|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wczoraj dałem w "politycznym" ale chyba nie wszyscy piwosze tam zaglądają więc zapodaje i tutaj:
Na meczu piłkarskim będzie można pić piwo Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wreszcie jakiś krok w kierunku cywilizacji. W Niemczech czy Czechach na porządku dziennym jest popijanie browara na meczach i jakoś specjalnych zadym na trybunach nie widać. Moim zdaniem to może przynieść nawet odwrotny efekt. Na razie w związku z tym, że nie można nic oficjalnie wypić na meczu połowa widzów chleje na zapas przed, a że niektórzy robią solidny zapas, to i czasem nic z samego meczu nie pamiętają
. Może jak będzie można oficjalnie coś chlupnąć to będzie więcej trzeźwych .Zastanawiam się tylko jakie piwa będą serwowane. Jak na razie żaden z polskich browarów (małych i dużych) nie ma w ofercie dobrego lekkiego piwa, czyli odpowiedników czeskich dziesiątek. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zagłosowałem na Okocim , nie ma to jak Okocim zielone , albo OK , pozatym mam sentymet do tego piwa gdyż jestem z Okocimia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Zubr i Tyskie jezeli chce w wiekszych ilosciach to 5 butli zuberka i 5 butli tyskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
acha i taka mała uwaga na temat Harnasia- to jest piwo browaru Okocim wiec nie powinno być dwoch kategori Harnaś i Okocim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Panowie, po pierwsze wszystko jest dla LUDZI, jak ktoś ma rozum i umiar to nie ma problemu i jest fajnie. Ale alkohol nie jest dla każdego.Dobrze wiecie że nie ma takiej rzeczy której pijani kibole by nie zrobili, niestety!. Dobrze pamiętam jak na R22 sprzedawano PIWO BUTELKOWE! W czasie meczu!. Nazywało się to coś:TS FAN-napój bogów i kibiców Wisły! Lał to chyba Strzelec-Barbakan i było tak strasznym syfem że nieda się opisać! Ale było .Oficjalnie. W UE jest to rzecz powszechna na większości stadionów,byłem w Belgii,Holandii i RFN ale tam raczej nie ma szans żeby piwko dostał lub wypił małolat, a u nas.. sami wiecie... Idea jest piękna ale nikt tak fachowo tego nie uwali jak my sami.. niestety..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Kiedyś piłem Tyskie, później Carslberg, Tatra Pils a teraz Harnaś. Tyskie się zepsuło tak samo jak Carlsberg. ![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() ![]()
full of hate
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do jakości tego piwa to niestety się nie zgodzę
.Ostatnio browar Konstancin wypuścił piwo Zdrojowe. Ma to cudo około 4,5% i są nawet dwie wersje - pasteryzowana i niepasteryzowana. Piłem pasteryzowaną i jest całkiem ok. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jak ktoś nie pił, warto spróbować piwa "Smocza Głowa" tak na zachęte:
http://www.browarstarykrakow.com/ind...ask=view&id=23 Przyjemnie czasem napić się czegoś "innego" a przy okazji dobrego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Trzeba by się dogadać z Pilsnerem(4,4%) - może przy zakupie hurtowym na mecze obniżyli by cene
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda że już nie można produkować piw niepasteryzowanych.Bez tej całej chemii piwo zupełnie ineczej smakuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A czemu w tym calym glosowaniu nie ma takich dobrych piwek jak Krolewskie, badz Debowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dlaczego nie można? Wystarczy trochę poszukać a znajdziesz co najmniej kilka dobrych piw niepasteryzowanych. Najłatwiej dostępne jest piwo Żywe z browaru Amber. Można je dostać w Bomi, Almie i wielu sklepach monopolowych. Niepasteryzowane są też Ciechan Wyborny, Ciechan Mocny, Grudziądzkie Żywe, Mazur z browaru Kormoran. Z zagranicznych mogę polecić piwa z czeskiego browaru Svijany i czeskiego Bernarda, który jest chyba w każdym Carrefourze.
![]()
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
"Abmopcke nubo" z ukraińskiego browaru "priwatna piersza browarnia" niedawno testowałam i powiem wam, że syf jakich mało. W przeciwieństwie do innego piwa z tego samego browaru. Żebym tylko pamiętała jak to się nazywało. Takie w żółto-niebieskiej etykietce.
Z wynalazków bardzo smaczne jest egipskie piwo Stella. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
4% ma freeq
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest wrecz zalosne czarny Okocim i przymiotnik dobre zdecydowanie do siebie nie pasuja. Jesli takie piwo caly czas pijesz to az mi Cie zal, bo nie wiesz co dobre.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Najlepszy od zawsze był Barbakan,a później Lubicz. Nie trafienie na gluta w butelce, było jak trafienie 6 w totka. Przy otwieraniu emocje sięgały zenitu, czy eksploduje albo czy nie będzie kwaśne.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tatra mocna i dębowe - i wszystko jasne
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Deboszczaki , jak ktos chce w miare przyjemnie i szybko osiagnac nizsze stany swiadomosci, sa ok.
Kopie to to mocniej niz 'zwykly' browar a smakuje podobnie. Moze juz niedlugo uda mi sie odwiedzic Prage i zasmakowac ichniejszych leciutkich browarkow z ulubionym Gambrinusem na czele ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja osobiście najczęściej sięgam po Lecha i Tyskie, nie gardze Warką. A nie lubie Pilsnera, jest Cholernie.. może nie gorzkie ale takie że po drugiego już nie sięgam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Perła. Nie ma w ankiecie bo co prawda mało znane piwo z Lublina. Ale jest zajebiste. Byłem jakiś czas temu w tamtych stronach i po prostu najlepsze piwo jakie piłem do tej pory. Chmiel jest z pobliskich plantacji które również eksportują go do europy. A w Krakowie można go dostać tylko w paru miejscach..
Pił ktoś? |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Okocim Mocne nie jest najgorsze,sam nie daże go zbytnia sympatią, lecz mimo wszystko są zdecydowanie lepsze piwa. Najczęstsze popijawki jednak spędzam nad butelką O.K-ja (Browar Okocim) no i Tyskacza. Polecam piwko DESPERADO które zdobywa coraz wiecej sympatyków
![]() Powód: hmm
Ostatnio edytowane przez LGL : 05.08.2008 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Perła jest dobra - ale też jest dobre łomżyńskie eksportowe butelkowane z takich piw mniej znanych w Małopolsce
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|