The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 08:28
Smolarek w Polonii Możemy spać spokojnie

http://sport.interia.pl/raport/trans...olonii,1511073
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.07.2010, 09:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
IMHO i Wichniarek, i Żurawski są lepsi od Lewandowskiego, nie wspominając już o Micańskim. Obu widziałem tylko w meczach ze słabymi drużynami, niemniej wyróżniali się na tle kolegów, szczególnie Wichniarek. Jest szansa, że w tym sezonie król strzelców ligi będzie bliżej granicy trzydziestu, niż kilkunastu bramek A czy wpłynie na to przypływ napastników, czy odpływ klasowych bramkarzy i obrońców...
Ja widocznie widziałem co innego i jeśli któryś z nich ustrzeli 10 bramek to będzie ogromny sukces.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.07.2010, 09:06
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ja widocznie widziałem co innego i jeśli któryś z nich ustrzeli 10 bramek to będzie ogromny sukces.
Obaj Panowie sa w stanie strzelic duzo bramek w lidze po swoim powrocie do ligi polskiej. Pokazali juz w europejskich pucharach, ze beda na pewno wzmocnieniem kazdej z druzyny. Na razie Wichniarek jeszcze nie jest w stanie rozegrac 90 minut meczu, Zurawski zas juz zaliczył pełny wymiar czasowy. Wszyscy sa zgodni - tacy pilkarze po powrocie jeszcze przez jakis czas moga pokazywac klase. Ciekawe jak bedzie ze Smolarkiem
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 27.07.2010, 10:15
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
I znowu niektórzy widzą tylko jedną stronę medalu - na pewno liga bardzo się wzmocniła po tym jak odeszli z niej w lecie: najlepszy bramkarz ligi (Mucha), najlepszy obronca ligi (Marcelo), król i wicekról strzelców (Lewandowski i Micanski). Jeszcze jakby Peszko odszedł - a był blisko - to byłby komplet (najlepszy pomocnik).

Dawno nie było takiego okienka wyjazdowego w polskiej lidze, a tu niektórzy już wieszczą tezy o pnięciu się w górę, bo kilku dziadków wróciło
Jak Brożek wróci do formy sprzed 2 lat, to spokojnie może strzelić 20 bramek. Gdyby nie kontuzja, zapewne walczyłby w tym roku o korone króla strzelców z Lewym i nie stałby na straconej pozycji. Żurawski i Wichniarek spokojnie mogą strzelić 15 bramek, jak nie złapią ich żadne kontuzje, a prawie tyle to w tamtym roku miał król strzelców. Smolarek z Polonii, jak mu się będzie chciało (co jest mało prawdopodobne, bo czemu akurat w Polonii by mu się miało chcieć, jak za granicą mu się nie zawsze chciało) też może powalczyć o koronę króla strzelców. Czibamba w Lechu, oczywiście jeśli będą mu dawali szanse, też może coś strzelić, bo jak wiemy w Arce dużo ciężej strzelić bramki, z "rozgrywającymi" z Arki, a co innego strzelać bramki w Lechu. Nie wiem jak tam nowe nabytki Legii, więc na razie się nie wypowiadam.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.07.2010, 10:54
Czy wszyscy są zgodni tego nie jestem pewien
Może to się wiąże z tym, że nigdy nie byłem zwolennikiem zatrudniania emerytów, wyłącznie za zasługi.

Żuraw w ostatnich 4 sezonach w Celticu, Larisie i Omonii nie strzelił ani razu 10 bramek w lidze, a kilka lat temu był jeszcze podporą reprezentacji. Obecnie jako 34 latek myśli o tym jak dograć ostatni, bądź przedostatni sezon piłkarski.

Statystyki Żurawia w ostatnich 4 sezonach w lidze:
2006/2007 - 6 goli
2007/2008 - 6 goli
2008/2009 - 9 goli
2009/2010 - 8 goli

Wichniarek w analogicznym okresie ma ciut lepsze statystyki, ale grał też w średnio więcej meczy w sezonie niż Żuraw:
2006/2007 - 10 goli
2007/2008 - 10 goli
2008/2009 - 12 goli
2009/2010 - 0 goli

Oczywiście nasza liga jest słabsza niż bundesliga, ale słabsi są również koledzy na boisku, który te piłki mają wykładać, a napastnik aby zdobywać bramki musi dostawać dużo piłek na nogę.
Jak będzie okaże się za 10 miesięcy, ale pisanie tu o granicy 30 bramek, czy nawet kilkunastu jest lekką przesadą jak dla mnie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.07.2010 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.07.2010, 17:20
Smolarek jest nasz ))))))))))))))))))))

http://ksppolonia.pl/web/index.php?t...&id=2861#tresc
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.07.2010, 17:20
współczuję
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.07.2010, 17:26
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Smolarek jest nasz ))))))))))))))))))))

http://ksppolonia.pl/web/index.php?t...&id=2861#tresc
Nie moge sie doczekać meczu z Wami...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.07.2010, 17:34
Co Wy od tego Smolarka chcecie ?
Jakies “wspolczucia” Polonii ze go zakontraktowala. Smolarek jest bardzo dobrym pilkarzem i jak sie odblokuje i zachce mu sie chcciec to mecz z nami moze miec oplakane dla nas skutki.

Polonia na papierze wyglada bardzo mocno, jedyny pozytyw to przecietny trener i niedojda wlasciciel.
Jesli im druzyna zaskoczy w pierwszych 3-4 meczach to beda bardzo wysoko w tabeli na koniec sezonu.
Jest kasa wiec jest motywacja, a i sklad dobry.

Smolarek strzeli 12-15 goli.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.07.2010, 17:34
Szkoda, ze Szala już nie gra na Ł3. Jestem ciekawy jak Ebi zareagowałby na lekkiego "Łokietka"
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.07.2010, 17:39
Dla mnie Polonia ani na papierze, ani w praktyce nie wygląda bardzo mocno. Wróżę 4-7 miejsce na koniec sezonu, szczególnie po tym, jak kolega polonista rozpisał 'podstawowy' skład. I to niby ma starczyć na mistrzostwo? Jeden Smolarek tu nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 27.07.2010 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.07.2010, 17:41
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Polonia na papierze wyglada bardzo mocno, jedyny pozytyw to przecietny trener i niedojda wlasciciel .
Jesli im druzyna zaskoczy w pierwszych 3-4 meczach to beda bardzo wysoko w tabeli na koniec sezonu.
Nie przesadzałbym z opinią o człowieku, który zbudował tak wielką firmę. Sam chciałbym dojść do takich pieniędzy jak on (i pewnie większość z forumowiczów również). To, że na budowaniu zespołu się nie zna to inna bajka, ale niedojdą na pewno nie jest.

pozdrawiam
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.07.2010, 17:43
Mało jest zawodników których nie trawię, ale Smolarek zajmuje 1 miejsce.

Nie oceniam jego osiągnięć, tylko to jak sie zachowuje na boisku. Od zawsze mnie irytował, nie podoba mi sie jego styl gry i wszystko co jest z nim związane.
Do Polonii nie mam nic, ale Smolarek jak tylko wejdzie na boisko, uslyszy kilka motywujących tekstów
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 27.07.2010, 17:45
Joaquin napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzałbym z opinią o człowieku, który zbudował tak wielką firmę. Sam chciałbym dojść do takich pieniędzy jak on (i pewnie większość z forumowiczów również). To, że na budowaniu zespołu się nie zna to inna bajka, ale niedojdą na pewno nie jest.

pozdrawiam
Problemem jest to, że JW traktuje klub jak firmę. W poprzednich latach przy transferach razem z prawnikiem Ciszewskim miał dużo do gadania. Na szczęście teraz zatrudnił Janasa i Purzyckiego, którzy mogą mu szepnąć kogo należy sprowadzać.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2010, 17:50
Problemem jest to, że JW traktuje klub jak firmę.

A mi się cały czas wydawało, że JW traktuje Polonię jak zabawkę.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2010, 18:11
A ja się zastanawiam jak taki, jakby to powiedzieć, nie do końca normalny człowiek dorobił się takiej kasy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.07.2010, 18:17
Oglądałem jakiś czas temu dokument o tym jak wiedzie się Smolarkowi w Kavali. Widać, że był mocno przybity swoją karierą piłkarską. Smęcił coś, że wolałby grać w Hiszpanii, albo w Anglii, a nie ugniać się za piłką w małym miasteczku jakim jest Kavala. Najlepsze było jak opowiadał co robi w ciągu dnia. Siedzi całymi dniami w hotelu oglądając telewizję, bądź grając na PS3, a poza tym zabiera Sosina na trening swoją Audi A8. Jeszcze trener ma czelność zmuszać go do treningu! Może gdyby miał inny charakter to inaczje rozwinęłaby się jego kariera.

Tak z ciekawości znalazłem ile Ebi zarobił przez ostatnią rundę w Kavali. Wziął 300 tys. do ręki za podpisanie kontraktu + 300 tys. za jedną rundę. Za to dał od siebie 3 gole w 15 meczach ligowych i 0 goli w 3 meczach Pucharu Grecji.
Cytat:
W poniedziałek we wczesnych godzinach popołudniowych Ebi Smolarek spotkał się z dyrektorem sportowym PAOK-u Saloniki, Sergio Conceicao. Były reprezentant Portugalii powiedział, że jest w stanie zapłacić mu maksymalnie 500 tys. euro za sezon. Chwilę zawahania PAOK- u wykorzystał prezes Kavali Stavros Psiomadis. Smolarek do końca czerwca zarobi 300 tysięcy euro. Oprócz tego drugie 300 tysięcy dostanie do ręki. Za kolejne dwa sezony dostanie po 700 tysięcy euro. Jeśli strzeli odpowiednią liczbę bramek, a Kavala wejdzie do europejskich pucharów, kontrakt Lebiego może urosnąć nawet do 850 tysięcy euro!
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Euz...683,1,379.html
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2010, 18:28
Smolarek jak szybko sie pojawil sie w Poloni, tak szybko z niej zniknie,
daje 6-8 miesiecy i w Poloni go nie bedzie, chlop nie ma charakteru, watpie ze bedzie mu sie tutaj chcialo grac...
w Grecji dobra gra mogl sie wypromowac do potentatow ligi greckiej PAO,PAOK itp
dzis na orange sport info byl material o nim jak to zyl w Kavali, tak jak kolega wyzej pisze ten czlowiek to nie ma ambicji ;]

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.07.2010, 18:39
Ponoć Darius Vassell jest w kręgu zainteresowań Wojciechowskiego. Ciekawe jaki kontrakt tym razem? 600 tys. euro?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.07.2010, 19:10
Piłkarską Europę już obiegła wieść, że w Warszawie jest bogaty frajer do wydojenia.

Podejrzewam, że na biurku prezesa Groclinu są już oferty od wielu niegdyś "wielkich nazwisk", dziś piłkarzy odcinających kupony od dawnej sławy. Kto wie, może nawet Kluivert odwiesi korki z kołka i zgłosi się na Konwiktorską.

W tym kontekście nazwisko Vassela nie szokuje.

Paradoksalnie transfer Smolarka jest najbardziej racjonalnym z transferów Wojciechowskiego w tym okienku. Porównując go z ofertą dla Nowaka, Onyszki to niewątpliwie hit transferowy. Groclin Warszawa jest w centrum uwagi mediów, co daje firmie Wojciechowskiego rozgłos. Do tego Smolarek - nawet leniwy, bez formy i ambicji - spokojnie powinien sobie w polskiej lidze poradzić.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.07.2010, 19:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ponoć Darius Vassell jest w kręgu zainteresowań Wojciechowskiego. Ciekawe jaki kontrakt tym razem? 600 tys. euro?
Vassel to by było coś ...
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.07.2010, 20:47
A w czym niby Wisła, Lech i Legia są lepsze?

Gliwa i Gołębiewski - kadra młodzieżowa
Jodłowiec i Mierzej - kadra seniorska
Tosik, Pietrasiak, Brzyski, Trałka, Gancarczyk - oceirają się o pierwszą reprezentację
Dziewicki - jeden z lepszych środkowych oborńców w lidze
Bruno - tak jak wyżej, tylko ofensywny pomocnik
Mayroal - jeden z najlepszych defensywnych pomocników w lidze
Smolarek - gwiazda ligi
Ty koleś nie rozśmieszaj mnie. Mayroal jeden z lepszych pomocników defensywnych w lidze? Ja w ciemno biorę Sobolewskiego, Cantoro, Vrodlajk, Wilk, Rafał Grzyb, Injac, czy nawet Bandrowski. 7 zawodników o klasę niektórzy o dwie lepszych od Twojego chłopa od czarnej roboty. Tosik, Pietrasiak, Brzyski, Trałka, Gancarczyk - hmm...zbyt dużą wyobraźnie masz, no, ale ja osobiście ich nie widzę w 11 Smudy z tego względu, że wg. mnie jak i dobrych znawców piłki nożnej, że Ci zawodnicy Polonii są bardzo słabi. To, że Trałka to "international level" naszego byłego selekcjonera, a Tosik zagrał 2 mecze i to z Singapurem i Tajlandią to śmiesz twierdzić, że to zawodnik który ociera się o reprezentacje? Chłopie taki Matuszczyk, Kowalczyk, Wasilewski, Dudka i Błaszczykowski to zawodnicy którzy z góry mogą patrzeć na podwórkowe gwiazdki naszej ligi które sprowadza Polonia (podałem zawodników z pierwszej reprezentacji odpowiednio do zajmowanych pozycji na boisku w celu porównania). Smolarek gwiazda ligi? A zagrał przynajmniej 1 minutę w oficjalnym meczu polskiego klubu? Nie, to po co oceniasz? Chłopak sobie nie poradził w Kavali, gdzie trener stawiał bardziej na byłego wiślaka Sosina niż na holenderskiego materialistę. Mówisz teraz o Bruno, ja osobiście nie uważam go za zawodnika dobrego, na naszą ligę jest w sam raz wyżej niż przeciętny. Zgadzam się jedynie z Tobą z Mierzejewskim, bo to naprawdę dobry zawodnik. Jodłowiec wchodzi z ławki na mecze reprezentacji, ale jemu potrzebna zmiana drużyny, bo w Polonii nic więcej się nie nauczy.

Skład Polonii już raz nie wypalił, gdzie "biliście" się o utrzymanie. Na nasze ligowe podwórko możecie się pokazywać w granicach miejsca 4-6. Jednakże nie chce byście grali w pucharach. Wisła, Lech, Legia ma większy potencjał, a wy reprezentowalibyście poziom Ruchu i męczyli się z 3 zespołem kazachskiej ligi i 3 zespołem maltańskiej ligi. W Polsce dominacja Wisły, Legii i Lecha jest bezsprzeczna.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 27.07.2010 o godz. 20:49.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 27.07.2010, 21:28
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Co Wy od tego Smolarka chcecie ?
Jakies “wspolczucia” Polonii ze go zakontraktowala. Smolarek jest bardzo dobrym pilkarzem i jak sie odblokuje i zachce mu sie chcciec to mecz z nami moze miec oplakane dla nas skutki.

Polonia na papierze wyglada bardzo mocno, jedyny pozytyw to przecietny trener i niedojda wlasciciel.
Jest kasa wiec jest motywacja, a i sklad dobry.

Smolarek strzeli 12-15 goli.

Nie strzeli tyle bo nawet sezonu nie pogra.Stawiam że rundę skończy z maksymalnie 3-4 bramkami i na tym skończy się jego przygoda z Polonią.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.07.2010, 08:58
No, tego to pewni być nie możemy. Ale Smolarek jeszcze w tak badziewnej lidze nei grał. Wam się wydaje, że jak sobie gość średnio radził w mocnych ligach, to już nic z niego nie będzie.
A przecież w naszej nie trzeba być wirtuozem piłki. Równie dobrze może strzelić 20 bramek. I ku temu bym się skłaniał.
Odpowiedz cytując
kfilk
Member

Stary 28.07.2010, 09:14
Ja się Smolarkowi dziwię. Rozumiem, że Wojciechowski dal najwięcej pieniędzy ale do wyboru miał kluby które o coś grają w Europie (Lech, Wisła) oraz mają (lub będą mieć) duże stadiony z prawdziwą widownią. Zastanawiam się o czym myślał Ebi podpisując kontrakt z jednym z niewielu klubów w Polsce, który nie będzie miał porządnego stadionu. Czy on ma świadomość, że będzie grał dla 6 300 kibiców przy dobrym wietrze? Już nie mówię o innych detalach, które przyznaje, wyczytałem w komentarzach na futbol.pl: czy Pan Smolarek wie, że na mecz najlepiej będzie przychodzić już przebranym prosto z parkingu? Czy te dodatkowe pieniądze są naprawdę w stanie zrekompensować wszystko?

Nie mówię, że chciałbym aby Ebi grał w Wisełce, ja tylko gościa nie rozumiem...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2010, 09:44
A skąd wiecie czy dostał propozycje od Wisły czy Lecha. Bo wg mnie to od nas na pewno nie dostał po tym jak się zachował rok temu, a co do Lecha to też nie wiem czy był na ich celowniku. Po prostu jest piłkarzem zagadką który od 3 sezonów gra totalny piach a chce zarabiać wielką kasę...
Odpowiedz cytując
kfilk
Member

Stary 28.07.2010, 10:36
Był artykuł, że jego agent wysłał propozycje do Wisły, Lecha i Polonii. Wiem, że to tylko prasa ale wsumie to w kwestii transferów najczęściej na takich doniesieniach się opieramy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.07.2010, 16:51
Kolejny zakup Wojciechowskiego?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

Spekulują, że to Sobiech.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.07.2010, 16:58
Ciekawie ta Polonia będzie wyglądać, dobrze, że jest Bakero i Wojciechowski na ławce trenerskiej, bo jeszcze by coś tam zaczęli mącić na górze.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 28.07.2010, 17:10
Mówiono też o zawodniku mającym za sobą występy w reprezentacji Anglii (Vassell?) więc na dwoje babka wróżyła
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów