The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 22:30
To z Arka Wisłe poprowadzi Kazek Moskal?
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.08.2010, 22:30
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Oj, oj czyżby Heniek stracił swoich obrońców? Jak napisał element, przecież nie miało być kompromitacji jak za Skorży!
I racja nie bylo takich kompromitacji KASPERCZAK PRZEGRAŁ WSZYSTKO CO MÓGŁ PRZEGRAĆ!!!

Czekam teraz na Wasze WSPANIAŁE OPINIE, wpywpowiedzcie się Wy którzy tak broniliście Kasperczaka!

Aaa teraz będziecie siedzieć cicho?!

K**** szkoda, że dopiero teraz zrozumiałem dlaczego tak wiele osób nie wypowiada się na tym forum pełnym ekspertów którzy NIE ROBIĄ ABSOLUTNIE NIC DLA WISŁY!!! Potraficie tylko krytykowac!
Przeczysz sam sobie najpierw sam krytykujesz, a potem piszesz ze wszyscy umieją tylko krytykować.

Co do twojego pytania to napisze tak Skorża był do bani i jak sie okazało Kasperczak też, a wcześniej dziesiątki innych trenerów. W takim razie zastanawia mnie jedno wszyscy nie mieli pojęcia o trenowaniu, czy mamy porostu słabych piłkarzy? Powtarzałem to wiele razy i powtórzę kolejny niech w tej drużynie nie gra żaden polak jeśli maja tak nas reprezentowac jak dzisiaj trzech muszkieterów Sobol, Brożek, Kowalski. Tyle mam do powiedzenia i popieram komentatorów tu nawet Benitez nic nie zdziała do puki będziemy mieli takie podejście .
Jeszcze jedno jak wszyscy co roku wierze że wreszcie coś zaskoczy jednak trzeba wreszcie sobie uświadomić to że jesteśmy zaściankową liga i to my jesteśmy tak zwanymi ogórkami. Wszyscy próbują koloryzować i mówić że jesteśmy lepsi od Azerów tylko trener zły chłopaki bez ambicji itd. Jedna wielka bzdura zarówno my jak i Lech byliśmy od nich w każdym elemencie słabsi i zrozumcie to wreszcie ze polskie kluby jeszcze długie lata nic nie osiągna w europie.
Ostatnio edytowane przez blackluk : 05.08.2010 o godz. 22:35.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2010, 22:32
zbymak napisał(a):Wyświetl post

byle nie na dlugo.. w PL poza Skorza nikogo sensownego, z 3-4 kolejki jakos przebolejemy z Kaziem, i moze ktos z zagranicy zawita
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 22:33
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Lepszy trener napewno jest, tylko trzeba dobrze poszukać za granicą...
Nooo napewno Rownie dobrze mozna powiedzieć ze gdzieś za granica jest kilku 18 latkow ktorzy w znakomity sposob zastapili by głowackiego i sa do wziecia za darmo to jest zwykłe gdybanie... jaka masz pewnosc ze trener z zagranicy lepiej by to ogarnal? Dla trenerow z zagranicy praca w polsce jest nie atrakcyjna primo bo polska liga jest na poziomie ligi z kazachstanu wiec prestizu praca tutaj nie dodaje zarobki gorsze niz powiedzmy w 2 lidze cypryjskiej wiec poco sie tutaj pchac? Zaden dobry trener do Wisly z zagranicy nie wpadnie bo jesli jest dobry i tani to bedzie mial znacznie lepsze propozycje... taka prawda
polyester
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 05.08.2010, 22:34
Kasperczak już dawno temu stracił kontakt z rzeczywistością. Powinien wylecieć. Nie przegraliśmy wyłącznie przez słabą obronę. Wisła grała źle w każdej formacji. Zespół nie był przygotowany. Błędy obrońców zrobiły swoje, ale graliśmy z zespołem, któremu nasi piłkarze powinni wpakować dużo więcej bramek. Wydaje mi się, że nasi piłkarze potrafią grać, potrzebują do tego po prostu dobrego trenera.

Czas Kasperczaka się skończył. Nie widzę żadnych przesłanek, które pozwalały wierzyć, że poradzi sobie w lidze. Nie odmienił on stylu gry Wisły, a miał na to trochę czasu.
ten pies to jest pudel.
d
Senior Member

Od: 12.2004

Goral – ale wyjebać żeby wyjebać, czy wyjebać, żeby to miało sens? Bo ja generalnie takie pytanie zadaję.

