The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie?
Tyskie 345 28,89%
Warka 74 6,20%
Żubr 96 8,04%
Carlsberg 107 8,96%
Heineken 95 7,96%
Żywiec 172 14,41%
Tatra 51 4,27%
Harnaś 45 3,77%
Okocim 54 4,52%
Lech 155 12,98%
Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2008, 10:38
Wczoraj dałem w "politycznym" ale chyba nie wszyscy piwosze tam zaglądają więc zapodaje i tutaj:

Na meczu piłkarskim będzie można pić piwo

Cytat:
Kibice będą mogli popijać alkohol, przyglądając się grze swojego klubu, a chuligani będą się w tym czasie meldować w komisariacie. Uczestnicy bijatyk zapłacą nawet po 10 tys. zł kary.

Tak wynika z projektu nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych, który przygotowało Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji.

Szalikowcy z browarem

Projekt przewiduje, że na imprezach masowych wolno będzie sprzedawać napoje alkoholowe, ale tylko te o zawartości maksymalnie 4,5 proc. alkoholu. W praktyce będą to lżejsze gatunki piwa. Procentowe trunki będzie można wypić na meczu najwcześniej w przyszłym sezonie, bo nowa ustawa musi przejść cały proces legislacyjny, a wejdzie w życie po sześciu miesiącach od ogłoszenia jej w Dzienniku Ustaw.

Nie na każdym meczu będzie wolno sprzedawać alkohol. Bywalcy derbowych meczów oraz takich „świętych wojen” jak pojedynki Arki z Lechią czy Górnika Zabrze z Ruchem Chorzów nie będą mieli na to szans, bo sprzedaż piwa na imprezach podwyższonego ryzyka zawsze będzie zabroniona.Nie wolno jednak będzie wnosić na trybuny swojego piwa, kupionego wcześniej. Podchmieleni kibice nie zasiądą też na trybunach, a ci, którym trunek uderzy do głowy dopiero na meczu, nie kupią następnego. Projekt nie znosi bowiem zakazów z ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi – w tym właśnie zakazu sprzedaży alkoholu nietrzeźwym.

Skąd pomysł sprzedaży alkoholu na stadionach? Ministerstwo tłumaczy, że jest to postulat samorządów. – Doświadczenia mundialu w 2006 r. w Niemczech i tegorocznego Euro w Austrii wskazują, że jest możliwe połączenie niskoprocentowego alkoholu z kulturalną zabawą, atmosferą święta sportowego oraz bezpiecznym przeprowadzeniem imprezy – tłumaczy Dariusz Dymiński z Komendy Głównej Policji.

Będzie mniej ochroniarzy

Organizatorzy imprez masowych nie będą już musieli zatrudniać tak wielu licencjonowanych ochroniarzy jak obecnie. – Ochrona nie polega tylko na pilnowaniu kibiców, ale też obiektów klubowych, parkingów itp. – przekonuje Zenon Parchimowicz, dyrektor biura Polskiej Izby Ochrony Osób i Mienia. Podkreśla, że w razie zamieszek i tak interweniuje policja, bo nawet licencjonowani ochroniarze mają zbyt małe uprawnienia. Zgodnie z projektem wystarczy, że na imprezach podwyższonego ryzyka licencje ochrony będzie miała połowa pracowników służb klubowych (obecnie – wszyscy). Na pozostałych meczach licencje musi mieć dwóch na dziesięciu członków służb organizacyjnych klubu.

Ta zmiana cieszy branżę ochroniarską, bo łatwiej i taniej będzie takim firmom znaleźć pracowników. Oszczędzą też kluby. Ochroną zawodów nie zajmą się jednak przypadkowe osoby. – Ochroniarze przechodzą szkolenia z zakresu ochrony imprez masowych – mówi Parchimowicz.

Krewcy fani futbolu słono zapłacą m.in. za wbieganie na płytę boiska, zasłanianie twarzy szalikami i wnoszenie na stadion materiałów pirotechnicznych. Grożą za to kilkutysięczne grzywny.

Chuligani z zakazami stadionowymi będą się musieli w porze meczu meldować w komisariacie policji (teraz też muszą to robić, ale nie ma to żadnej sankcji), będą też wykonywać prace społeczne. Jeśli się nie podporządkują, zapłacą nawet 10 tys. zł kary.
http://www.rp.pl/artykul/2,170848_Na..._pic_piwo.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.08.2008, 20:25
Wreszcie jakiś krok w kierunku cywilizacji. W Niemczech czy Czechach na porządku dziennym jest popijanie browara na meczach i jakoś specjalnych zadym na trybunach nie widać. Moim zdaniem to może przynieść nawet odwrotny efekt. Na razie w związku z tym, że nie można nic oficjalnie wypić na meczu połowa widzów chleje na zapas przed, a że niektórzy robią solidny zapas, to i czasem nic z samego meczu nie pamiętają. Może jak będzie można oficjalnie coś chlupnąć to będzie więcej trzeźwych.

Zastanawiam się tylko jakie piwa będą serwowane. Jak na razie żaden z polskich browarów (małych i dużych) nie ma w ofercie dobrego lekkiego piwa, czyli odpowiedników czeskich dziesiątek.
:/
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2008, 20:43
Zagłosowałem na Okocim , nie ma to jak Okocim zielone , albo OK , pozatym mam sentymet do tego piwa gdyż jestem z Okocimiap taki lokalny patriotyzm . Na nieszczęscie Okocim został wykupiony przez Calsberg i piwo strasznie się pogorszyło, dawniej to było najlepsze piwko w kraju , pamieta ktos Zagłobe to był trunek mniam
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.08.2008, 20:49
Zubr i Tyskie jezeli chce w wiekszych ilosciach to 5 butli zuberka i 5 butli tyskiego
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2008, 20:51
acha i taka mała uwaga na temat Harnasia- to jest piwo browaru Okocim wiec nie powinno być dwoch kategori Harnaś i Okocim
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.08.2008, 21:27
Panowie, po pierwsze wszystko jest dla LUDZI, jak ktoś ma rozum i umiar to nie ma problemu i jest fajnie. Ale alkohol nie jest dla każdego.Dobrze wiecie że nie ma takiej rzeczy której pijani kibole by nie zrobili, niestety!. Dobrze pamiętam jak na R22 sprzedawano PIWO BUTELKOWE! W czasie meczu!. Nazywało się to coś:TS FAN-napój bogów i kibiców Wisły! Lał to chyba Strzelec-Barbakan i było tak strasznym syfem że nieda się opisać! Ale było .Oficjalnie. W UE jest to rzecz powszechna na większości stadionów,byłem w Belgii,Holandii i RFN ale tam raczej nie ma szans żeby piwko dostał lub wypił małolat, a u nas.. sami wiecie... Idea jest piękna ale nikt tak fachowo tego nie uwali jak my sami.. niestety..
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.08.2008, 21:38
irman napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie jakiś krok w kierunku cywilizacji. W Niemczech czy Czechach na porządku dziennym jest popijanie browara na meczach i jakoś specjalnych zadym na trybunach nie widać. Moim zdaniem to może przynieść nawet odwrotny efekt. Na razie w związku z tym, że nie można nic oficjalnie wypić na meczu połowa widzów chleje na zapas przed, a że niektórzy robią solidny zapas, to i czasem nic z samego meczu nie pamiętają. Może jak będzie można oficjalnie coś chlupnąć to będzie więcej trzeźwych.

Zastanawiam się tylko jakie piwa będą serwowane. Jak na razie żaden z polskich browarów (małych i dużych) nie ma w ofercie dobrego lekkiego piwa, czyli odpowiedników czeskich dziesiątek.
Najlżejsze Karpackie ma około 4 % i do tego bardzo sympatyczne piwko.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.08.2008, 21:45
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Zagłosowałem na Okocim , nie ma to jak Okocim zielone , albo OK , pozatym mam sentymet do tego piwa gdyż jestem z Okocimiap taki lokalny patriotyzm . Na nieszczęscie Okocim został wykupiony przez Calsberg i piwo strasznie się pogorszyło, dawniej to było najlepsze piwko w kraju , pamieta ktos Zagłobe to był trunek mniam
Piwko rewelacyjne. Najlepsze piwo jakie kiedykolwiek piłem. Lepszego nie znam.
Kiedyś piłem Tyskie, później Carslberg, Tatra Pils a teraz Harnaś. Tyskie się zepsuło tak samo jak Carlsberg.
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując
Południowiec
WISŁA KRAKÓW

Od: 09.2006

Stary 03.08.2008, 22:00
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze pamiętam jak na R22 sprzedawano PIWO BUTELKOWE! W czasie meczu!. Nazywało się to coś:TS FAN-napój bogów i kibiców Wisły! Lał to chyba Strzelec-Barbakan i było tak strasznym syfem że nieda się opisać! Ale było .Oficjalnie.
Dokładnie to robił browar Pama z okolic Olkusza.

full of hate
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 03.08.2008, 22:58
emsi napisał(a):Wyświetl post
Najlżejsze Karpackie ma około 4 % i do tego bardzo sympatyczne piwko.
Co do jakości tego piwa to niestety się nie zgodzę.

Ostatnio browar Konstancin wypuścił piwo Zdrojowe. Ma to cudo około 4,5% i są nawet dwie wersje - pasteryzowana i niepasteryzowana. Piłem pasteryzowaną i jest całkiem ok.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.08.2008, 23:45
irman napisał(a):Wyświetl post
Wody się doleje i będzie po problemie

Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.08.2008, 03:59
Jak ktoś nie pił, warto spróbować piwa "Smocza Głowa" tak na zachęte:

http://www.browarstarykrakow.com/ind...ask=view&id=23

Przyjemnie czasem napić się czegoś "innego" a przy okazji dobrego
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.08.2008, 07:08
Trzeba by się dogadać z Pilsnerem(4,4%) - może przy zakupie hurtowym na mecze obniżyli by cene
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2008, 10:09
szkoda że już nie można produkować piw niepasteryzowanych.Bez tej całej chemii piwo zupełnie ineczej smakuje.
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.08.2008, 10:27
A czemu w tym calym glosowaniu nie ma takich dobrych piwek jak Krolewskie, badz Debowe
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.08.2008, 11:05
Luquas napisał(a):Wyświetl post
A czemu w tym calym glosowaniu nie ma takich dobrych piwek jak Krolewskie, badz Debowe

To sarkazm?

Dębowe to przecież mocne piwo a tu mowa o "sikaczach" za którymi osobiście nie przepadam.Z ogólnodostępnych piw moje ulubione to czarny Okocim
Odpowiedz cytując
BORYS96
Member

Stary 04.08.2008, 11:33
Firo napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś nie pił, warto spróbować piwa "Smocza Głowa" tak na zachęte:

http://www.browarstarykrakow.com/ind...ask=view&id=23

Przyjemnie czasem napić się czegoś "innego" a przy okazji dobrego
A gdzie można zakupić to piwko?
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 04.08.2008, 13:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
szkoda że już nie można produkować piw niepasteryzowanych.Bez tej całej chemii piwo zupełnie ineczej smakuje.
A dlaczego nie można? Wystarczy trochę poszukać a znajdziesz co najmniej kilka dobrych piw niepasteryzowanych. Najłatwiej dostępne jest piwo Żywe z browaru Amber. Można je dostać w Bomi, Almie i wielu sklepach monopolowych. Niepasteryzowane są też Ciechan Wyborny, Ciechan Mocny, Grudziądzkie Żywe, Mazur z browaru Kormoran. Z zagranicznych mogę polecić piwa z czeskiego browaru Svijany i czeskiego Bernarda, który jest chyba w każdym Carrefourze.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 04.08.2008, 14:50
"Abmopcke nubo" z ukraińskiego browaru "priwatna piersza browarnia" niedawno testowałam i powiem wam, że syf jakich mało. W przeciwieństwie do innego piwa z tego samego browaru. Żebym tylko pamiętała jak to się nazywało. Takie w żółto-niebieskiej etykietce.

Z wynalazków bardzo smaczne jest egipskie piwo Stella.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.08.2008, 14:58
4% ma freeq
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Stary 04.08.2008, 14:59
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

To sarkazm?

Dębowe to przecież mocne piwo a tu mowa o "sikaczach" za którymi osobiście nie przepadam.Z ogólnodostępnych piw moje ulubione to czarny Okocim
To jest wrecz zalosne czarny Okocim i przymiotnik dobre zdecydowanie do siebie nie pasuja. Jesli takie piwo caly czas pijesz to az mi Cie zal, bo nie wiesz co dobre.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 04.08.2008, 15:09
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
4% ma freeq
Smacznego
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.08.2008, 17:29
Najlepszy od zawsze był Barbakan,a później Lubicz. Nie trafienie na gluta w butelce, było jak trafienie 6 w totka. Przy otwieraniu emocje sięgały zenitu, czy eksploduje albo czy nie będzie kwaśne.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.08.2008, 21:21
Tatra mocna i dębowe - i wszystko jasne
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.08.2008, 13:09
Deboszczaki , jak ktos chce w miare przyjemnie i szybko osiagnac nizsze stany swiadomosci, sa ok.
Kopie to to mocniej niz 'zwykly' browar a smakuje podobnie.
Moze juz niedlugo uda mi sie odwiedzic Prage i zasmakowac ichniejszych leciutkich browarkow z ulubionym Gambrinusem na czele
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 05.08.2008, 15:10
To jest wrecz zalosne czarny Okocim i przymiotnik dobre zdecydowanie do siebie nie pasuja. Jesli takie piwo caly czas pijesz to az mi Cie zal, bo nie wiesz co dobre.
Każdy lubi co innego.

Ja osobiście najczęściej sięgam po Lecha i Tyskie, nie gardze Warką.
A nie lubie Pilsnera, jest Cholernie.. może nie gorzkie ale takie że po drugiego już nie sięgam.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.08.2008, 15:25
Perła. Nie ma w ankiecie bo co prawda mało znane piwo z Lublina. Ale jest zajebiste. Byłem jakiś czas temu w tamtych stronach i po prostu najlepsze piwo jakie piłem do tej pory. Chmiel jest z pobliskich plantacji które również eksportują go do europy. A w Krakowie można go dostać tylko w paru miejscach..

Pił ktoś?
Odpowiedz cytując
LGL
Member

Od: 08.2007

Stary 05.08.2008, 15:27
Okocim Mocne nie jest najgorsze,sam nie daże go zbytnia sympatią, lecz mimo wszystko są zdecydowanie lepsze piwa. Najczęstsze popijawki jednak spędzam nad butelką O.K-ja (Browar Okocim) no i Tyskacza. Polecam piwko DESPERADO które zdobywa coraz wiecej sympatyków

Powód: hmm
Ostatnio edytowane przez LGL : 05.08.2008 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Stary 05.08.2008, 15:55
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
Perła. Nie ma w ankiecie bo co prawda mało znane piwo z Lublina. Ale jest zajebiste. Byłem jakiś czas temu w tamtych stronach i po prostu najlepsze piwo jakie piłem do tej pory. Chmiel jest z pobliskich plantacji które również eksportują go do europy. A w Krakowie można go dostać tylko w paru miejscach..

Pił ktoś?
Pilem i z reka na sercu moge polecic kazdemu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.08.2008, 16:02
Pilem i z reka na sercu moge polecic kazdemu.
Perła jest dobra - ale też jest dobre łomżyńskie eksportowe butelkowane z takich piw mniej znanych w Małopolsce
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów