The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2010, 22:38
Cytat:
Czy wtedy "zasłużony" Wolfy będzie miał cywilną odwagę przeprosić za to co mówił i przyzna się, że pieprz...ył...?
Wtedy powie, że nasza liga jest taka buraczana, że nawet gość z IV niemieckiej jest tu gwiazdą.
Mowa o Paljiciu, po którym tak Wolfy jedziesz, nawet go nie widząc.
A to BĘDZIE jeden z lepszych naszych transferów.
Zresztą, ja tu nie widzę żadnego złego ruchu...
A, że dla Ciebie to są jak to ładnie określasz no-namy, to inna sprawa, wszak gdybyśmy wzięli Sobiecha za milion euro, to byście piali z zachwytu, bo daliśmy milion euro! to musi się sprawdzić. A tak wzieliśmy Pajlicia za free i już przyklejacie mu łatkę, że to ofiara losu...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2010, 22:46
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
, wszak gdybyśmy wzięli Sobiecha za milion euro, to byście piali z zachwytu, bo daliśmy milion euro! to musi się sprawdzić.
Nie doceniasz naczelnych narzekaczy na tym forum...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2010, 22:47
maci0s napisał(a):Wyświetl post
EDIT: Tak mnie teraz naszło... Wszyscy wiemy, że kiedyś Wisła przegra jakiś mecz... Prędzej czy później, w lidze czy pucharach... Wtedy zabłyśnie gwiazda Wolfy'ego bo przecież "on kiedyś mówił !!"
Na bank sie dostanie Basałajowi ze opchnął Głowe, Marcelo, Alvareza, Diaza...
Ciekawe tylko co będzie jeśli Żurawski, Rios czy inny kupiony strzeli zwycięskiego gola w derbach, odzyskają mistrzostwo itp...
Czy wtedy "zasłużony" Wolfy będzie miał cywilną odwagę przeprosić za to co mówił i przyzna się, że pieprz...ył...?
Och, mistrzu, to że Wisła przegra więcej niż raz czy dwa jest prawie pewne. Taki jest sport, nawet w czasach naszej dominacji przegrywaliśmy różne mecze, mniejsza o to, w ilu z nich nas przekręcono. Pytanie tylko - ile tych przegranych będzie, w jakim stylu i - przede wszystkim - jak się odbiją na naszym klubie. Czy czeka nas kolejna Levadia, czy powalczymy z sukcesem o mistrzostwo i puchary?

Nie mam za co przepraszać. Ściągnęliśmy w większości zawodników podrzuconych przez menedżerów ze słabymi referencjami - to jest fakt. Przykładowo - jeżeli Pajlić wypali, to będzie szczęście porównywalne z transferem Błaszczykowskiego. Fakt, że większość transferów nie była właściwie przygotowana potwierdził sam BB w podanym przez Ciebie wywiadzie. Dobrze chociaż, że zdaje sobie z tego sprawę i deklaruje chęć zmiany tego stanu rzeczy. Tyle, że podobne deklaracje składa każdy nowy prezes Wisły - to też jest fakt.

Jak chcesz to weryfikuj moje "bajki"... (jakims trafem o obrońcach nie pisałem ani słowa z nazwiska)... Póki co bardziej się sprawdzają transfery i wzmacnianie klubu, budowa struktur niż Twoje "wycofywanie kasy przez Cupiała, degradacja klubu, koniec Wisły itd"...
Jesteś w stanie podać jakieś cytaty potwierdzające to, co napisałeś? Twierdziłem kiedykolwiek, że Cupiał się wycofuje, o reszcie nawet nie wspominam, bo Wisła będzie zawsze jak długo będą jej kibice*?

Mam dyskutować ze zwykłą szują, która stara się dorobić mi gębę, wkładając mi w usta wypowiedzi, które nie padły?! Już tak nisko upadłeś? Powiedziałeś A, powiedz więc i B. Podaj cytaty, w których przepowiadam upadek Wisły, wycofanie się Cupiała, tudzież inne kataklizmy. Akurat dotąd to zawsze ja uspokajałem narzekaczy, ale kto wie, może uda Ci się coś znaleźć?
Powodzenia.

Normalnie mnie trafi! Ty dalej twierdzisz, że Basałaj wypchnął Głowackiego...
Widzę, że jesteś jedynym na tym forum z patentem na nieomylność i to co powiesz jest dogmatem...
Cytacik, maci0s, cytacik. Znów...

Jest różnica między "nie wierzę Tobie ani Basałajowi i wasza wersja średnio do mnie przemawia" i "Głowacki na pewno by nie chciał nas opuścić".
Mnie akurat nic nie trafi, jestem przyzwyczajony do takich zagrywek. Nie dałem się ugłaskać na PW, to teraz opluwasz mnie na forum. Nihil novi, maci0s.

Rozumiem, że z resztą tego, o czym z Markusem pisaliśmy - czyli kompletną amatorką przy poszukiwaniu następców, mimo że był czas i środki ku temu, oraz wciąż braku odpowiedniej liczby stoperów w kadrze ( o ich klasie nie będę się wypowiadał) - się zgadzasz?

__________________________________________________ ____
* To jest fakt, który może nie mieścić się w Twoim wąskim rozumieniu kibicowania. Przerabiali to bracia z Lechii, przerabiali kibice Gieksy i Pogoni Szczecin. Wisła nie równa się Cupiał, Basałaj ani nawet S.S.A..
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2010 o godz. 23:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2010, 22:49
I pomyslec, ze wszystkiemu winny jest Kasperczak...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.07.2010, 22:54
michu-k napisał(a):Wyświetl post
I pomyslec, ze wszystkiemu winny jest Kasperczak...
A niby czemu jest winny Kasperczak?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2010, 22:56
Wtedy powie, że nasza liga jest taka buraczana, że nawet gość z IV niemieckiej jest tu gwiazdą.
Mowa o Paljiciu, po którym tak Wolfy jedziesz, nawet go nie widząc.
A to BĘDZIE jeden z lepszych naszych transferów.
Zresztą, ja tu nie widzę żadnego złego ruchu...
A, że dla Ciebie to są jak to ładnie określasz no-namy, to inna sprawa, wszak gdybyśmy wzięli Sobiecha za milion euro, to byście piali z zachwytu, bo daliśmy milion euro! to musi się sprawdzić. A tak wzieliśmy Pajlicia za free i już przyklejacie mu łatkę, że to ofiara losu...
I właśnie przez takie pisanie bzdur, nakręca się kolejne strony gadki nic nie wnoszącej tematu.A najlepsze to jest to że prorok naskakuje na wątpiącego.
Tym się różnimy że ja mogę mieć wątpliwości a Ty to wiesz - Gościa na oczy nie widziałeś a już wiesz że będzie to to jeden z najlepszych transferów i to jeszcze dla podkreślenia BĘDZIE....prorok się ****a znalazł kolejny i wpadasz we własną paranoję bo wolfy ma zdanie o gościu poparte faktami a te nie są dla niego(grajka) ciekawe.Nie trzeba gościa widzieć by mieć jakąś jego wstępną ocenę, nie przypominam sobie też by wolfy go skreślił
Po prostu koleś ma swoje lata, ma słabe CV i tyle

Tekst z Sobiechem w ogóle nie trafny, pokazuje tylko Twoją całkowitą ignorancje
W ogóle jak czytam te kłótnie to niektórzy to mają problem by przeczytać coś ze zrozumieniem a już w kwestii jak gawiedź się na wolfyego rzuciła - lata ucisku dały znać o sobie
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.07.2010, 22:57
wolfy a nie widzisz w Wisle jakis pozytywow Bo narzekac mozna tylko jest pewna granica!!!!! Trzeba szanowac swoich
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.07.2010, 22:58
Cytat:
Nie trzeba gościa widzieć by mieć jakąś jego wstępną ocenę.
Zamien koncowke na "przypuszczenie o tym zawodniku", wtedy moge sie zgodzic.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 26.07.2010, 23:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
A niby czemu jest winny Kasperczak?
to chyba ironia, sparafrazowane motto skwk, jak sie myle to porawiajcie
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.07.2010, 23:02
Witam wszystkich wiecie może co z Marko Milinkoviciem ? wiem że nie zaakceptował oferty ale nie ma go w kadrze Koszyc skończył mu sie kontrakt wg transfermarkt . Dziwna sprawa
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2010, 23:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
...Gościa na oczy nie widziałeś a już wiesz że będzie to to jeden z najlepszych transferów i to jeszcze dla podkreślenia BĘDZIE...
Tylko sprawa wygląda tak, że niemal tyle samo co megaoptymistów pojawiło się tu takich, co nie widzieli, a już wiedzą, że gość będzie jednym z najgorszym transferów. Nie jestem w stanie ocenić a jedynie gdybać co do poziomu naszych nowych graczy (może oprócz Żurawskiego), jeżeli ktoś śledzi ligi bałkańskie czy inne takie, to zwracam honor.

sqallpl
, pełna zgoda
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2010, 23:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A czy był w ogóle temat Smolarka w naszym klubie?

Czy jest gorszy od Brożka i Żurawia, to się przekonamy. Niektórzy w Pajliciu widzą zbawcę Wisły, a Ebi jest/był przecież kilka szczebli wyżej w piłkarskiej hierarchii. Do większości lig, w których sobie nie poradził nasi piłkarze nie mają wstępu. Z drugiej strony - jego kariera po opuszczeniu Dortmundu to była równia pochyła.

Wojciechowski na pewno był pod ścianą, bo w tej chwili został bez sensownego napastnika, więc i tak raczej byśmy go nie przelicytowali. A czy warto byłoby próbować? Trudno powiedzieć. Ebi jako skrzydłowy, gdyby był w formie posadziłby na ławie każdego z naszego obecnego składu. Biorąc pod uwagę wyszkolenie technicznie - nie mamy takiego zawodnika, może jeden Żurawski jest blisko.
Smolarek w formie jest w stanie sam rozstrzygać mecze w Polskiej lidze i dać Polonii mistrzostwo. Ze swoim wyszkoleniem technicznym i grą jeden na jeden byłby najlepszym piłkarzem tej ligi. Pytanie brzmi czy jest w formie, albo czy będzie mu się chciało trenować i do tej formy wrócić.

A co do kwestii czy był jego temat w Wiśle, myślałem że to właśnie Ebi był tym zapowiadanym "głośnym" nazwiskiem. Szczerze mówiąc wolałbym chyba Smolarka niż Pajlicia i Riosa razem wziętych. A w Polonii z Mierzejewskim i Gancarczykiem może stworzyć niezłe ofensywne trio.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.07.2010, 23:07
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Witam wszystkich wiecie może co z Marko Milinkoviciem ? wiem że nie zaakceptował oferty ale nie ma go w kadrze Koszyc skończył mu sie kontrakt wg transfermarkt . Dziwna sprawa
pilkarzowi skonczyl sie kontrakt z klubem.. rzeczywiscie dziwne, chyba 1 takie zjawisko na swiecie..
Odpowiedz cytując
FTC1899
Ave Wisła !

Od: 02.2006

Stary 26.07.2010, 23:08
Mam takie przeczucie że ten hit transferowy to wysoki napastnik.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 26.07.2010, 23:10
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
pilkarzowi skonczyl sie kontrakt z klubem.. rzeczywiscie dziwne, chyba 1 takie zjawisko na swiecie..
nie chodzi mi o to tylko że Koszyce chciały od Wisły 500 euro prawda ? no a Wisła to przeczekała i tera nie ma go w kadrze i mu sie skonczył kontrakt, czy wie ktoś o nim więcej coś czy zakotwiczy w Wiśle ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

I właśnie przez takie pisanie bzdur, nakręca się kolejne strony gadki nic nie wnoszącej tematu.A najlepsze to jest to że prorok naskakuje na wątpiącego.

Tym się różnimy że ja mogę mieć wątpliwości a Ty to wiesz - Gościa na oczy nie widziałeś a już wiesz że będzie to to jeden z najlepszych transferów i to jeszcze dla podkreślenia BĘDZIE....prorok się ****a znalazł kolejny i wpadasz we własną paranoję bo wolfy ma zdanie o gościu poparte faktami a te nie są dla niego(grajka) ciekawe.Nie trzeba gościa widzieć by mieć jakąś jego wstępną ocenę, nie przypominam sobie też by wolfy go skreślił
Luz, ostatnio przerabiałem to samo z drugiej strony barykady.
Niewierny ze mnie Tomasz, ale widziałem już Beto, nie widziałem Hristova, widziałem Alemao ( i żałuję). Po tych wszystkich doświadczeniach nie wierzę w skrzywdzonych przez los i trenerów piłkarzy - wierzę w selekcję naturalną.

W ogóle jak czytam te kłótnie to niektórzy to mają problem by przeczytać coś ze zrozumieniem a już w kwestii jak gawiedź się na wolfyego rzuciła - lata ucisku dały znać o sobie
Kto wie, może wrócę jako moderator?

A tak na serio - większość z nich mnie pewnie nawet nie kojarzy. Ja po prostu tak działam na ludzi

witeq napisał(a):Wyświetl post
Smolarek w formie jest w stanie sam rozstrzygać mecze w Polskiej lidze i dać Polonii mistrzostwo. Ze swoim wyszkoleniem technicznym i grą jeden na jeden byłby najlepszym piłkarzem tej ligi. Pytanie brzmi czy jest w formie, albo czy będzie mu się chciało trenować i do tej formy wrócić.

A co do kwestii czy był jego temat w Wiśle, myślałem że to właśnie Ebi był tym zapowiadanym "głośnym" nazwiskiem. Szczerze mówiąc wolałbym chyba Smolarka niż Pajlicia i Riosa razem wziętych. A w Polonii z Mierzejewskim i Gancarczykiem może stworzyć niezłe ofensywne trio.
To byłoby faktycznie głośne nazwisko i pewnie przyciągnęłoby zainteresowanie kibiców. Pod tym względem - wszystko OK.
Co do Polonii - jak długo Wojciechowski będzie traktował trenerów jak wycieraczki, układał skład etc. - jestem w miarę spokojny. Chociaż obecnie działa jak Cupiał z początków w Wiśle - co też jakoś dobrze mu nie wróży, bo czasy już nie te.
Z drugiej strony - Ruch załapał się na puchary, Zagłębie było mistrzem, Polonii też nie wolno skreślać,
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2010 o godz. 04:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Tekst z Sobiechem w ogóle nie trafny, pokazuje tylko Twoją całkowitą ignorancje
A ja swoje zdanie podtrzymuję i twierdzę, że 75% graczy, którzy szlify piłkarskie zdobywali na zachodzie, przebywając w kadrze jakiegoś tam klubu (nie rezerwach) i coś tam grając byłoby wzmocnieniem każdej drużyny ekstraklasy.

Co do Sobiecha, do był przykład, chodziło mi o to, że jakbyśmy wydali jakąś większą kasę na równie nie znanego zawodnika, to niektórzy by nas w finale LM widzieli (przykład Milinkovicia, którego nikt nie widział, a twierdzi, że jest jakiś mega pro plejer ).

TM miał błąd w dacie, dlatego jest, że Milko jest bez klubu
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2010, 23:12
Co do Gancarczyka, to póki co w Polonii zagrał może 2 dobre spotkania. Kwestia Smolarka to moim zdaniem sprawa tego, czy idziemy w kierunku dużego nazwiska (bo takim ono jest), być może formy ponad Ekstraklasę (co pewne jest trochę mniej) i gwiazdorstwa (co prawdopodobne jest już znacznie, choć też historii jego niedoszłych transferów nie znam, więc być może zbyt pochopnie o tym piszę), czy też w stronę gwiazdy, której bliżej do emerytury, czy może kogoś, kto nie mieści się w 11 dużego klubu. Nie ukrywajmy, na dzień dzisiejszy Wisły nie stać na pewne nazwiska i tego nawet świetna atmosfera na trybunach 34. tysięcznego obiektu nie zmieni.
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 26.07.2010, 23:16
ale nie ma go w kadrze ani pierwszego ani drugie zespołu zobacz sobie na ofijcalną stronę
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.07.2010, 23:22

A moze jak przestanie wybrzydzac itd to bedzie sia dalo z nim porozumiec

ciekawe czy uda sie z Chavezem,i jestem bardzo ciekaw kim moze byc ten hit transferowy

z poczatku obawialem sie ze to moze byc "Ebiiiiiiiii" ale dzis mi ulżyło,Jardel poszedl do Bulgarii to moze bysmy jakas podstarzala gwiazdke tak do nas sciagneli
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 26.07.2010, 23:26
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A moze jak przestanie wybrzydzac itd to bedzie sia dalo z nim porozumiec

ciekawe czy uda sie z Chavezem,i jestem bardzo ciekaw kim moze byc ten hit transferowy

z poczatku obawialem sie ze to moze byc "Ebiiiiiiiii" ale dzis mi ulżyło,Jardel poszedl do Bulgarii to moze bysmy jakas podstarzala gwiazdke tak do nas sciagneli
mam nadzieję że szczególnie transfer Chaveza dojdzie do skutku mi się wydaję że to będzie ktoś pokroju Vasela lub Kanu ; ]
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2010, 23:28
A ja swoje zdanie podtrzymuję i twierdzę, że 75% graczy, którzy szlify piłkarskie zdobywali na zachodzie, przebywając w kadrze jakiegoś tam klubu (nie rezerwach) i coś tam grając byłoby wzmocnieniem każdej drużyny ekstraklasy.
Descarda, Tito, Arramburena - i jedziesz, mistrzu. Albo portugalskie transfery Zagłębia - też dobry przykład ( nie pamiętam, jak się goście nazywali, ale też sensu nie było zapamiętywać ).

Akurat Pajlić przebywał głownie w rezerwach - to tak na rozluźnienie

Obejrzałeś główną witrynę i wydaje Ci się, że cały towar jest podobnej jakości. Że wystarczy, że ktoś trenował na zachodzie i już jest z marszu lepszy od naszych piłkarzy. To nie prawda - na zapleczu jest masa wybrakowanego towaru, który opycha się po cichu gdzie się tylko da.
Dam Ci przykład - zobacz sobie, ilu piłkarzy trenuje w szkółkach piłkarskich w Niemczech. Ilu z nich później oglądasz w pierwszej i drugiej Bundeslidze?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2010 o godz. 23:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2010, 23:31
tylko cholera jak ktoś prorokuje że jest mega gwiazdą to popapraniec? Ale jak wolfy krytykuje i pisze że to szrot to już jest ok? I to nie jest przegięcie w drugą stronę? Ale najlepsze jest dla mnie twoje powątpiewanie w Maciosa i Basałaja. Tak Głowackiego to taczką wywieźli i zabrali mu klucze do domu i auta. Tak samo ja Żurawskiego, Zieńczua i Baszczyńskiego. Podawałeś się jako człowiek całkowicie obiektywny, bazujący tylko na faktach. Rzeczywiście bazujesz na faktach, ale wygodnych dla ciebie. Bo to że ktoś znalazł dobre opinię o Bunozie, co wczoraj pisałem, to już nie były fakty. To byli niekompetentni dziennikarze, zmyślający kibice jego klubu na forum i jeszcze coś. A dzisiaj to Macios z Basałajem coś kręcą. Fakty są takie że od lat odchodzili od nas najlepsi piłkarze(wyjątek Sobol). Wymienię dla przypomnienia(Żuraw, Franek, Szymkowiak, Uche, Zieniu, Baszczu, Błaszczu, Kosa). Wymień mi twoje argumenty dla których uważasz że Głowe ktoś upchnął wbrew jego woli? Głowa zawsze mówił że może odejść jak będzie dobra oferta, z wiekiem coś wspominał że chyba się nie doczeka i zostanie w Wiśle. Ale nigdy nie dał deklaracji typu zostaje tu na amen. Jeśli ktoś bez oglądania jakiegoś gościa mówi z góry że jest ogór, to tak samo może ktoś inny powiedzieć z góry że będzie dobry. Traktujmy równo huraoptymistę z niepoprawnym pesymista

Ta wolfy ty wierz że JarTSW obejrzał główną witrynę i coś mu się wydaje. Czy ty zawsze musisz tłumaczyć wszystko każdemu jak dziecko? Wyraź swoją opinię i tyle. Nie musisz pisać komuś "coś ci się wydaje".

Jestem ciekawy czy poświęciłeś chociaż minutę by znaleźć pozytywy graczy których kupiliśmy? Wszak napisałeś że jeden to materiał na gwiazdę, dziwnym trafem nie znalazłem ani jednego postu w którym piszesz dlaczego?
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 26.07.2010 o godz. 23:53.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2010, 23:41
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Wszak napisałeś że jeden to materiał na gwiazdę, dziwnym trafem nie znalazłem anie jednego postu w którym piszesz dlaczego?
No, o Żurawskim. Faktycznie - nie wytłumaczyłem dlaczego. I nie zamierzam.

Na resztę Twojego posta nie zamierzam tracić czasu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2010, 23:43
milion razy było wałkowane że ma jeszcze rok kontraktu
a jakby nawet skończył mu się? A bo to on pierwszy
i na pewno nie ostatni

biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post

Ta wolfy ty wierz że JarTSW obejrzał główną witrynę i coś mu się wydaje. Czy ty zawsze musisz tłumaczyć wszystko każdemu jak dziecko? Wyraź swoją opinię i tyle. Nie musisz pisać komuś "coś ci się wydaje".

Jestem ciekawy czy poświęciłeś chociaż minutę by znaleźć pozytywy graczy których kupiliśmy? Wszak napisałeś że jeden to materiał na gwiazdę, dziwnym trafem nie znalazłem anie jednego postu w którym piszesz dlaczego?
nie ma pozytywów
bo to się w koncepcji nie mieści
a w koncepcji jest że szrot, dno i trzy tony mułu
i to jak to tam było panie wolfie
emo

no chyba że nie
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.07.2010 o godz. 23:47.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2010, 23:52
No, o Żurawskim. Faktycznie - nie wytłumaczyłem dlaczego. I nie zamierzam.

Na resztę Twojego posta nie zamierzam tracić czasu.
Nikt ci nie karze. Tylko chciałem wiedzieć co czyni tobie prawo do pouczania ludzi i wiedzenia lepiej za nich?
Zadałem tez tylko pytanie czemu jedna skrajność jest lepsza od drugiej?
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.07.2010, 00:09
W temacie Paljica, który to temat tak bardzo znów nabrzmiał chciałbym wierzyć w moją (byc może urojoną) wersję. Otóż gość ten został wg mnie kupiony nie po to, by zawojować naszą wspaniałą ekstraklasę. Kupiono go na 18-20 miejsce w składzie. Jednocześnie, mając na uwadze jego fajne cechy charakteru ma być dla drużyny ciekawym dopełnieniem. Z pewnością nie jest i nie był wybitnym talentem, ale pracą i zaangażowaniem doszedł do jakiejś tam pozycji na tyle, by w niemieckim światku piłkarskim nie być całkowitym no-namem. Owszem, parę lat grał głównie w IV lidze, owszem- Kaiserslautern kupiło go za (sic!) 15.000 Euro. Ale też jednak trzy ostatnie lata grał (głównie z ławki, ale grał) w dwóch najlepszych klubach 2 Bundesligi.
Być może pokaże naszym (niektórym) gwiazdkom, że piłka nożna to jest ciężka praca na treningach i w każdym meczu. Być może pokaże, że nie ma co się obrażać na ławkę w takim klubie, jak Wisła. Przy okazji będąc niemieckim Serbem pokaże zagraniczniakom, że wprawdzie można i należy myśleć o karierze na mitycznym Zachodzie,ale też w Wiśle daje się solidną pracą utrzymać rodzinę na dość niezłym poziomie...
Chciałbym wierzyć, że takie były motywy jego zatrudnienia. To mieściłoby się jak najbardziej w moim (życzeniowym?) myśleniu o tym, jak powinna być budowana drużyna.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.07.2010, 00:49
wolfy - zrób sobie i ludziom z forum przysługę: złóż swoje CV na dyrektora sportowego Wisły i "jedziesz mistrzu" . Jesteś takim kozakiem, że na pełnym luzie ogarniesz sytuację. Robisz wrażenie gościa, który "zabija" swoim doświadczeniem na dyrektorskim stanowisku, więc podejrzewam, że to Twoje CV jest bogatsze niż piłkarskie Pajlicia.
Poza tym masz takie cechy dyrektorskie : nie lubisz się tłumaczyć, urywasz temat w wygodnym dla Ciebie momencie, nie tracisz czasu na rozmowy z byle kim...
Rzeczywiście skauting w Wiśle jest słabo rozwinięty skoro takiej perły nie wyłowili...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.07.2010, 01:42
zajacek napisał(a):Wyświetl post
W temacie Paljica, który to temat tak bardzo znów nabrzmiał chciałbym wierzyć w moją (byc może urojoną) wersję. Otóż gość ten został wg mnie kupiony nie po to, by zawojować naszą wspaniałą ekstraklasę. Kupiono go na 18-20 miejsce w składzie. Jednocześnie, mając na uwadze jego fajne cechy charakteru ma być dla drużyny ciekawym dopełnieniem. Z pewnością nie jest i nie był wybitnym talentem, ale pracą i zaangażowaniem doszedł do jakiejś tam pozycji na tyle, by w niemieckim światku piłkarskim nie być całkowitym no-namem. Owszem, parę lat grał głównie w IV lidze, owszem- Kaiserslautern kupiło go za (sic!) 15.000 Euro. Ale też jednak trzy ostatnie lata grał (głównie z ławki, ale grał) w dwóch najlepszych klubach 2 Bundesligi.
Być może pokaże naszym (niektórym) gwiazdkom, że piłka nożna to jest ciężka praca na treningach i w każdym meczu. Być może pokaże, że nie ma co się obrażać na ławkę w takim klubie, jak Wisła. Przy okazji będąc niemieckim Serbem pokaże zagraniczniakom, że wprawdzie można i należy myśleć o karierze na mitycznym Zachodzie,ale też w Wiśle daje się solidną pracą utrzymać rodzinę na dość niezłym poziomie...
Chciałbym wierzyć, że takie były motywy jego zatrudnienia. To mieściłoby się jak najbardziej w moim (życzeniowym?) myśleniu o tym, jak powinna być budowana drużyna.
No i fajnie, problem w tym, że my potrzebujemy skrzydłowego do gry, a nie na ławkę. W tej chwili na lewym gra Piotrek Brożek i złego słowa na niego nie można powiedzieć, bo przy Kasperczaku naprawdę daje radę świetnie współpracując z Żurawskim i swoim bratem. Tyle, że z Diaza taki sobie lewy obrońca, a już słyszę sugestie o jego sprzedaży.
Na prawym mamy Małeckiego, który nie jest w formie, Boguskiego, który słabo się na skrzydle sprawdza i Łobo, który ma formę w średnio jednym meczu na sezon.
Jak gość będzie słaby, to nie wzmocni rywalizacji, bo niby jak? A w to, że mentalnie przemieni naszych piłkarzy - bez jaj. Pomijam już fakt, że taki na przykład Wojtek Łobodziński uczciwie pracuje, trenuje i stara się w meczach - tylko że jest po prostu słaby. Kontrakt z Wisłą to szczyt jego możliwości, wyżej już raczej nie wejdzie (często go krytykuję, ale czasami jest mi go trochę żal, bo gdyby był jakimś gwiazdorkiem albo olewał swoje obowiązki, to faktycznie można by mieć do niego pretensje; ale on sam się do Wisły nie ściągnął).
Gdyby sam charakter wystarczył, to Gołoś grałby w Barcelonie.

Niestety, ale nie potrzebny nam kolejny Kirm albo Łobodziński, bo raz, że mamy już oryginały na ławce, dwa - od rywalizacji dwóch słabych zawodników poziom się nie podniesie. Jeżeli okaże się od nich lepszy, wówczas faktycznie - ale to wcale nie jest tak, że każdy wyjęty nie wiadomo skąd zawodnik z marszu posadzi ich na ławce.

Do reszty szukających w moich postach nie wiadomo czego - to jest temat o polityce transferowej Wisły. Chcecie się podzielić ze mną waszymi przemyśleniami na temat mojej nie-tak-skromnej osoby, to zróbcie to na priv, a nie zaśmiecajcie tematu. Później wejdzie tu jakiś mod, wkurzy się że ma tyle kasowania i będziecie cierpieć. Kogo obchodzi wolfy? Założę się, że 99% czytających ten temat tylko wkurza się że musi czytać jakieś pierdoły o tym kim jestem, jakie mam prawo etc.
Mnie to jakoś szczególnie nie interesuje, ale myślcie trochę o innych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.07.2010 o godz. 01:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.07.2010, 02:16
Descarda, Tito, Arramburena - i jedziesz, mistrzu. Albo portugalskie transfery Zagłębia - też dobry przykład ( nie pamiętam, jak się goście nazywali, ale też sensu nie było zapamiętywać ).
To jak to jest- najpierw chcesz piłkarzy z CV, a potem wyśmiewasz się z Descargi( przeszło 100 spotkań w primera, kapitan drużyny) . Przypomnę może, że kiedy Hiszpan szedł do Legii na tym forum w ruch szły zardzewiałe żyletki, bo nasz zarząd nie potrafił "takich" zawodników sprowadzać. Podobnie było z Etienem, którego ostatecznie( dzięki Bogu) nie zakontraktowaliśmy( obaj z Levante, poszukajcie, poczytajcie co się działo w Levante przed degradacją, CV to nie wszystko).

Akurat Pajlić przebywał głownie w rezerwach - to tak na rozluźnienie
Mam nadzieję, że rezerwy to skrót myślowy od ławka rezerwowych, a nie przedłużanie mitu o Paljicu w czwartej lidze. Chłop zagrał w czwartej lidze kilka spotkań. Wypisywałm gdzie i ile grał, poszukaj, przeczytaj. I jeszcze raz, nie obię tego, żeby wmówić komuś, że Paljic jest dobry. Każdy ma prawo do własnych przeczuć i osądów, ale nie lubię ignorancji, selektywnego dobierania faktów i manipulacji informacjami.[/QUOTE]

Obejrzałeś główną witrynę i wydaje Ci się, że cały towar jest podobnej jakości. Że wystarczy, że ktoś trenował na zachodzie i już jest z marszu lepszy od naszych piłkarzy. To nie prawda - na zapleczu jest masa wybrakowanego towaru, który opycha się po cichu gdzie się tylko da.
Dam Ci przykład - zobacz sobie, ilu piłkarzy trenuje w szkółkach piłkarskich w Niemczech. Ilu z nich później oglądasz w pierwszej i drugiej Bundeslidze?
I masz rację i jej nie masz. W Niemczech jest kultura uprawiania sportu, konkretnie piłki nożnej. Oznacza to, że chłopaki w młodym wieku zapisują się do szkółek piłkarskich i trenują. Ci, którym idzie kontynuują karierę i zostają profesjonalistami. Słabsi( a i tak przepuszczeni przez lepsze sito niż u nas) odpadają, nie dlatego że ktoś ich odsyła, tylko dlatego, że decydują zająć się czym innym- studiami, pracą- do futbolu wracają amatorsko. W Polsce przeciętny gość, który obrał drogę sportowca przeważnie w wieku nastu lat nie może już zawrócić, bo zawalił szkołę, a rodzice nie są dość zamożni, żeby mógł sobi pozwolić na próbę nadrobienia braków w edukacji. Popatrz na ligowych piłkarzy, to w większości półanalfabeci albo analfabeci wtórni. Dlatego mamy tylu miernych piłkarzy bez ambicji, doskonale zdających sobie sprawę ze swojej mierności i tylu połamańców w stylu Nowaka. W Niemczech ci goście po prostu nie pchają się do zawodowej piłki, bo mają inne perspektywy( np. bardzo atrakcyjne bezrobocie). U nas na bramce w kategorii wiekowej 12-14 stoi chłopak poniżej 1,5 metra, na pełnowymiarowej bramce, bo jako jedyny ma bluzę bramkarską( historia autentyk). O ile faktycznie utalentowanych piłkarzy nie pojawia się w Niemczech aż tak wielu( a to oni stanowią o jakości najwyższej klasy rozgrywkowej) o tyle duża rzesza przeciętnych zawodników odbiera bardzo dobre piłkarskie wykształcenie- coś czego nawet naszym najbardziej utalentowanym graczom( vide Brożek, Żurawski, Błaszczykowski- jak oni piłkę przyjmują) bardzo brakuje.

Natomiast masz rację, że nie wszędzie na świecie jest tak dobrze. Oazami wysokiej jakości szkolenia są Anglia, Niemcy i Holandia, z tej trójki Anglia cierpi na duży odpływ młodzieży ze względu na nowobogacki styl życia- fastfoody, konsole itp.( duży przeskok jakości życia wśród klasy niższej średniej i robotniczej- wzięty oczywiście na kredyt- stąd kryzys). Już we Francji szkolenie jest słabsze, gorsza jest dyscyplina i systematyka( nie ujmuję francuskim trenerom ale tam działają fabryki przetwarzające surowiec importowany z Afryki, a tak krawiec kraje jak mu materii staje). Nie mówiąc o krajch takich jak Portugalia i Włochy gdzie poza największymi klubami rządzi przypadek niewiele różniący się od tego, co mamy w Polsce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów