|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co wiecej.
Ostatnio byl przez rok w San Lorenzo. W kwietniu opuscil klub z powodu slabych rezultatow i narastajacej krytyki. Tak mowi angielska wikipedia. San Lorenzo skonczylo sezon na 7 miejscu. W 2008/2009 trenowal River Plate i przegral z nimi 11 spotkan na wlasnym stadionie. |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wybacz kolego, ale Kasperczak odkąd przejął drugi raz Wisełkę, nigdy nie miał mojego poparcia...i nawet jeśli przejdą tych Azerów, a będzie naprawdę ciężko, to uważam, że zmiana trenera jest wskazana. Heniu miał swój czas w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Dla czego na niekorzysc? Co myslicie, ze Legia pogoni Macka i podbierze nam trenera?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Simeone...Bez wątpienia wielkie nazwisko jeśli chodzi o karierę piłkarosko - przebijające jeszcze Petrescu.Jako trener podobnie jak On mimo wszytko niewiadoma.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Panowie, apeluję o przystopowanie. Działacie na niekorzyść naszego klubu snując takie domysły.
Dajcie sobie na wstrzymanie i nie bądźcie zajebiści wiedząc więcej niż inni. Po co teraz o tym pisać? Jest 2 sierpień a trenerem jest Pan Kasperczak. Jeszcze raz- przystopujcie. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Proponuję wstrzymać się do czwartku
Ostatnio edytowane przez lucekj : 02.08.2010 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jezeli rzeczywiscie rozwazana jest zmiana trenera i decyzja ma byc podjeta na postawie tego, czy awansujemy w czwartek to watpie aby jakies fartowne zwyciestwo uratowalo Kasperczaka.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Już nie chodzi o przygotowanie, ale o jakiś pomysł na grę, którego nie zaobserwowałem ani z Litwinami (mino wysokiej wygranej - "klasa" rywala mówi sama za siebie) ani tym bardziej z Azerami. Widać po zawodnikach, że się męczą z taką grą. O ile się nie mylę (jak się mylę to poprawcie) to Petrescu przed pracą w Wiśle pracował tylko w jednej drużynie, którą wyprowadził z drugiej ligi, więc jakiś szczególnych osiągnięć też nie miał, a jednak co jak co, ale jego pracę oceniam pozytywnie i jest to jedyny trener, po którego zwolnieniu płakałem jak dziecko... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście należy trzymać kciuki za zwycięstwo ale skoro w klubie jest brany pod uwagę scenariusz rezerwowy to dlaczego nie mamy sobie podywagować?
Wszystko o czym piszemy to tylko i wyłącznie nasze domyślenia na podstawie mniej lub bardziej wiarygodnych kryteriów.Nikt na niekorzyść klubu tym nie działa... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Simeone w Wisle to plan filmowy “Gliniarza w przedszkolu”. Role dzieciakow bardzo mocno obsadzone.
Ktory poleci na skarge do Cupiala pierwszy ? Pewnie ten sam co ostatnio. Dajcie spokoj z takimi asami. Oni nie chodza w naszej wadze. To tak jakby dowolny malarz portrecista uczyl kolko niewidomych zapalencow tego pieknego fachu. No, moze przesazilem z tymi zapalencami. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jest dlatego napisałem że tak jak On(Petrescu wtedy) byłby niewiadomą. 7kotów: Dlaczego nie nasza waga? Simeone nie trenował żadnego klubu w Europie.Od czegoś trzeba zacząć. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
I tez nie najlepiej wiedzie mu sie w tych klubach...
Petrescu zanim przyszedl do Wisly zdarzyl jeszcze po 4 miesiacach z Rapidu wyleciec |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
KOMPROMITACJA...mowie tutaj o bzdurach, ktore sa wypisywane w tym temacie, ktorego tytul jest chyba znany(jesli ktos potrafi czytac).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
O karierze trenerskiej Simeone czytałem tylko na angielskiej wiki, ale jeśli był wybierany najlepszym trenerem w Argentynie, trenował tam przez kilka lat niezłe zespoły, to znaczy, że nie jest to wielka niewiadoma - a do tego imponująca kiera piłkarska - to już coś. Maks, na który może pozwolić sobie Wisła.
Jednakże, podobnie jak koledzy wyżej, nie jestem zadowolony, że zwalnia się Kasperczaka jeszcze przed (nie)spełnieniem ultimatum - a nawet więcej, że w ogóle mu się takie ultimatum stawia. Rozpieprzono mu drużynę w drobny mak, podesłano jakąś międzynarodową zbieraninę gówniarzy, co on ma zrobić? Simeone pewnie dalibyście dwa-trzy lata na budowę zespołu, a Kasperczakowi daliście trzy tygodnie? Wstyd! Wstyd dla klubu. Tak coś sądziłem, że Kasperczak to rozwiązanie doraźne i jak tylko przyjdzie im do głowy nowy trener, to Henia zwolnią. Właśnie dlatego nie zatrudniali mu sztabu w tamtej rundzie, a teraz w przerwie dołączono do drużyny persony anonimowe. Mówiłem, że tak będzie. Klub niby może sobie zwalniać i zatrudniać kiedy chce. Tylko trzeba się zastanowić, czy w takiej sytuacji ktoś sensowny będzie chciał tu przyjść i czy uda się cokolwiek zbudować. Żebyśmy nie skończyli z jakimiś klonami Bakero, zmienianymi co dwa miesiące. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Chociaż, uważam, że Kasperczak powinien być zwolniony i to niezależnie od meczu w Baku.
To robienie zmiany trenera tylko dla samej zmiany, byle tylko trener był zagraniczny i z nazwiskiem nie ma żadnego sensu. Martinus świetna lista(szacunek za przygotowanie) ale wielu z tych trenerów to poziom tylko Kasperczaka. Np taki Topmoller 6 lat już nie trenował drużyny klubowej, w międzyczasie mając nieudaną przygodę z reprezentacją Gruzji. Z nim czy z Kasperczakiem szanse na mistrzostwo w tym roku byłyby takie same. Więc po co taka zmiana. Nie mówię o pucharach bo tu ciężko pobić Kasperczaka z liczbą przykrych wpadek. Simeone- szukajmy trenera z nazwiskiem a nie byłego piłkarza z nazwiskiem. Owszem może akurat okazać się świetnym trenerem, nie wiem, nie wiem czy nas zarząd też to wie czy tylko chce kolejny czas poświęcić na granie w totka. Może akurat padnie 6. Ale nie tak buduje się profesjonalny klub. Chciałbym trenera który gwarantowałby sukces Wiśle. Z tej listy takim trenerem byłby Daum.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 02.08.2010 o godz. 23:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Niestety przespaliśmy czas kiedy można było wziąć dobrego trenera. Młodego, rozwijającego się. O kim mowa?
Ulatowski. Koleżanka zza Błoń skorzystała z tego i chcąc nie chcąc trzeba stwierdzić, że jest 1:0 dla nich jeśli chodzi o trenera. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wziąć trenera który będzie na tyle ogarnięty, żeby poskładać te międzynarodowe puzzle. Moimi typami są Probierz (jeśli zna jakieś inne języki niż ojczysty), Petrescu, Niemiec lub Bałkańczyk.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moźe zawodnicy poszli do B.Cupiała źe wygrają z azerami jak zwolni Heńka
![]() |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Ale chyba każdy z nas dałby wiele za Dana w Wiśle. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak, Dana i dalej by marudzili, ze za ciezko. Tutaj i Guardiola by niewiele wskórał. Przykre, ale prawdziwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No, właśnie ten cały Simeone, zachowując proporcje, to nie jest żaden Bakero tylko taki Guardiola : )
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Petrescu był by dobrym pomysłem,chociaz wiedzielibyśmy że ciężko pracują,ale na obecna chwile trenerem jest Kasperczak,dajmu mu czas,2 tygodnie temu same zachwyty a teraz juz byscie go zwalniali,takie mecze zdarzaja sie najlepszym.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mowiac szczerze nie wiem co sie dzieje z innym argentynskim trenerem Hectorem Raulem Cuperem. Wiem ze to byc moze nieosiagalna kandydatura ale uwazam ze z nim Wisla poszlaby do przodu. Jako ze mamy hmmm problemy z atakowaniem przynajmniej nauczylby nas bronic. Jak siegne pamiecia jego druzyny (czy Inter czy Valencia) graly perfekcyjnie w obronie, taka taktyka dala Valencii final Champions League z Realem Madryt. Potem, pamietam byl jeszcze w Interze Mediolan a potem..... (przynajmniej z mojej perspektywy) sluch o nim zaginal. Ale on jest chyna poza naszymi mozliwosciami....... Szkoda...... Ale do czwartku, 5 sierpnia jestem calym sercem i dusza z Kasperczakiem. Niech Jemu i Wisle sie uda, bo kolejna kleska moze sportowo i marketingowo bardzo pograzyc Wisle....
Ostatnio edytowane przez RAF : 03.08.2010 o godz. 05:07.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jest coachem Arisu Saloniki. Tego samego z którym Jaga mierzy się w Lidze Europejskiej.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam tylko dwa manifesty:
1. ŻADNEJ POLSKIEJ M(yśli)ENDY TRENERSKIEJ - jak mamy zmieniać trenera to tylko na zagranicznego, człowieka który jest trenerem z jakimś dorobkiem, albo właśnie na Młodego po dobrej karierze zawodniczej który pracował w swojej karierze z najlepszymi trenerami przykład Simeone, wcześniej kimś takim był Dan tylko że ten ostatni już nie wróci do nas, kompletne Sci-Fi. Rosjan finansowo w życiu nie przebijemy a po tym jak go u nas potraktowano to nie wydaje mi się żeby chciał do nas wrócić. Potrzeba człowieka z Ambicjami. 2. Do czasu blamażu w Baku nie powinno się o tym gadać publicznie, póki co Heniek ma jeszcze szanse uciec z pod Gilotyny tylko jest pytanie czy piłkarze zechcą mu pomóc czy też przytrzymają go żeby gilotyna "uje.... mu łeb" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kasperczak przygotowywał tą drużynę więc jest chociażby w pełni odpowiedzialny za przygotowanie motoryczne a raczej jego brak.Nie wspominając już o błędach personalnych które w tym meczu mu się przytrafiły a nie powinny.Do tego jego ostatnie osiągnięcia czyli spuszczenie Górnika którego gra jako żywo przypominała to co teraz zaprezentowała Wisła każą mieć duże wątpliwości czy z tym szkoleniowcem możemy coś osiągnąć i to nie mówię już w kontekście europejskich pucharów a Ligi. Goral cóż na tej liście oczywiście są nazwiska lepsze - Daum,Labaddia,Clemente. Słabsze - E.Koeman,Scala,Gotz i te na które nas najpewniej nie stać - Aguirre,Lemerre,Southgate,Zola.Tak czy siak w moim mniemaniu każda osoba z tych 3 kategorii gwarantuje nam lepszy poziom umiejętności od przedstawicieli owej "polskiej myśli szkoleniowej" ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.08.2010 o godz. 08:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mam już swoje lata i chyba dopadła mnie sklroza.Przypomnijcie mi , proszę , jakie to sukcesy odniosła Wisła z cudotwórcą Danem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|