The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislacki mati
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2010, 15:14
prognoza na jutro
00:00-06:00 14 stopni C 0,3 mm opadów
06:00-12:00 17 stopni C 0,3 mm opadów
12:00-18:00 22 stopni C 0,1 mm opadów
18:00-00:00 17 stopni C 5,0 mm opadów
Powód: źródło: meteogroup.pl
Ostatnio edytowane przez wislacki mati : 28.07.2010 o godz. 15:14.
Nawet jeśli będzie źle, my nigdy nie poddamy się...!!!
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.07.2010, 15:17
Masz rację rafal777. Azerowie nas zniszczą swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami technicznymi. Wiślacy nie podniosą się z murawy jak zobaczą grę Azerow.

Czyś Ty ku**a zgłupiał Taki z Ciebie kibic Wisły? Przykro mi, ale Biała Gwiazda wygra ten mecz na twoje nieszczęście różnicą co najmniej 2 bramek. Wiem, że POZnan* wyglądał przy Interze Baku jak bezbronna dziewczynka, ale zapamiętaj jedno. MY JESTEŚMY WISŁA!! A KIM SĄ ONI (są następnym zespołem, który rozjedziemy w eliminacjach do Pucharu Europa) WIĘCEJ WIARY!
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2010, 15:24
Jeżeli my nie będziemy wierzyć w naszą drużynę to kto będzie? ****a ogarnijcie się jeden z drugim, ja się zastanawiam czy nie weszedłem przez przypadek na forum pyr albo ceg(L)onistow czy innego klubu. Szawle też miało nas pojechać. 7-0 w dwumeczu ale ich pojechaliśmy. To europejskie puchary, tu nie ma ogórów. W każdym meczu trzeba dawać z siebie ile tylko można, nie tylko w pucharach ale i lidze.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

pbciderek
Member

Od: 03.2005

Stary 28.07.2010, 15:33
Skipper napisał(a):Wyświetl post
W ramach ciekawostki, czym przylecieli nasi jutrzejsi rywale.

Nietrudno zauważyć że to "poczciwy" TU-154, czyli ten sam typ co nam spadł w Smoleńsku.

W ramach kolejnej ciekawostki można dodać, że dokładnie ten egzemplarz latał w PLL LOT w latach 1986-1995
pbciderek
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.07.2010, 15:42
Singlar nie grał z Tottenhamem na wyjeździe jako środkowy obrońca przypadkiem ? Bo wiem, że Diaz na CN grał. Jak widać w pucharach zawsze mamy problemy ze środkiem
A co do pomocy, to pewnie Heniek wystawi taki sam skład jak z Szawlami. W razie gdyby jenak gra się nie kleiła można cofnąć Brożka do obrony i wpuscić na lewą Paljicia, a na prawą Kirma, albo odwrotnie Wariantów jest kilka.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2010, 15:48
A ja uważam że pogoda powinna być po naszej stronie. W Azerbejdżanie są upały a u nas zimno że się nie chce wychodzić z domu. To może być szansa dla nas. Mam nadzieję że stadion na SS będzie się nadawać do normalnych podań.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.07.2010, 15:51
tofik napisał(a):Wyświetl post
Singlar nie grał z Tottenhamem na wyjeździe jako środkowy obrońca przypadkiem ? Bo wiem, że Diaz na CN grał. Jak widać w pucharach zawsze mamy problemy ze środkiem
A co do pomocy, to pewnie Heniek wystawi taki sam skład jak z Szawlami. W razie gdyby jenak gra się nie kleiła można cofnąć Brożka do obrony i wpuscić na lewą Paljicia, a na prawą Kirma, albo odwrotnie Wariantów jest kilka.
Singlar masakrycznie slabo w sparingach, w jednym samoboj, w drugim prosty blad przy golu dla KSZO...
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.07.2010, 16:03
tofik napisał(a):Wyświetl post
Singlar grał chyba wtedy na prawej stronie, natomiast na stoperze ustawili Baszcza.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.07.2010, 16:04
Panowie nie ma co się obawiać.Jeszcze 2 tygodnie temu nikt z nas nie słyszał o takim zespole jak Karabach a teraz każdy ma w porach.To przecież nie żaden gigant z takimi przeciętniakami musimy wygrać to nasz obowiązek!Levadia to już przeszłość i ja nie wyobrażam sobie innej opcji jak zwycięstwo.Mamy wreszcie szeroką kadrę powinniśmy szukać różnych wariantów w ustawieniu i powinno być dobrze.Wielu uważa że pomimo zwycięstwa 5:0 z Szawle zaprezentowaliśmy się słabo to ja pytam jak mieliśmy zagrać?!Wygrać 10:0!!Trzeba ich przejść a w następnej rundzie mam nadzieje że wrócimy już na R22 i się nawet takiego Liverpoolu czy Juve się nie przestraszymy.Trzeba być optymistą!WISŁA!
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2010, 16:05
Bardzo bym juz chcial jutrzejszy mecz! Dzien ma byc chyba bezdeszczowy z tego co mowili. Mam obawy co do tego, ze nie zdolamy zachowac u siebie czystego konta. Widzi mi sie jakies 3-1 dla Wisly obiektywnie mowiac, no i bardzo bym chcial zeby na srodku zagral Bunoza z Cleberem!
Mariusznh_92
Member

Od: 09.2006

Stary 28.07.2010, 16:10
Bunoza z Cleberem to raczej nie realne bo obaj są Lewonożni. Więc to nie Wchodzi w gre... raczej... tylko przy ewentualności. Dlatego trzeba ściągnąć prawonożnego stopera.
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.07.2010, 16:11
Mariusznh_92 napisał(a):Wyświetl post
Bunoza z Cleberem to raczej nie realne bo obaj są Lewonożni. Więc to nie Wchodzi w gre... raczej... tylko przy ewentualności. Dlatego trzeba ściągnąć prawonożnego stopera.
Kolejny raz trzeba pisać że Marcelo i Głowa obydwaj byli prawonożni
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2010, 16:12
Mariusznh_92 napisał(a):Wyświetl post
Qr.va no to po raz kolejny wraca ten temat. Jakis logiczny argument daj za tym, ze nie moga grac dwaj lewonozni stoperzy. Co to ma do rzeczy w ogole bo nie za bardzo rozumiem? W poprzednim sezonie grali dwaj prawonozni i?
Ostatnio edytowane przez sportnh : 28.07.2010 o godz. 16:17.
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 28.07.2010, 16:17
Pewnie chodzi o to ,że może nastąpić koniec świata jak wystawi się dwóch lewonożnych obrońców na środku
DJ Hazel
Senior Member

Stary 28.07.2010, 16:18
Bo gdzieś napisali na sport.pl i wszyscy to łyknęli ; p
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 28.07.2010, 16:40
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Bo gdzieś napisali na sport.pl i wszyscy to łyknęli ; p
Normalnie tego nie czytam, ale jak możesz daj linka...
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.07.2010, 16:43
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Masz rację rafal777. Azerowie nas zniszczą swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami technicznymi. Wiślacy nie podniosą się z murawy jak zobaczą grę Azerow.

Czyś Ty ku**a zgłupiał Taki z Ciebie kibic Wisły? Przykro mi, ale Biała Gwiazda wygra ten mecz na twoje nieszczęście różnicą co najmniej 2 bramek. Wiem, że POZnan* wyglądał przy Interze Baku jak bezbronna dziewczynka, ale zapamiętaj jedno. MY JESTEŚMY WISŁA!! A KIM SĄ ONI (są następnym zespołem, który rozjedziemy w eliminacjach do Pucharu Europa) WIĘCEJ WIARY!
Ja pierd**e następny!! Gdzie ja napisałem że Wisła przegra Pokaż mi chłopie gdzie tak napisałem. Ktoś walnął, że jesteśmy lepsi technicznie i dlatego zły stan murawy będzie nam bardziej przeszkadzał!! Ja się z tym nie zgadzam i uważam że to nie ma znaczenia a Ty mi wyjeżdżasz "taki z Ciebie kibic Wisły"......

Wyrwałeś moje zdanie z kontekstu i lecisz szyderą. Poczytaj o czym była rozmowa i ustosunkuj się do całej dyskusji. I jeszcze mi piszesz, że Wisła wygra na moje nieszczęście... Brak mi słów...
DJ Hazel
Senior Member

Stary 28.07.2010, 16:58
konkursowicz napisał(a):Wyświetl post
Ale to już dawno było dość bym musiał poszukać.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.07.2010, 17:49
Dobry jest ten trener naszego przeciwnika - "Jezeli przegramy 0-1 to bede usatysfakcjonowany" Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. Chyba azerska druzyna bardzo wierzy w siłe swojego boiska - inaczej sie tej wypowiedzi nie da wyjasnic. Z tego co patrzyłem prognozy na jutro sa bardzo dobre i nie bedzie przeszkod z graniem.
zloto
Senior Member

Stary 28.07.2010, 18:06
To jest tylko taka zagrywka pod psychikę, aby nasi grajkowie opczuli się pewnie, a potem....
Tak serio, to wszystko się okaże jutro, licze na Piotrka, w meczach z Litwinami pokazał, że początek sezonu może należeć do niego.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.07.2010, 18:20
konkursowicz napisał(a):Wyświetl post
Arsene Wenger tak zrobił w meczu LM i tak to uargumentował i się rozniosło...
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 28.07.2010, 18:24
A tak teraz na to patrzę to strasznie sramy przed tymi Azerami.
Mamy wygrać 3-0 i koniec...innej opcji nie przewiduję
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.07.2010, 18:34
bartekd16 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie chodzi o to ,że może nastąpić koniec świata jak wystawi się dwóch lewonożnych obrońców na środku
Hehe, dobre A nawiasem mówiąc- z tego co wiem Puyol i Pique są obaj prawonożni, co nie przyprawia raczej trenerów Barcy i reprezentacji Hiszpanii o bół głowy. Dlatego myślę, że u nas tragedii nie będzie, jeśli zagra dwóch lewonoznych środkowych obrońcow
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.07.2010, 19:03
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ja pierd**e następny!! Gdzie ja napisałem że Wisła przegra Pokaż mi chłopie gdzie tak napisałem. Ktoś walnął, że jesteśmy lepsi technicznie i dlatego zły stan murawy będzie nam bardziej przeszkadzał!! Ja się z tym nie zgadzam i uważam że to nie ma znaczenia a Ty mi wyjeżdżasz "taki z Ciebie kibic Wisły"......

Wyrwałeś moje zdanie z kontekstu i lecisz szyderą. Poczytaj o czym była rozmowa i ustosunkuj się do całej dyskusji. I jeszcze mi piszesz, że Wisła wygra na moje nieszczęście... Brak mi słów...
Nigdzie w moim poście nie napisałem, że coś marudzisz o porażce Wisły z Azerami. Piłem do fragmentu w którym uważasz ,że zły stan murawy będzie bardziej sprzyjał przybyszom ze wschodu. Napisałeś to w taki sposób, że można było pomyśleć że 'azory' dorównują techniką co najmniej Barcelonie, a 'My' nawet prosto biegać nie potrafimy. Także trochę zluzuj.

Moim zdaniem to Wisła zdominuje gości pod względem, technicznym jak i taktycznym. Nie liczę na wyrównany mecz, bo wiem że w krakowskiej drużynie jest ogromny potencjał. Jest głód wygrywania i odpowiedni trener (niestety nie odpowiada SKWK i kilku innym osobą które uważają, że w dzisiejszych czasach w sporcie jest miejsce na sentymenty).
Dlatego pociśniemy ich różnicą co najmniej dwóch bramek, jak by to miało miejsce za czasów Parmy i Schalke 04.
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2010, 19:18
Czytam, czytam i zastanawiam się o czym wy wogóle piszecie...
Z waszych postów wynika, ze Inter Baku był lepszy od Lecha...ciekawa teoria.
Ja oglądając ich mecz stwierdziłem jedynie, że Lech nie potrafi wykorzystywać sytuacji, które mimo wszystko stwarz, natomiast Inter grał głównie z kontry i niepotrafił nawet zbytnio zagrozić bramce Kotorowskiego...no raz im się udało i wpadła bramka. Pisanie o drużynach Azerskich jak o kimś kogo należy się obawiać jest śmieszne...bo w takim razie nie ma sensu przechodzić do następnej rundy bo pierwszy lepszy zespół z Czech, Austrii, Belgii, itp jest dla nas nie do przejścia...

I wy zwiecie się kibicami...OMG
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.07.2010, 20:28
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Ja oglądając ich mecz stwierdziłem jedynie, że Lech nie potrafi wykorzystywać sytuacji, które mimo wszystko stwarz, natomiast Inter grał głównie z kontry i niepotrafił nawet zbytnio zagrozić bramce Kotorowskiego...no raz im się udało i wpadła bramka. Pisanie o drużynach Azerskich jak o kimś kogo należy się obawiać jest śmieszne...bo w takim razie nie ma sensu przechodzić do następnej rundy bo pierwszy lepszy zespół z Czech, Austrii, Belgii, itp jest dla nas nie do przejścia...

Ja mysle ze przez naszych drogich forumowiczów przemawia kurtuazja i każdy ma w głowie to co stalo sie rok temu. Zalecana jest ostrożność.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...abachu//38851/
co oni kibiców sobie zastępują?
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 28.07.2010 o godz. 20:39.
Jovanovic - masz plusa.
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2010, 20:51
przy okazji meczu, będzie prowadzona szczytna akcja
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...je_dla_dzieci/
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2010, 21:52
Reiro napisał(a):Wyświetl post

Dużo można wyczytać z gadki ich trenera:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._przed_meczem/

Jak się mu tak przyjrzeć to wydaje mi się że straszenie Azerami. Litwinami, Łotyszami i innymi tego typu piłkarzami to przesada. Oni są dokładnie w tym samym miejscu co my na początku ery Cupiała. Jest jakaś kasa, chęć, są nawet jacyś grajkowie, tylko brakuje obycia. Widać że opowiada trochę przegnieciony presją i otoczeniem. To co mają powiedzieć jego piłkarze? ( jak słyszę w większości Azerowie, czyli nawet nie zaciężna armia z Baku co nawet jakiś piłkarz grał w naszej ekstraklasie ) I tu wychodzi największe osłabienie czyli stadion. Gdybyśmy grali na naszym to byłaby to formalność tak jak pierwsze nasze występy na zachodzie (Parma Saragossa Barcelona ) zanim nasi nie załapali o co chodzi. Nasza największa klęska przytrafia się w Sosnowcu i dziwić się, że chłopaki którzy tam przyjechali pomyśleli sobie ..." ty patrz tak jak u nas może to zwykli goście".
Dlatego nie demonizowałbym przeciwnika tylko zastanowił się czy nasi wyjdą tak jak by musieli wyjść pod presją jaka była na R22. Koncentracja i pierwsza myśl tak w granicach 70 min. poza "zniszczyć" mniej więcej taka " może im już starczy to w końcu też ludzie"
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2010, 22:24
Ja mysle zen nasi wiedzą ze ten pierwszy meecz moze juz rozstrzygnac rywalizacje.

Azerowie dopoki maja dobry wynik dopóty biegaja ,jak sie im walnie 3 bramki to siadą ,tak ze w rewanzu bedziemy mogli zagrac spokoinie i madrze.Natomiast jak bedzie powtorka z pierwszgo meczu jak z Tbilisi gdzie tamci nas zaskoczyli i 2 bramki strzelili to moze byc roznie.
Nie ma zabaw ,tylko cisniemy i wygrywamy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.07.2010, 22:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle zen nasi wiedzą ze ten pierwszy meecz moze juz rozstrzygnac rywalizacje.

Azerowie dopoki maja dobry wynik dopóty biegaja ,jak sie im walnie 3 bramki to siadą ,tak ze w rewanzu bedziemy mogli zagrac spokoinie i madrze.Natomiast jak bedzie powtorka z pierwszgo meczu jak z Tbilisi gdzie tamci nas zaskoczyli i 2 bramki strzelili to moze byc roznie.
Nie ma zabaw ,tylko cisniemy i wygrywamy.
Zgadzam się. Martwi tylko fakt że środek obrony mamy nadal w proszku. Dlatego troszkę obawiam się jakiejś przypadkowej kontry lub rykoszetu który może nam skomplikować życie. Wierzę jednak że z przodu będzie lepiej niż z Litwinami i Żuraw i spółka zrobią wystarczającą górkę przed rewanżem. Najważniejsze to nie stracić z dupy bramki na początku a w miarę szybko strzelić...jeśli szybko strzelimy to myślę że dalej już poleci.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów