The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 04:26
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
To jak to jest- najpierw chcesz piłkarzy z CV, a potem wyśmiewasz się z Descargi( przeszło 100 spotkań w primera, kapitan drużyny) . Przypomnę może, że kiedy Hiszpan szedł do Legii na tym forum w ruch szły zardzewiałe żyletki, bo nasz zarząd nie potrafił "takich" zawodników sprowadzać. Podobnie było z Etienem, którego ostatecznie( dzięki Bogu) nie zakontraktowaliśmy( obaj z Levante, poszukajcie, poczytajcie co się działo w Levante przed degradacją, CV to nie wszystko).
Co do Descargi - gość przyleciał do Legii się leczyć ( nie pamiętam, czy zawalili badania, czy po prostu mieli pecha). Gdyby nie kontuzja, to kto wie - ale tu naprawdę nie ma mądrych, wystarczy spojrzeć na nasze perypetie z - chociażby - Gargułą. Pech to pech.
Etiene - mam Ci tłumaczyć, że trzydziestoletni murzyn może w rzeczywistości podchodzić pod czterdziestkę, czy może sobie darujemy? Takie numery zdarzają się nawet przy całkiem znanych piłkarzach (kogo to ostatnio złapano z nowiutkim paszportem?).

U nas na bramce w kategorii wiekowej 12-14 stoi chłopak poniżej 1,5 metra, na pełnowymiarowej bramce, bo jako jedyny ma bluzę bramkarską( historia autentyk).
O ile się orientuję, to w tym wieku jeszcze nie wiadomo jaki będzie jego wzrost - może spokojnie wystrzelić nawet do 1,90. Paranoją jest to, że stoi na pełnowymiarowej bramce.

Mam nadzieję, że rezerwy to skrót myślowy od ławka rezerwowych, a nie przedłużanie mitu o Paljicu w czwartej lidze. Chłop zagrał w czwartej lidze kilka spotkań. Wypisywałm gdzie i ile grał, poszukaj, przeczytaj. I jeszcze raz, nie obię tego, żeby wmówić komuś, że Paljic jest dobry. Każdy ma prawo do własnych przeczuć i osądów, ale nie lubię ignorancji, selektywnego dobierania faktów i manipulacji informacjami.
O ile dobrze pamiętam, to sporą część sezonu grał w rezerwach.
Mnie najbardziej dało do myślenia zresztą co innego - gość rozwiązał z klubem kontrakt za porozumieniem stron, nie próbowali zarobić na nim nawet jednego euro. Skoro mógłby spokojnie poradzić sobie w drugiej Bundeslidze, to pewnie ktoś stamtąd by po niego sięgnął.

O ile faktycznie utalentowanych piłkarzy nie pojawia się w Niemczech aż tak wielu( a to oni stanowią o jakości najwyższej klasy rozgrywkowej) o tyle duża rzesza przeciętnych zawodników odbiera bardzo dobre piłkarskie wykształcenie- coś czego nawet naszym najbardziej utalentowanym graczom( vide Brożek, Żurawski, Błaszczykowski- jak oni piłkę przyjmują) bardzo brakuje.
Tu już mocno koloryzujesz. O ile w przypadku zawodników defensywnych nie trzeba tak wiele wyszkolenia technicznego i talentu, o tyle wśród ofensywnych nie jest już tak kolorowo. Nie wystarczy trening, charakter etc. - albo potrafisz podjąć prawidłową decyzję w ułamku sekundy, albo pewnego poziomu nigdy nie przeskoczysz.

Zresztą - tak naprawdę nie wiemy co z nim jest nie tak, co zatrzymało go na tym a nie innym poziomie. Przekonamy o tym już niebawem ( mam nadzieję, że nie skończy jak wiele podobnych wynalazków, rozgrywając kilkadziesiąt - kilkaset minut przez cały pobyt w Wiśle).

Mam swoje wątpliwości, czy gość faktycznie będzie w stanie zaprezentować to swoje "futbolowe wyszkolenie" na poziomie choćby Brożka czy Żurawskiego. Odnoszę wrażenie, że troszkę jednak przeceniasz możliwości naszych zachodnich sąsiadów. Gdyby każdy spad z drugiej Bundesligi był wystarczający dla potrzeb najsilniejszych zespołów naszej - cóż, myślę że nie szukalibyśmy do teraz stopera. Gdyby to był jeszcze efekt jakichś dłuższych obserwacji...

EDIT: To nie to, że ja mam coś do Pajlicia, fajnie gdyby wypalił, ale... Serio, nawet jego filmik na youtube pokazuje, że gość jest arcysłaby. Zazwyczaj wybiera się tam najlepsze akcje, a tu mamy takie kilkusekundowe klipy jak "Pajlić próbuje założyć siatę obrońcy, ale wpada na niego" lub "Pajlić drybluje sam ze sobą po czym traci piłkę". To tak półżartem, rzecz jasna - mógł mieć po prostu słabego montażystę
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2010 o godz. 04:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.07.2010, 05:27
nie znam czlowieka i ciezko ocenia c czy Pajlic jest dobry czy slaby ale zgadzam sie ze roznica miedzy podstawowym wychowaniem polkarskim tu i w Niemczech jest bardzo duza. juz nie mowię o tym ze szefem wyszkolenia naszych trenerow jest pan fudbol na tak Engel i juz nie mowie ze pan Gmoch jest najwiekszym guru bo sie smiać chce....
ale chocby podstawy tak oczywistej ze bez ciezkiej pracy nie ma wynikow to u nas nie ucza (mowil o tym Petrescu nie raz)...
co do samych technik to wiem doskonale jak wygląda praca z juniorami choćby w Wisle. Pan Chemicz za kazdą kiwke dawal 2 okrązenia boiska kary no i potem sie dziwić że żaden zawodnik nie umie się kiwać.. no i każda juniorska druzyna grała o złote majtki.. jak ktoryś byl zdolny a mielismy chlopaków co pykali swoich rowiesników z Anglii czy Hiszpani w wieku 14/15 lat to gral od tramkarzy do juniorow po 5 meczow w tygodniu i ich zajechali bo chlopak w wieku 20 lat mial zurzyte nogi jak 35 latek... mozna by duzo mowić ale jak ktoś mowi że u nas jest dobry system szkolenia młodzieży to pusty śmiech...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.07.2010, 06:58
Chavez przyleciał? Miał wylecieć z Hondurasu we wtorek czasu Hondurańskiego chyba, wie ktoś która godzina jest teraz w Hondurasie?
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.07.2010, 07:16
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Chavez przyleciał? Miał wylecieć z Hondurasu we wtorek czasu Hondurańskiego chyba, wie ktoś która godzina jest teraz w Hondurasie?
Jezus Maria, to już jest aż niezdrowe podejście.

Jak przyleci, pewnie będzie trenował z drużyną, nawet zanim podpisze.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.07.2010, 07:20
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
co do samych technik to wiem doskonale jak wygląda praca z juniorami choćby w Wisle. Pan Chemicz za kazdą kiwke dawal 2 okrązenia boiska kary no i potem sie dziwić że żaden zawodnik nie umie się kiwać.. no i każda juniorska druzyna grała o złote majtki.. jak ktoryś byl zdolny a mielismy chlopaków co pykali swoich rowiesników z Anglii czy Hiszpani w wieku 14/15 lat to gral od tramkarzy do juniorow po 5 meczow w tygodniu i ich zajechali bo chlopak w wieku 20 lat mial zurzyte nogi jak 35 latek... mozna by duzo mowić ale jak ktoś mowi że u nas jest dobry system szkolenia młodzieży to pusty śmiech...
no niestety to jest gorzka prawda o polskim szkoleniu. Ono jest po prostu archaiczne. Metody i ćwiczenia nie dobrane. Nie jest to bolączka tylko piłki nożnej. Skauting - ok, Baza szkoleniowa - ok, ale bardzo ważne będzie zatrudnienie dobrych trenerów a nie ludzi związanych sercem z Wisłą. Tu oprócz serca potrzeba też umiejętności.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2010, 07:26
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Jezus Maria, to już jest aż niezdrowe podejście.

Jak przyleci, pewnie będzie trenował z drużyną, nawet zanim podpisze.
Dlaczego? Ten temat od dłuższego elektryzuje kazdego kibica Wisły a Osman rozwiązałby jeden z naszych głównych problemów. Stąd też moje pytanie. Która teraz godzina jest w Hondurasie
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.07.2010, 07:37
Dlaczego? Ten temat od dłuższego elektryzuje kazdego kibica Wisły a Osman rozwiązałby jeden z naszych głównych problemów. Stąd też moje pytanie. Która teraz godzina jest w Hondurasie
O ile się nie mylę to gdzieś 4:30 będzie teraz
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 27.07.2010, 07:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Och, mistrzu, to że Wisła przegra więcej niż raz czy dwa jest prawie pewne. Taki jest sport, nawet w czasach naszej dominacji przegrywaliśmy różne mecze, mniejsza o to, w ilu z nich nas przekręcono. Pytanie tylko - ile tych przegranych będzie, w jakim stylu i - przede wszystkim - jak się odbiją na naszym klubie. Czy czeka nas kolejna Levadia, czy powalczymy z sukcesem o mistrzostwo i puchary?
Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to potem własnie piszesz takie bzdury...
W tamtym poscie własnie o to mi chodziło, ze Wisła na bank coś przegra bo to sport...
Jedyne czego nie zauważyłeś to stwierdzenie, ze wtedy będziesz miał dla siebie pożywkę...

Nie mam za co przepraszać. Ściągnęliśmy w większości zawodników podrzuconych przez menedżerów ze słabymi referencjami - to jest fakt. Przykładowo - jeżeli Pajlić wypali, to będzie szczęście porównywalne z transferem Błaszczykowskiego. Fakt, że większość transferów nie była właściwie przygotowana potwierdził sam BB w podanym przez Ciebie wywiadzie. Dobrze chociaż, że zdaje sobie z tego sprawę i deklaruje chęć zmiany tego stanu rzeczy. Tyle, że podobne deklaracje składa każdy nowy prezes Wisły - to też jest fakt.
Ja nie będę bronił polityki transferowej bo oczywistą sprawą jest ze transfer Pajlić'a nie opierał sie na obserwacji zawodnika przez pół roku, ale sciągneli gościa od dobrych umiejętnościach (dużo lepszej technice niz Ci któych dotąd mieliśmy w kadrze) prawie za friko... Wzieli go za Milinković'a, któy ciągle myśli ze zgłosi się po niego Man Utd i Wisłe traktuje jak zło konieczne ( ten to dopiero ma w głowie narąbane).
Nie mozesz z kolei nic powiedzieć o Cikos'u i Bunozie bo ci piłkarze akurat są "sprawką" Klejdinsta, który ich obserwował! Czy słusznie wytypował? Pogadamy po sezonie...
Rios to sprawka Junco i Cantoro, dla mnie gość na miarę transferu Marcelo, a nawet lepiej... ale to tez się zobaczy po sezonie.

Jesteś w stanie podać jakieś cytaty potwierdzające to, co napisałeś? Twierdziłem kiedykolwiek, że Cupiał się wycofuje, o reszcie nawet nie wspominam, bo Wisła będzie zawsze jak długo będą jej kibice*?

Mam dyskutować ze zwykłą szują, która stara się dorobić mi gębę, wkładając mi w usta wypowiedzi, które nie padły?! Już tak nisko upadłeś? Powiedziałeś A, powiedz więc i B. Podaj cytaty, w których przepowiadam upadek Wisły, wycofanie się Cupiała, tudzież inne kataklizmy. Akurat dotąd to zawsze ja uspokajałem narzekaczy, ale kto wie, może uda Ci się coś znaleźć?
Powodzenia.
SZUJA Przeginasz!! Mam Ci wypomnieć ile razy Ty mi próbowałeś dorobić gębę? Już tak nie wyskakuj z Gombrowiczem! Uspokajałes narzekaczy? Mi sie wydaje, że ich inspirujesz! Co do szukania to akurat moją fobią to Ty nie jestes ( ja Twoją najwyraźniej tak)... wybacz.. NIE CHCE MI SIĘ!! ale myśle, że ktoś na pewno wyszuka
Cytacik, maci0s, cytacik. Znów...

Jest różnica między "nie wierzę Tobie ani Basałajowi i wasza wersja średnio do mnie przemawia" i "Głowacki na pewno by nie chciał nas opuścić".
Mnie akurat nic nie trafi, jestem przyzwyczajony do takich zagrywek. Nie dałem się ugłaskać na PW, to teraz opluwasz mnie na forum. Nihil novi, maci0s.

Rozumiem, że z resztą tego, o czym z Markusem pisaliśmy - czyli kompletną amatorką przy poszukiwaniu następców, mimo że był czas i środki ku temu, oraz wciąż braku odpowiedniej liczby stoperów w kadrze ( o ich klasie nie będę się wypowiadał) - się zgadzasz?

__________________________________________________ ____
* To jest fakt, który może nie mieścić się w Twoim wąskim rozumieniu kibicowania. Przerabiali to bracia z Lechii, przerabiali kibice Gieksy i Pogoni Szczecin. Wisła nie równa się Cupiał, Basałaj ani nawet S.S.A..
Zagłaskać Stary masz farta bo skasowałem wczoraj skrzynke z PW... Tak Cię mama w domu głaskała? To by wiele tłumaczyło... Dobrze wiesz jakie były nasze PW i nic tam nie było miłego...
No chyba ze dla Ciebie "weź sie kur.. odpie... ode mnie" to prośba błagalna abyś się nade mną biednym zlitował...
Co do Głowackiego ja się trzymam swojej wersji, Ty trzymaj się swojej... Poszedł, klub dostał kasę, mówi się trudno. Mimo to polecam Ci kiedyś szczerą rozmowę z Arkiem, zobaczymy co Ci prywatnie powie.
jak chcesz to przytocz cos z PW tylko cały tekst a nie linijkę wyrwaną z kontekstu

Co do kompletnej amatorki...
Na stan posiadanej przez nas siatki skautów uważam, ze to co zrobili to jest majstersztyk...
Cikos i Bunoza byli obserwowani jak juz mówiłem, Rios to sytuacja podobna do przyjścia Marcelo, do Pajlica faktycznie możesz sie przyczepić...

Pochwalić jednak musisz politykę zachowawczą.. 2 lata to nie 5 Łobodzińskiego, a reszta wypożyczonych jeśli się nie sprawdzi odleci...
To nie jest tez tak, że wypożyczali ich na potęgę dlatego, że ich nie znają, nie wiedzą o nich nic...
Rozbija sie to wszystko o kase... Nikt nie wie czy na nich nas będzie stac za rok... Frekwencja na stadionie, sponsor, prawa do transmisji... Za 8-9 miesięcy czeka ich wielkie szacowanie budżetu i okaże sie czy wzrost był duży, średni czy mały... Wtedy zapadną też wiążące decyzje...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 27.07.2010 o godz. 07:42.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2010, 08:00
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
O ile się nie mylę to gdzieś 4:30 będzie teraz
Czyli jeśli ostatni news mówiacy o rzekomym wylocie z hondurasu we wtorek się sprawdzi jakiekolwiek informacje o przylocie piłkarza powinnismy mieć dopiero jutro. (ile stamtąd się leci? Z 8 godzin na pewno)
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.07.2010, 08:00
Panowie, wszystkich nas tu łączy jeden klub i żaden z nas nie życzy mu źle, więc nie ma sensu się kłócić i to w publicznym temacie.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.07.2010, 08:05
Wiem, że może poziom moich wypowiedzi nie jest specjalnie wysoki, zasługi dla forum żadne, ale jako obiektywny obserwator, nie toczący prywatnej wojenki z którymkolwiek z użytkowników jestem zmuszony stwierdzić, że moderator ma ze sobą straszny problem. Czemu chcesz walczyć z całym forum, czemu odnoszę wrażenie, że jesteś totalnie bezkrytyczny w stosunku do swojej osoby? Z twoich wypowiedzi, zawsze o charakterze agresywnym starasz się każdemu narzucić swoje zdanie. Każdemu kto próbuje wejść z Tobą w jakąkolwiek polemikę przypinasz łatkę dziecka / idioty / ignoranta / itd. Z kim Ty chcesz walczyć? Z całym światem? Wybacz, ale każdy ma osobiste prawo posiadać swoje zdanie i poglądy, nawet konstytucja nam to gwarantuje. Swoimi wypowiedziami niszczysz wizerunek forum i swój. Po co to wszystko? Jaki jest sens udowadniania "upadku" Wisły? Każdy widzi, że idzie ku lepszemu przecież.

Ja Arka nie żałuje, takiego pechowca w piłce to ja nigdy nie widziałem, co puchary to zawsze czerwień lub samobój. Na ligę ok, ale przypomnijcie sobie ile on nas nerwów kosztował, niektórzy mają wybiórczą pamięć i utkwiły im tylko pozytywne momenty. Nie bez powodu wcześniej nie było dla niego konkretnej propozycji.

Co do samych transferów to wczoraj w wiadomościach na TVN podano, że wydaliśmy około 1,5E. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z okienka.
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 27.07.2010, 08:09
nie było transferów zle, są transfery jeszcze gorzej!! Nie ma co się sprzeczać kto ma racje. Niech zachowa to dla Siebie a pod koniec sezonu zweryfikuje czy miał racje czy nie!! Ten sezon wg mnie jest nie wiadomą i to dużą. I nie chodzi mi tu a kurat że źli piłkarze ale o to czy Henryk da rade po składać ten zespół. Czy stworzy kolektyw i co najważniejsze w jakim czasie to zrobi. Miejmy nadzieje ze jak najszybciej!!
PS: Jak chcecie się kłócić dajcie sobie nr GG albo spotkajcie się wszyscy w kawiarni, a to jest temat polityka transferowa Wisły!!! A nie kto co powiedział...
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2010, 08:16
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Co do samych transferów to wczoraj w wiadomościach na TVN podano, że wydaliśmy około 1,5E. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z okienka.
1,5 mln euro? Jak to zostało wyliczone? Przeciez kwoty nie były podane do publicznej informacji. Chyba że coś przegapiłem. gotówkowe transfery to byłby tylko Bunozy i Jovanica. Chyba że do tej kwoty doliczyli sumy dla zawodników za podpisanie kontraktów.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 27.07.2010, 08:25
1,5 mln euro? Jak to zostało wyliczone? Przeciez kwoty nie były podane do publicznej informacji. Chyba że coś przegapiłem. gotówkowe transfery to byłby tylko Bunozy i Jovanica. Chyba że do tej kwoty doliczyli sumy dla zawodników za podpisanie kontraktów.
"WISŁA Kraków: Bośniak Gordan Bunoza (NK Karlovac, 400 tysięcy), Słowak Erik Cikoś (Slovan Bratysława, wypożyczenie za 200 tysięcy), Serb Milan Jovanić (Spartak Subotnica, 500 tysięcy), Serb z niemieckim paszportem Dragan Paljić (1. FC Kaiserslautern, bez odstępnego), , Argentyńczyk Andres Rios (River Plate, wypożyczony za 250 tysięcy), Maciej Żurawski (Omonia Nikozja, bez odstępnego), Cezary Wilk (Korona Kielce, 150 tysięcy). Na dziś wydano 1,5 miliona euro, nie licząc prowizji. "
http://sport.interia.pl/raport/trans...-legii,1510459
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 27.07.2010, 08:39
Rozumiem ,ze mozna w sposob merytoryczny sprzeczac sie o rozne kwestie zwiazane z Wisla - a nawet klocic nic w tym zlego ale wylewanie swoich zalow i prywatne "gierki" panow Wolfiego i Maci0sa to juz krdwa przesada.
Za przeproszeniem co kto do kogo pisal na PW gowno mnie interesuje ,a zagladam tu po to zeby dowiedziec sie co slychac w moim ukochanym klubie a nie co pan M i pan W maja w lodowce.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2010, 08:44
Hudy napisał(a):Wyświetl post
"WISŁA Kraków: Bośniak Gordan Bunoza (NK Karlovac, 400 tysięcy), Słowak Erik Cikoś (Slovan Bratysława, wypożyczenie za 200 tysięcy), Serb Milan Jovanić (Spartak Subotnica, 500 tysięcy), Serb z niemieckim paszportem Dragan Paljić (1. FC Kaiserslautern, bez odstępnego), , Argentyńczyk Andres Rios (River Plate, wypożyczony za 250 tysięcy), Maciej Żurawski (Omonia Nikozja, bez odstępnego), Cezary Wilk (Korona Kielce, 150 tysięcy). Na dziś wydano 1,5 miliona euro, nie licząc prowizji. "
http://sport.interia.pl/raport/trans...-legii,1510459

ale skad Romek może wiedzieć dokładne sumy? chyba, że Lecha tylko ten nie transferuje Z drugiej strony jest on na tyle renomowanym dzienniakrzem, że nie powinien bez obiektywnych informacji strzelać... ale 200 tysiow za wypozyczenie Cikosa?
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.07.2010, 08:47
Z transfermarkta. Ceny się zgadzają...mniej więcej
Milan Jovanic (FK Zlatibor Voda Subotica) 270.000 £
Erik Cikos (Petrzalka) * 45.000 £
Gordan Bunoza (NK Karlovac) 360.000 £
Andrés Ríos (River Plate) * 225.000 £
Cezary Wilk (Korona Kielce) 135.000 £
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.07.2010 o godz. 08:53.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.07.2010, 09:03
W Cikosa za 200 kE to w życiu nie uwierze
Zapewne to jest kwota jaką trzeba będzie dopłacić do 50 kE za wypozyczenie
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2010, 09:12
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W Cikosa za 200 kE to w życiu nie uwierze
Zapewne to jest kwota jaką trzeba będzie dopłacić do 50 kE za wypozyczenie
Tak samo jak to 500 tysięcy za Jovanica? Liga serbska jest chyba nawet za naszą. Wątpie że ten chłopak tyle kosztował i to jeszcze bramkarz bez żadnych konkretnych dokonań.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.07.2010, 09:17
WSZYSTKIE TWOJE WYPOWIEDZI
Za kim jestes? Komu kibicujesz? Wez sorzedaj mieszkanie, samochod, zastaw sie w lombardzie i kupimy jakiego porzadnego kopacza. Moze nie bedzie to klasa Messiego ale porzadnego sredniaka ekstraklasy z ktoregos zachodnioeuropejskiego kraju. W tym co piszesz sa tylko bunczuczne narzekania na wszystko co sie w Wisle dzieje...

Uwazam ze blednie! Wisla zrobila tych transferow sporo... wreszcie kupiono ludzi mlodych, kilku juz wyskautowanych, Palijcia niestety z lapanki... Ale na litosc Boska... Przeciez takim Milinkoviciem sie wszyscy podniecali a koles tez jest no namem... to ze ma filmik na youtubie nie znaczy ze jest slawniejszy od Palicia! a z cala pewnoscia Rezerwy 1. FCK graja pewnie to samo co w MFK Koszyce...

Wez sie zastanow i popatrz wstecz na poprzednie okienka. Moze i nie przychodzili zawodnicy anonimowi, ale teraz postawili na rewolucje, na swieza krew chociaz stary kregoslup (poza obrona) zostaje.

Zreszta jeszcze jeden fakt... Wisla zawsze za Kasperczaka grala ofensywnie i czy bramki strzegl Piekutowski czy Hughes to obrona nie byla tak wazna jak u Skorzy. Dla przypomnienia - kim byl Hughes...? Gosc by w Polsce w Niecieczy nie zagral... A jednak Wisla walczyla na wielu frontach i grala przepieknie dla oka. Moze dajmy troche czasu zespolowi i wtedy oceniajmy czy posuniecia transferowe sa prawidlowe czy nie.

Mam nadzieje ze nas jeszcze prezes Basalaj czyms zaskoczy.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2010, 09:23
Czy to jest temat POLITYKA TRANSFEROWA WISŁY czy WOLFY I JEGO KOMPLEKSY?

Proponuje zostawić go sobie samemu ze swoimi problemami.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.07.2010, 09:27
To wprawdzie nieco offtopowe, ale dla rozładowania dusznego nastroju mąły cytacik J. Wojciechowski właściciel Polonii :
"Ebi zastanie idealne warunki, by zrealizować swoje cele. Mamy doskonałą drugą linię, najlepszą w lidze. Ma go więc kto "obsłużyć" podaniami, jemu zostanie tylko trafianie do siatki"

Strach się bać...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.07.2010, 09:33
Powiem tak.
Zważywszy na:

bałagan organizacyjny w naszym klubie,
długo brak prezesa,
kompletny brak rozeznania transferowego z powodu nie istniejącej siatce skautów,
brak dyrektora sportowego,
mało czasu na przeprowadzenie transferów,
kompletny brak zainteresowania rady nadzorczej losami klubu

to uważam, że transfery na prawdę nie są złe.

Natomiast powiedzmy sobie szczerze: gdyby wszystko w klubie było profesjonalnie ustawione, to też tymi transferami bym się nie zachwycił (może oprócz bramkarza).
Dla mnie istotne jest to, że również BB zdaje sobie z tego sprawę, ale chłop po prostu żywcem nie miał czasu, żeby poukładać wszystkie klocki zważywszy jeszcze na fakt, że priorytetem było wyprostowanie spraw stadionu.

Myślę, że więcej mamy prawo oczekiwać w okienku zimowym, kiedy w końcu wiele tematów będzie uporządkowanych i zamkniętych. Póki co nie powinniśmy narzekać, bo istotne jest, w jakich warunkach i w jakim otoczeniu transfery zostały przeprowadzone.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2010, 09:39
zajacek napisał(a):Wyświetl post
To wprawdzie nieco offtopowe, ale dla rozładowania dusznego nastroju mąły cytacik J. Wojciechowski właściciel Polonii :
"Ebi zastanie idealne warunki, by zrealizować swoje cele. Mamy doskonałą drugą linię, najlepszą w lidze. Ma go więc kto "obsłużyć" podaniami, jemu zostanie tylko trafianie do siatki"

Strach się bać...
już widzę Ebiego zasuwającego na treningach i podczas meczu... xD a najlepszą drugą linię ma bez wątpienia Wisła Kraków i nie mówię tego tylko dlatego, że jestem jej kibicem, to są kurde fakty
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.07.2010, 09:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
Tego kolesia z nazwiskiem pewnie wypożyczą. Będzie to gracz, który nie mieści się w składzie mocniejszej drużyny z EPL PD itd. W stylu Makinwy. Tak by wynikało z wypowiedzi prezesa. Nie jest to głupie. Ściagnąłby kibiców i zainteresowanie mediów. Zawsze to lepsza rozpoznawalność dla klubu.
Panowie a moze myslmy innym tokiem. Moze te zawodnik "z nazwiskiem" to Polak. Tak sobie dumałem od rana - czyzby panu Basałajowi nie chodzilo przypadkiem o Jacka Krzynowka Pilkarz "z nazwiskiem" jak sie patrzy
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.07.2010, 09:49
Cóż temat brzmi polityka transferowa Wisły a niewątpliwie wymiana zdań pomiędzy Kolegami Wolfy a Maci0sem niewiele miała z tym wspólnego.Proponuję dla dobra ogółu obu Panom wszystkie niedomówienia wyjaśnić raczej na PM niż na publicznym Forum...
Wracając do meritum.Cały czas w kontekście naszej sytuacji kadrowej zastanawiam się kim ma być ten "piłkarz z nazwiskiem" a ściślej mówiąc na jakiej pozycji ma grać?
Wiadomo że logiczne przynajmniej w teorii byłoby ściągnięcie napastnika wszak to jest z reguły pozycja która przyciąga największą uwagę kibiców a i owe "nazwisko" wyrobić sobie najłatwiej.Z drugiej strony nasz aktualny stan posiadania wskazywałby raczej na obronę.Co o tym sądzicie?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.07.2010, 09:51
Panowie a czytaliście dokładnie ten wywiad?
Bo jak na mój gust to piłkarz z nazwiskiem jest bardziej przewidziany na okienko zimowe, niż teraz
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 27.07.2010, 09:51
[QUOTE=mitmichael;944964]Panowie a moze myslmy innym tokiem. Moze te zawodnik "z nazwiskiem" to Polak. Tak sobie dumałem od rana - czyzby panu Basałajowi nie chodzilo przypadkiem o Jacka Krzynowka Pilkarz "z nazwiskiem" jak sie patrzy

Na razie Jacek się leczy po co nam kolejny lekowalescent Było by tak dla Jacka ale 4 lata temu A przecież prezes powiedział ze w zimie kogoś z głośnym nazwiskiem.. A w dodatku Chawez jak na Wisłę ma db nazwisko i reprezentant Hondurasu...
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.07.2010, 09:54
Z tego co tam doszło z treningów na oficjalnej to czy ja wiem czy Paljić jest takim ogórkiem? Kasper go ustawiał na lewym skrzydle a Pietie wycofał na lewą obronę
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.07.2010, 09:54
Powiedział że w tym okienku a jeśli nam się nie uda to w zimowym co oznacza że jakieś rozmowy już muszą z tym piłkarzem prowadzić.Taki tok rozumowanie Krzynówka raczej wyklucza...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów