|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy wszyscy są zgodni tego nie jestem pewien
![]() Może to się wiąże z tym, że nigdy nie byłem zwolennikiem zatrudniania emerytów, wyłącznie za zasługi. Żuraw w ostatnich 4 sezonach w Celticu, Larisie i Omonii nie strzelił ani razu 10 bramek w lidze, a kilka lat temu był jeszcze podporą reprezentacji. Obecnie jako 34 latek myśli o tym jak dograć ostatni, bądź przedostatni sezon piłkarski. Statystyki Żurawia w ostatnich 4 sezonach w lidze: 2006/2007 - 6 goli 2007/2008 - 6 goli 2008/2009 - 9 goli 2009/2010 - 8 goli Wichniarek w analogicznym okresie ma ciut lepsze statystyki, ale grał też w średnio więcej meczy w sezonie niż Żuraw: 2006/2007 - 10 goli 2007/2008 - 10 goli 2008/2009 - 12 goli 2009/2010 - 0 goli Oczywiście nasza liga jest słabsza niż bundesliga, ale słabsi są również koledzy na boisku, który te piłki mają wykładać, a napastnik aby zdobywać bramki musi dostawać dużo piłek na nogę. Jak będzie okaże się za 10 miesięcy, ale pisanie tu o granicy 30 bramek, czy nawet kilkunastu jest lekką przesadą jak dla mnie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.07.2010 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
współczuję
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co Wy od tego Smolarka chcecie ?
Jakies “wspolczucia” Polonii ze go zakontraktowala. Smolarek jest bardzo dobrym pilkarzem i jak sie odblokuje i zachce mu sie chcciec to mecz z nami moze miec oplakane dla nas skutki. Polonia na papierze wyglada bardzo mocno, jedyny pozytyw to przecietny trener i niedojda wlasciciel. Jesli im druzyna zaskoczy w pierwszych 3-4 meczach to beda bardzo wysoko w tabeli na koniec sezonu. Jest kasa wiec jest motywacja, a i sklad dobry. Smolarek strzeli 12-15 goli. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, ze Szala już nie gra na Ł3. Jestem ciekawy jak Ebi zareagowałby na lekkiego "Łokietka"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dla mnie Polonia ani na papierze, ani w praktyce nie wygląda bardzo mocno. Wróżę 4-7 miejsce na koniec sezonu, szczególnie po tym, jak kolega polonista rozpisał 'podstawowy' skład. I to niby ma starczyć na mistrzostwo? Jeden Smolarek tu nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 27.07.2010 o godz. 17:42.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
pozdrawiam ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mało jest zawodników których nie trawię, ale Smolarek zajmuje 1 miejsce.
Nie oceniam jego osiągnięć, tylko to jak sie zachowuje na boisku. Od zawsze mnie irytował, nie podoba mi sie jego styl gry i wszystko co jest z nim związane. Do Polonii nie mam nic, ale Smolarek jak tylko wejdzie na boisko, uslyszy kilka motywujących tekstów ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problemem jest to, że JW traktuje klub jak firmę. W poprzednich latach przy transferach razem z prawnikiem Ciszewskim miał dużo do gadania. Na szczęście teraz zatrudnił Janasa i Purzyckiego, którzy mogą mu szepnąć kogo należy sprowadzać.
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja się zastanawiam jak taki, jakby to powiedzieć, nie do końca normalny człowiek dorobił się takiej kasy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałem jakiś czas temu dokument o tym jak wiedzie się Smolarkowi w Kavali. Widać, że był mocno przybity swoją karierą piłkarską. Smęcił coś, że wolałby grać w Hiszpanii, albo w Anglii, a nie ugniać się za piłką w małym miasteczku jakim jest Kavala. Najlepsze było jak opowiadał co robi w ciągu dnia. Siedzi całymi dniami w hotelu oglądając telewizję, bądź grając na PS3, a poza tym zabiera Sosina na trening swoją Audi A8. Jeszcze trener ma czelność zmuszać go do treningu! Może gdyby miał inny charakter to inaczje rozwinęłaby się jego kariera.
Tak z ciekawości znalazłem ile Ebi zarobił przez ostatnią rundę w Kavali. Wziął 300 tys. do ręki za podpisanie kontraktu + 300 tys. za jedną rundę. Za to dał od siebie 3 gole w 15 meczach ligowych i 0 goli w 3 meczach Pucharu Grecji. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Smolarek jak szybko sie pojawil sie w Poloni, tak szybko z niej zniknie,
daje 6-8 miesiecy i w Poloni go nie bedzie, chlop nie ma charakteru, watpie ze bedzie mu sie tutaj chcialo grac... w Grecji dobra gra mogl sie wypromowac do potentatow ligi greckiej PAO,PAOK itp dzis na orange sport info byl material o nim jak to zyl w Kavali, tak jak kolega wyzej pisze ten czlowiek to nie ma ambicji ;] ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponoć Darius Vassell jest w kręgu zainteresowań Wojciechowskiego. Ciekawe jaki kontrakt tym razem? 600 tys. euro?
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Piłkarską Europę już obiegła wieść, że w Warszawie jest bogaty frajer do wydojenia.
Podejrzewam, że na biurku prezesa Groclinu są już oferty od wielu niegdyś "wielkich nazwisk", dziś piłkarzy odcinających kupony od dawnej sławy. Kto wie, może nawet Kluivert odwiesi korki z kołka i zgłosi się na Konwiktorską. W tym kontekście nazwisko Vassela nie szokuje. Paradoksalnie transfer Smolarka jest najbardziej racjonalnym z transferów Wojciechowskiego w tym okienku. Porównując go z ofertą dla Nowaka, Onyszki to niewątpliwie hit transferowy. Groclin Warszawa jest w centrum uwagi mediów, co daje firmie Wojciechowskiego rozgłos. Do tego Smolarek - nawet leniwy, bez formy i ambicji - spokojnie powinien sobie w polskiej lidze poradzić. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Skład Polonii już raz nie wypalił, gdzie "biliście" się o utrzymanie. Na nasze ligowe podwórko możecie się pokazywać w granicach miejsca 4-6. Jednakże nie chce byście grali w pucharach. Wisła, Lech, Legia ma większy potencjał, a wy reprezentowalibyście poziom Ruchu i męczyli się z 3 zespołem kazachskiej ligi i 3 zespołem maltańskiej ligi. W Polsce dominacja Wisły, Legii i Lecha jest bezsprzeczna.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 27.07.2010 o godz. 20:49.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie strzeli tyle bo nawet sezonu nie pogra.Stawiam że rundę skończy z maksymalnie 3-4 bramkami i na tym skończy się jego przygoda z Polonią. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No, tego to pewni być nie możemy. Ale Smolarek jeszcze w tak badziewnej lidze nei grał. Wam się wydaje, że jak sobie gość średnio radził w mocnych ligach, to już nic z niego nie będzie.
A przecież w naszej nie trzeba być wirtuozem piłki. Równie dobrze może strzelić 20 bramek. I ku temu bym się skłaniał. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja się Smolarkowi dziwię. Rozumiem, że Wojciechowski dal najwięcej pieniędzy ale do wyboru miał kluby które o coś grają w Europie (Lech, Wisła) oraz mają (lub będą mieć) duże stadiony z prawdziwą widownią. Zastanawiam się o czym myślał Ebi podpisując kontrakt z jednym z niewielu klubów w Polsce, który nie będzie miał porządnego stadionu. Czy on ma świadomość, że będzie grał dla 6 300 kibiców przy dobrym wietrze? Już nie mówię o innych detalach, które przyznaje, wyczytałem w komentarzach na futbol.pl: czy Pan Smolarek wie, że na mecz najlepiej będzie przychodzić już przebranym prosto z parkingu?
Czy te dodatkowe pieniądze są naprawdę w stanie zrekompensować wszystko?Nie mówię, że chciałbym aby Ebi grał w Wisełce, ja tylko gościa nie rozumiem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A skąd wiecie czy dostał propozycje od Wisły czy Lecha. Bo wg mnie to od nas na pewno nie dostał po tym jak się zachował rok temu, a co do Lecha to też nie wiem czy był na ich celowniku. Po prostu jest piłkarzem zagadką który od 3 sezonów gra totalny piach a chce zarabiać wielką kasę...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Był artykuł, że jego agent wysłał propozycje do Wisły, Lecha i Polonii. Wiem, że to tylko prasa ale wsumie to w kwestii transferów najczęściej na takich doniesieniach się opieramy.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kolejny zakup Wojciechowskiego?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html Spekulują, że to Sobiech. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ciekawie ta Polonia będzie wyglądać, dobrze, że jest Bakero i Wojciechowski na ławce trenerskiej, bo jeszcze by coś tam zaczęli mącić na górze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówiono też o zawodniku mającym za sobą występy w reprezentacji Anglii (Vassell?) więc na dwoje babka wróżyła
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|