|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Smolarka jeszcze nie macie, wiec nie ma co dopisywac do skladu.
Macie dwoch zawodnikow bardzo dobrych Jodłowca i Mierzejewskiego. Brzyski,Trałka <Lol2> Gancarczyk, Pietrrasiak gdzie oni do kadry... Dziewicki tez nie jest juz taki super, pamietna akcja z Zaglebiem Lubin jak Micanski wyrolowal cala obrone na czele z Dziewickim ( Tralka wtedy lezal i sie przygladal haha ) miejsce 4-6 chociaz znajac zycie to Bakero wyleci po 1-2 miesiacach i Pawel Janas zajmie jego miejsce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bridgeburner. A teraz muszę Cię zaskoczyć. Jakiś czas temu była dyskusja na forum Polonii, którzy piłkarze Wisły załapaliby się do pierwszego składu Polonii. Wyszło na to, że poza Kirmem, Sobolewskim, Gargułą i napastnikami żaden nie miałby szans
Z tym śmiechem przy czwórce piłkarzy nie przesadzaj - Trałka wziął się ostatnio do roboty i naprawdę miło oglądało się jego grę. Jestem pewny, że jeżeli nadal będzie tak walczył, to wróci do reprezentacji. Z kolei Brzyski to jeden z najlepszych lewych obrońców o atomowym uderzeniu, w czasie rundy nie przydarzył mu się ani jeden słaby mecz. Dziewicki - wiadomo, że ma swoje lata, ale jest tak samo pewny jak np. Bosacki czy do niedawna Głowacki u Was. Natomiast Gancarczyk, fakt, że rundę miał słabą, ale powoli się aklimatyzuje - i tak jak Mierzej po pół roku - powinien grać swoje. Bądź co bądź w sparingach fajnie uzupełnia się z Mierzejewskim.Kreseq, ale będzie 3-4 miejsce? Sami piłkarze powtarzają, że w tym roku tylko walka o mistrza ![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeżeli uważaliscie ze mieliscie lepsza pare stoperów niz Marcelo-Głowa,to szacuneczek ale wiare to masz wielką.. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Gancarczyk nie miał słabej rundy tylko normalną
on miał jedną runde dobrą - zaraz po awansie Sląska ale jak ty mi Dziewickiego porównujesz do Głowy albo Bosackiego to chyba nasza wymiana poglądów- mimo iż prowadzona w sympatycznej atmosferze- nie ma większego sensu Trałka w reprezentacji to była taka sama kpina jak Zahorski, Pazdan, Danch Nieśmiało ci przypomne tylko, że ci tak świetni zawodnicy zajeli w poprzednim sezonie 13 miejsce |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
PoloniaDumaStolicy - Wiesz, gdyby Wojciechowski ze swoja kasa wiedzial jak sie brac za pilke, to ja bym sie bal. Problem w tym ze ten czlowiek ma problemy psychiczne, albo za duzo gral w FM i go zwalniali z kazdego klubu.
Odejdzie Bakero, przyjdzie Janas - moze cos z tego byc. Pilkarzy macie znosnych jesli chodzi o reszte ligi, tzn doly pomijajac Wisle,Legie i Lecha. Smolarek,Bruno,Mayroal,Jodlowiec,Mierzejewski - tutaj jest ok. Reszta to slaby material, lub niereformowalny. Z taka Kasa Wojciechowski moze zaszalec, ale robi to w sposob ktory zamiast strachu i niepewnosci wywoluje smiech i zazenowanie. Przewiduje 3-4 miejsce i tak pewnie bedzie. Puchary beda, moze cos sie zmieni i Polonia zacznie funkcjonowac jako klub pilkarski a nie szopka. Tak to juz jest w polskiej pilce ze albo zarzad nie ma pieniedzy, albo ma i sępi, albo ma i wydaje ale nie tak jak trzeba Temat sie nam troszke rozmyl wiec podkresle : Smolarek moze byc plusem ale nie musi. Łasy na kase koles, ktorego nigdzie nie chca laduje w najlepszym swoim wieku w naszej zapyzialej lidze. Zawodnicy ktorych wyzej wymienilem to plusy Polonii, reszta to szarzyzna i srednia krajowa. Poszukajcie bramkarza Pozdrawiam i przepraszam za kontynuowanie offtopa. Przysiegam ze juz tego nie zrobie ![]() PS: Do Marcelo i Glowackiego nie da sie nikogo porównać, w wielkiej ostatecznosci Choto i Astiz z najlepszych swoich sezonow...ale to bylo dosc dawno Problem w tym, ze jednych juz nie ma, a drudzy szukaja formy i chyba troche mobilizacji.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pożyjemy, zobaczymy jak będzie z Gancarczykiem.
Co do Dziewickiego i Głowackiego. Turcy chcieli przed jego powrotem do Polski przyznać mu obywatelstwo, aby grał w ich reprezentacji. Zobaczymy czy Głowacki wyrobi sobie taką samą markę nad Bosforem. Trałka - chłopie, obejrzyj sobie ostatnie mecze Polonii i grę Trałki. Wcześniej można było mieć do niego pretensje, ale pod koniec sezonu zapieprzał aż miło. Chłopak ma naprawdę ogromny potencjał. Trzynaste miejsce - śledziłeś losy Polonii w poprzednim sezonie? Gdyby po awansie do pucharów pozbył się tego oszołoma Grembockiego, to pozycja byłaby dużo lepsza. Ten niby trener nasprowadzał tyle szrotu i tak popsuł atmosferę w drużynie, że Bakero musiał to naprawiać przez kilka miesięcy. Na razie idzie w dobrym kierunku, bo tak jak pisałem kiedyś, wreszcie Polonia gra ładnie dla oka - co nie zdarzało się od kilku lat. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ty to wszystko na poważnie piszesz? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Tak jest. Idealnie chłopki wpisujecie się w swój DyskoPolowy klub i właściciela, co ma nierówno pod sufitem. ![]() edit: Czytałem ostatnio książkę o opętaniach. Na Twoim miejscu skontaktowałbym się z egzorcystą.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 26.07.2010 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To teraz chłopcze idz do łazienki, włóż głowę pod kran, potem idz zobacz tabele ligową z zeszłego sezonu i przemyśl to sobie, WISŁA miała praktycznie na każdej pozycji lepszego zawodnika, nie licząc drobnych wyjątków. Nawet nasz niepewny Pawełek był pewniejszy od Przyrowskiego. Jedynego grajka, którego bym od Was chciał to Mierzejewski i to by było na tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bądź co bądź ja mam inne spojrzenie na Polonię, ponieważ na codzień widzę jak piłkarze trenują czy jak grają, więc wiem na co ich stać. A to, że w drużynie jest tylko kilka gwiazd ligi, to może okazać się... plusem. Polską ligę wygrywa się walką i ambicją. A ostatnio coś sporo zrobiło się w Polonii tych walczaków... Więc zobaczymy za rok, co z tego będzie
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cały zeszły sezon śledziłem bardzo uważnie
Jedyne co pozytywnego się dało napisac o Polonii nawet w końcówce to że Mierzejewski jest dobry a Gołębiewski mimo iż drewniany to ambitny i w miare skuteczny tylko tyle i aż tyle Na nowy sezon moja prognoza jest taka przejrzałem właśnie terminarz Najpóźniej 20 wrzesnia Bakero wylatuje Janas może uratuje wam puchary ale to pod warunkiem ze przyjdzie Smolarek i jeszcze jeden napastnik bo kadre macie tez nie za szeroką A co do Trałki ty piszesz, że ma ogromny potencjał A on ma 26 lat - lepszy już ani fizycznie ani technicznie nie będzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bramka: Gliwa, Przyrowski, trzeci bramkarz, który będzie zatrudniony Lewa obrona: Tosik, Mynar, Sokołowski Srodek obrony: Jodła, Dziewicki, Pietrasiak, Skrzyński Prawa obrona: Brzyski (tu nie ma dobrego zmiennika, jest tylko Zasada) Lewa pomoc: na zmianę mogę grać Mierzej i Gancarczyk, Sokołowski Prawa pomoc: Mierzej, Gancarczyk, Bruno, Zasada Ofensywny środek: Piątek, Bruno, Sarvas Defensywny środek: Mayoral, Trałka, Rachwał Napad: Gołębiewski, najpewniej Smolarek i od biedy Mąka, Teodorczyk i Nikolić Odstają tylko Przyrowski, Zasada, Teodorczyk, Mąka, Nikolić i Mąka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tak przyglądam się tym buńczucznym zapowiedziom przedstawiciela drużyny muzyki dyskotekowej i pomyślałem, że wtrącę swoje 3 grosze.
Jeszcze wczoraj napisałem, że przyjście Smolarka pozwoli włączyć się drużynie Wojciechowskiego i Janasa w "coś" więcej niż tylko walkę o puchary, ale nie wziąłem pod uwagę, że takich pretendentów do miejsc 1-3 jest więcej, a DiscoPolo startuje jednak z dużo niższego pułapu. W tej chwili nie macie ani bramkarza, ani napastnika na poziomie czołówki ekstraklasy, a z nowych nabytków tylko kilku zawodników może się wybić ponad szarzyznę ligową (Bruno i Tosik), bo zarówno Rachwał jak i Pietrasiak to tylko ligowi wyrobnicy na trochę więcej niż środek tabeli. Terminarz też nie rozpieszcza i może się okazać, że po 6 kolejkach będzie pożegnanie z Bakero (jeśli nie wcześniej). W wariancie pesymistycznym wyszło mi 2 pkt. a w optymistycznym 8 pkt. Pierwsze 6 kolejek: Górnik Zabrze (W) - 0/1 pkt. Legia Warszawa (D) - 0 pkt. Zagłębie Lubin (D) - 1/3 pkt. Widzew Łódź (W) - 0/1 pkt. Korona Kielce (D) - 1/3 pkt. Lech Poznań (W) - 0 pkt. Ciężko będzie się zbliżyć do trójki Amica, Wisła i Legia, a do togo dochodzi kilka zespołów, które moga w tym sezonie być groźne, czyli Jaga, Pasy i Widzew. Ruch wydaje mi się, że będzie tym razem z drugiej strony tabeli.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.07.2010 o godz. 14:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
@PoloniaDumaStolicy
Proszę - uspokój się. Kibicujemy półprofesjonalnemu klubowi bez zaplecza i klarownej wizji przyszłości. KSP organizacyjnie leży i kwiczy. Kontraktujemy bramkarza, ale nikomu nie przychodzi do głowy przeprowadzenie badań medycznych... Rzecznik prasowy klubu prawie nigdy nie wie co powiedział właściciel, a w klubie nikt nie wie jakie są tego właściciela plany na najbliższe lata, a nawet na najbliższe dni... Cupiał nie zostawi Wisly, ITI Legii a Amica Lecha. My nie wiemy, czy w następnym wywiadzie Wojciechowski nie obwieści, że porzuca zabawę w piłkę. Wszystko w klubie zależy od tego, którą nogą wstał danego dnia prezes... Z takim "potencjałem" ten klub sukcesu nie osiągnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dobre podsumowanie Aaarrgh
A wg mnie Polonia ma szansę na puchary jeśli pozyska jeszcze 1-2 dobrych ofensywnych piłkarzy. Mistrzostwo raczej nie wchodzi w grę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ludzie dajcie spokój z tym Smolarkiem !!! on był dobry kilka lat temu i według mnie stracił formę bezpowrotnie - coś w stylu Krzynówka. A to że sobie ,,grał" w jakimś śmiesznym klubiku w Grecji, który jest na poziomie Odry W. to gówno obrazuje. Nie piszcie mi jaka to nasza liga jest słaba a grecka to potęga itd
Powód: disko
Ostatnio edytowane przez Robson_ABG : 26.07.2010 o godz. 18:39.
![]()
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Znowu posty, ktore sa poprostu durnowate. Paljic(facet blakajacy sie po 2, 3, 4 lidze) - fajnie/super, Smolarek(uczestnik MS i ME, do ktorych nas wprowadzil i jedyny Polski napastnik z normalna srednia bramkowa w kadrze), Wichniarek(dwukrotny krol strzelcow II Bundesligii, kilka sezonow w I-szej Bundeslidze, gdzie strzelal przynajmniej 10 bramek) - be. Taka logika wrecz powala. Czyjes musi byc oczywiscie do du..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Dopiero teraz spojrzalem na statystyki Smolarka (kluby).. pilka go nie lubi? bardzo skromniutko.. moze w PL sie odrodzi
![]()
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.07.2010 o godz. 20:31.
![]() ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html
Kontrakt 2 letni... Zobaczymy co z tego bedzie ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kreseq - a co ma być?
Śmiech i kwas będzie. Dobrze, że tam a nie w jakimś porządnym klubie. Wariantów jest mnóstwo ale bez względu na to kto kogo będzie chciał wyrolować na kasie w sukces Smolarka nie wierzę. W najlepszym razie będzie Milą Ekstraklasy. Bardziej prawdopodobne jednak, że nie doczeka końca kontraktu i to nie z powodów bajecznej oferty z silnego klubu europejskiego. Albo on wydoi monetę od Wojciechowskiego albo Wojciechowski zrobi wszystko aby mu jej nie dać. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mowcie co chcecie ale milo sie bedzie ogladac nasza lige w tym sezonie. Ogarniete druzyny, mocne kibicowsko, powroty wielu ciekawych nazwisk. Napewno ciekawosc jest jak to wszystko bedzie wygladalo, a czy wypali czy nie to sie okaze w praniu, teraz ciezko powiedziec. Ale ogladac tych Zurawiow, Smolarkow, Wichniarkow, Frankow na polskich boiskach to naprawde fajna sprawa
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
W sumie to jakby nie popatrzec masz racje ,oby tylko w/w panowie raczej juz w nie najwyzszych formach cos pokazali stadiony pieknieją ,beda widowiska ,wiec siła rzeczy poziom pilkarski musi odbic sie od dna w ktorym bylismy.![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ale mi o coś innego chodzi
mi chodzi o formę na teraz, przykład : Henry też był kiedyś super dobry, a teraz ? jedzie gdzieś ciiułać $ do USA. Smolarek był dobry ale ostatni sezon miał stracony, był/jest bez formy, przez jakiś czas nie miał wcale klubu. Trenował w ogródku. ![]()
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Dawno nie było takiego okienka wyjazdowego w polskiej lidze, a tu niektórzy już wieszczą tezy o pnięciu się w górę, bo kilku dziadków wróciło ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A czy wpłynie na to przypływ napastników, czy odpływ klasowych bramkarzy i obrońców...![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2010 o godz. 02:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|