|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Tesco na Kapelance widziałem raz czy dwa, export bywa częściej a i tak szybko się rozchodzi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jakość zawsze przegrywa z masówką, kiedy to idzie się na ilość.
Wie ktoś gdzie dostanę Raciborskie? Jest ono wogóle uchwytne w Krakowie? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
polecam szanownym piwoszom, jeżeli będą przebywać na Podkarpaciu, wstąpić w Leżajsku do Muzeum Ziemi Leżajskiej na ekspozycję browarnictwa
w czasie poznawania tajników powstawania tego cudownego napoju, przewidziana jest degustacja piwa produkowanego przez Browar Leżajsk o smaku jakiego nie idzie uświadczyć ani w wersji butelkowej ani puszkowej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Sam od rana racze sie Leżakami (stres przedmeczowy)![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja ogólnie preferuję wódkę, ale piwko też lubię najlepsze są Dębowe, Tatra mocne, OK i OK czarne.
Mam pytanie jakie jest najmocniejsze piwo i gdzie je można dostać? |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
W studenckich czasach trafiłem na Amsterdam Super Strong- coś około 12% alc. I szczerze mówiąc więcej takich wynalazków nie znam i nie pijam bo mi nie smakują. Co do preferencji piwnych:
na+ -Pilsner Urquell; -Żywiec (choć z roku na rok coraz gorszy chyba) -Łomża -kiedyś OK (teraz już tez raczej rzadko go kupuję) -czeski Kelt (choć też nie tak smaczny jak kiedyś) na- wszelkie Tyskie, Żubry, Warki, Tatry, Harnasie- piwa te nie mają dla mnie żadnego charakteru, żadnej goryczki, typowe sikacze |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
na + bym Lecha zakwalifikował
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Co do kasztelana to niestety odkąd zaczęły się reklamy, to obniżył się poziom piwa. Prawdziwy kasztelan był kiedyś dostępny w małej knajpce przy Wawelu. Niestety teraz to piwo smakuje coraz gorzej.
![]() A z polskich to chyba Van Pur
Ostatnio edytowane przez Krissu : 05.08.2010 o godz. 14:55.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
tylko ostrożnie pij http://www.wprost.pl/ar/204078/Piwo-...60-procentami/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Chyba przesadzasz porównując odczuwalną moc np. Tyskiego do Żywca. Żywiec jest zdecydowanie bardziej gorzki i wyrazisty od Tyskiego. Według mnie Tyskie to właśnie taki sikacz który w "sikaczystości" przejął schedę po EB. Dowodem na moją teorię jest moja osobista małżonka, która takiego Żywca czy Pilsner Urquela napije się wyłącznie do ciężkiego obiadu. Bez jedzenia te piwa jej nie smakują. Na codzień pija wszelkiej maści wyroby piwopodobne typu Ginger.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Z masówek tylko Perła. Najlepsze, a na dodatek tanie, szkoda,że u mnie w 1 sklepie i muszę po nie spory kawałek leźć,ale warto
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ostatnio popijam Ciechana Mocnego i Wybornego. polecam. swietne piwka niepasteryzowane.
wogole to polecam zajrzec do sklepu na Kobierzynskiej 61. pytanie troche odbiegajace od tematu - ktora wodka najlepsza z: Stock, Zoladkowa Gorzka Czysta de Luxe, Wyborowa, Palace, Maximus, Sobieski? ew. jakas inna w rozsadnej cenie. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
wiesz jak to z wódkami, każdy lubi inną....
....ale obecnie mamy chyba dość wyraźny duet na czele: Żołądkowa de Luxe i Wyborowa, w przypadku tej pierwszej na pewno działa pewien efekt nowości który zaraża coraz szersze kręgi, natomiast Wyborowa się trochę "przejadła", niemniej dalej utrzymuje świetną jakość ![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozdro ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nikt nie wymieniał jeszcze tutaj Bolsa, a też jest przyzwoita i cena też rozsądna, bo podobnie kosztuje co Żołądkowa. Ale każdy lubi co innego. Teraz kilka słów o piwie. Ostatnio trafiłem na piwa z browaru "Koreb", niby mającego 600-letnią tradycję i jak to małe browary robią piwa niepasteryzowane. Wypiłem 3 rodzaje i mogę polecić jedynie piwo Łaskie Świeże. Fajne w smaku, nie czuć bardzo goryczki i jest ono bodaj niefiltrowane bo pływają takie trociny bodaj drożdży? Inne piwo Łaskie - smak miało podobne do piwa które było na Litwie w centrum gdzie sprzedawali z takich beczek podczas meczu jak byliśmy. Nie potrafię tego smaku ocenić. Jak jakaś stara cola z domieszką czegoś. Dramat. Poszło do zlewu. Ostatnie, Herbowe to piwo ciemne, korzenne i w miarę fajny smak. Trochę za słodkie, można sądzić że coś dosypują ale to domysły. Piwa te kupiłem na straganie produktów regionalnych i cena butelki wynosiła 5 zł. Drogo, jak cholera a jakość nie jest zbytnio adekwatna. ![]()
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli chodzi o wódki to polecam Luksusową, niegdyś zapomniana powróciłą w nowych butelkach z nową jakością, mimo że nazwa zobowiązywałaby do wysokiej ceny, cena jest bardzo dobra. Gorzka de luxe tylko z supermarketów, w osiedlowych sklepach jest już wiele "imitacji" tej wódki i na drugi dzień głowa pęka. Wyborowa jak zawsze trzyma poziom, jednak jest troszkę droższa od wspomnianych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ostatnio zrobiłem piwne tournee po kilku krajach i muszę przyznać, że nasze krajowe piwa nie są najgorsze. Niestety, ale obecnie większość znanych browarów w tych krajach należy już do międzynarodowych koncernów (Calsberg, Haineken) i jakość piwa uległa pogorszeniu. Nie mniej jednak można napić się czegoś ciekawego i niespotykanego jak np. Dreher na Węgrzech.
Węgry: Borsodi - zwykły popularny sikacz pokroju Królewskiego, albo Warki Soproni - niezły pils, z charakterystyczną goryczką Ilzer - ciekawe, słodkawe piwo, ale brakuje w nim voltów Dreher - chyba najlepsze piwko w tym kraju, całkiem mocny koźlak (alk. 7,4%) o ciemnej barwie i o charakterystycznym słodko-goryczkowym smaku Słowacja: Snadny Mnich - dobrej jakości jasne piwo z ciekawą goryczką, lekkie 4,3% alko, mocniejsza wersja kiedyś lepiej smakowała :/ Kelt - jeden z lepszych pilsów na Słowacji, alk. 5% Czechy: Kozel - jak zwykle dobry Kozelek, niby tylko 4%, ale to piwo smakuje zawsze ![]() Staropramen - standardowe czeskie piwo, bez historii Austria: Zipfer - ciekawa butelka, a i piwko nie najgorsze, bardzo jasne i lekkie, powiedziałbym że trochę babskie Stiegl - tanie piwko, ale w sumie całkiem przyjemny pilsik Gosser - całkiem mocny lager o dość intensywnym smaku, ale też bez rewelacji
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.08.2010 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Lidlu oryginalny Budweiser jest właśnie po 2,50. Mi smakuje,już się zaopatrzyłem w większą ilość
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie ten.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Polecam takie browary jak Grybów, Racibor, Ciechan.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą, ja z kolei polecam bardzo "Regionalne z Warmii i Mazur" - kilka ich piłem - miodne, orkiszowe, "irish beer", wiśnia w piwie - każde lepsze od poprzedniego. Jakby ktoś widział je w Krakowie, prosiłbym o info na pw
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cholera, to się Browar Kormoran nazywa, a nie tak, jak napisałem.
dla chętnych - http://www.bk.com.pl/ ech, widzę, że najbliżej w Tarnowie ;< |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piwa tego wspaniałego browaru kupisz w sklepie na Kobierzyńskiej. Polecam Ci jeszcze oprócz tych co wymieniłeś Świeże oraz Rześkie.
Cytat:
![]()
WP. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|