Poza tym, jak osobę (nieskromnie ujmę) kumatą w realiach skandynawskich naprawdę bawi mnie niemal do łez rozpatrywanie w 2010 roku (po naszych wspaniałych doświadczeniach) odpadnięcia po karnych z Våleregną jako "kompromitacji" typu Tbilisi, Levadii czy dzisiejszego – poczytajcie o tym, kto tam grał, co wcześniej i póżniej oosiągnął, a potem walcie mocnymi hasłami.

To samo co do Smudy – Franza szczerze lubię i szanuję, niewątpliwie ma nosa do piłkarzy, ale bez jaj, że to było w 100% tak, że on stworzył coś, za co HK spijał śmietankę - co bardziej kumaci niech sobie przypomną grę Uche za Franza i jego plany co do nigeryjczyka. Świat nie jest czarno-biały.
Ostatnio edytowane przez d : 05.08.2010 o godz. 22:36.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Gorzej i tak nie będzie...
PS: http://taktycznie.blogspot.com/
Eppur si muove!
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2010, 22:35
Z informacji zamieszczonej na portalu onet.pl wynika, że od tygodnia negocjują z zagranicznym trenerem.

I wydaje mi się, że jego przyjście było zależne od wyniku dzisiejszego meczu. Czas pokażę, jutro lub w poniedziałek wszystko będzie jasne. Ważne, żeby klub wystosował jakieś oświadczenie. Moim cichym życzeniem jest jakiś wywiad z B.Cupiałem.

Słowa Petrescu

Cytat:
Spotkałem też Pawła i Piotrka Brożków. Może oni nie chcą mnie widzieć, ale podałem rękę każdemu. To mój styl. Wiem, że wielu mnie obgadywało za moimi plecami, ale oni za to zapłacą. Ja dam sobie radę. Byłem świetnym zawodnikiem a teraz jestem świetnym trenerem.
prorocze...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:35
Kaziu nie ma papierów, musiałby z nim na ławce usiąść Kmiecik.

cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.08.2010, 22:36
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Nie. Wyjebać bo nie rokuje żadnych nadziei na przyszłość.
On tych przepłacanych piłkarzy na nogi nie postawi. A dobry zagraniczny trener to zrobi.

Niedawno Basałaj w wywiadzie powiedział, że rozmawiał z Małeckim przez godzinę. Że to on go tu sprowadził, mówił mu ,że musi być ambitny, musi się starać by być lepszym, nie zadowalać się tym co jest. Efekty już widzieliśmy w pierwszym meczu z Azerami. Przygotowanie mentalne to podstawa.

I teraz pytanie czy potrafisz sobie wyobrazić Kasperczaka w takiej rozmowie z Małeckim ?
Ja sobie Basałaja potrafię wyobrazić, Kasperczaka nie. Potrzebujemy trenera który trafi do tych zawodników a nie marionetkę Kasperczaka.
Tutaj chyba bardziej by się przydała współpraca z psychologiem sportowym, a nie odrazu trener z zachodu. A jeśli chodzi o trenera bardzo podoba mi sie praca Probieża w Jagieloni chociaż z braku czasu nie miałem okazji w tym sezonie zobaczyc rzadnego z meczyJagi.
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Cytat:
byle nie na dlugo.. w PL poza Skorza nikogo sensownego,
Probierz.

Cytat:
[Tak, bo nie wystawił Kirma, który wrócił wtedy co przyszedł Paljicm a ostatni jego dobry mecz to Levadia rok temu. Kolejna zła zmiana, to Łobodziński, który pokazał się z dobrej strony. Wszedł za zdenerwowanego, ambitnego, lecz bardzo nerwowo grającego Małeckiego mającego żółtą kartkę (inna sprawa, że to był bardzo dobry mecz Małego).
LOL

Diaz niewystawiony w pierwszym spotkaniu, Brozek na obronie, Małecki na ławie, gra Paljic, ktory jest gorszy NAWET od Kirma i Łobo. No i jeszcze forsowanie geniusza przyjęcia piłki Rafała Boguskiego.

Czekam z nadzieja na informacje o wywaleniu go z klubu.
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Spodobalo mi sie sformulowanie uzyte w relacji przez Jawora:

Cytat:
Krakowianie przegrali, bo szkoleniowiec pogubił się w bogactwie i poprzestawiał skład, który wcześniej rozbił FC Szawle. Decydujący o wyniku błąd popełnił Piotr Brożek, który został przesunięty z pomocy do obrony.
Od Kasperczaka jako autora 3 z 4 najbardziej kompromitujacych porazek Wisly w historii oczekuje tylko jednego DYMISJI. Trener, ktory spuscil z ligi Gornika Zabrze nie powinien nigdy siedziec na lawce Wisly jesli chcemy cos osiągać. Zabraklo mu honoru pare lat temu - teraz ma szanse chociaz to odkupic.
Buahhaha ten cytat to jakiś żart. Wielki Piotr Brożek, jakby grał w pomocy to by nie popełnił błędu tylko strzelił parę bramek i zaliczył asyst. W obronie tak jak dzisiaj brylował by za to wielki Junior Diaz. To nasze bogactwo to przeciętni piłkarze z zeszłego sezonu wzmocnieni zawodnikami typu Paljic, nic wielkiego to nie gwarantuje.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 05.08.2010 o godz. 22:40.
Wisła Kraków
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.08.2010, 22:37
D, uważam że każda opcja jest lepsza. Takie jest moje zdanie bo facet skończy nam zespół jak Górnika Zabrze. Zresztą tam pomstują na niego po dziś dzień. Kazek Moskal uważam mógłby dostać szansę, zachowując wszelkie proporcję może będzie z niego nasz Guardiola. Dla siwego nie widze miejsca na naszej ławce bo jest dla mnie skompromitowany, nie tylko wynikem ale i swoją postawą. Szkoda że nie wypaliła opcja z Nevio Scalą latem. Może byłoby inaczej. Ale dzisiaj uważam że czas wreszcie rozbić układ Heniutka z Kapką bo ci wspaniali koledzy zniszczą Wisłę. Nie wiem co zrobi Cupiał, nie wiem wogóle po co oni wracali. Ale mam nadzieję że wygra Wisła. A tej z Kasperczkiem nie widzę. Pozdrawiam
Adam
Member

Od: 05.2010

polyester napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak już dawno temu stracił kontakt z rzeczywistością. Powinien wylecieć. Nie przegraliśmy wyłącznie przez słabą obronę. Wisła grała źle w każdej formacji. Zespół nie był przygotowany. Błędy obrońców zrobiły swoje, ale graliśmy z zespołem, któremu nasi piłkarze powinni wpakować dużo więcej bramek. Wydaje mi się, że nasi piłkarze potrafią grać, potrzebują do tego po prostu dobrego trenera.

Czas Kasperczaka się skończył. Nie widzę żadnych przesłanek, które pozwalały wierzyć, że poradzi sobie w lidze. Nie odmienił on stylu gry Wisły, a miał na to trochę czasu.
Jak ma sobie porazic... kazda formacja jest calkowicie przebudowana... mamy NOWA obrone ktora ze soba gra 3 tyg gdzie tu czas na zgranie sie? wielu zawodnikow odeszlo wiec odrazu system gry sie zmienia... Alternatywy za Kasperczaka NIE MA przypominam ze jest to trener ktory z Polskich trenerow osiagnal NAJWIECEJ
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

d napisał(a):Wyświetl post
Poza tym, jak osobę (nieskromnie ujmę) kumatą w realiach skandynawskich naprawdę bawi mnie niemal do łez rozpatrywanie w 2010 roku (po naszych wspaniałych doświadczeniach) odpadnięcia po karnych z Våleregną jako "kompromitacji" typu Tbilisi, Levadii czy dzisiejszego – poczytajcie o tym, kto tam grał, co wcześniej i póżniej oosiągnął, a potem walcie mocnymi hasłami.
a co ta Valerenga osiągneła 0-6 w dwumeczu ze Steauą cos jeszcze ?

jak mozna wogóle Kasperczaka bronic to ja nie rozumiem , spier... koncertowo za pierwszym razem spier... i teraz i za kazdym razem to wyglądało jakby nawet nie potrafil ich do walki zmoblizowac
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 05.08.2010 o godz. 22:42.
alejasienieznam
SpoXsteR
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:40
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Probierz.

Probierz bo? bo zremisowal dzis mecz, w ktorym zreszta Jaga nie strzelila ani jednego gola.. jedna jaskolka wiosny nie czyni.. to kiepski trener i nie mozna tak do tego podchodzic ze skoro zremisowal z Grekami to jest zajebisty w ogolnym rozrachunku.. kazdy sie tak podnieca nimi dzisiaj.. a kazdy rozumny wie ze byl to jednorazowy wyskok na sezon.. i tak co kilka miesiecy cos im sie uda ugrac
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 22:40
Adam napisał(a):Wyświetl post
Alternatywy za Kasperczaka NIE MA przypominam ze jest to trener ktory z Polskich trenerow osiagnal NAJWIECEJ
Owszem, jest alternatywa. Mianowicie trener zza granicy. Tylko podkreślam TRENER, a nie jakiś pajac Bakero...
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 22:41
A ja myślę, że Kasperczak zostanie. Cupiał nie po to kompletował cały sztab żeby zacząć sezon od zmiany trenera. Myślę, że ocena wyników będzie dokonana jednak później.

Poziom gry był bardzo słaby ale jest jeden czynnik częściowo to usprawiedliwiający. Dziś i tydzień wczesniej graliśmy drużyną złożoną w połowie!! z zawodników którzy przyszli w ciągu ostanich tygodni. Nie da się zbudować zespołu w takim czasie, zwłaszcza gdy odeszło dwóch środkowych obrońców. Myślę, że ktoś kto podjął takie decyzje miał tego świadomość. I jesli planował z perspektywą dłuższą niż jedna runda to przewidział takie jk dziś konsekwencje.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 22:42
I wszystko było by jasne gdyby nie ten pytajnik na końcu. Coś wiesz czy tylko prowokujesz?
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 22:42
Petrescu:
Cytat:
A mój trener, którego miałem we Włoszech, Zdenek Zeman, był najostrzejszy ze wszystkich. Moje treningi przy tym co on robił, to gry i zabawy z piłeczką. Gdybym zrobił w Wiśle to co on z nami we Włoszech, to by mnie zabili, gdzieś przy okazji. A to było moje pierwsze doświadczenie. Wszyscy płakali i kwiczeli, ale Zeman miał wyniki. Ale gdy poszedł do Turcji, po 10 treningach piłkarze zaczęli symulować kontuzje. I go wywalili. To samo byłoby w Wiśle. A jednak to Zeman miał sukcesy. Weźmy przykład Capello – gdy zapyta pan jego byłych piłkarzy powiedzą: „O Boże, to sadysta”. Ale proszę popatrzeć na jego wyniki. Czego chcesz – wyników czy miłości zawodników? Każdy sam musi zadecydować.
Ja od dawna jestem za kimś takim jak Zdenek Zeman. I oczywiście założyć, że nie ma przebacz jak ktoś by narzekał to ME.
Martinus
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:43
ChG napisał(a):Wyświetl post
Owszem, jest alternatywa. Mianowicie trener zza granicy. Tylko podkreślam TRENER, a nie jakiś pajac Bakero...
Pozostaje mieć nadzieję że tak się stanie ....
Eppur si muove!
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:44
GRaliśmy ze słabym zespołem ? To taki typowy stereotyp ! Jak ekipa jest z Azerjbeżdżanu to znaczy że jest słaba . A to gówno prawda ! Pomijając taktykę i ustawienie czyli wkład terenerów to ja widziałem że każdy z zawodników Karabachu był lepszy technicznie , szybszy o dwie prędkości i każdemu chciało się grać .Na jakiej podstawie mówicie że to ogórki i że są słabi ? Słabi to jesteśmy my i nalezy się z tym wreszczcie pogodzić ! Każdemu może zdarzyć się wpadka , nie ma problemu ale nam wpadki zdarzają się cały czas , co roku . Pisząć My mam na myśli nie tylko Wisłę ale ogólnie polskie drużyny . Na podstawie jakich wyników twierdzicie że jesteśmy w czymś lepsi niż Azerowie czy tez Gruzni ? Nie ma żadnych przesłanek aby tak twierdzić opórcz naszej wybujałej wyobraźni o samych sobie .
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.08.2010, 22:45
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Kaziu nie ma papierów, musiałby z nim na ławce usiąść Kmiecik.
Warunkowo dostalby zgode na jeden czy dwa mecze.Moze Kula zostac trenerem na papierze.Wiemy że Simeone i Larsson wyrazili wstepna zgode zobaczymy jak dalej sytuacja sie rozwinie
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.08.2010, 22:46
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a co ta Valerenga osiągneła 0-6 w dwumeczu ze Steauą cos jeszcze ?

