The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2010, 22:28
Co wiecej.

Ostatnio byl przez rok w San Lorenzo. W kwietniu opuscil klub z powodu slabych rezultatow i narastajacej krytyki. Tak mowi angielska wikipedia. San Lorenzo skonczylo sezon na 7 miejscu. W 2008/2009 trenowal River Plate i przegral z nimi 11 spotkan na wlasnym stadionie.
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2010, 22:29
lucekj napisał(a):Wyświetl post
To już jest przegięcie, jeszcze nie doznaliśmy finalnego blamażu a Wy już snujecie i cieszycie się z faktu, że będziecie mieć kolejną zabawę/zagadkę - kto nowym trenerem?

Nie ma to jak kibicowskie poparcie

heh śmieszne
Wybacz kolego, ale Kasperczak odkąd przejął drugi raz Wisełkę, nigdy nie miał mojego poparcia...i nawet jeśli przejdą tych Azerów, a będzie naprawdę ciężko, to uważam, że zmiana trenera jest wskazana. Heniu miał swój czas w Wiśle.
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.08.2010, 22:31
Dla czego na niekorzysc? Co myslicie, ze Legia pogoni Macka i podbierze nam trenera?
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2010, 22:32
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla kolegi za trafny strzał.Tylko juz nie piszcie jakby tu był bo jeszcze nic pewnego narazie przyjał wstepnie oferte
No tak, w końcu raz już w Krakowie był i pewnie pierwsze skojarzenie miał pozytywne.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2010, 22:33
Simeone...Bez wątpienia wielkie nazwisko jeśli chodzi o karierę piłkarosko - przebijające jeszcze Petrescu.Jako trener podobnie jak On mimo wszytko niewiadoma.
Eppur si muove!
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2010, 22:34
Panowie, apeluję o przystopowanie. Działacie na niekorzyść naszego klubu snując takie domysły.

Dajcie sobie na wstrzymanie i nie bądźcie zajebiści wiedząc więcej niż inni. Po co teraz o tym pisać? Jest 2 sierpień a trenerem jest Pan Kasperczak.

Jeszcze raz- przystopujcie.
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 02.08.2010, 22:34
Zaza napisał(a):Wyświetl post
Wybacz kolego, ale Kasperczak odkąd przejął drugi raz Wisełkę, nigdy nie miał mojego poparcia...i nawet jeśli przejdą tych Azerów, a będzie naprawdę ciężko, to uważam, że zmiana trenera jest wskazana. Heniu miał swój czas w Wiśle.
bez względu na wszystko sami kopiemy sobie dół przed spotkaniem, już pismaki podłapują i do dwóch dni będą kandydaci, jak myślicie, trener może komfortowo przygotowywać drużynę ?

Proponuję wstrzymać się do czwartku
Ostatnio edytowane przez lucekj : 02.08.2010 o godz. 22:37.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.08.2010, 22:37
Jezeli rzeczywiscie rozwazana jest zmiana trenera i decyzja ma byc podjeta na postawie tego, czy awansujemy w czwartek to watpie aby jakies fartowne zwyciestwo uratowalo Kasperczaka.
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2010, 22:39
lucekj napisał(a):Wyświetl post
bez względu na wszystko sami kopiemy sobie dół przed spotkaniem, już pismaki podłapują i do dwóch dni będą kandydacie, jak myślicie, trener może komfortowo przygotowywać drużynę ?

Proponuję wstrzymać się do czwartku

Już nie chodzi o przygotowanie, ale o jakiś pomysł na grę, którego nie zaobserwowałem ani z Litwinami (mino wysokiej wygranej - "klasa" rywala mówi sama za siebie) ani tym bardziej z Azerami.
Widać po zawodnikach, że się męczą z taką grą.

Martinus napisał(a):Wyświetl post
Simeone...Bez wątpienia wielkie nazwisko jeśli chodzi o karierę piłkarosko - przebijające jeszcze Petrescu.Jako trener podobnie jak On mimo wszytko niewiadoma.
O ile się nie mylę (jak się mylę to poprawcie) to Petrescu przed pracą w Wiśle pracował tylko w jednej drużynie, którą wyprowadził z drugiej ligi, więc jakiś szczególnych osiągnięć też nie miał, a jednak co jak co, ale jego pracę oceniam pozytywnie i jest to jedyny trener, po którego zwolnieniu płakałem jak dziecko...
Martinus
Senior Member

Stary 02.08.2010, 22:41
Oczywiście należy trzymać kciuki za zwycięstwo ale skoro w klubie jest brany pod uwagę scenariusz rezerwowy to dlaczego nie mamy sobie podywagować?
Wszystko o czym piszemy to tylko i wyłącznie nasze domyślenia na podstawie mniej lub bardziej wiarygodnych kryteriów.Nikt na niekorzyść klubu tym nie działa...
Eppur si muove!
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 02.08.2010, 22:56
Simeone w Wisle to plan filmowy “Gliniarza w przedszkolu”. Role dzieciakow bardzo mocno obsadzone.
Ktory poleci na skarge do Cupiala pierwszy ? Pewnie ten sam co ostatnio.

Dajcie spokoj z takimi asami. Oni nie chodza w naszej wadze.
To tak jakby dowolny malarz portrecista uczyl kolko niewidomych zapalencow tego pieknego fachu.

No, moze przesazilem z tymi zapalencami.
Boia chi molla !
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2010, 22:58
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ktory poleci na skarge do Cupiala pierwszy ? Pewnie ten sam co ostatnio.
A wtedy kto poleciał?
Martinus
Senior Member

Stary 02.08.2010, 23:02
Zaza napisał(a):Wyświetl post
Już nie chodzi o przygotowanie, ale o jakiś pomysł na grę, którego nie zaobserwowałem ani z Litwinami (mino wysokiej wygranej - "klasa" rywala mówi sama za siebie) ani tym bardziej z Azerami.
Widać po zawodnikach, że się męczą z taką grą.

O ile się nie mylę (jak się mylę to poprawcie) to Petrescu przed pracą w Wiśle pracował tylko w jednej drużynie, którą wyprowadził z drugiej ligi, więc jakiś szczególnych osiągnięć też nie miał, a jednak co jak co, ale jego pracę oceniam pozytywnie i jest to jedyny trener, po którego zwolnieniu płakałem jak dziecko...

Tak jest dlatego napisałem że tak jak On(Petrescu wtedy) byłby niewiadomą.

7kotów:
Dlaczego nie nasza waga? Simeone nie trenował żadnego klubu w Europie.Od czegoś trzeba zacząć.
Eppur si muove!
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.08.2010, 23:06
I tez nie najlepiej wiedzie mu sie w tych klubach...

Petrescu zanim przyszedl do Wisly zdarzyl jeszcze po 4 miesiacach z Rapidu wyleciec
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.08.2010, 23:09
KOMPROMITACJA...mowie tutaj o bzdurach, ktore sa wypisywane w tym temacie, ktorego tytul jest chyba znany(jesli ktos potrafi czytac).
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.08.2010, 23:56
O karierze trenerskiej Simeone czytałem tylko na angielskiej wiki, ale jeśli był wybierany najlepszym trenerem w Argentynie, trenował tam przez kilka lat niezłe zespoły, to znaczy, że nie jest to wielka niewiadoma - a do tego imponująca kiera piłkarska - to już coś. Maks, na który może pozwolić sobie Wisła.

Jednakże, podobnie jak koledzy wyżej, nie jestem zadowolony, że zwalnia się Kasperczaka jeszcze przed (nie)spełnieniem ultimatum - a nawet więcej, że w ogóle mu się takie ultimatum stawia. Rozpieprzono mu drużynę w drobny mak, podesłano jakąś międzynarodową zbieraninę gówniarzy, co on ma zrobić? Simeone pewnie dalibyście dwa-trzy lata na budowę zespołu, a Kasperczakowi daliście trzy tygodnie? Wstyd!

Wstyd dla klubu. Tak coś sądziłem, że Kasperczak to rozwiązanie doraźne i jak tylko przyjdzie im do głowy nowy trener, to Henia zwolnią. Właśnie dlatego nie zatrudniali mu sztabu w tamtej rundzie, a teraz w przerwie dołączono do drużyny persony anonimowe. Mówiłem, że tak będzie.

Klub niby może sobie zwalniać i zatrudniać kiedy chce. Tylko trzeba się zastanowić, czy w takiej sytuacji ktoś sensowny będzie chciał tu przyjść i czy uda się cokolwiek zbudować. Żebyśmy nie skończyli z jakimiś klonami Bakero, zmienianymi co dwa miesiące.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.08.2010, 23:57
Chociaż, uważam, że Kasperczak powinien być zwolniony i to niezależnie od meczu w Baku.

To robienie zmiany trenera tylko dla samej zmiany, byle tylko trener był zagraniczny i z nazwiskiem nie ma żadnego sensu.

Martinus świetna lista(szacunek za przygotowanie) ale wielu z tych trenerów to poziom tylko Kasperczaka. Np taki Topmoller 6 lat już nie trenował drużyny klubowej, w międzyczasie mając nieudaną przygodę z reprezentacją Gruzji. Z nim czy z Kasperczakiem szanse na mistrzostwo w tym roku byłyby takie same. Więc po co taka zmiana. Nie mówię o pucharach bo tu ciężko pobić Kasperczaka z liczbą przykrych wpadek.

Simeone- szukajmy trenera z nazwiskiem a nie byłego piłkarza z nazwiskiem. Owszem może akurat okazać się świetnym trenerem, nie wiem, nie wiem czy nas zarząd też to wie czy tylko chce kolejny czas poświęcić na granie w totka. Może akurat padnie 6.

Ale nie tak buduje się profesjonalny klub. Chciałbym trenera który gwarantowałby sukces Wiśle. Z tej listy takim trenerem byłby Daum.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 02.08.2010 o godz. 23:59.
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.08.2010, 00:14
Niestety przespaliśmy czas kiedy można było wziąć dobrego trenera. Młodego, rozwijającego się. O kim mowa?
Ulatowski. Koleżanka zza Błoń skorzystała z tego i chcąc nie chcąc trzeba stwierdzić, że jest 1:0 dla nich jeśli chodzi o trenera.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.08.2010, 00:21
Wziąć trenera który będzie na tyle ogarnięty, żeby poskładać te międzynarodowe puzzle. Moimi typami są Probierz (jeśli zna jakieś inne języki niż ojczysty), Petrescu, Niemiec lub Bałkańczyk.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.08.2010, 00:22
Moźe zawodnicy poszli do B.Cupiała źe wygrają z azerami jak zwolni Heńka
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 03.08.2010, 01:30
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Wziąć trenera który będzie na tyle ogarnięty, żeby poskładać te międzynarodowe puzzle. Moimi typami są Probierz (jeśli zna jakieś inne języki niż ojczysty), Petrescu, Niemiec lub Bałkańczyk.
Marzysz przyjacielu, marzysz...
Ale chyba każdy z nas dałby wiele za Dana w Wiśle.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.08.2010, 01:42
Tak, Dana i dalej by marudzili, ze za ciezko. Tutaj i Guardiola by niewiele wskórał. Przykre, ale prawdziwe.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.08.2010, 01:47
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Simeone- szukajmy trenera z nazwiskiem a nie byłego piłkarza z nazwiskiem. Owszem może akurat okazać się świetnym trenerem, nie wiem, nie wiem czy nas zarząd też to wie czy tylko chce kolejny czas poświęcić na granie w totka. Może akurat padnie 6.
No, właśnie ten cały Simeone, zachowując proporcje, to nie jest żaden Bakero tylko taki Guardiola : )
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2010, 01:59
Petrescu był by dobrym pomysłem,chociaz wiedzielibyśmy że ciężko pracują,ale na obecna chwile trenerem jest Kasperczak,dajmu mu czas,2 tygodnie temu same zachwyty a teraz juz byscie go zwalniali,takie mecze zdarzaja sie najlepszym.
RAF
Senior Member

Stary 03.08.2010, 05:00
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Niestety przespaliśmy czas kiedy można było wziąć dobrego trenera. Młodego, rozwijającego się. O kim mowa?
Ulatowski. Koleżanka zza Błoń skorzystała z tego i chcąc nie chcąc trzeba stwierdzić, że jest 1:0 dla nich jeśli chodzi o trenera.
Boze Wszechmogacy chron Wisle przed "polska mysla szkoleniowa" czy mloda czy troche starsza. Obecnie rozwoj moze zagwarantowac czlowiek z zewnatrz, znajacy europejskie realia i sposoby myslenia o pilce. Jezeli mielibysmy zatrudnic kolejnego przedstawiciela "polskiej mysli szkoleniowej" (czy to Probierz czy inny wynalazek) to ja jestem za Henrykiem Kasperczakiem.

Mowiac szczerze nie wiem co sie dzieje z innym argentynskim trenerem Hectorem Raulem Cuperem. Wiem ze to byc moze nieosiagalna kandydatura ale uwazam ze z nim Wisla poszlaby do przodu. Jako ze mamy hmmm problemy z atakowaniem przynajmniej nauczylby nas bronic. Jak siegne pamiecia jego druzyny (czy Inter czy Valencia) graly perfekcyjnie w obronie, taka taktyka dala Valencii final Champions League z Realem Madryt. Potem, pamietam byl jeszcze w Interze Mediolan a potem..... (przynajmniej z mojej perspektywy) sluch o nim zaginal. Ale on jest chyna poza naszymi mozliwosciami....... Szkoda......

Ale do czwartku, 5 sierpnia jestem calym sercem i dusza z Kasperczakiem. Niech Jemu i Wisle sie uda, bo kolejna kleska moze sportowo i marketingowo bardzo pograzyc Wisle....
Ostatnio edytowane przez RAF : 03.08.2010 o godz. 05:07.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.08.2010, 05:50
RAF napisał(a):Wyświetl post
Mowiac szczerze nie wiem co sie dzieje z innym argentynskim trenerem Hectorem Raulem Cuperem.
Jest coachem Arisu Saloniki. Tego samego z którym Jaga mierzy się w Lidze Europejskiej.
Ave
Wisła
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.08.2010, 08:25
Mam tylko dwa manifesty:

1. ŻADNEJ POLSKIEJ M(yśli)ENDY TRENERSKIEJ - jak mamy zmieniać trenera to tylko na zagranicznego, człowieka który jest trenerem z jakimś dorobkiem, albo właśnie na Młodego po dobrej karierze zawodniczej który pracował w swojej karierze z najlepszymi trenerami przykład Simeone, wcześniej kimś takim był Dan tylko że ten ostatni już nie wróci do nas, kompletne Sci-Fi. Rosjan finansowo w życiu nie przebijemy a po tym jak go u nas potraktowano to nie wydaje mi się żeby chciał do nas wrócić. Potrzeba człowieka z Ambicjami.

2. Do czasu blamażu w Baku nie powinno się o tym gadać publicznie, póki co Heniek ma jeszcze szanse uciec z pod Gilotyny tylko jest pytanie czy piłkarze zechcą mu pomóc czy też przytrzymają go żeby gilotyna "uje.... mu łeb"
Martinus
Senior Member

Stary 03.08.2010, 08:37
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Jednakże, podobnie jak koledzy wyżej, nie jestem zadowolony, że zwalnia się Kasperczaka jeszcze przed (nie)spełnieniem ultimatum - a nawet więcej, że w ogóle mu się takie ultimatum stawia. Rozpieprzono mu drużynę w drobny mak, podesłano jakąś międzynarodową zbieraninę gówniarzy, co on ma zrobić? Simeone pewnie dalibyście dwa-trzy lata na budowę zespołu, a Kasperczakowi daliście trzy tygodnie? Wstyd!

Kasperczak przygotowywał tą drużynę więc jest chociażby w pełni odpowiedzialny za przygotowanie motoryczne a raczej jego brak.Nie wspominając już o błędach personalnych które w tym meczu mu się przytrafiły a nie powinny.Do tego jego ostatnie osiągnięcia czyli spuszczenie Górnika którego gra jako żywo przypominała to co teraz zaprezentowała Wisła każą mieć duże wątpliwości czy z tym szkoleniowcem możemy coś osiągnąć i to nie mówię już w kontekście europejskich pucharów a Ligi.
Goral cóż na tej liście oczywiście są nazwiska lepsze - Daum,Labaddia,Clemente. Słabsze - E.Koeman,Scala,Gotz i te na które nas najpewniej nie stać - Aguirre,Lemerre,Southgate,Zola.Tak czy siak w moim mniemaniu każda osoba z tych 3 kategorii gwarantuje nam lepszy poziom umiejętności od przedstawicieli owej "polskiej myśli szkoleniowej"
Eppur si muove!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2010, 08:40
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko dwa manifesty:

1. ŻADNEJ POLSKIEJ M(yśli)ENDY TRENERSKIEJ - jak mamy zmieniać trenera to tylko na zagranicznego, człowieka który jest trenerem z jakimś dorobkiem, albo właśnie na Młodego po dobrej karierze zawodniczej który pracował w swojej karierze z najlepszymi trenerami przykład Simeone, wcześniej kimś takim był Dan tylko że ten ostatni już nie wróci do nas, kompletne Sci-Fi. Rosjan finansowo w życiu nie przebijemy a po tym jak go u nas potraktowano to nie wydaje mi się żeby chciał do nas wrócić. Potrzeba człowieka z Ambicjami.

2. Do czasu blamażu w Baku nie powinno się o tym gadać publicznie, póki co Heniek ma jeszcze szanse uciec z pod Gilotyny tylko jest pytanie czy piłkarze zechcą mu pomóc czy też przytrzymają go żeby gilotyna "uje.... mu łeb"
myśle że tu potrzeba bardziej klasowych zawodników a nie trenera.Pozatym był już trener z zagranicy Petrescu i szczerze powiedział o naszych zawodnikach (nie chętni do cięzkiej pracy).Treningi były zbyt forsowne u Dana, sporo kontuzji bo mięśnie nie przyzwyczajone do takiego wysiłku i go zawodnicy zwolnili.Obawiam sie że teraz jakby przyszedł np.szkoleniowiec z Niemiec czy Włoch to byłoby podobnie.Był Okuka,Liczka, Petrescu i jakoś w pucharach czy w lidze wyników nie było.Klasowy szkoleniowiec jak np Scheafer to zaraz chciałby cały swój sztab zatrudnic a to kosztuje fortune i na to pieniędzy NIE MA.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.08.2010 o godz. 08:46.
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.08.2010, 08:43
Mam już swoje lata i chyba dopadła mnie sklroza.Przypomnijcie mi , proszę , jakie to sukcesy odniosła Wisła z cudotwórcą Danem.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów