|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wydaje ci się... Alvarez chciał dużo zarabiać. Kwota odstępnego była ustalona gdy podpisywali wypożyczenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() prawdo pierwokupu Z USTALONĄ KWOTĄ ODSTĘPNEGO jak ustalili na 500k euro, to nawet jak inny klub daje 2 mln, to Wisła płacąc 500 i dogadując się z zawodnikiem ma pierwszeństwo zakupu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
a jesteś pewny że taka kwota odstępnego została ustalona? Widziałeś umowę?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No właśnie. Tyle że zawsze się o coś rozbija. O tym właśnie pisałem. Taki Rios zagra dobrze jedną, drugą rundę i powie - ok, zapłaćcie te 500 tys River Plate, ale ja chcę u Was kontraktu 500 tys euro/rok, nie to wracam do Argentyny a stamtąd z wyrobioną już jako taką marką w Europie, wróci do niej, do takiej Borussi czy gdzieś za milion euro gdzie dadzą mu taki kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No cóż, ja mam nadzieję że działacze wiedzą co robią...bo w przeciwnym wypadku będzie to zwykła amatorka.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Te prawo pierwokupu jest bez sensu bo jeśli zawodnik nie chcę tu grać to my nie możemy nic zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na stronie oficjalnej była informacja, że Cikosz został wypożyczony na rok z opcją wykupu. Podobnie Rios.
Także tutaj nie ma mowy o pierwokupie. Jałowa dyskusja. Edit: Westersyl - tutaj masz pełną rację. Jeżeli zawodnik nie będzie chciał tu grać to po prostu nie podpisze nowego kontraktu. Umowa między klubami nie ma znaczenia. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Lechista69 - spokojnie z tą grupą LE. Jak wpadniemy na MC, Liverpool, Juve, itp. to mimo wszystko może być ciężko... ![]() Poza tym przypominam, że wcześniej jest 3 runda i Karabach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A tak z innej beczki ;-)
Na tych wszystkich nerwach wygralem bo bylem niepoprawnym optymista odnosnie transferow. Rios bedzie wzmocnieniem Mam nadzieje tylko ze cena odstepnego nie jest wygorowana - tak z 6 mln zlotych max.Ciekawie to wszystko wyglada. Podejrzewam ze Pan Cupial znowu uwierzyl ![]() Dzisiaj spodziewam sie posta na forum od Bohdana Krzyzanowskiego. Powinno sie cos wyjasnic jezeli chodzi o wizje tworzenia nowego zespolu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panowie, wypozyczenie z opcja pierwokupu ma to do siebie ze wszystko sie ustala PRZED podpisaniem kontraktu razem z kwota odstepnego i pensja zawodnika. Jesli Wisla bedzie chciala zatrzymac np. Riosa to wystarczy ze zaplaci klubowi okreslona kwote i Nic wiecej nie bedzie musiala robic. Nawet negocjowac nowego kontraktu.
Edit. Panowie, nie przesadzacie troche z tym czarnowidztwem?
Ostatnio edytowane przez koyoot : 23.07.2010 o godz. 10:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2006
Offline |
|
|
taaa, lepiej podpisywac 5-letnie kontrakty z pensja niezalezna od postawy zawodnika i kolekcjonowac nowych Dawidowskich
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Nie przypinałbym mu łatki zajebistości, bo potem możemy się szybciutko rozczarować. Zajebisty gość to jest Żurawski. I tu można mieć pewność. W przypadku Riosa nic pewnego. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Też tak to rozumiem. Alvarez nie zgodził się na obniżenie jego płacy, dlatego nie został z nami. Cóż ile ludzi, tyle definicji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja osobiście tego pierwokupu to bym taki pewien nie był i rad bym był gdyby któryś z dziennikarzy na jakiejś konferencji poprosił Jarosza/Basałaja o wyjaśnienie tej kwestii albo niech się wypowie ktoś kto ma jakieś pewne info. Bo naprawdę, znakomita część piłkarzy sprowadzonych zostaje właśnie na tych warunkach, za równy rok mogą wszyscy od nas odejść.Natomiast, jeśli rzeczywiście umowy są stworzone na zasadzie - jak nam się spodobasz za rok to MY decydujemy czy zostajesz za kasę którą ustaliliśmy i płacimy Twojemu wcześniejszemu klubowi również kasę którą wcześniej ustaliliśmy - to pokłony w stronę zarządu, bardzo mądre rozwiązanie szczególnie z Cikosem, Riosem i ewentualnie Chavezem - nie wiadomo czy się wszyscy sprawdzą, a jeśli to możemy mieć perełki za niewielkie pieniądze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Przeciez z Alvarezem, wyszła opcja ze chce inny kontrakt w razie gdyby go wykupili. Prawo pierwokupu daje możliwość kupna jako pierwszemu, ale kontrakt w tym momencie moze sie zmienic, bo rownie dobrze to klub wypozyczający moze pokrywać część zobowiązań zawodnika. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z informacji na stronie oficjalnej wynika, że Cikosz i Rios zostali wypożyczeni z opcją właśnie wykupu, czyli generalnie to warunki ewentualnego transferu zostały już między klubami ustalone. Inna sprawa to późniejsze ewentualne ustalenia kontraktowe z samym zawodnikiem. Umowa między klubami to jedno. Umowa z zawodnikiem to drugie ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Przy prawie pierwokupu - ustala się kwotę definitywnego transferu przy wypozyczeniu i jeśli nawet ktoś da za rok 10 razy więcej, to klub wypożyczający płaci tyle ile było pierwotnie ustalone. Zastosowanie prawa pierwszeństwa w sposób jaki opisałeś powyżej to de facto harrakiri dla klubu wypożyczającego, gdyż facet zagra sezon życia i idzie tam gdzie dają większą kasę ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. Ja myslalem w druga strone np. ze Riosowi zaproponowali wyjatkowo korzystne dla klubu warunki wspolpracy w stosunku do prezentowanych umiejetnosci. Pensja jest ustalona, kwota odstepnego tez wystarczy przelac pieniadze by Rios stal sie naszym pilkarzem. I opcja wypozyczenia daje taka mozliwosc ze gdyby Wisla chciala tutaj Riosa sprowadzic a ten nie chcialby za takie pieniadze grac u nas, Wisla ma prawo wytoczyc mu proces o odszkodowanie w zwiazku z niewypelnieniem warunkow kontraktowych. Bo umowe wypozyczenia on TEZ musi podpisac. Dla takiego klubu jak Wisla, wypozyczenia to sa WIN - WIN situations.Odnosnie Alvareza, Wisla negocjowala kwote odstepnego in minus po okresie wypozyczenia i udalo im sie ja zbic. Natomiast pilkarz sie nie zgodzil na obnizenie warunkow wspolpracy. Pozornie rzecz sprzeczna z tym co napisalem wyzej. Ale tylko pozornie bo roznica jest KOLOSALNA. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wam powiem tak. Do nas może niechętnie przychodzą ze względu na poziom ligi i ogólne słabą infrastrukturę. Ale jak już któryś przyjdzie i trochę pogra to zmienia zdanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Zresztą gdyby takie prawo pierwokupu nic nie oznaczało to po co by się ktoś w to bawił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Alvarez zarabiał 400 tys. EURO, ale połowę z tego płaciła Wisła a połowę Reggina. Nasz klub mógł go wykupić za 450 tys. EURO (tak było zapisane w umowie) i Alvarez grałby u nas (nic nie miał tu do powiedzenia), ale Wisła musiałaby mu płacić właśnie te 400 tys. EURO. Nie zgodził się na obniżkę wynagrodzenia i klub z niego zrezygnował. Moim zdaniem słusznie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
poprosiłbym kogoś z bardziej zoorientowanych o wrzucenie listy zawodników ktorzy zostali pozyskani w tym okienku transferowym ( wraz z długoscia kontraktu ) i piłkarzy obecnie testowanych przez Wisłę. Dziękuję
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() A tekst "Wisła wytoczy mu proces" nie kojarzy mi sie z wygranymi sprawami ![]() Jednak że jest to temat polityki transferowej, musze napisac : Jestem w szoku, tym co sie dzieje, in plus ![]() No i te prostopadłe piłki których mi tak brakowało. WIELKA WISŁA ! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|