The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 21:18
bo to juz jest KONIEC a jaja trzeba miec wtedy kiedy jest na to pora czyli po pierwszym meczu zjebac wszysktich rowno a nie wtedy kiedy juz jest wszystko jedno...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2010, 21:19
bo to byl prawdopodobnie ostatni mecz Henrego w Wisle, dlatego tak powiedzial.. troche za pozno jak juz po wszystkim
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 21:21
Gdzie niby te ploty, że Kasperczak ma odejść? Że mają go zwolnić? Jak co to wywalić Basałaja, że drużynę nie posklecał w odpowiednim czasie... Osobiście sam nie jestem teraz zwolennikiem Kasperczaka, ale po dłuższym przemyśleniu uważam, że trzeba dać mu jeszcze czas, jeszcze ten sezon, by się przekonać, na co jego drużynę stać. No chyba że będziemy przegrywać z tymi Arkami, Zagłębiami... Cóż, ja jednak myślę, że Kasperczaka zostawią.
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.08.2010, 21:22
Nie ma co komentować, ale drużyna była źle przygotowana taktycznie przez Kasperczaka...

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

demoon
Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 21:24
NHwiernyTS napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co komentować, ale drużyna była źle przygotowana taktycznie przez Kasperczaka...
Kondycyjnie, szybkościowo, technicznie i tak dalej i dalej...
bonawentura
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:26
Z drugiej strony Kasperczak źle ustawił drużynę taktycznie. W jednym i drugim meczu. Były zbyt duże odległości pomiędzy linią obrony i linią pomocy.
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.08.2010, 21:31
Ja w tych meczach nie widziałem trenera! Nasi kopacze grali ot tak sobie... brakło mi myśli taktycznej, próby zaskoczenia przeciwnika (no chyba że Brożek na ławce- to się udało). Byłem umiarkowanym zwolennikiem Kasperczaka ale po tym meczu mam poważne wątpliwości...
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 21:36
rozan napisał(a):Wyświetl post
Ja w tych meczach nie widziałem trenera! Nasi kopacze grali ot tak sobie... brakło mi myśli taktycznej, próby zaskoczenia przeciwnika (no chyba że Brożek na ławce- to się udało). Byłem umiarkowanym zwolennikiem Kasperczaka ale po tym meczu mam poważne wątpliwości...
No właśnie. Trener moim zdaniem musi "grać" razem z zawodnikami, angażować się w meczu i tym podobne, a u Kasperczaka chyba mi tego brakuje. No i zmiany... Jak można wpuścić Łobo, mając na ławce Kirma...
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2010, 21:38
Kasperczak niestety ale powinien zostać zwolniony... on w ogóle tym meczem nie żył!!

z polskich trenerów to jedyne kto - Michał Probierz!! to jest trener!!
a jeśli nie on to tylko ktoś z zagranicy kto bedzie umiał to wszystko poukładac
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.08.2010, 21:39
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...egralismy_jak/

po takich wypowiedziach jestem pewien, ze Kasperczak już w Wiśle nie popracuje

P.S. Oczywiście nie jestem zdania, że tylko Kasperczak jest winny porażki, nawet nie chce mi się opisywać obecnej sytuacji...
To raczej ewidentny dowód, że Kasperczak zostanie, tym bardziej, że to bezczelność cytowana z oficjalnej.

I dobrze. Bo zmiana na jakiegokolwiek krajowego znachora to jeszcze gorsza degrengolada, a widoków na porządnego szkoleniowca z zagranicy na chwilę obecną nie widzę, a szkoda (porządnego tj. nie jakichś dziadków typu Schaeffera, który ostatnie sukcesy na jakiejkolwiek arenie mial jeszcze wcześniej niż Kasperczak). Oczywiście hejt w stronę siwego będzie gruby, SKWK już zaciera ręce, bo Kasperczak jest winny upadkowi polskiej kopanej – nota bene nic mnie tak bardzo nie rozbawiło jak opinia w temacie obok, że Kasperczak źle przygotował zespół kondyjnie (nie przeczę) BO "Żurawskiemu odskakiwała piłka przy przyjęciu". W 2008 roku bojdaże oglądałem mecz odlbojów, gdzie Roman Kosecki z 20 kg nadwagi nienagannie przyjmował futbolówkę – pewnie dlatego, że nie trenował go Kasperczak!

I dobrze, bo zmiana trenera w tej chwili byłaby ewidentnym potwierdzeniem tego, że stoimy w miejscu od wielu, wielu lat.
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2010, 21:46
gdyby kasper zostal to by powiedzial, ze ma nadzieje iz zespol zareaguje pozytywnie w meczu z Arka albo cos takiego..
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
demoon
Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 21:47
Nie tylko Żurawiowi odskakiwała reszta też "ładnie" piłkę przyjmuje, o szybkości to już nie ma co wspominać bo Azerowie po 80 min biegaja szybciej niz nasi rezerwowi po 15
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.08.2010, 21:50
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony Kasperczak źle ustawił drużynę taktycznie. W jednym i drugim meczu. Były zbyt duże odległości pomiędzy linią obrony i linią pomocy.
To jak Kasperczak ustawia drużynę to jedno, a realizacja tych złożeń przez zawodników, to drugie.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2010, 21:58
Cupial byl na stadionie wiec mogli sprawe zalatwic zaraz po gwizdku... ciekawi mnie tylko jedno... czy zachowa sie fair play czy po raz drugi bedzie (to bylby kosmos i jaki jest to jest, ale nie chce mi sie wierzyc ze tak by sie zachowal) ciagnal kase od Wisly nie bedac juz jej trenerem... chyba ze ma jakis zapis ze w razie rozwiazania umowy o prace nie trzeba robic tego robic za porozumieniem stron...
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.08.2010, 22:01
Tak naprawdę kto to wie jaka jest prawda. Czy to Kasperczak zawalił przygotowania czy to piłkarze się podłożyli.

Ja widziałem jedynie że jesteśmy słabsi w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła.

Pod względem szybkości, agresji, dokładności, zgrania, determinacji.

Przepaść.

I dwie rzeczy które mnie zdziwiły. Paweł Brożek w drugiej połowie biegał na prędkości jakiej dawno nie widziałem a Łobodziński nawet kilka razy zakręcił Azerami.

Generalnie bryndza jak ch....

Piłkarze do roboty, 8h w klubie. Trening dwa razy dziennie, plus zajęcia na siłowni, zajęcia z taktyki, praca społeczna, spotkania z fanami.

Jesli nowy trener to z zagranicy z pełnym sztabem jaki sobie wybierze.

Kadra 25 osób. Kto słaby albo ma pracę w dupie do Młodej Ekstraklasy a na jego miejsce nowy zawodnik. Musi być konkurencja.

Cupiał niech się zdecyduje czy chce być dalej pośmiewiskiem czy bierze dupę w troki i inwestuje w to przedsiębiorstwo.
Ave
Wisła
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.08.2010, 22:01
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Cupial byl na stadionie wiec mogli sprawe zalatwic zaraz po gwizdku... ciekawi mnie tylko jedno... czy zachowa sie fair play czy po raz drugi bedzie (to bylby kosmos i jaki jest to jest, ale nie chce mi sie wierzyc ze tak by sie zachowal) ciagnal kase od Wisly nie bedac juz jej trenerem... chyba ze ma jakis zapis ze w razie rozwiazania umowy o prace nie trzeba robic tego robic za porozumieniem stron...
o ile mnie pamięć nie myli to umowa tym razem była inaczej sformułowana, więc spokojna twoja rozczochrana
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 22:04
Aż chciało by się powiedzieć... PETRESCU WRÓĆ !!
Tylko że wtedy by sie piłkarzyny zbuntowały że za ciężkie treningi.
d
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:09
Problem z Kasperczakiem jest jeden – niektórym osobom (wiadomo którym zresztą) jest bardzo niewygodny, bo zastąpił boga trybun, nieomylnego geniusza z Radomia, i co gorsza w czerwcu nie poleciał. Oczywiście jego winą jest to, że dostał 7 nowych zawodników przed startem rozgrywek UEFY, przy okazji tracąc 100% środka obrony, tak samo jak to, że od co najmniej jego poprzedniego zwolnienia trenerami rządzi szatnia.

Wyjebać Kasperczaka, bo on jest winny sprzedaży kluczowych graczy za 5 dwunasta, on jest winny opóźnieniom stadionu, on jest winny dennemu poziomowi przepłacanych pseudopiłkarzy, głównie w formacjach ofensywnych, a największą jego winą jest reazliwana od paru lat minimalistyczna polityka właściciela klubu.
Ostatnio edytowane przez d : 05.08.2010 o godz. 22:15.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 22:11
Z wypowiedzi HK wynika że ani myśli podawać się do dymisji. Jak zwykle winni są wszyscy tylko nie on. Jego wypowiedzi po Tibilisi były mniej więcej takie same. Ciekawe jak zareaguje na to boss. Mam nadzieję że nie dopuści do tego aby Wisła zmarnowała kolejne pół roku.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2010, 22:19
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Z wypowiedzi HK wynika że ani myśli podawać się do dymisji. Jak zwykle winni są wszyscy tylko nie on. Jego wypowiedzi po Tibilisi były mniej więcej takie same. Ciekawe jak zareaguje na to boss. Mam nadzieję że nie dopuści do tego aby Wisła zmarnowała kolejne pół roku.

A Ja tylko dla przypomnienia coś wkleję...

Cytat:
Kilkukrotnie powtarzał pan, że z chęcią wróci do Krakowa. Mając oferty klubów z Anglii warto wracać do drużyny, gdzie większość piłkarzy mówi o panu wyłącznie źle?

- Oferta z Anglii była, ale ze słabego zespołu. Na razie chcę jednak pracować w Unirei. Ale do Krakowa wracam choćby za chwilę. Mam Wisłę w sercu. Śledzę jej wyniki w Internecie, oglądam bramki, dopinguje im. Wisła ma wspaniałych kibiców i to mnie urzekło. Moim marzeniem jest prowadzenie Steauy, później Chelsea a na trzecim miejscu Wisły. Jeżeli odbiorę telefon od Bogusława Cupiała z ofertą pracy będę naprawdę szczęśliwy.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.08.2010, 22:20
Kłóciłbym się z Tobą, d. Nie musiał wystawiać tych nowych zawodników od razu. Kazał mu ktoś grać Paljiciem po 2 treningach w pierwszym meczu, czy Bunozą. Nie! Więc może nie róbmy z Henia niewiniątka, bo zawalił sprawę. Wisła grała dziś fatalnie, nawet stylu nie mieli piłkarze, którzy potrafią grać bo widziałem to wielokrotnie. Niestety może się dla nas bardzo źle skończyć mariaż z tym szkoleniowcem, któremu świat dawno uciekł. A jego zachowanie wobec piłkarzy to tylko świadectwo jakim jest człowiekiem. Myśli tylko o ratowaiu własnej skóry. Niech zrobi im ciężkie treningi, niech szlifuje taktyke gry a nie odwraca się plecami na konferencji prasowej a wcześniej wygaduje o nich głupoty, jakoby mieli niesportowo się prowadzić. I żeby było jasne uważam że wielu z polskich piłkarzy to rozpuszczonie gwiazdeczki, co nie zmienia faktu że dla mnie Kasperczak się zbłaźnił swoją konferencyją wypowiedzią i pokazał swoją prawdziwą twarz. I obym jutro mógł się z nim na zawsze pożegnać
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 05.08.2010 o godz. 22:23.
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 22:21
Kasperczak won!

Popełnił kilka błędow personalnych w tyn dwumeczu. To juz jest trener wypalony.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2010, 22:22
Ile razy mozna pisac, Że Dan ma 1,5 mln $ rocznie kontraktu
a sam kontrakt na 3 lata
Wykupisz go za 4,5 bańki
Do tego budżet transferowy wiekszy niż nasz budżet całkowity
i wolna reke przy budowie zespołu
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 22:22
Co wy sie tak tego Kasperczaka czepiacie? Dostal 8 nowych polkarzy zespol jest mocno przebudowany filar obrony odszedl a drugi leczy kontuzje... i jak trener mial to poskladac w tak krotkim czasie? poprostu sie
NIE DA Z ocena trenera proponuje poczekać przynajmniej z miesiąc zreszta nie Kasperczak to kto? macie jakas alternatywe? Oczywiscie mozna powiedziec Skorza z tym ze Skorza jest w Legi
prawda jest taka ze nie ma obecnie lepszego trenera ktorym mozna by zastapic kasperczaka wiec skonczcie płakać nie pierwszy raz wisła przegrała pewnie nie ostatni świat sie od tego nie zawaliw niedziele jest mecz z Arka, przyjdzcie i pokazcie ze mimo porazki jesteście za zespołem
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2010, 22:23
Lepszy trener napewno jest, tylko trzeba dobrze poszukać za granicą...

Maćko
Urodzony optymista

Stary 05.08.2010, 22:24
Mówiłem, że zwolnienie Dana odbije się nam czkawką... Szkoda, bo teraz to już nieosiągalny trener, jak na nasze warunki.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
d
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:27
Mateusz – oczywiście się z Tobą zgodzę, że wystawianie Paljicia w tamtym momencie to ewidentnta pomyłka, ale z Bunozą sprawa była gorsza bo nie było za bardzo alternatywy, za co Kasperczak już nie odpowiada.

Bronię go, bo przypuszczam czym zapachnie zmiana – jeśli mają opcję typu Petrescu, to spoko, jestem za. Ale niestety nie mam najmniejszych podstaw aby na to liczyć. Kasperczakowi zapewne świat uciekł, ale w przeciwieństwie do ligowych rębajłów on chociaż miał z nim styczność.

Tego gówniarza powyżej szkoda komentować.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Spodobalo mi sie sformulowanie uzyte w relacji przez Jawora:

Cytat:
Krakowianie przegrali, bo szkoleniowiec pogubił się w bogactwie i poprzestawiał skład, który wcześniej rozbił FC Szawle. Decydujący o wyniku błąd popełnił Piotr Brożek, który został przesunięty z pomocy do obrony.
Od Kasperczaka jako autora 3 z 4 najbardziej kompromitujacych porazek Wisly w historii oczekuje tylko jednego DYMISJI. Trener, ktory spuscil z ligi Gornika Zabrze nie powinien nigdy siedziec na lawce Wisly jesli chcemy cos osiągać. Zabraklo mu honoru pare lat temu - teraz ma szanse chociaz to odkupic.
Puchar jest na5z!
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

d napisał(a):Wyświetl post
Problem z Kasperczakiem jest jeden – niektórym osobom (wiadomo którym zresztą) jest bardzo niewygodny, bo zastąpił nieomylnego geniusza z Radomia, i co gorsza w czerwcu nie poleciał. Oczywiście jego winą jest to, że dostał 7 nowych zawodników przed startem rozgrywek UEFY, przy okazji tracąc 100% środka obrony, tak samo jak to, że od co najmniej jego poprzedniego zwolnienia trenerami rządzi szatnia.

Wyjebać Kasperczaka, bo on jest winny sprzedaży kluczowych graczy za 5 dwunasta, on jest winny opóźnieniom stadionu, on jest winny dennemu poziomowi przepłacanych pseudopiłkarzy, głównie w formacjach ofensywnych, a największą jego winą jest reazliwana od paru lat minimalistyczna polityka właściciela klubu.

Już pominę smaczki w rodzaju roku urodzenia największych hejterów. Pi-ka-chu.

Nie. Wyjebać bo nie rokuje żadnych nadziei na przyszłość.
On tych przepłacanych piłkarzy na nogi nie postawi. A dobry zagraniczny trener to zrobi.

Niedawno Basałaj w wywiadzie powiedział, że rozmawiał z Małeckim przez godzinę. Że to on go tu sprowadził, mówił mu ,że musi być ambitny, musi się starać by być lepszym, nie zadowalać się tym co jest. Efekty już widzieliśmy w pierwszym meczu z Azerami. Przygotowanie mentalne to podstawa.

I teraz pytanie czy potrafisz sobie wyobrazić Kasperczaka w takiej rozmowie z Małeckim ?
Ja sobie Basałaja potrafię wyobrazić, Kasperczaka nie. Potrzebujemy trenera który trafi do tych zawodników a nie marionetkę Kasperczaka.
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 22:29
Jeśli boss teraz zwolni Kaspra to następne pół roku na 100 % zostanie zmarnowane ! NIe jest zwolennikiem Henrego i nie mam zamiaru go bronić bo zawalił ustawienie drużyny i zmiany jakie dokonał .Nie tylko zresztą w tym meczu . Ale to że powiedział iż winni sa piłkarze to mu się chwali . Bo to taki temat tabu u nas w kraju . Zawsze jest winny trener i on dostaje po łbie a piłakrzyki mają to w dupie licząc kasę ze swoich przepłaconych kontraktów i zajmują się zwalnianiem trenerów , którzy im nie pasują ! Czy to wina trenera , że Boguski się potyka o własne nogi ? NIe . Winą trenera byłoby to wtedy kiedy by go wstawił do skłądu mając lepszego zawodnika na ławce . Ale takiego nie ma ! Czy to Wina trenera że taki łabodziński który zarabia 400 tys robi z siebie błazna ? Nie .Ale pewnie trener za to oberwie a taki Łobodziński spokojnie poczeka na nowego terenra i dalej będzie lał na wszystko bo kontrakt już ma i nikt mu nic nie zrobi .Najwyżej nie będzie grał ale kasy mu nie zabiorą .
Jestem za zmianą trenera ....ale nie teraz bo to nie ma sensu . W polsce nie widze też kandydata . Na dobrego zachodniego nas raczej nie stać .Jaki z tego wniosek ? Mieliśmy kilku dobrych trenerów i należalo ich bardziej szanować a nie zwalniać po każdej porażce bo to do niczego nie prowadzi . Ja chciałbym Dana bo co by o nim nie mówić to wtedy Wisła gryzła trawę i zapiepszała przez 90 min . Ja chce Smudę bo to on zbudował namocniejszą Wisłe w historii a laury zebrał Kasperczak , który ich poprowadził po zwolnieniu Franza . Prawdą jest to co się wtedy mówiło : że ta ekipa mogła grać sama albo , że mogła ich prowadzić sprzątaczka.....wyniki i tak byłyby dobre . Lech za Smudy tez grał najładniejszą piłkę . NIestety Frany nie ma szcęścia do prasy i kibiców .Zawsze mu narobią koło dupy i zrobią z niego oszołoma a prawda jest taka że wszędzie gdzie trenował i miał troche czasu potrafił zbudować drużynę z jajami która potrafiła grać w piłkę
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 05.08.2010 o godz. 22:36.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów