|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
właśnie gdzie można kupić Ciechana? Ostatnio piłem go chyba z rok temu w Omercie na Kazimierzu. Można to kupić gdzieś w sklepie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
jaja właśnie miałem się o to pytać bo kumpel zajebiście polecał, miodowy ponoć, już z miesiąc szukam tego piwa i nie mogę znaleźć obskoczyłem wszystkie supermarkety i nigdzie nie było.. jak będzie to w jakimś sklepie stricte z piwami, wiem że taki jest na Salwatorze chyba. A do kasztelana, on nie jest pasteryzowany, ale ma jakieś konserwanty, wystarczy popatrzeć na datę ważności, która nie różni się od normalnych piw, a nie pasteryzowane powinny trzymać mniej znacznie![]()
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w zwykłym supermarkecie raczej takich piw nie znajdziesz, ale może w jakimś bomi, albo almie będzie, w końcu tam mają sporo takich oryginalnych/ ekskluzywnych rzeczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to panowie uratuje was
Ciechanki i piwka z tzw browaru regionalnego z mazury czyli Wiśnia w piwie oraz miodne można znaleźć w dwóch sklepach w cenach około 4,5zł plus 50gr kaucji za butelkę znaczy się dokładnie znalazłem dwa sklepy jeden to alkohole gdzieś po drodze między miodową o dietla idąc od miodowej będzie to po lewej drodze tak gdzieś w środku drugi to monopolowy na rogu św gertrudy i św sebastiana |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Na Ruczaju, a dokładniej na Kobierzyńskiej 61 jest sklep z bardzo dużym wyborem piw, jest m.in. Ciechan, wyborny 2,60+kaucja, miodowy 4+kaucja.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to się w najbliższym czasie przejadę na Kobierzyńska
w każdym razie dzięki! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dokładnie również polecam ten sklep na ruczaju.
Dobre ceny i niesamowicie duży wybór piw. Ciechan miodowy jest rewelacyjny ) W okolicach rynku można go znaleźć w katedrze na poselskiej.Cena 8zł. ![]()
Wściekły byk!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
ciekawa promocja w oszolom w bonarce carlsberga 6 szt + lodoweczka na te piwka za 17 zl taka torebka z folia termo.
Fajny wzor puszeczki =P z haslem "za kim jestes " ![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zabawiłem wczoraj w Ostravie trafiając do knajpy:
http://www.u-doktora.cz/?pg=foto&id=37 Ponieważ miasto nie jest daleko od polskiej granicy może ktoś zechce w celach turystyczno poznawczych skorzystać z okazji. Największą atrakcją gospody jest to, że piwo nalewa się samemu. Niebywała radość, pogłębiona tym, że jest to piwo niepasteryzowane tzw "z tanku" czyli przepompowywane z cysterny pod ciśnieniem bez dostępu powietrza. Smakuje lepiej niż tzw beczkowe. Ten rodzaj knajp jest nowością nawet na czeskim piwnym rynku. (oprócz Ostravy wiem o 2 miejscach w Pradze i po jednym w Brnie, Karlovych Varach i Pilznie) Cena 28 koron czyli ok 4,5 zł co jest ceną odrobinę wyższą niż w zwykłej gospodzie. Jedzenie także droższe niż w pozostałych gospodach (ale nadal trochę tańsze niż w Krakowie). Godne polecenia.... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Będąc nad morzem testowałem piwa, których u nas nie widziałem.
1. Amber- Mocny Red ![]() Kwaskowe, nie urzekło mnie zbytnio. 2. Remus ![]() Trochę lepsze niż typowe masówki, bez specyficznych cech. 3. Specjal ![]() Typowy koncerniak.
Ostatnio edytowane przez DrewniaQ : 28.07.2010 o godz. 21:07.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Hálkova 6 - w pobliżu Vaclavskeho Namesti Czyżbyś był wspomagać Amicę? ![]() ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
na ulicy Krowoderskiej (zaraz za Placem Słowiańskim idąc od Basztowej) od niedawna otwarty sklep z piwami z browarów polskich, czeskich browarów regionalnych. Polecam wizytę w tym sklepię naprawdę duży wybór wyśmienitych piw (np. piwka z browaru Amber koło Gdańska: Koźlak, Grand, Złote Lwy, Żywe i wiele innych)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja gorąco zachęcam do spróbowania piwa o nazwie "Żywe". Z tego co wiem można je dostać w Tesco ale taniej o dziwo widziałem je w Almie. Cena około 3,5 zł.
A prezentuje się tak: ![]() ![]() ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na allegro. Wątpie że dorwiesz takie coś w Krakowie
http://allegro.pl/listing.php/search...=coopers+stout |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sklep.technica.pl/szklo_gastr...linz-3821.html !!!!
Taką szklankę chcę! Gdzie można dorwać w Krakowie pojedynczo, jakieś sugestie? W Hipermarketach mały wybór, jak w ogóle coś jest. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ostatnio widziałem w Tesco na Kapelance, ale nie wiem czy dokładnie taki sam smak.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Znacie w Krakowie knajpy gdzie podają piwa w litrowych kuflach?
Oraz w których sklepach znajdę Perłę chmielową ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Co do perły chmielowej to ja kupuję w carrefurze w galerii krakowskiej,jest tylko w tym markecie na samej górze,carrefur zakopianka również widoczna i ostatnio znalazłem w sklepie monopolowym całodobowym na rogu Czarnowiejskiej z Miechowską ,niedaleko Yakuzy(w samej yakuzie również dostępna).Mają tam sporo takich mniej znanych piwek,no i przedewszystkim Okocim O.K.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z Okocimiem OK nie mam problemów u siebie na osiedlu.
a pamiętasz może cenę Perły? i tak niezłą marżę dają po za granicami lubelszczyzny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Butelka bodajże 2,59 puszka 2,90 .Ale nie chciałbym Cię w błąd wprowadzić.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy to kwestia województwa ale ja na Podkarpaciu kupuje Perełke butelkową nie drożej niz 2.20. A Perła bardzo czesto w Leclercu jest na 1.98. Co do puszki nie orientuje się bo piw puszkowych to nie pijam.
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę że tu normalnie Perła Boyz powstaje
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Irish Pub, na św. Jana.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
każde piwo w puszce jest gorsze, gdzieś czytałem ze to udowodnione naukowo ze aluminium z puszki wchodzi w reakcje z piwem.
ale czasem lubie se walnąc zmrozonego zywca z puszki duszkiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
nic nie pobije Kasztelana niepasteryzowanego w butelce. najlepiej wyjety prosto z zamrazarki
najlepsze piwo ogolnodostepne |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kasztelan był lepszy i tańszy kiedyś , kiedy go tak nie reklamowano w telewizji
|
|