jak mozna wogóle Kasperczaka bronic to ja nie rozumiem , spier... koncertowo za pierwszym razem spier... i teraz i za kazdym razem to wyglądało jakby nawet nie potrafil ich do walki zmoblizowac
Popatrz sobie na skład z meczu z nami i wyniki potem, a nie z 2005 (a jeśli już to porównaj z analogicznym naszym z tego sezonu) – nie mam zamiaru podawać Vålerengi za potęgę, tylko, że porównywanie pechowej (karne!) porażki z takim zespołem do późniejszych blamaży zakrawa na kpinę. Ale widać nadal mamy mocarstwowe samopoczucie.
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.08.2010, 22:46
Baala napisał(a):Wyświetl post
Petrescu:

Ja od dawna jestem za kimś takim jak Zdenek Zeman. I oczywiście założyć, że nie ma przebacz jak ktoś by narzekał to ME.
On June 17, 2008 Red Star Belgrade unveiled Zeman as their new head coach.[2] However, after only five competitive games as Red Star's head coach, on September 6, 2008 Zeman was sacked because of catastrophic results in Serbian League and UEFA Cup. During Zeman's management, Red Star haven't managed to score in three matches of the domestic league and club found themselves on the bottom of the table for the first time in 24 years.
Wisła Kraków
fanTS1906
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:49
Warunkowo dostalby zgode na jeden czy dwa mecze.Moze Kula zostac trenerem na papierze.Wiemy że Simeone i Larsson wyrazili wstepna zgode zobaczymy jak dalej sytuacja sie rozwinie
Henrik :O ? Biora pod uwage kogos jeszcze? Pisales niedawno ze lista kandydatow jest dluga
Martinus
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:50
Kto Larsson? No nie żartujmy...
Eppur si muove!
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Goral – ale wyjebać żeby wyjebać, czy wyjebać, żeby to miało sens? Bo ja generalnie takie pytanie zadaję.
Też pisałem wcześniej, w tym temacie parę dni temu, że opcja zastąpienia Kasperczaka jakimś średnim trenerem z sukcesami z przed paru lat typu Topmoller czy Shaeffer nie ma sensu.

Ale teraz sprzedaliśmy dwóch zawodników za 5 mln Euro. Wkrótce nowy wielki stadion. Uważam, że stać nas na zatrudnienie trenera z dużym nazwiskiem(moim typem jest Daum) z całym sztabem. Możemy dać mu duży komin płacowy, wszak trener jest tylko jeden.

Dokonano sporej ilości transferów do klubu niektóre(Chavez,Rios) naprawdę bardzo dobrze rokują. Teraz naturalnym krokiem jest dobry trener który stwierdzi kto się z tej całej zbieraniny nadaję a kto nie. To się po prostu opłaci.
ChG
Senior Member

K4millo napisał(a):Wyświetl post
On June 17, 2008 Red Star Belgrade unveiled Zeman as their new head coach.[2] However, after only five competitive games as Red Star's head coach, on September 6, 2008 Zeman was sacked because of catastrophic results in Serbian League and UEFA Cup. During Zeman's management, Red Star haven't managed to score in three matches of the domestic league and club found themselves on the bottom of the table for the first time in 24 years.
Obecnie Zdenek objął Foggie z Serie C i podobno piłkarze bardzo sobie chwalą współpracę z nim. Zobaczymy, może to właśnie trener będzie "tym wielkim nazwiskiem", a nie jakiś zawodnik.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Popatrz sobie na skład z meczu z nami i wyniki potem, a nie z 2005 (a jeśli już to porównaj z analogicznym naszym z tego sezonu) – nie mam zamiaru podawać Vålerengi za potęgę, tylko, że porównywanie pechowej (karne!) porażki z takim zespołem do późniejszych blamaży zakrawa na kpinę. Ale widać nadal mamy mocarstwowe samopoczucie.
to była kompromitacje i tyle Valerenga w pierwszym meczu wystawiła w znacznym stopniu rezerwowy skład nic wielkiego w obu meczach nie grali a Wisła jak to zwykle bardzo "ambitnie" jak to u Henia

i sam jestem w szoku jak teraz Kasperczak spie... sprawe bo mocno w Niego wierzyłem ale jego czas przeminął
alejasienieznam

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów