawiał !!! Jest blisko licencji Pro czyli wiedzę musi mieć i mam nadzieję , że jest bliżej nowoczesego furbolu niż był Kasperczak .Inna sprawa czy poradzi sobie z naszymi gwiazdkami i czy będzie potrafił teorię przenieść na boisko . Ale uważam że warto spróbować tymbardziej że zdaję się , że i tak nie ma innego wyjścia W gadanie Basałaja , że szukają trenera od dzisaj nie wierzę . Ale nie mógł powiedzieć nic innego skoro tydzień temu zapewniał ze posada trenera nie jest zagrożona . Dlatego to ponoć Kasper podał się do dymisji a nie został wywalony Gdyby go wywalili to znaczy że prezes kłamał a tak sam odszedł . więc po kłopocie .Kilka miłych słow na pożeganie i pozory przywoitości zostały zachowane Na plus moża zaliczyć fakt że w Wiśle chyba zaczyna się doceniać dyplomacje i zachowanie pozorów normalności . Generalnie prawda jest taka że takie sparwy tak się załatwia na całym świecie .Oby to była pierwsza jaskółka normalności .
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 21:17
Basałaj powinien na kolanach udać do Krasnodaru i nie wracać aż nie przekona Petrescu do powrotu. Choć uważam , że z tego ciasta i tak chleba nie upieczemy, to przynajmniej byłaby satysfakcja , że nasi gwiazdorzy wylewają siódme poty na treningu
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2010, 21:22
ale uczepiliście się tego Petrescu ten gość do nas przzyjdzie jak bedzie miał 65 lat na emeryturke
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2010, 21:23
Obie propozycje o ktorych pisza media czyli Larsson i Simeone sa propozycjami ZENUJACYMI!!! Ci "trenerzy" niemaja KOMPLETNIE ZADNEGO DOSWIADCZENIA jak w ogole mozna brac kogos takiego pod uwage... nam potrzeba PRAWDZIWEGO trenera a nie jakis uczniakow niech zdobywaja doswiadczenie trenujac młodzikow a nie Wisłe!

Wielki bład ze sie pozbyli Kasperczaka wystarczylo dac mu troche czasu... teraz trenera bedziemy zmieniac 3 razy/ runde bo ci nastepcy poleca tak samo szybko jak przyleca
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2010, 21:29
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Basałaj powinien na kolanach udać do Krasnodaru i nie wracać aż nie przekona Petrescu do powrotu. Choć uważam , że z tego ciasta i tak chleba nie upieczemy, to przynajmniej byłaby satysfakcja , że nasi gwiazdorzy wylewają siódme poty na treningu
Moim zdaniem zatrudnianie trenera, który ,,przyciśnie gwiazdorów" w obecnym składzie personalnym nie ma sensu. Kolejna próba wprowadzenia filozofii HARD WORK jest z góry skazana na niepowodzenie. Po tygodniu takiej pracy piłkarze powiedzą, że są zajechani i zaczną grać przeciwko trenerowi. Dla Wisły nic dobrego z tego nie wyniknie. Potrzeba raczej trenera z charyzmą, na tego z batem przyjdzie czas jak pokończą się gwiazdom kontrakty i szczęśliwie się ich uda pozbyć z klubu.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2010, 21:31
Adam napisał(a):Wyświetl post
Obie propozycje o ktorych pisza media czyli Larsson i Simeone sa propozycjami ZENUJACYMI!!! Ci "trenerzy" niemaja KOMPLETNIE ZADNEGO DOSWIADCZENIA jak w ogole mozna brac kogos takiego pod uwage... nam potrzeba PRAWDZIWEGO trenera a nie jakis uczniakow niech zdobywaja doswiadczenie trenujac młodzikow a nie Wisłe!

Wielki bład ze sie pozbyli Kasperczaka wystarczylo dac mu troche czasu... teraz trenera bedziemy zmieniac 3 razy/ runde bo ci nastepcy poleca tak samo szybko jak przyleca
To powiedz nam, kto wg Ciebie mógłby zostać trenerem Wisły?
Wielki błąd? Trudno jest cokolwiek osiągnąć mając na ławce szkoleniowca, który (mówiąc dość łagodnie) nie w pełni angażuje się w to, co dzieje się na boisku.
jason wiślak
Senior Member

Stary 06.08.2010, 21:31
Prawda jest taka, że znów mamy w drużynie bałagan. I to na początku ważnego sezonu. Jesteśmy bez trenera. Wszystkie drużyny spokojnie się przygotowały z trenerami i są gotowe do walki. A my ani nie jesteśmy gotowi personalnie ani nie mamy trenera...Bosssskoo
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 21:32
Petrescu nigdy w życiu nie wróci bo w Krasnodarze zarabia 1,5 mln € rocznie.Boguś mu nawet 30 % tego nie da co ma w Rosjii.

Co do Larssona to on prowadzi klub w 2 lidze Szwedzkiej Landkorone, więc odpada.

Zola byłby wymarzonym kandydatem albo ktoś z Włoch, napewno jest tam ktoś ciekawy bez pracy komu nie zależy zbytnio na wielkiej kasie a na sławie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.08.2010 o godz. 21:42.
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2010, 21:34
Adam tak najlepiej zostawic Kasperczaka ktory ze swoja wizja futbolu zatrzymal sie w roku 2002. Co do Diego: W latach 2006-2007 prowadził Estudiantes de La Plata, zdobył z klubem z La Plata tytuł mistrza Argentyny (Apertura 2006). Chyba jednak cos potrafi. To prezes Basalaj spotka sie z ewentualnym trenerem i uslyszuy jaka dany szkoleniowiec ma wizje zespolu. Pozostaje miec tylko nadzieje na udany wybor.
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2010, 21:39
Dan Petrescu lub człowiek o tym typie mentalności HARD WORK !! koniec gwiazdorstwa
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
VanBasten
Senior Member

Stary 06.08.2010, 21:46
raindog napisał(a):Wyświetl post
Człowieku - trenera szuka się już od dawna. Ten ma być wybrany przez Basałaja (wierzę, że dokona dobrego wyboru). Kasperczak nie został przez niego wybrany, więc było tylko kwestia czasu kiedy wyleci. Zespół przygotowywany jest na następny rok, więc nie ma znowu takiej tragedii. Samo odpadnięcie z LE to również żaden cios dla klubu - sam Basałaj zresztą stwierdził, że jedyna strata Wisły z tego winikła, to strata wizerunkowa. Jednym słowem w tym roku olano puchary i w zasadzie na tym mogę ten post zakończyć.
Basałaj Ci to powiedział czy może sam Cupiał ? Zresztą nie wiem czemu próbujesz mnie jakoś skontrować ? Przeciez ja jasno napisałem że nie wierze w to że trenera szuka się od dzisiaj !!!! Mówi się że od tygodnia .Ale ja jestem skłonny założyć że Kasperczak miał wylecieć po tamtym sezonie .Pewnie się wstrzymali dlatego , że nie było prezesa i czekali aż taki sie pojawi , poukłada wszysko po swojemu .Blamaż z LE tylko to przyśpieszył .Myślę że gdyby nie te porażki to stałoby się to przy pierwszym potknięciu w lidze .Jak widać tu się zgadzamy wieć nie wiem o co Ci chodzi.....człowieku
Co do samej LE to faktycznie chyba w tym roku nie specjalnie Wiśle zależało . To winna braku stadionu i faktu że ewentualne zyski i tak trzeba by poświęcić na wynajem stadionu np. w Lubinie . I szczerze mówiąc jestem w stanie to zrozumieć .Nie ma co robić napinki jak się nie ma druzyny .Lepiej faktycznie podejść ulgowo w tym roku żeby przygotować się na następne rozgrywki .Ale czy tak się stanie tego nie wiemy bo jak życie pokazuje o konskwecje w działaniu w Wiśle jakoś bardzo trudno
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.08.2010, 21:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Co do Larssona to on prowadzi klub w 2 lidze Szwedzkiej Landkorone, więc odpada.
A Ty myślisz że przyjdzie tu gość który prowadzi z powodzeniem klub w ekstraklasie zachodniej?Przecież my na dziś jesteśmy zwykłym leszczem barowym co przegrywa z Estończykami a Azerowie robią nam z dupy jesień średniowiecza.
Każdy od czegoś zaczyna - to trzeba się dowiedzieć jakim jest trenerem, jakie są opinie na jego temat itp
Guardiola przed objęciem Barcelony, prowadził Barcelone B w którejś tam lidze
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2010, 21:56
pikey napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem zatrudnianie trenera, który ,,przyciśnie gwiazdorów" w obecnym składzie personalnym nie ma sensu. Kolejna próba wprowadzenia filozofii HARD WORK jest z góry skazana na niepowodzenie. Po tygodniu takiej pracy piłkarze powiedzą, że są zajechani i zaczną grać przeciwko trenerowi. Dla Wisły nic dobrego z tego nie wyniknie. Potrzeba raczej trenera z charyzmą, na tego z batem przyjdzie czas jak pokończą się gwiazdom kontrakty i szczęśliwie się ich uda pozbyć z klubu.
co to znaczy zaczną grać przeciwko trenerowi bo zmusza ich do ciężkiej pracy ? Bez jaj można zarzucić im brak ambicji ale wydaje mi się że to klub trzyma ich za jaja i taki bunt zostałby szybko zażegnany pamiętajmy że Petrescu został w klubie sam bez wsparcia a nowy trener nie będzie sam przeciwko wszystkim nie wspomnę że teraz w klubie jest kilku nowych zawodników których trzeba tylko wyrzeźbić
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
mobik88
Member

Od: 07.2010

Stary 06.08.2010, 22:01
Narazie nie mamy trenera, można powiedzieć że nie mamy też drużyny (bo co to za kolektyw) ale mamy za wielki syf i ambaras.

Nowy trener (jaki by nie był) mając taki skład w coraz bardziej wyśmiewanej polskiej lidze pewnie znów doprowadzi Wisłę do pucharów europejskich... ale moje pytanie brzmi: Po co?

Drugi raz z rzędu kompromitujemy się w Europie z innym trenerem, co daje nam gwarancję że za rok będzie lepiej? A nic i nikt. Ani trener ani kasa ani stadion ani my wypruwający żyły kibice poświęcając im nasz czas i pieniądze.

Pieniądze jakie zarabiają nasi kopacze są bardzo duże i powinni za swoją postawę płacić kary pieniężne. Bo ja w pracy nie mogę sobie pozwolić na takie numery a już nie mówię o ich powtarzaniu się. Także brać się do roboty.

Kibic też ma swoją cierpliwość i nerwy...
pcpcpc
Banita

Od: 04.2010

Stary 06.08.2010, 22:06
Dajcie już spokuj heniowi on tylko czesciowo jest Winy
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2010, 22:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Petrescu nigdy w życiu nie wróci bo w Krasnodarze zarabia 1,5 mln € rocznie.Boguś mu nawet 30 % tego nie da co ma w Rosjii.

Zola byłby wymarzonym kandydatem albo ktoś z Włoch, napewno jest tam ktoś ciekawy bez pracy komu nie zależy zbytnio na wielkiej kasie a na sławie
Zola?! koleś który z West Hamem prawie poleciał do Championship?ludzie nie wierze! Simeone zdobył mistrzostwo kraju a wy chcecie gościa który z solidnego zespołu środka tabeli zrobił drużynę ledwie utrzymującą się w lidze... to weźmy może Darka Fornalaka
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów