The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2010, 00:29
Dzięki "crazykaro" za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.08.2010, 07:00
Witam, od razu zaznaczam że się na komputerze i instalacjach za bardzo nie znam. Mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pi2512 z wgraną od nowości Windowsem Vistą Home Basic I teraz mija 2 lata od kupna, gwarancja mija, i chciałbym zainstalować sobie Siódemke. Mam 2 partycje dysku C i D. Na C jest zainstalowana VISTA, a na D mam w chuuj plików, których nie moge skasować. Jak zainstalować Siódemke bez kasowania tych plików na dysku D
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2010, 07:51
Tak jak MatMario pisze Marszałku, nie ma lepszych leków niż te niejednokrotnie już sprawdzane - procentowe. Tylko musisz znaleźć złoty środek, żebyś mógł wsiąść do samolotu, a żeby straż graniczna Cię nie zawróciła bo w stanie (bardzo) wskazującym teoretycznie chyba latać nie można. Ale jak się na nogach będziesz trzymał i stewardes za tyłki nie będziesz latał to powinno być dobrze.

Przy starcie i lądowaniu szczególnie ta guma może się przydać z uwagi na zmianę wysokości i ciśnień. A jak gumy nie masz to ślinę przełykaj i uszy się zatykać nie będą.

A najważniejsze to nie myśleć, że jest się 10 000 m nad ziemią, w maszynie ważącej kilkaset ton, a pilot pewnie na studiach robił to samo co my wszyscy więc może akurat na wykładzie z lądowania był na kacu.. No właśnie, nie myśl w ten sposób

Bo statystycznie rzecz ujmując, większe jest prawdopodobieństwo że będziesz miał wypadek w drodze na lotnisko niż podczas samego lotu. Weź to za dobrą monetę i jak dojedziesz to pomyśl, że w zasadzie co miało się stać złego to się (nie)stało więc sam lot to już reklamowy pikuś
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.08.2010, 08:04
konrad napisał(a):Wyświetl post
zainstaluj program http://www.programosy.pl/program,screenshot-captor.html
klikasz Ctrl+Shift+PrtSc
potem klikasz trzymając wciśnięte Ctrl+Shift na oknie, któremu robisz zdjęcie.
Dzięki. Działa bardzo dobrze.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.08.2010, 14:44
Mam obraz płyty ISO który zajmuje prawie 8GB. Czy da się go jakoś nagrać na dwie płyty DVD?
Odpowiedz cytując
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2010, 15:09
Wie ktoś jak nazywał się sędzia głowny meczu Panatinaikos Ateny vs. Wisła w Atenach
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.08.2010, 15:10
alarazboy1 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś jak nazywał się sędzia głowny meczu Panatinaikos Ateny vs. Wisła w Atenach
Mike Riley, dzięki że przypomniałeś
Odpowiedz cytując
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2010, 15:15
dzięki murray
Odpowiedz cytując
Kisis
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.08.2010, 15:23
gris napisał(a):Wyświetl post
Mam obraz płyty ISO który zajmuje prawie 8GB. Czy da się go jakoś nagrać na dwie płyty DVD?
spakuj go WinRARem, ustaw na dwie części po 4GB.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.08.2010, 15:25
alarazboy1 napisał(a):Wyświetl post
Mike Riley chyba.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.08.2010, 16:13
moglby ktos podrzucic grafike albo zdjeciie dobre koszulki copACABana\
edit: dziala wam GG
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 03.08.2010 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.08.2010, 17:09
Cytat:
Przy starcie i lądowaniu szczególnie ta guma może się przydać z uwagi na zmianę wysokości i ciśnień. A jak gumy nie masz to ślinę przełykaj i uszy się zatykać nie będą.
czekolaaada nawet stewardessy dają żeby wyrówać ciśnienie

Cytat:
edit: dziala wam GG
bez zarzutu.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.08.2010, 17:16
Mam takie pytanie. Co wnosi raz na kilkanaście postów pytanie któregoś z forumowiczów:

"Czy działa Wam GG"

i odpowiedź kilku innych, że tak czy nie? Czy kiedyś GG nie działało Wam więcej, niż nie wiem, kilka godzin? Nie możecie przeżyć godziny bez dostępu do tego komunikatora?

I z innej beczki gdzie i na jakich zasadach teraz można dostać kluczyk do grilli "stacjonarnych" na miasteczku AGH. Trzeba mieć legitke AGH?
Ostatnio edytowane przez Hamas_kr : 03.08.2010 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.08.2010, 17:20
picie przed lotem to kiepski pomysł bo ciśnienie się podnosi kumpel tak miał stresował się przed lotem coś wypił, okazało się że jest lekkie opóźnienie no to zakupił kilka małpek w baltonie do samolotu wsiadał już na lekkiej bańce i mówił że podczas startu myślał że mu łeb rozj*bie głowa w kolana i takie jazdy, ja na szczęście nie mam takich problemów
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.08.2010, 17:46
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Witam, od razu zaznaczam że się na komputerze i instalacjach za bardzo nie znam. Mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pi2512 z wgraną od nowości Windowsem Vistą Home Basic I teraz mija 2 lata od kupna, gwarancja mija, i chciałbym zainstalować sobie Siódemke. Mam 2 partycje dysku C i D. Na C jest zainstalowana VISTA, a na D mam w chuuj plików, których nie moge skasować. Jak zainstalować Siódemke bez kasowania tych plików na dysku D
jak będziesz robil formata to zaznacz tylko dysk C i po kłopocie (najlepiej dodać jesszcze nazwę woluminu bo mialem raz tak ze dyski literkami były pomylone gdy chciałem sformatować i tylko nazwa woluminu mnie uratowała). Dodatkowo nie wolno zmieniac rozmiaru partycji przed instalacją bo moga się jaja podziac. Jak się pojawi okienko instalacji 7 to klikasz partycje i dajesz przycisk formatuj (o ile dobrze pamiętam) i sformatuje ci w parę sekund partycję a poźniej instalujesz. To co będzie na drugiej partycji pozostanie
Odpowiedz cytując
malolat90x
Member

Od: 07.2007

Stary 03.08.2010, 19:21
ma ktoś lepsze zdjęcie tego dresu co jest na wyprzedaży w WŚ
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...es_Umbro_2010/
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.08.2010, 19:24
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
jak będziesz robil formata to zaznacz tylko dysk C i po kłopocie (najlepiej dodać jesszcze nazwę woluminu bo mialem raz tak ze dyski literkami były pomylone gdy chciałem sformatować i tylko nazwa woluminu mnie uratowała). Dodatkowo nie wolno zmieniac rozmiaru partycji przed instalacją bo moga się jaja podziac. Jak się pojawi okienko instalacji 7 to klikasz partycje i dajesz przycisk formatuj (o ile dobrze pamiętam) i sformatuje ci w parę sekund partycję a poźniej instalujesz. To co będzie na drugiej partycji pozostanie
A bez formatu się obejdzie? Bo chcialbym miec w ostatecznosci 2 systemy na kompie.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 03.08.2010, 19:36
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
A bez formatu się obejdzie? Bo chcialbym miec w ostatecznosci 2 systemy na kompie.
Pewnie by sie obeszło ale nigdy nie intalowałem dwóch systemów więc nie pomogę
Odpowiedz cytując
damians
Member

Stary 03.08.2010, 19:40
Pytanie o stolicę, więc z uśmiechem zwracam się przede wszystkim do naszych kolegów (i koleżanek) z Łazienkowskiej i Konwiktorskiej

W jaki sposób, jak najszybciej, w dzień powszedni, dostać się ze stacji Warszawa Zachodnia pod Pałac w Wilanowie, a później z Wilanowa do Łazienek?
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.08.2010, 20:52
Ścigałem film (Champion 2) z lektorem, tyle że jak sie okazało to IVONA, czy da się jakoś usunąć lektora, żeby zamontować napisy
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.08.2010, 21:29
anka1906 napisał(a):Wyświetl post
ważne pytanie! Czy Rząska była zalana przez ostatnią powódź? Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
podbijam!!
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881

Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg

Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2010, 21:33
damians napisał(a):Wyświetl post
Pytanie o stolicę, więc z uśmiechem zwracam się przede wszystkim do naszych kolegów (i koleżanek) z Łazienkowskiej i Konwiktorskiej

W jaki sposób, jak najszybciej, w dzień powszedni, dostać się ze stacji Warszawa Zachodnia pod Pałac w Wilanowie, a później z Wilanowa do Łazienek?
www.jakdojade.pl
Odpowiedz cytując
damians
Member

Stary 03.08.2010, 21:43
dzięki Blacha
a ktoś wie, gdzie można przenocować w 2 osoby w miarę tanio jedną nockę w stolycy?
poszukują studenci, więc warunki studenckie wchodzą w grę jak najbardziej
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2010, 21:47
musisz poszukać jakiś hostelów, raczej to nie bedzie duży koszt, gdyż wtedy dostajesz łóżko w pokoju 6,8 osobowym
btw, wybierasz się na otwarcie stadionu Legii?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 03.08.2010, 21:50
damians napisał(a):Wyświetl post
dzięki Blacha
a ktoś wie, gdzie można przenocować w 2 osoby w miarę tanio jedną nockę w stolycy?
poszukują studenci, więc warunki studenckie wchodzą w grę jak najbardziej
Jesli w wakacje to zapewne w akademiku. A jeśli jesteś studentem AGH to mogą być dodatkowe zniżki. Przynajmniej kiedyś były na UW dla studentów AGH

Nei wiem czy aktualne ale znalazłem coś takiego
http://mario69.spanie.pl/
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 03.08.2010 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 03.08.2010, 22:50
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Ścigałem film (Champion 2) z lektorem, tyle że jak sie okazało to IVONA, czy da się jakoś usunąć lektora, żeby zamontować napisy
Kiedyś czytałem, że raczej nie. TYlko w skrajnych przepadkach (coś gdy są to oddzielne pliki czy coś).
Sciagnij jeszcze raz, najlepiej żeby pisało że nie ma lektora. Jeśli ściągałes z RS to chyba jakoś mieisąć temu ściąhnąłem dokladnie to samo i miałem ten sam problem. Nie dałem rady tak oglądać i ściągnąłem inną wersje.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2010, 12:23
czy U Wiślaków obejrzę jutrzejsze spodkanie?

edit: Hamas pytam o GG dlatego zeby wiedziec czy to mi sie cos zepsulo czy ogolna awaria serwerow.
edit2: czy nadal sa takie bilety weekendowe w PKP bo potrzebuje dojechac do Gdanska na sb i wrocic na mecz z Arka u siebie. jakby ktos wiedzial cos wiecej i jakie koszty to bylbym wdzieczny. bo nie ogarnaim tej stronki PKP
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 04.08.2010 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2010, 15:16
Któryś z forumowiczów prowadził www.transfery.info

Jak wiecie który to był, bo ja zapomniałem, to wrzućcie na priv, a jesli czyta to "ten" forumowicz własnie, niech na priv sie odezwie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 05.08.2010, 08:35
Panowie/Panie - orientuje się ktoś, czy w jakimś radiu będzie można usłyszeć transmisje z meczu Wisły (dzisiejszego).
Będę w trasie, więc radia internetowe odpadają.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 09:42
Może ktoś podać link do filmu na youtube ,na którym kibice niemieckiej drużyny tak fajnie skakali za bary
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów