|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|||
Nie mam za co przepraszać. Ściągnęliśmy w większości zawodników podrzuconych przez menedżerów ze słabymi referencjami - to jest fakt. Przykładowo - jeżeli Pajlić wypali, to będzie szczęście porównywalne z transferem Błaszczykowskiego. Fakt, że większość transferów nie była właściwie przygotowana potwierdził sam BB w podanym przez Ciebie wywiadzie. Dobrze chociaż, że zdaje sobie z tego sprawę i deklaruje chęć zmiany tego stanu rzeczy. Tyle, że podobne deklaracje składa każdy nowy prezes Wisły - to też jest fakt.
Mam dyskutować ze zwykłą szują, która stara się dorobić mi gębę, wkładając mi w usta wypowiedzi, które nie padły?! Już tak nisko upadłeś? Powiedziałeś A, powiedz więc i B. Podaj cytaty, w których przepowiadam upadek Wisły, wycofanie się Cupiała, tudzież inne kataklizmy. Akurat dotąd to zawsze ja uspokajałem narzekaczy, ale kto wie, może uda Ci się coś znaleźć? Powodzenia.
Jest różnica między "nie wierzę Tobie ani Basałajowi i wasza wersja średnio do mnie przemawia" i "Głowacki na pewno by nie chciał nas opuścić". Mnie akurat nic nie trafi, jestem przyzwyczajony do takich zagrywek. Nie dałem się ugłaskać na PW, to teraz opluwasz mnie na forum. Nihil novi, maci0s. Rozumiem, że z resztą tego, o czym z Markusem pisaliśmy - czyli kompletną amatorką przy poszukiwaniu następców, mimo że był czas i środki ku temu, oraz wciąż braku odpowiedniej liczby stoperów w kadrze ( o ich klasie nie będę się wypowiadał) - się zgadzasz? __________________________________________________ ____ * To jest fakt, który może nie mieścić się w Twoim wąskim rozumieniu kibicowania. Przerabiali to bracia z Lechii, przerabiali kibice Gieksy i Pogoni Szczecin. Wisła nie równa się Cupiał, Basałaj ani nawet S.S.A..
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2010 o godz. 23:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I pomyslec, ze wszystkiemu winny jest Kasperczak...
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tym się różnimy że ja mogę mieć wątpliwości a Ty to wiesz - Gościa na oczy nie widziałeś a już wiesz że będzie to to jeden z najlepszych transferów i to jeszcze dla podkreślenia BĘDZIE....prorok się ****a znalazł kolejny i wpadasz we własną paranoję bo wolfy ma zdanie o gościu poparte faktami a te nie są dla niego(grajka) ciekawe.Nie trzeba gościa widzieć by mieć jakąś jego wstępną ocenę, nie przypominam sobie też by wolfy go skreślił Po prostu koleś ma swoje lata, ma słabe CV i tyle Tekst z Sobiechem w ogóle nie trafny, pokazuje tylko Twoją całkowitą ignorancje W ogóle jak czytam te kłótnie to niektórzy to mają problem by przeczytać coś ze zrozumieniem a już w kwestii jak gawiedź się na wolfyego rzuciła - lata ucisku dały znać o sobie![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
wolfy a nie widzisz w Wisle jakis pozytywow
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
to chyba ironia, sparafrazowane motto skwk, jak sie myle to porawiajcie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Witam wszystkich wiecie może co z Marko Milinkoviciem ? wiem że nie zaakceptował oferty ale nie ma go w kadrze Koszyc skończył mu sie kontrakt wg transfermarkt . Dziwna sprawa
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
sqallpl, pełna zgoda ![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
A co do kwestii czy był jego temat w Wiśle, myślałem że to właśnie Ebi był tym zapowiadanym "głośnym" nazwiskiem. Szczerze mówiąc wolałbym chyba Smolarka niż Pajlicia i Riosa razem wziętych. A w Polonii z Mierzejewskim i Gancarczykiem może stworzyć niezłe ofensywne trio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
pilkarzowi skonczyl sie kontrakt z klubem.. rzeczywiscie dziwne, chyba 1 takie zjawisko na swiecie..
![]() ![]() |
|
|
|
Ave Wisła !
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mam takie przeczucie że ten hit transferowy to wysoki napastnik.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie chodzi mi o to tylko że Koszyce chciały od Wisły 500 euro prawda ? no a Wisła to przeczekała i tera nie ma go w kadrze i mu sie skonczył kontrakt, czy wie ktoś o nim więcej coś czy zakotwiczy w Wiśle ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Niewierny ze mnie Tomasz, ale widziałem już Beto, nie widziałem Hristova, widziałem Alemao ( i żałuję). Po tych wszystkich doświadczeniach nie wierzę w skrzywdzonych przez los i trenerów piłkarzy - wierzę w selekcję naturalną.
![]() A tak na serio - większość z nich mnie pewnie nawet nie kojarzy. Ja po prostu tak działam na ludzi ![]()
Co do Polonii - jak długo Wojciechowski będzie traktował trenerów jak wycieraczki, układał skład etc. - jestem w miarę spokojny. Chociaż obecnie działa jak Cupiał z początków w Wiśle - co też jakoś dobrze mu nie wróży, bo czasy już nie te. Z drugiej strony - Ruch załapał się na puchary, Zagłębie było mistrzem, Polonii też nie wolno skreślać,
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2010 o godz. 04:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co do Sobiecha, do był przykład, chodziło mi o to, że jakbyśmy wydali jakąś większą kasę na równie nie znanego zawodnika, to niektórzy by nas w finale LM widzieli (przykład Milinkovicia, którego nikt nie widział, a twierdzi, że jest jakiś mega pro plejer ).TM miał błąd w dacie, dlatego jest, że Milko jest bez klubu |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co do Gancarczyka, to póki co w Polonii zagrał może 2 dobre spotkania. Kwestia Smolarka to moim zdaniem sprawa tego, czy idziemy w kierunku dużego nazwiska (bo takim ono jest), być może formy ponad Ekstraklasę (co pewne jest trochę mniej) i gwiazdorstwa (co prawdopodobne jest już znacznie, choć też historii jego niedoszłych transferów nie znam, więc być może zbyt pochopnie o tym piszę), czy też w stronę gwiazdy, której bliżej do emerytury, czy może kogoś, kto nie mieści się w 11 dużego klubu. Nie ukrywajmy, na dzień dzisiejszy Wisły nie stać na pewne nazwiska i tego nawet świetna atmosfera na trybunach 34. tysięcznego obiektu nie zmieni.
![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale nie ma go w kadrze ani pierwszego ani drugie zespołu zobacz sobie na ofijcalną stronę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A moze jak przestanie wybrzydzac itd to bedzie sia dalo z nim porozumiec ciekawe czy uda sie z Chavezem,i jestem bardzo ciekaw kim moze byc ten hit transferowy z poczatku obawialem sie ze to moze byc "Ebiiiiiiiii" ale dzis mi ulżyło,Jardel poszedl do Bulgarii to moze bysmy jakas podstarzala gwiazdke tak do nas sciagneli ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Akurat Pajlić przebywał głownie w rezerwach - to tak na rozluźnienie ![]() Obejrzałeś główną witrynę i wydaje Ci się, że cały towar jest podobnej jakości. Że wystarczy, że ktoś trenował na zachodzie i już jest z marszu lepszy od naszych piłkarzy. To nie prawda - na zapleczu jest masa wybrakowanego towaru, który opycha się po cichu gdzie się tylko da. Dam Ci przykład - zobacz sobie, ilu piłkarzy trenuje w szkółkach piłkarskich w Niemczech. Ilu z nich później oglądasz w pierwszej i drugiej Bundeslidze?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2010 o godz. 23:31.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tylko cholera jak ktoś prorokuje że jest mega gwiazdą to popapraniec? Ale jak wolfy krytykuje i pisze że to szrot to już jest ok? I to nie jest przegięcie w drugą stronę? Ale najlepsze jest dla mnie twoje powątpiewanie w Maciosa i Basałaja. Tak Głowackiego to taczką wywieźli i zabrali mu klucze do domu i auta. Tak samo ja Żurawskiego, Zieńczua i Baszczyńskiego.
Podawałeś się jako człowiek całkowicie obiektywny, bazujący tylko na faktach. Rzeczywiście bazujesz na faktach, ale wygodnych dla ciebie. Bo to że ktoś znalazł dobre opinię o Bunozie, co wczoraj pisałem, to już nie były fakty. To byli niekompetentni dziennikarze, zmyślający kibice jego klubu na forum i jeszcze coś. A dzisiaj to Macios z Basałajem coś kręcą. Fakty są takie że od lat odchodzili od nas najlepsi piłkarze(wyjątek Sobol). Wymienię dla przypomnienia(Żuraw, Franek, Szymkowiak, Uche, Zieniu, Baszczu, Błaszczu, Kosa). Wymień mi twoje argumenty dla których uważasz że Głowe ktoś upchnął wbrew jego woli? Głowa zawsze mówił że może odejść jak będzie dobra oferta, z wiekiem coś wspominał że chyba się nie doczeka i zostanie w Wiśle. Ale nigdy nie dał deklaracji typu zostaje tu na amen. Jeśli ktoś bez oglądania jakiegoś gościa mówi z góry że jest ogór, to tak samo może ktoś inny powiedzieć z góry że będzie dobry. Traktujmy równo huraoptymistę z niepoprawnym pesymistaTa wolfy ty wierz że JarTSW obejrzał główną witrynę i coś mu się wydaje. Czy ty zawsze musisz tłumaczyć wszystko każdemu jak dziecko? Wyraź swoją opinię i tyle. Nie musisz pisać komuś "coś ci się wydaje". Jestem ciekawy czy poświęciłeś chociaż minutę by znaleźć pozytywy graczy których kupiliśmy? Wszak napisałeś że jeden to materiał na gwiazdę, dziwnym trafem nie znalazłem ani jednego postu w którym piszesz dlaczego?
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 26.07.2010 o godz. 23:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na resztę Twojego posta nie zamierzam tracić czasu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
a jakby nawet skończył mu się? A bo to on pierwszy i na pewno nie ostatni ![]()
bo to się w koncepcji nie mieści a w koncepcji jest że szrot, dno i trzy tony mułu i to jak to tam było panie wolfie emo ![]() no chyba że nie ![]()
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.07.2010 o godz. 23:47.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Zadałem tez tylko pytanie czemu jedna skrajność jest lepsza od drugiej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
W temacie Paljica, który to temat tak bardzo znów nabrzmiał
chciałbym wierzyć w moją (byc może urojoną) wersję. Otóż gość ten został wg mnie kupiony nie po to, by zawojować naszą wspaniałą ekstraklasę. Kupiono go na 18-20 miejsce w składzie. Jednocześnie, mając na uwadze jego fajne cechy charakteru ma być dla drużyny ciekawym dopełnieniem. Z pewnością nie jest i nie był wybitnym talentem, ale pracą i zaangażowaniem doszedł do jakiejś tam pozycji na tyle, by w niemieckim światku piłkarskim nie być całkowitym no-namem. Owszem, parę lat grał głównie w IV lidze, owszem- Kaiserslautern kupiło go za (sic!) 15.000 Euro. Ale też jednak trzy ostatnie lata grał (głównie z ławki, ale grał) w dwóch najlepszych klubach 2 Bundesligi.Być może pokaże naszym (niektórym) gwiazdkom, że piłka nożna to jest ciężka praca na treningach i w każdym meczu. Być może pokaże, że nie ma co się obrażać na ławkę w takim klubie, jak Wisła. Przy okazji będąc niemieckim Serbem pokaże zagraniczniakom, że wprawdzie można i należy myśleć o karierze na mitycznym Zachodzie,ale też w Wiśle daje się solidną pracą utrzymać rodzinę na dość niezłym poziomie... Chciałbym wierzyć, że takie były motywy jego zatrudnienia. To mieściłoby się jak najbardziej w moim (życzeniowym?) myśleniu o tym, jak powinna być budowana drużyna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
wolfy - zrób sobie i ludziom z forum przysługę: złóż swoje CV na dyrektora sportowego Wisły i "jedziesz mistrzu" . Jesteś takim kozakiem, że na pełnym luzie ogarniesz sytuację. Robisz wrażenie gościa, który "zabija" swoim doświadczeniem na dyrektorskim stanowisku, więc podejrzewam, że to Twoje CV jest bogatsze niż piłkarskie Pajlicia.
Poza tym masz takie cechy dyrektorskie : nie lubisz się tłumaczyć, urywasz temat w wygodnym dla Ciebie momencie, nie tracisz czasu na rozmowy z byle kim... Rzeczywiście skauting w Wiśle jest słabo rozwinięty skoro takiej perły nie wyłowili... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na prawym mamy Małeckiego, który nie jest w formie, Boguskiego, który słabo się na skrzydle sprawdza i Łobo, który ma formę w średnio jednym meczu na sezon. Jak gość będzie słaby, to nie wzmocni rywalizacji, bo niby jak? A w to, że mentalnie przemieni naszych piłkarzy - bez jaj. Pomijam już fakt, że taki na przykład Wojtek Łobodziński uczciwie pracuje, trenuje i stara się w meczach - tylko że jest po prostu słaby. Kontrakt z Wisłą to szczyt jego możliwości, wyżej już raczej nie wejdzie (często go krytykuję, ale czasami jest mi go trochę żal, bo gdyby był jakimś gwiazdorkiem albo olewał swoje obowiązki, to faktycznie można by mieć do niego pretensje; ale on sam się do Wisły nie ściągnął). Gdyby sam charakter wystarczył, to Gołoś grałby w Barcelonie. Niestety, ale nie potrzebny nam kolejny Kirm albo Łobodziński, bo raz, że mamy już oryginały na ławce, dwa - od rywalizacji dwóch słabych zawodników poziom się nie podniesie. Jeżeli okaże się od nich lepszy, wówczas faktycznie - ale to wcale nie jest tak, że każdy wyjęty nie wiadomo skąd zawodnik z marszu posadzi ich na ławce. Do reszty szukających w moich postach nie wiadomo czego - to jest temat o polityce transferowej Wisły. Chcecie się podzielić ze mną waszymi przemyśleniami na temat mojej nie-tak-skromnej osoby, to zróbcie to na priv, a nie zaśmiecajcie tematu. Później wejdzie tu jakiś mod, wkurzy się że ma tyle kasowania i będziecie cierpieć. Kogo obchodzi wolfy? Założę się, że 99% czytających ten temat tylko wkurza się że musi czytać jakieś pierdoły o tym kim jestem, jakie mam prawo etc. Mnie to jakoś szczególnie nie interesuje, ale myślcie trochę o innych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2010 o godz. 01:45.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
. Przypomnę może, że kiedy Hiszpan szedł do Legii na tym forum w ruch szły zardzewiałe żyletki, bo nasz zarząd nie potrafił "takich" zawodników sprowadzać. Podobnie było z Etienem, którego ostatecznie( dzięki Bogu) nie zakontraktowaliśmy( obaj z Levante, poszukajcie, poczytajcie co się działo w Levante przed degradacją, CV to nie wszystko).Mam nadzieję, że rezerwy to skrót myślowy od ławka rezerwowych, a nie przedłużanie mitu o Paljicu w czwartej lidze. Chłop zagrał w czwartej lidze kilka spotkań. Wypisywałm gdzie i ile grał, poszukaj, przeczytaj. I jeszcze raz, nie obię tego, żeby wmówić komuś, że Paljic jest dobry. Każdy ma prawo do własnych przeczuć i osądów, ale nie lubię ignorancji, selektywnego dobierania faktów i manipulacji informacjami.[/QUOTE]
Natomiast masz rację, że nie wszędzie na świecie jest tak dobrze. Oazami wysokiej jakości szkolenia są Anglia, Niemcy i Holandia, z tej trójki Anglia cierpi na duży odpływ młodzieży ze względu na nowobogacki styl życia- fastfoody, konsole itp.( duży przeskok jakości życia wśród klasy niższej średniej i robotniczej- wzięty oczywiście na kredyt- stąd kryzys). Już we Francji szkolenie jest słabsze, gorsza jest dyscyplina i systematyka( nie ujmuję francuskim trenerom ale tam działają fabryki przetwarzające surowiec importowany z Afryki, a tak krawiec kraje jak mu materii staje). Nie mówiąc o krajch takich jak Portugalia i Włochy gdzie poza największymi klubami rządzi przypadek niewiele różniący się od tego, co mamy w Polsce. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|