|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli są takimi leniami jak niektórzy twierdzą, to raczej będą bronić Kasperczaka w obawie przed 'hardworkowcem". No chyba, że już i tego im się nie chce
![]() Swoją drogą jakby ładnie wyglądało, gdyby Simeone przyszedł do Wisły i przejął ją w przerwie zimowej, a Kasperczakowi podziękowano by oficjalnie (niekoniecznie bardzo serdecznie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dlaczego zatrudnić zagranicznego trenera?
Przede wszystkim dlatego, że będzie miał jaja. Będzie miał jaja, aby nie wystawiać na siłę w 1 składzie Brożków czy Sobolewskiego za samo nazwisko. Będą słabo grać? TO ich zmieni w trakcie meczu. Będzie się to powtarzać? To więcej nie zagrają. Takiego trenera będzie mało obchodziło czy to jest ikona Wisły czy nie. Wyobrażacie sobie chociażby za Dana sytuację, gdy jakiś piłkarz rzuca "sam sobie zagraj" albo "nie zagram dziś w sparingu"? Przecież do końca rundy by w ramach pokuty musiał zostawać i robić okrążenia wokół boiska po treningu. I o to chodzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Dana zwolnili piłkarze.Największym błędem zarządu było to że na to pozwolili.Mam nadzieję że jeśli rzeczywiście zatrudnimy zagranicznego szkoleniowca do analogicznej sytuacji nie dojdzie. A co dała ciężka praca na treningach u Dana widać było po wynikach Unirei. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Absolutnie nie chodzi o konkretne nazwisko.
Pilkarz Ktory Polecial Na Skarge (PKPNS) to personifikcja lenistwa, opierdalactwa, amatorstwa i degrengolady w obecnej druzynie Wisly Krakow. Wstawcie sobie dowolnego pilkarza. Oprocz Radka, ktory Wielkim Pilkarzem jest. Aczkolwiek 11 obcokrajowcow pozwala miec nadzieje ze PKPNS bedzie mial zerowe przebicie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Trzeba sprowadzić dobrego trenera zagranicznego z doświadczeniem i wynikami i wtedy wbić kopaczom do głowy, że jak coś nie będzie grało to ich głowy polecą w pierwszej kolejności.
Tak zupełnie teoretyzując to obawiam się, że Agrentyńczyk może być dość odległy mentalnie od Polski, ja bym tam chętnie powitał jakiegoś Holendra. Sprawdzają się w różnych krajach europejskich, mają fajny-ofensywny i skuteczny system gry, jak chcemy zbudować system szkolenia - to tam to mają w jednym palcu=Holandia jest fabryką dobrze wyszkolonych i świetnie radzących sobie praktycznie we wszystkich ligach grajków. Co do HK - mistrzostwo przeciekło Mu miedzy palcami, PP przeciekł Mu między palcami, Azerowie nas klepią... jak dla mnie drużyna razi rozlazłością, poza tym... wygląda na to, że HK może nie mieć odszkodowania za wywalenie jesli nie spełni celów cząstkowych. Ja tam po Nim płakał nie będę... dla mnie to w tej chwili jest bezradny dziadek, który nic dobrego już z Wisłą nie zrobi. |
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Ale po co kopacze mieliby zwalniać Ąriego?
Przecież nawet treningi wyznacza im z rana, żeby potem cały dzień mieli dla siebie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wydaje mi się, ze wiele osób przenosi sytuacje z przeszłości na dzisiejszą Wisłę. A to błąd. Wtedy Wisła gromiła w lidze, grając bardzo efektownie, a potem zawodziła w pucharach ze słabymi przeciwnikami, bo... koncentracja była za mała, piłkarze byli myślami w ciepłych krajach, minimalizm królował. Dzisiaj startujemy po nieudanym sezonie, w którym potrafiliśmy przegrać z drużynami słabszymi od azerów i oczekujemy łatwego zwycięstwa z "ogórkami". Na jakiej podstawie? Przecież ta drużyna przegrała kilka miesięcy temu z GKS Bełchatów, Arką Gdynia czy Koroną Kielce. Na razie nic nie wskazuje na to, aby nasz koszmar się skończył. Nie wiem również, czy jeśli zawiodą nasze wszystkie nowe nabytki, starzy zawodnicy będą się w stanie wznieść podad poziom prezentowany przed wakacjami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Hahahahaha, co za głupota. Nawet, gdyby Petrescu sprawdził się w Wiśle po dwóch latach (co, jak już pisałem, jest bardzo wątpliwe), to który z was by na to czekał? Jeden z najlepszych to on może i jest, ale w Rumunii. Kasa, Misiu, Kasa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Co do Kaspra- popełnił podstawowy błąd w przygotowaniach- nie dał zgrać się drużynie. Jeśli wiedział, że będzie miał tyle mięsa do przetestowania trzeba było robić 2 sparingi w ciągu dnia, jeden dla testowanych, drugi dla zgrania drużyny. ![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przypominam, ze trenerem Wisly jest Henryk Kasperczak, a ten temat tez ma odpowiedni tytul. Sami siejecie ferment i sie potem dziwicie gazetom
P.S - Jak widac pelen szacunek do trenera . |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ale żeby tak było musi zrobić z tymi ruskimi co ich teraz ma fajny wynik w pucharach i potem jeszcze z kimś na zachodzie, a najlepiej w anglii. Nie wezmą go do chelsea za mistrzostwo rumunii i ew. awans z bogatym zespołem rosyjskim do 1 ligi (co wydaje się być raczej formalnością) przynajmniej dopóki mają duże pieniadze i stać ich na każdego topowego trenera.
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Doczytałem: On jest trenerem w lidze rosyjskiej więc tu nie przyjdzie. Tyle o Petrescu. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 03.08.2010 o godz. 12:15.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
.![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dajcie spokój z Petrescu -szanse jego przyjścia do Wisły są takie jak np Klinsmana czyli żadne a jakim trenerem był było wałkowane tysiąc razy - zaraz jova wpadnie i napisze jaki to prostak, cham i żenujący trener był
![]() A sam temat - kto następny jest na czasie bo nie należy przypuszczać byśmy w czwartek awansowali. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Do fazy grupowaj awansowaliśmy z Okuką, a zwycięską bramkę strzelił Cantoro, który grał ogony u Petrescu.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie, z PP odpadliśmy już za Kasperczaka, który przegrał u siebie z Lechią 1:3. Wtedy Burliga i Diaz grali na stoperze...
A co do tego kto pozostał - nasz najlepszy snajper, pan B. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Na 100% trenerem był juz Kasperczak.
Niechciany w Wiśle "Dawid" szalał z radości za bramką, a kibice skandowali nazwisko poprzedniego trenera krakowian - Macieja Skorży. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
dla mnie to jest śmieszne, że chcą zwalniać Kasperczaka jeśli przegra rywalizację z Azerami.
To żenujące podejście zważywszy na to że wszystkie kluczowe transfery w tym okienku przeprowadzono po zgrupowaniach albo na tydzień przed ważnymi meczami. Kiedy Kasperczak miał ich przygotować skoro całe zgrupowanie grał bez obrońców. Niektórych zawodników ma od kilkunastu dni wiec co możne z nimi zrobić. To śmieszne że głowa trenera leci w momencie kiedy z transferami plamę dal zarząd klubu czy tam właściciel (bo przeprowadzono je na ostatnią chwile). Trenera, można rozliczać po rudzie jesiennej, a nie teraz kiedy przewietrzono kadrę, gdzie jest 8 nowych twarzy, kiedy nie było czasu na wspólny trening. Naszym przeciwnikiem nie są tylko Azerzy, ale również i decyzje podejmowane w nieodpowiednim momencie (za późno przeprowadzone transfery) Jakość transferów ocenimy po rundzie jesiennej. Sami podkładają trenerowi kłody pod nogi, a w razie czego kozłem ofiarnym będzie trener, ale polityka sie nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez grosz : 03.08.2010 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Bo cv trenerskie nie powala. Mistrzostwa argentyny z klubami które mają na to siłę to nie taki sukces zwłaszcza, że zawsze kończył tragicznie tak jakby jego formuła obejmowała tylko etap dobrego pierwszego wrażenia. Nie zbudował nic trwałego.A na szansę nie zapracował wiedzą trenerską a kopaniem piłki w przeszłości. Ale nic, myslę sobie, może nie on a jakiś inny poważniejszy, doświadczony itd. I wtedy doszedłem do wniosku twojego.Jak bardzo czlowiek nakręcony jakimiś spekulacjami może się sk****wić. Człowiekowi który buduje dom dowozi się cegłę co dwa dni, na plany może spojrzeć od czasu do czasu bo wciąż je kreślą, robotnicy chleją wódę i grają w karty mając ogólnie wszystko w dupie, a tu jeszcze ktoś cię straszy ze jak ściana nośna nie powstanie do czwartku to wezmą innego fachowca ![]() ![]() Dlatego chociaż nie byłem jakimś wielkim fanem Henia i dalej trochę mam mieszane uczucia jak widzę go zamulonego na ławce, to nie zachowujmy się jak alfonsy, bo co by nie powiedzieć w stosunku do kibiców był ok i trochę dzięki niemu przeżyliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak, tylko Henryk źle ustawił drużynę taktycznie i głównie tutaj jest problem. Problemem jest to, że nie skonstruował siły ofensywnej tak,byśmy wygrali z Azerami. Właściwie żadnej klarownej sytuacji nie mieliśmy, tylko staliśmy w miejscu. Tutaj jest problem, a nowe nabytki narazie w większości grzeją ławę i moim zdaniem tą ławę powinni narazie grzać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Byli 2 napastnicy? Byli ( to że jeden spał a drugi nie strzelił karnego...cóż ) Nie było 2 def. pomocników? Nie było ( głupio byłoby się bronic u siebie z Azerami) Obrona w sensie personalnym to nie wina Henia. Chyba że masz na myśli takie niuanse jak konkretne warianty rozegrania. Ale wtedy weź pod uwagę, że wypracowanie tego też trwa. A nowi: bramkarz, prawa obrona 2 stoperów, skrzydłowy, napastnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Prawda jest taka, że na treningach najlepsze wrażenie robią (przynajmniej na mnie): Paljić, Wilk oraz Rios. Doszła jeszcze kontuzja Clebera. Mógł jedynie kombinować z Diazem na lewej, ale przecież widzieliście jak on gra na tej pozycji, więc też zagrałbym Piotrkiem, wszak mieliśmy atakować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O, nareszcie jakiś ciekawy post.
Chodzisz na treningi?Znajomek niedawno był na treningu i coś przebąkiwał, że ten Rios jedzie z naszymi kopaczami jak chce.Prawda to czy wyolbrzymianie? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Licząc wszystkie formacje to na 11 pozycjach, było 6 nowych zawodników którzy mieli kilka treningów za sobą, lub są z drużyną od kilku tygodni. Jak to ma funkcjonować? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jeśli odpadną to jestem za tym aby Heńkowi podziękować - choć darzę go wielką sympatią .
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|