The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 09:29
A Zbymaku co z Wilkiem ? Kiedy zostanie zaprezentowany?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2010, 09:30
a co takiego mówił Smuda bo jakoś mnie to opuściło xD
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.07.2010, 09:31
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Dobry pomysł jest z tym wypożyczaniem. Mam tylko takie pytanie. Czy w momencie uzgodnienia takiego wypożyczenia, z opcją pierwokupu, kluby od razu ustalają za jaką sumę dany zawodnik może zostać wykupiony? Czy np. po udanym sezonie mogą sobie zaśpiewać dowolną sumę
z tego co wiem jest ustalona suma definitywnego transferu i jeśli Wisła tyle zapłaci to ta druga strona musi się zgodzić
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
tkwm
Member

Od: 05.2010

Stary 23.07.2010, 09:32
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a co takiego mówił Smuda bo jakoś mnie to opuściło xD

Smuda: na razie te transfery Wisły są na tą rudnę, prawdziwa ofensywa transferowa ma być w grudniu. Cupiał marzy o LM i ja wiem, że on to osiągnie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.07.2010, 09:35
Smuda mówił tez, że Boenisch na pewno zagra dla reprezentacji, że już z nim to ustalił.
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2010, 09:36
tez to slyszalem. Widocznie panu Cupialowi pilka znow zaczyna sprawiac radosc i moze nas zaskoczy w zimie przemyslanymi transferami
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.07.2010, 09:38
Smuda pie.... generalnie czesto i gesto glupoty, co zreszta slychac i widac po jego chaotycznym stylu wypowiedzi, wiec na nic tutaj bym nie zwracal uwagi.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.07.2010, 09:38
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Nie wierze tylko jestem pewien.
Bo Smuda tak powiedział ? Czy masz jakieś inne źródło ?
Do zimy jeszcze daleko, a jak wiadomo Cupiał lubi zmieniać zdanie. Coś może pójść nie po jego myśli i wszystkie plany legną w gruzach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.07.2010 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 23.07.2010, 09:41
ofensywa transferowa w grudniu? ok czyli będziemy mieć 40 zawodników do gry
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 23.07.2010, 09:45
klubus napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem jest ustalona suma definitywnego transferu i jeśli Wisła tyle zapłaci to ta druga strona musi się zgodzić
no wlasnie. Problem w tym, ze po dobrym sezonie pilkarz moze powiedziec ze da rade sobie gdzie indziej i nie chce zostac w Wisle... Czy ta opcja pomija renegocjacje kontraktu i jak Wisla wplaci kase klubowi macierzystemu to pilkarz automatycznie jest na np 3. lata czy jednak trzeba z nim negocjowac kontrakt i moze powiedziec "aaa rypac sie idzcie, ide do Erzgebirge Aue..."?
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.07.2010, 09:45
Po meczu z FK Szavle trener Henryk Kasperczak był w dobrym nastroju, żartował. - Wiedziałem, że na "Żurawia" można liczyć. On po prostu ma wysokie umiejętności, a ostatnio jeszcze ma młodą dziewczynę i ona daje mu większą dynamikę - uśmiechał się Kasperczak.

Powszechnie wiadomo ze niema lepszego treningu niz seks.

Korona oficjalnie zegna Wilka ktory przechodzi do Wisly, czy wygryzie Sobolewskiego ? Jestem ciekaw kto siadzie w 3 rundzie na lawce bo potencjal Wisla ma obecnie najwiekszy.

Jovanovic - Diaz Bunoza Cleber Cikos Paljic Sobolewski Gargula Piotr Brozek Zurawski Brozek/Rios

Na lawce w takim wypadku Lobodzinski Malecki Jirsak Boguski Kirm Pawelek Kowalski

Z takim skladem minimum to grupa LE!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 23.07.2010, 09:50
Cytat:
Jovanovic - Diaz Bunoza Cleber Cikos Paljic Sobolewski Gargula Piotr Brozek Zurawski Brozek/Rios
PROSZE WAS - nauczcie sie wkoncu nazwiska naszego GK !!! Nie Jovanovic a Jovanic !!!
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.07.2010, 09:50
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Smuda mówił tez, że Boenisch na pewno zagra dla reprezentacji, że już z nim to ustalił.
Dokładnie,Smuda to bajkopisarz jakich mało,jest w stanie co po niektórym wmówić że w meczu 0-6 z Hiszpanami jego wunderteam grał dobrze...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2010, 09:56
Myślę, że Rios będzie tylko uzupełnieniem - tak wielu mówi, że to wielki piłkarz, niby z River Plate, a ktoś widział go chociaż na treningu, że mówi że jest dobry?
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 23.07.2010, 09:57
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Pier*dolił także, że Kosowski zagra w Wiśle...Jeśli nawet prawdą jest, że Smuda tak słyszał od Cupiała to pier**doli w tym przypadku Cupiał. Po co te gadki? Chce poważnych transferów to niech je zrobi a nie o nich gada. Ofensywa transferowa miała być już w tym okienku. Miało przyjść przynajmniej trzech piłkarzy po ok. 1mln e... Przyszło sześciu, ale każdy z nich to niewiadoma.

W*****ia mnie to robienie idiotów z kibiców. Pierw mydlą oczy ze stadionem, teraz z transferami.
Nie mówię, że to okienko jest złe. Wreszcie doczekałem się polityki, gdzie sprowadzamy młodych reprezentantów młodzieżówek, niechaj ta tendencja służy jak najdłużej, ale po kiego wała te bzdurne obietnice? Lepiej się miło zaskoczyć niż obudzić się z ręką w nocniku.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.07.2010, 09:58
Tak - ja widziałem, i 1/5 forum widziała. Gość jest zajebisty. Wyszkoleniem technicznym bije całą naszą druzynę na głowę, może nawet ligę. Jest szybki, zwrotny, ma świetnie ułożoną stopę..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
tuniu1
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 23.07.2010, 10:01
Ja mysle że chłopak może się nie przebić do pierwszego składu...... Ale Tiboni raczej ani tyle. Chyba ze klub liczy na to że będze świetnie wchodzil w drugiej połowie i strzelał gooole;-)
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.07.2010, 10:09
tuniu1 napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle że chłopak może się nie przebić do pierwszego składu...... Ale Tiboni raczej ani tyle. Chyba ze klub liczy na to że będze świetnie wchodzil w drugiej połowie i strzelał gooole;-)

A na jakiej podstawie tak myślisz? Rozumiem, że jesteś doskonale zorientowany i poddałeś szczegółowej ocenie jego umiejętności oraz obecną formę?

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Rios będzie tylko uzupełnieniem - tak wielu mówi, że to wielki piłkarz, niby z River Plate, a ktoś widział go chociaż na treningu, że mówi że jest dobry?
Kolejny myśliwy. Ludzie skąd wy się bierzecie.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.07.2010, 10:10
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tak - ja widziałem, i 1/5 forum widziała. Gość jest zajebisty. Wyszkoleniem technicznym bije całą naszą druzynę na głowę, może nawet ligę. Jest szybki, zwrotny, ma świetnie ułożoną stopę..
Nawet wczoraj przed meczem jeden z zawodników naszych nie pamiętam który mówił o Riosie że chłopak ma papiery na granie i że konkurencja do gry w ataku rośnie także zobaczycie że chłopak może sie u nas wybić i być równie dobrą gwiazdą jak Marcelo.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.07.2010, 10:13
Zgadza się, z tym że skoro taki zajebisty jest to czemu nie zdecydowano się na wykupienie go ? Pyknie 10 bramek w lidzie, coś w pucharach i za rok River powie1,5 mln euro albo on stwierdzi że jest za słaby i pójdzie do jakiegoś PSV czy Borussi. Taka prawda. Chyba że ma ktoś info ( Zbymak?) że na przykład umowa jest skonstruowana tak, że np. za równy rok Wisła się decyduje, przelewa powiedzmy ustalone i zapisane w umie 500 tys euro i jest nasz na 3 lata przykładowo ?
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.07.2010, 10:13
Zuraw to mowil
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2010, 10:14
Jak można w tym momencie wiarygodnie oceniać któregoś z nowych grajków
Poczekajmy ze 2 miesiące to się okaże.
Żaden z nich nie jest jakimś pasterzem z 5 ligi brazylijskiej ani młodym 35 letnim tarzanem z papierami 19 latka z jakiegoś afrykańskiego kraju a do tej pory tacy osobnicy zaszczycali naszą drużynę swoją obecnością podczas przygotowań.
To jest tylko liga polska, z beznadziejnym poziomem ale wielkim mniemaniem o sobie.
Żaden zawodnik grający regularnie w najwyższej klasie rozgrywkowej w jakiejś lepszej lidze tutaj nie przyjdzie.
TEORETYCZNIE, ale póki co tylko TEORETYCZNIE każdy z nowych może coś dać Wiśle a czy to się uda to dopiero za kilkanaście tygodni będzie można powiedzieć.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 23.07.2010, 10:15
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się, z tym że skoro taki zajebisty jest to czemu nie zdecydowano się na wykupienie go ? Pyknie 10 bramek w lidzie, coś w pucharach i za rok River powie1,5 mln euro albo on stwierdzi że jest za słaby i pójdzie do jakiegoś PSV czy Borussi. Taka prawda. Chyba że ma ktoś info ( Zbymak?) że na przykład umowa jest skonstruowana tak, że np. za równy rok Wisła się decyduje, przelewa powiedzmy ustalone i zapisane w umie 500 tys euro i jest nasz na 3 lata przykładowo ?

Na tym polega prawo pierwokupu
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.07.2010, 10:18
Reser napisał(a):Wyświetl post
Tak uważasz ? Więc co się stało z Alvarezem ? Bo być może coś mi umknęło. Mi się wydaje że po prostu Reginna podyktowała za dużą kasę ?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.07.2010, 10:19
Nie - Wisła liczyła, że Pablo zgodzi się na renegocjację warunków finansowych ustalonych wcześniej. Niestety się nie zgodził.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 23.07.2010, 10:20
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Tak uważasz ? Więc co się stało z Alvarezem ? Bo być może coś mi umknęło. Mi się wydaje że po prostu Reginna podyktowała za dużą kasę ?

To bardzo Ci umknęło. Wisła nie chciała Alvarezowi dać kontraktu na poziomie 300 - 400 tyś euro. Cena była ustalona, a nawet udało się ją jeszcze troszkę obniżyć w stosunku do ustalonej. Tak przynajmniej mówiono i pisano.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.07.2010, 10:21
Alvarez chcial miec jeden z najwyzszych kontraktow w historii Wisly.. takze litosci...z czym do czego
drugi powod dla ktorego z niego zrezygnowano to ze czesto lapal urazy, bardzo dobra decyzja zarzadu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2010, 10:21
Reser napisał(a):Wyświetl post
Nie, prawo pierwokupu polega na czymś troszkę innym niestety
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 10:22
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Alvarez chcial miec jeden z najwyzszych kontraktow w historii Wisly.. takze litosci...z czym do czego
To teraz po Alvarezie nie płaczmy bo wychodzi na to, ze Cikos moze go przebic. Jak bedzie sie prezentowal cały czas jak np. wczoraj to nikt nie bedzie pamietal, ze melismy Pablo ale odesłalismy go spowrotem do Regginy.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 23.07.2010, 10:23
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie, prawo pierwokupu polega na czymś troszkę innym niestety

Wytłumacz, z chęcią się oświecę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź