The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie?
Tyskie 345 28,89%
Warka 74 6,20%
Żubr 96 8,04%
Carlsberg 107 8,96%
Heineken 95 7,96%
Żywiec 172 14,41%
Tatra 51 4,27%
Harnaś 45 3,77%
Okocim 54 4,52%
Lech 155 12,98%
Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kk23
Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2010, 12:27
ted napisał(a):Wyświetl post
w których sklepach znajdę Perłę chmielową ?
W Tesco na Kapelance widziałem raz czy dwa, export bywa częściej a i tak szybko się rozchodzi.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.08.2010, 14:11
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
nic nie pobije Kasztelana niepasteryzowanego w butelce. najlepiej wyjety prosto z zamrazarki najlepsze piwo ogolnodostepne
No chyba żartujesz. Ja się zastanawiam dlaczego jest napisane że jest niepasteryzowane mimo ze to nieprawda
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.08.2010, 20:50
ted napisał(a):Wyświetl post
kasztelan był lepszy i tańszy kiedyś , kiedy go tak nie reklamowano w telewizji
Jakość zawsze przegrywa z masówką, kiedy to idzie się na ilość.

Wie ktoś gdzie dostanę Raciborskie? Jest ono wogóle uchwytne w Krakowie?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 04.08.2010, 18:13
polecam szanownym piwoszom, jeżeli będą przebywać na Podkarpaciu, wstąpić w Leżajsku do Muzeum Ziemi Leżajskiej na ekspozycję browarnictwa
w czasie poznawania tajników powstawania tego cudownego napoju, przewidziana jest degustacja piwa produkowanego przez Browar Leżajsk o smaku jakiego nie idzie uświadczyć ani w wersji butelkowej ani puszkowej
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.08.2010, 13:03
damians napisał(a):Wyświetl post
polecam szanownym piwoszom, jeżeli będą przebywać na Podkarpaciu, wstąpić w Leżajsku do Muzeum Ziemi Leżajskiej na ekspozycję browarnictwa
w czasie poznawania tajników powstawania tego cudownego napoju, przewidziana jest degustacja piwa produkowanego przez Browar Leżajsk o smaku jakiego nie idzie uświadczyć ani w wersji butelkowej ani puszkowej
Dokładnie tak.Niestety Grupa Żywiec coraz bardziej wyniszcza ten browar. Ostatnio rozmawiałem z gościem który pracuje tam, no i Leżajsk ten z Kega nie jest juz nawet produkowany w Leżajsku, on jest rozlewany tam gdzie Warka. Butelka i Puszka nadal w Leżajsku tak żeby nie było Sam od rana racze sie Leżakami (stres przedmeczowy)
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Sylwek0911
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 13:24
Ja ogólnie preferuję wódkę, ale piwko też lubię najlepsze są Dębowe, Tatra mocne, OK i OK czarne.
Mam pytanie jakie jest najmocniejsze piwo i gdzie je można dostać?
Odpowiedz cytując
kuken
Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2010, 14:21
W studenckich czasach trafiłem na Amsterdam Super Strong- coś około 12% alc. I szczerze mówiąc więcej takich wynalazków nie znam i nie pijam bo mi nie smakują. Co do preferencji piwnych:

na+
-Pilsner Urquell;
-Żywiec (choć z roku na rok coraz gorszy chyba)
-Łomża
-kiedyś OK (teraz już tez raczej rzadko go kupuję)
-czeski Kelt (choć też nie tak smaczny jak kiedyś)

na-
wszelkie Tyskie, Żubry, Warki, Tatry, Harnasie- piwa te nie mają dla mnie żadnego charakteru, żadnej goryczki, typowe sikacze
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 14:24
kuken napisał(a):Wyświetl post
W studenckich czasach trafiłem na Amsterdam Super Strong- coś około 12% alc. I szczerze mówiąc więcej takich wynalazków nie znam i nie pijam bo mi nie smakują. Co do preferencji piwnych:

na+
-Pilsner Urquell;
-Żywiec (choć z roku na rok coraz gorszy chyba)
-Łomża
-kiedyś OK (teraz już tez raczej rzadko go kupuję)
-czeski Kelt (choć też nie tak smaczny jak kiedyś)

na-
wszelkie Tyskie, Żubry, Warki, Tatry, Harnasie- piwa te nie mają dla mnie żadnego charakteru, żadnej goryczki, typowe sikacze
a wg mnie Żywiec jest najwiekszym sikaczem wśród tych wszystkich..
Odpowiedz cytując
forthree
Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 14:24
na + bym Lecha zakwalifikował
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.08.2010, 14:47
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak.Niestety Grupa Żywiec coraz bardziej wyniszcza ten browar. Ostatnio rozmawiałem z gościem który pracuje tam, no i Leżajsk ten z Kega nie jest juz nawet produkowany w Leżajsku, on jest rozlewany tam gdzie Warka. Butelka i Puszka nadal w Leżajsku tak żeby nie było Sam od rana racze sie Leżakami (stres przedmeczowy)
Tak jest już niestety z większością piw. Przykładowo Piast Wrocławski jest lany w...Szczecinie i Brzesku.

Co do kasztelana to niestety odkąd zaczęły się reklamy, to obniżył się poziom piwa. Prawdziwy kasztelan był kiedyś dostępny w małej knajpce przy Wawelu. Niestety teraz to piwo smakuje coraz gorzej.

Sylwek0911 napisał(a):Wyświetl post
Ja ogólnie preferuję wódkę, ale piwko też lubię najlepsze są Dębowe, Tatra mocne, OK i OK czarne.
Gdzies w Wielkiej Brytanii zrobili chyba 30% albo i nawet cos pod 40

A z polskich to chyba Van Pur
Ostatnio edytowane przez Krissu : 05.08.2010 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 14:53
Sylwek0911 napisał(a):Wyświetl post

tylko ostrożnie pij

http://www.wprost.pl/ar/204078/Piwo-...60-procentami/
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.08.2010, 15:01
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
a wg mnie Żywiec jest najwiekszym sikaczem wśród tych wszystkich..
Chyba przesadzasz porównując odczuwalną moc np. Tyskiego do Żywca. Żywiec jest zdecydowanie bardziej gorzki i wyrazisty od Tyskiego. Według mnie Tyskie to właśnie taki sikacz który w "sikaczystości" przejął schedę po EB. Dowodem na moją teorię jest moja osobista małżonka, która takiego Żywca czy Pilsner Urquela napije się wyłącznie do ciężkiego obiadu. Bez jedzenia te piwa jej nie smakują. Na codzień pija wszelkiej maści wyroby piwopodobne typu Ginger.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 05.08.2010, 16:41
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Chyba przesadzasz porównując odczuwalną moc np. Tyskiego do Żywca. Żywiec jest zdecydowanie bardziej gorzki i wyrazisty od Tyskiego. Według mnie Tyskie to właśnie taki sikacz który w "sikaczystości" przejął schedę po EB. Dowodem na moją teorię jest moja osobista małżonka, która takiego Żywca czy Pilsner Urquela napije się wyłącznie do ciężkiego obiadu. Bez jedzenia te piwa jej nie smakują. Na codzień pija wszelkiej maści wyroby piwopodobne typu Ginger.
ogólnie piwa masówki są dla mnie wielkim syfem. pije jak nie ma nioc lepszego. Żywiec mi nigdy nie podchodził szczególnie i dlatego tak twierdze
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 05.08.2010, 16:51
Z masówek tylko Perła. Najlepsze, a na dodatek tanie, szkoda,że u mnie w 1 sklepie i muszę po nie spory kawałek leźć,ale warto
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2010, 10:31
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Z masówek tylko Perła. Najlepsze, a na dodatek tanie, szkoda,że u mnie w 1 sklepie i muszę po nie spory kawałek leźć,ale warto
Perła nie jest masówką.

A Żywiec wkrótce będzie miał (lub już ma) ujęcie wody... z jeziora.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2010, 11:08
ostatnio popijam Ciechana Mocnego i Wybornego. polecam. swietne piwka niepasteryzowane.
wogole to polecam zajrzec do sklepu na Kobierzynskiej 61.

pytanie troche odbiegajace od tematu - ktora wodka najlepsza z: Stock, Zoladkowa Gorzka Czysta de Luxe, Wyborowa, Palace, Maximus, Sobieski? ew. jakas inna w rozsadnej cenie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.08.2010, 11:15
Coglin napisał(a):Wyświetl post
ostatnio popijam Ciechana Mocnego i Wybornego. polecam. swietne piwka niepasteryzowane.
wogole to polecam zajrzec do sklepu na Kobierzynskiej 61.

pytanie troche odbiegajace od tematu - ktora wodka najlepsza z: Stock, Zoladkowa Gorzka Czysta de Luxe, Wyborowa, Palace, Maximus, Sobieski? ew. jakas inna w rozsadnej cenie.
Moja głowa jest bardzo wrażliwa na jakość wódki. Do tego stopnia że jedynymi wódkami które tolerowała to Absolut albo Finlandia. Ostatnio popijam Czystą Żołądkową Gorzką i następnego dnia jest OK. Podobno dlatego że jest to nowa marka i właściciel jeszcze dba o jej jakość. Pewnie za jakiś czas to się zmieni.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.08.2010, 11:24
wiesz jak to z wódkami, każdy lubi inną....

....ale obecnie mamy chyba dość wyraźny duet na czele: Żołądkowa de Luxe i Wyborowa, w przypadku tej pierwszej na pewno działa pewien efekt nowości który zaraża coraz szersze kręgi, natomiast Wyborowa się trochę "przejadła", niemniej dalej utrzymuje świetną jakość
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 26.08.2010, 12:10
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Moja głowa jest bardzo wrażliwa na jakość wódki. Do tego stopnia że jedynymi wódkami które tolerowała to Absolut albo Finlandia. Ostatnio popijam Czystą Żołądkową Gorzką i następnego dnia jest OK. Podobno dlatego że jest to nowa marka i właściciel jeszcze dba o jej jakość. Pewnie za jakiś czas to się zmieni.
Smak się zjebie, wyjdzie nowa inna wódka i ten nowy będzie dbał o jakość - proste. Ja przerzuciłem się właśnie z Wyborowej na De Luxa i jestem zadowolony. Popsuje się De Luxe to będzie kolejna nowa jakaś.

Pozdro !
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 26.08.2010, 12:41
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Stock jest wg mnie dobrą wódką. Żołądkowa Gorzka też niezła ale widzę że już zwiastują tutaj powolny schyłek jakości tej wódki Oby nie Nikt nie wymieniał jeszcze tutaj Bolsa, a też jest przyzwoita i cena też rozsądna, bo podobnie kosztuje co Żołądkowa. Ale każdy lubi co innego.

Teraz kilka słów o piwie. Ostatnio trafiłem na piwa z browaru "Koreb", niby mającego 600-letnią tradycję i jak to małe browary robią piwa niepasteryzowane.
Wypiłem 3 rodzaje i mogę polecić jedynie piwo Łaskie Świeże. Fajne w smaku, nie czuć bardzo goryczki i jest ono bodaj niefiltrowane bo pływają takie trociny bodaj drożdży?
Inne piwo Łaskie - smak miało podobne do piwa które było na Litwie w centrum gdzie sprzedawali z takich beczek podczas meczu jak byliśmy. Nie potrafię tego smaku ocenić. Jak jakaś stara cola z domieszką czegoś. Dramat. Poszło do zlewu.
Ostatnie, Herbowe to piwo ciemne, korzenne i w miarę fajny smak. Trochę za słodkie, można sądzić że coś dosypują ale to domysły.
Piwa te kupiłem na straganie produktów regionalnych i cena butelki wynosiła 5 zł. Drogo, jak cholera a jakość nie jest zbytnio adekwatna.
WP.
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Stary 26.08.2010, 13:07
jeśli chodzi o wódki to polecam Luksusową, niegdyś zapomniana powróciłą w nowych butelkach z nową jakością, mimo że nazwa zobowiązywałaby do wysokiej ceny, cena jest bardzo dobra. Gorzka de luxe tylko z supermarketów, w osiedlowych sklepach jest już wiele "imitacji" tej wódki i na drugi dzień głowa pęka. Wyborowa jak zawsze trzyma poziom, jednak jest troszkę droższa od wspomnianych.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.08.2010, 13:48
Ostatnio zrobiłem piwne tournee po kilku krajach i muszę przyznać, że nasze krajowe piwa nie są najgorsze. Niestety, ale obecnie większość znanych browarów w tych krajach należy już do międzynarodowych koncernów (Calsberg, Haineken) i jakość piwa uległa pogorszeniu. Nie mniej jednak można napić się czegoś ciekawego i niespotykanego jak np. Dreher na Węgrzech.

Węgry:
Borsodi - zwykły popularny sikacz pokroju Królewskiego, albo Warki
Soproni - niezły pils, z charakterystyczną goryczką
Ilzer - ciekawe, słodkawe piwo, ale brakuje w nim voltów
Dreher - chyba najlepsze piwko w tym kraju, całkiem mocny koźlak (alk. 7,4%) o ciemnej barwie i o charakterystycznym słodko-goryczkowym smaku

Słowacja:
Snadny Mnich - dobrej jakości jasne piwo z ciekawą goryczką, lekkie 4,3% alko, mocniejsza wersja kiedyś lepiej smakowała :/
Kelt - jeden z lepszych pilsów na Słowacji, alk. 5%

Czechy:
Kozel - jak zwykle dobry Kozelek, niby tylko 4%, ale to piwo smakuje zawsze
Staropramen - standardowe czeskie piwo, bez historii

Austria:
Zipfer - ciekawa butelka, a i piwko nie najgorsze, bardzo jasne i lekkie, powiedziałbym że trochę babskie
Stiegl - tanie piwko, ale w sumie całkiem przyjemny pilsik
Gosser - całkiem mocny lager o dość intensywnym smaku, ale też bez rewelacji
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.08.2010 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 30.08.2010, 14:06
W Lidlu oryginalny Budweiser jest właśnie po 2,50. Mi smakuje,już się zaopatrzyłem w większą ilość
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.08.2010, 14:45
W Lidlu oryginalny Budweiser jest właśnie po 2,50. Mi smakuje,już się zaopatrzyłem w większą ilość
w sensie, że czeski?
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 30.08.2010, 14:46
Dokładnie ten.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.08.2010, 14:48
Polecam takie browary jak Grybów, Racibor, Ciechan.

Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 30.08.2010, 14:50
Swoją drogą, ja z kolei polecam bardzo "Regionalne z Warmii i Mazur" - kilka ich piłem - miodne, orkiszowe, "irish beer", wiśnia w piwie - każde lepsze od poprzedniego. Jakby ktoś widział je w Krakowie, prosiłbym o info na pw
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 30.08.2010, 14:51
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą, ja z kolei polecam bardzo "Regionalne z Warmii i Mazur" - kilka ich piłem - miodne, orkiszowe, "irish beer", wiśnia w piwie - każde lepsze od poprzedniego. Jakby ktoś widział je w Krakowie, prosiłbym o info na pw
Do tego co napisałeś dodaję Warnijskie- pychotka
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 30.08.2010, 14:55
Do tego co napisałeś dodaję Warnijskie- pychotka
cholera, to się Browar Kormoran nazywa, a nie tak, jak napisałem.
dla chętnych - http://www.bk.com.pl/ ech, widzę, że najbliżej w Tarnowie ;<
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 30.08.2010, 15:04
Piwa tego wspaniałego browaru kupisz w sklepie na Kobierzyńskiej. Polecam Ci jeszcze oprócz tych co wymieniłeś Świeże oraz Rześkie.

Cytat:
Polecam takie browary jak Grybów, Racibor, Ciechan
A zdradzisz gdzie można kupić piwa tego browaru?
WP.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów