|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
nie znam czlowieka i ciezko ocenia c czy Pajlic jest dobry czy slaby ale zgadzam sie ze roznica miedzy podstawowym wychowaniem polkarskim tu i w Niemczech jest bardzo duza. juz nie mowię o tym ze szefem wyszkolenia naszych trenerow jest pan fudbol na tak Engel i juz nie mowie ze pan Gmoch jest najwiekszym guru bo sie smiać chce....
ale chocby podstawy tak oczywistej ze bez ciezkiej pracy nie ma wynikow to u nas nie ucza (mowil o tym Petrescu nie raz)... co do samych technik to wiem doskonale jak wygląda praca z juniorami choćby w Wisle. Pan Chemicz za kazdą kiwke dawal 2 okrązenia boiska kary no i potem sie dziwić że żaden zawodnik nie umie się kiwać.. no i każda juniorska druzyna grała o złote majtki.. jak ktoryś byl zdolny a mielismy chlopaków co pykali swoich rowiesników z Anglii czy Hiszpani w wieku 14/15 lat to gral od tramkarzy do juniorow po 5 meczow w tygodniu i ich zajechali bo chlopak w wieku 20 lat mial zurzyte nogi jak 35 latek... mozna by duzo mowić ale jak ktoś mowi że u nas jest dobry system szkolenia młodzieży to pusty śmiech... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Chavez przyleciał? Miał wylecieć z Hondurasu we wtorek czasu Hondurańskiego chyba, wie ktoś która godzina jest teraz w Hondurasie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
||||
W tamtym poscie własnie o to mi chodziło, ze Wisła na bank coś przegra bo to sport... Jedyne czego nie zauważyłeś to stwierdzenie, ze wtedy będziesz miał dla siebie pożywkę...
Nie mozesz z kolei nic powiedzieć o Cikos'u i Bunozie bo ci piłkarze akurat są "sprawką" Klejdinsta, który ich obserwował! Czy słusznie wytypował? Pogadamy po sezonie... Rios to sprawka Junco i Cantoro, dla mnie gość na miarę transferu Marcelo, a nawet lepiej... ale to tez się zobaczy po sezonie.
No chyba ze dla Ciebie "weź sie kur.. odpie... ode mnie" to prośba błagalna abyś się nade mną biednym zlitował... Co do Głowackiego ja się trzymam swojej wersji, Ty trzymaj się swojej... Poszedł, klub dostał kasę, mówi się trudno. Mimo to polecam Ci kiedyś szczerą rozmowę z Arkiem, zobaczymy co Ci prywatnie powie. jak chcesz to przytocz cos z PW tylko cały tekst a nie linijkę wyrwaną z kontekstu Co do kompletnej amatorki... Na stan posiadanej przez nas siatki skautów uważam, ze to co zrobili to jest majstersztyk... Cikos i Bunoza byli obserwowani jak juz mówiłem, Rios to sytuacja podobna do przyjścia Marcelo, do Pajlica faktycznie możesz sie przyczepić... Pochwalić jednak musisz politykę zachowawczą.. 2 lata to nie 5 Łobodzińskiego, a reszta wypożyczonych jeśli się nie sprawdzi odleci... To nie jest tez tak, że wypożyczali ich na potęgę dlatego, że ich nie znają, nie wiedzą o nich nic... Rozbija sie to wszystko o kase... Nikt nie wie czy na nich nas będzie stac za rok... Frekwencja na stadionie, sponsor, prawa do transmisji... Za 8-9 miesięcy czeka ich wielkie szacowanie budżetu i okaże sie czy wzrost był duży, średni czy mały... Wtedy zapadną też wiążące decyzje...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 27.07.2010 o godz. 07:42.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie, wszystkich nas tu łączy jeden klub i żaden z nas nie życzy mu źle, więc nie ma sensu się kłócić i to w publicznym temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wiem, że może poziom moich wypowiedzi nie jest specjalnie wysoki, zasługi dla forum żadne, ale jako obiektywny obserwator, nie toczący prywatnej wojenki z którymkolwiek z użytkowników jestem zmuszony stwierdzić, że moderator ma ze sobą straszny problem. Czemu chcesz walczyć z całym forum, czemu odnoszę wrażenie, że jesteś totalnie bezkrytyczny w stosunku do swojej osoby? Z twoich wypowiedzi, zawsze o charakterze agresywnym starasz się każdemu narzucić swoje zdanie. Każdemu kto próbuje wejść z Tobą w jakąkolwiek polemikę przypinasz łatkę dziecka / idioty / ignoranta / itd. Z kim Ty chcesz walczyć? Z całym światem? Wybacz, ale każdy ma osobiste prawo posiadać swoje zdanie i poglądy, nawet konstytucja nam to gwarantuje. Swoimi wypowiedziami niszczysz wizerunek forum i swój. Po co to wszystko? Jaki jest sens udowadniania "upadku" Wisły? Każdy widzi, że idzie ku lepszemu przecież.
Ja Arka nie żałuje, takiego pechowca w piłce to ja nigdy nie widziałem, co puchary to zawsze czerwień lub samobój. Na ligę ok, ale przypomnijcie sobie ile on nas nerwów kosztował, niektórzy mają wybiórczą pamięć i utkwiły im tylko pozytywne momenty. Nie bez powodu wcześniej nie było dla niego konkretnej propozycji. Co do samych transferów to wczoraj w wiadomościach na TVN podano, że wydaliśmy około 1,5E. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z okienka. |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
nie było transferów zle, są transfery jeszcze gorzej!! Nie ma co się sprzeczać kto ma racje. Niech zachowa to dla Siebie a pod koniec sezonu zweryfikuje czy miał racje czy nie!! Ten sezon wg mnie jest nie wiadomą i to dużą. I nie chodzi mi tu a kurat że źli piłkarze ale o to czy Henryk da rade po składać ten zespół. Czy stworzy kolektyw i co najważniejsze w jakim czasie to zrobi. Miejmy nadzieje ze jak najszybciej!!
PS: Jak chcecie się kłócić dajcie sobie nr GG albo spotkajcie się wszyscy w kawiarni, a to jest temat polityka transferowa Wisły!!! A nie kto co powiedział... ![]()
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1,5 mln euro? Jak to zostało wyliczone? Przeciez kwoty nie były podane do publicznej informacji. Chyba że coś przegapiłem. gotówkowe transfery to byłby tylko Bunozy i Jovanica. Chyba że do tej kwoty doliczyli sumy dla zawodników za podpisanie kontraktów.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
http://sport.interia.pl/raport/trans...-legii,1510459 ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Rozumiem ,ze mozna w sposob merytoryczny sprzeczac sie o rozne kwestie zwiazane z Wisla - a nawet klocic nic w tym zlego ale wylewanie swoich zalow i prywatne "gierki" panow Wolfiego i Maci0sa to juz krdwa przesada.
Za przeproszeniem co kto do kogo pisal na PW gowno mnie interesuje ,a zagladam tu po to zeby dowiedziec sie co slychac w moim ukochanym klubie a nie co pan M i pan W maja w lodowce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
ale skad Romek może wiedzieć dokładne sumy? chyba, że Lecha tylko ten nie transferuje ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Z transfermarkta. Ceny się zgadzają...mniej więcej
Milan Jovanic (FK Zlatibor Voda Subotica) 270.000 £ Erik Cikos (Petrzalka) * 45.000 £ Gordan Bunoza (NK Karlovac) 360.000 £ Andrés Ríos (River Plate) * 225.000 £ Cezary Wilk (Korona Kielce) 135.000 £
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.07.2010 o godz. 08:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W Cikosa za 200 kE to w życiu nie uwierze
Zapewne to jest kwota jaką trzeba będzie dopłacić do 50 kE za wypozyczenie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak samo jak to 500 tysięcy za Jovanica? Liga serbska jest chyba nawet za naszą. Wątpie że ten chłopak tyle kosztował i to jeszcze bramkarz bez żadnych konkretnych dokonań.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Za kim jestes? Komu kibicujesz? Wez sorzedaj mieszkanie, samochod, zastaw sie w lombardzie i kupimy jakiego porzadnego kopacza. Moze nie bedzie to klasa Messiego ale porzadnego sredniaka ekstraklasy z ktoregos zachodnioeuropejskiego kraju. W tym co piszesz sa tylko bunczuczne narzekania na wszystko co sie w Wisle dzieje...
Uwazam ze blednie! Wisla zrobila tych transferow sporo... wreszcie kupiono ludzi mlodych, kilku juz wyskautowanych, Palijcia niestety z lapanki... Ale na litosc Boska... Przeciez takim Milinkoviciem sie wszyscy podniecali a koles tez jest no namem... to ze ma filmik na youtubie nie znaczy ze jest slawniejszy od Palicia! a z cala pewnoscia Rezerwy 1. FCK graja pewnie to samo co w MFK Koszyce...Wez sie zastanow i popatrz wstecz na poprzednie okienka. Moze i nie przychodzili zawodnicy anonimowi, ale teraz postawili na rewolucje, na swieza krew chociaz stary kregoslup (poza obrona) zostaje. Zreszta jeszcze jeden fakt... Wisla zawsze za Kasperczaka grala ofensywnie i czy bramki strzegl Piekutowski czy Hughes to obrona nie byla tak wazna jak u Skorzy. Dla przypomnienia - kim byl Hughes...? Gosc by w Polsce w Niecieczy nie zagral... A jednak Wisla walczyla na wielu frontach i grala przepieknie dla oka. Moze dajmy troche czasu zespolowi i wtedy oceniajmy czy posuniecia transferowe sa prawidlowe czy nie. Mam nadzieje ze nas jeszcze prezes Basalaj czyms zaskoczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy to jest temat POLITYKA TRANSFEROWA WISŁY czy WOLFY I JEGO KOMPLEKSY?
Proponuje zostawić go sobie samemu ze swoimi problemami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
To wprawdzie nieco offtopowe, ale dla rozładowania dusznego nastroju mąły cytacik J. Wojciechowski właściciel Polonii :
"Ebi zastanie idealne warunki, by zrealizować swoje cele. Mamy doskonałą drugą linię, najlepszą w lidze. Ma go więc kto "obsłużyć" podaniami, jemu zostanie tylko trafianie do siatki" Strach się bać... |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powiem tak.
Zważywszy na: bałagan organizacyjny w naszym klubie, długo brak prezesa, kompletny brak rozeznania transferowego z powodu nie istniejącej siatce skautów, brak dyrektora sportowego, mało czasu na przeprowadzenie transferów, kompletny brak zainteresowania rady nadzorczej losami klubu to uważam, że transfery na prawdę nie są złe. Natomiast powiedzmy sobie szczerze: gdyby wszystko w klubie było profesjonalnie ustawione, to też tymi transferami bym się nie zachwycił (może oprócz bramkarza). Dla mnie istotne jest to, że również BB zdaje sobie z tego sprawę, ale chłop po prostu żywcem nie miał czasu, żeby poukładać wszystkie klocki zważywszy jeszcze na fakt, że priorytetem było wyprostowanie spraw stadionu. Myślę, że więcej mamy prawo oczekiwać w okienku zimowym, kiedy w końcu wiele tematów będzie uporządkowanych i zamkniętych. Póki co nie powinniśmy narzekać, bo istotne jest, w jakich warunkach i w jakim otoczeniu transfery zostały przeprowadzone. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cóż temat brzmi polityka transferowa Wisły a niewątpliwie wymiana zdań pomiędzy Kolegami Wolfy a Maci0sem niewiele miała z tym wspólnego.Proponuję dla dobra ogółu obu Panom wszystkie niedomówienia wyjaśnić raczej na PM niż na publicznym Forum...
Wracając do meritum.Cały czas w kontekście naszej sytuacji kadrowej zastanawiam się kim ma być ten "piłkarz z nazwiskiem" a ściślej mówiąc na jakiej pozycji ma grać? Wiadomo że logiczne przynajmniej w teorii byłoby ściągnięcie napastnika wszak to jest z reguły pozycja która przyciąga największą uwagę kibiców a i owe "nazwisko" wyrobić sobie najłatwiej.Z drugiej strony nasz aktualny stan posiadania wskazywałby raczej na obronę.Co o tym sądzicie? ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Panowie a czytaliście dokładnie ten wywiad?
Bo jak na mój gust to piłkarz z nazwiskiem jest bardziej przewidziany na okienko zimowe, niż teraz |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
[QUOTE=mitmichael;944964]Panowie a moze myslmy innym tokiem. Moze te zawodnik "z nazwiskiem" to Polak. Tak sobie dumałem od rana - czyzby panu Basałajowi nie chodzilo przypadkiem o Jacka Krzynowka
![]() Na razie Jacek się leczy po co nam kolejny lekowalescent Było by tak dla Jacka ale 4 lata temu A przecież prezes powiedział ze w zimie kogoś z głośnym nazwiskiem.. A w dodatku Chawez jak na Wisłę ma db nazwisko i reprezentant Hondurasu...![]()
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Z tego co tam doszło z treningów na oficjalnej to czy ja wiem czy Paljić jest takim ogórkiem? Kasper go ustawiał na lewym skrzydle a Pietie wycofał na lewą obronę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Powiedział że w tym okienku a jeśli nam się nie uda to w zimowym co oznacza że jakieś rozmowy już muszą z tym piłkarzem prowadzić.Taki tok rozumowanie Krzynówka raczej wyklucza...
![]()
Eppur si muove!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|