The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 14:09
Areo napisał(a):Wyświetl post
No i nasza Wisełka, której mocno się poszczęściło z losowaniem, choć wiadomo że Azerów lekceważyć nie wolno mając w perspektywie rewanż na antypodach.
A ja jakoś myślałem, że Antypody to taki rejon Australii..
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.07.2010, 14:24
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A ja jakoś myślałem, że Antypody to taki rejon Australii..
Antypody drogi kolego to miejsce położone dokładnie z drugiej strony kuli ziemskiej w stosunku do tego, w którym przebywasz. Dla Europy jest to akurat Australia, a dla Amerykanów - Chiny.
Powód: powtórzenie.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 16.07.2010 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2010, 14:41
OK - ale czy aby na pewno Azerbejdżan można nazwać Antypodami?
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 16.07.2010, 18:53
Brawo, sprawdź jeszcze znaczenie słowa "hiperbola".

Jeśli napiszę, że Małecki 100 razy machał łapami w ostatnim meczu to też mnie poprawisz, że nie 100 tylko kilkanaście?

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.07.2010, 22:12
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Witam wszystkich PRAWDZIWYCH KIBICÓW Wisły Kraków!

Podczas wieczornego przeglądania wiślackich wiadomości na różnych portalach internetowych natrafiłem na jakże prostacką i po prostu chamską rzecz. Na nieoficjalnej stronie Białej Gwiazdy wisła-online.pl pewny użytkownik bezczelnie podszywa się pod moją osobę. Nie spodziewałem się, że spotkam się z taką chuliganerią. Chciałbym podkreślić, że wypowiadam się tylko na tym forum. Jeszcze dzisiaj lub jutro rano ustosunkuję się do dzisiejszej konferencji.

Z poważaniem
Bohdan Krzyżanowski

kibic zwierze ,fani chuligani
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.07.2010, 22:27
South napisał(a):Wyświetl post
kibic zwierze ,fani chuligani
reperandt napisał(a):Wyświetl post
Witam.

Proszę się nie przejmować, gdyż internet jest miejscem niezwykle anonimowym, co sprawia, że każdy może się pod Pana osobę podszywać. Proszę nie pozwolić, Panie Bohdanie, by chuliganeria przeszkodziła Panu w ocenie dzisiejszej konferencji, by wkradły się niepotrzebne emocje. Proszę przestać o tym myśleć i skupić się wyłącznie na formułowaniu swojego stanowiska w sprawie dzisiejszej konferencji. Zapewne wielu z nas, prawdziwych sympatyków Białej Gwiazdy, chciałoby prowadzić rzeczową dyskusję na temat polityki transferowej naszego klubu, a Pan jest osobą, która potrafi pociągnąć ludzi do dyskusji, jak niegdyś Stefan Batory prowadził nasze wojska na Rosję! Proszę się nie śpieszyć, gdyż pośpiech złym doradcą, a każde przypadkowe słowo, jak to w internecie bywa, będzie przez wielu wypominane przez dłuższy czas.

Czekam na Pana posta z nie mniejszą uwagą niż na słowa Jakuba Jarosza na kolejnej konferencji.

Pozdrawiam.
Nie wiem jak to nazwać? Riposta? Coś w tym stylu, w każdym razie podczas czytanie trochę śmiechłem
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 20.07.2010, 08:37
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
OK - ale czy aby na pewno Azerbejdżan można nazwać Antypodami?
No raczej nie

Areo napisał(a):Wyświetl post
Jeśli napiszę, że Małecki 100 razy machał łapami w ostatnim meczu to też mnie poprawisz, że nie 100 tylko kilkanaście?
Uraziłem majestat, racz wybaczyć
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.07.2010, 23:21
Przynajmniej można się pośmimać na koniec dnia

Konrad Wallenrod napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwi Wiślacy, serdecznie Was witam!
Chciałbym się podzielić z Wami moimi spostrzeżeniami na temat budowy naszego nowego, a zarazem pięknego i nowoczesnego stadionu przy ulicy Reymonta 22. Na początek chciałbym podkreślić szlachetną i godną nasladowania postawę Szanownego Prezesa Pana Bogdana Basałaja. Byłem zachwycany kiedy usłyszałem, że Pan Prezes Bogdan Basałaj już pierwszego dnia piastowania swojej jakże wyniosłej funkcji udał się na rozmowy w sprawie stadionu do Urzędu Miasta Krakowa. Dzięki sprawnemu działaniu i ogromnym zdolnościom w zakresie negocjowanie Pana Prezesa Basałaja już niedługo będziemy mogli się cieszyć z możliwości oglądania, a także przeżywania spektaklów piłkarskich naszej ukochanej Białej Gwiazdy. Jak widzimy odkąd zaczął działać nowy zarząd budowa stadionu znacznie przyspieszyła. Na trybunach pojawiły się wysokiej klasy krzesełka, które ułożone według fantastycznego wzoru, znakomicie podkreślają względy estetyczne naszego stadionu. Położona została również murawa równiutka jak stół bilardowy, nabiera on już odpowiedniej kolorystyki co jest szalenie ważne i pomocne w grze naszych wspaniałych zawodników Białej Gwiazdy. Trudno się oprzeć wrażeniu że gdyby nie operatywność naszego nowego Prezesa Pana Bogdana Basałaja w tym roku raczej nie zagralibyśmy na naszym nowym stadionie, a tak dzięki zaangażowaniu i poświęceniu zarządu już niedługo spotkamy się ponownie na pięknym i nowoczesnym stadionie klasy Elite przy Reymonta 22.
Pozdrawiam, Konrad W.
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
^^
Zapomniałeś dodać, że Szanowny Prezes Pan Bogdan Basałaj sprowadził pod Gród Kraka cudownych Piłkarzy, dzięki którym będziemy wspólnie pasjonować się już wkrótce ekscytującym widowiskiem w rodzimej ekstraklasie jak i na arenie międzynarodowej. Cudownie po prostu cudownie.
Konrad Wallenrod napisał(a):Wyświetl post
Witam Cię Szanowny Panie Kordel_Walker. Odnośnie piłkarzy, których sprowadził Pan Prezes Basałaj wypowiem się już niedługo w temacie o Polityce Transferowej. Jednak już mogę Pana z całych sił zapewnić, że nie ma najmniejszych powodów do niepokoju, bo wszystkie sprawy zmierzają w bardzo dobrym kierunku.
Pozdrawiam, Konrad W.
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy z pewnością czekają na Pańskie wysublimowane spostrzeżenia dotyczące polityki transferowej Krakowskiej Wisły. Na forum bowiem tendencja kipiąca pesymizmem, zniechęceniem i marazmem. Fakt ten wynika prawdopodobnie z sensu stricte błędnego odczytywania tendencji w światowym futbolu co przekłada się niewspółmiernie na naszą Ligę, gdzie kibice naoglądawszy sie wpierw światowej klasy piłkarzy vide Krystian Ronaldo czy podziwiawszy stadiony klasy światowej vide Santiago Bernabeu zapragnęli tego samego dla siebie... A pamiętać trzeba, że my Polacy, że polska piłka dopiero wychodzimy z cienia, że dopiero za 2-3 lata będziemy potęgą europejską, że dopiero w niedalekiej jednak ale jednak przyszłości na nowo wybudowanym stadionie klasy Elite mierzyć będziemy się z potęgami typu Barcelona czy MU. Pierwszy krok ku lepszemu zrobiony. Cudowny Stadion klasy Elite! Radujmy się więc kibice i cieszmy. Pozdrawiam.

Ciekawe jka by wyglądała konwersacja Konrada Wallenroda z Bohdanem Krzyżanowskim
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.07.2010, 08:49
rozmowa o pozyskaniu Małeckiego do Trabzonsporu i o cenie za niego.

Colman napisał(a):Wyświetl post
2 Mil. €

He can play forward for 4-4-2 ?
i odpowiedź

martin_6 napisał(a):Wyświetl post
For 2 mln. we can give you Małecki and also Łobodziński - Polish super star and Pawełek - the best Polish golkeaper. Deal?!
;D
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 27.07.2010, 16:24
Nie ma to jak angielska czesc forum

Mareq napisał(a):Wyświetl post
,,wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy''

from Beitar

from Quarabag

Our collection is growing .
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.07.2010, 21:02
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej można się pośmimać na koniec dnia

Ciekawe jka by wyglądała konwersacja Konrada Wallenroda z Bohdanem Krzyżanowskim
Abstrahujac od zabawnosci tego rodzaju postow, to Konrad Wallenrod i Bohdan Krzyzanowski to jedna i ta sama osoba. Wskazuja na to styl kulturalny wypowiedzi a takze, to ze za kazdym razem Obaj pisza w identyczny sposob: Pan Prezes Bogdan Basałaj, Pana Prezesa Bogdana Basałaja itp itd.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 28.07.2010, 16:14
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Abstrahujac od zabawnosci tego rodzaju postow, to Konrad Wallenrod i Bohdan Krzyzanowski to jedna i ta sama osoba. Wskazuja na to styl kulturalny wypowiedzi a takze, to ze za kazdym razem Obaj pisza w identyczny sposob: Pan Prezes Bogdan Basałaj, Pana Prezesa Bogdana Basałaja itp itd.
Też mi się tak wydawało a pokemony tylko się kłaniały

Z tematu o rankingach:

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Na forum szerzy się straszna choroba - amikofilia. Zagrożone są liczne wątki i dziesiątki forumowiczów.

Na szczęście jest skuteczne lekarstwo.
bana, bana, banana
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.07.2010, 23:36
Pancratius napisał(a):Wyświetl post
Płakać mi się chciało jak oglądałem ten mecz.Niestety jesteśmy już za Azerbejdżanem.Ale się zastanawiam czy tym naszympiłkarzomjest do ****y nędzy trochę wstyd Bo tak jak na nich paczyłem to mam głębokie wątpliwości...
bul i rzal!!!!!!!!!!
Wisło Wisło ma........
I to ten Pan który oczekuje by komuś było wstyd

Nie to ja ju nie jarzę PZDR.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 29.07.2010 o godz. 23:47.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2010, 23:39
A co jest źle napisane w słowie 'piłkarzom' ? Może już późno i nie jarzę?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.07.2010, 10:12
Spacji nie ma między słowami A tak poza tym błędy podkreślone na czerwono
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.08.2010, 22:18
willow napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko dodam, że dzisiaj (niedziela) przejeżdżałem obok obu stadionów i o ile na Kałuży praca wrzała, o tyle na Reymonta nie widziałem nikogo...
picasso napisał(a):Wyświetl post
bo tam niedziela to dzień powszedni,wolne mają w sobotę.
pierdyliard znaków
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 01.08.2010, 22:33
Myślę że do forumowego łapu-capu nadaję się informacja że temat Polityka transferowa pobił wszelkie rekordy pod

względem ilości postów pomiędzy 18.07 -1.08. W 2 tygodnie zostało zapisanych równe 100 stron (może 101).

Takim wynikiem chyba nie może poszczycić sie żadne forum w Polsce

Z drugiej strony oznacza to napływ wielu pokemonów
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.08.2010, 09:06
emj10 napisał(a):
Ciekawe co zaważyło na tym, że Dong wyleciał...
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Może psy zaczęły ginąć w stolicy a w jego chacie obroże znaleźli
Mnie rozbiło ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.08.2010, 23:39
pcpcpc napisał(a):
Wiecie czemu Wisła nie gra jak kiedys bo brakluje zapdziochurów takich graczy jak mały z geba tylkoe ze to nie mały powinien ciagnac starszych graczy a strasi gracze Brożek,Sobleski,

Moja wizja Składu

1.Bramka Jovanović,Pawełek,Kurto tu nie zmieniałbym za wiele
2.Prawa Obrona Mynar,Cikso,Burliga
3.Środek Obrony Sadlok,Jop,Chavez,Jodłowiec
4.Lewa Obrona Nikola Mijailović,Diaz
5.Prawa Pomoc Małecki,Zając
6.Środek pomocy Garguła,Hermes,Buhard,Wilk
7.Lewa Pomoc Janoszka,Grosicki
8.Atak Franek,Mouhamadou Traoré,Daniel Sikorski,zurawski
Żeby przypadkiem ten post nie zginal
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.08.2010, 10:34
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Żeby przypadkiem ten post nie zginal
Zwłaszcza ten drugi starszy gracz na literę S mnie rozwalił
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.08.2010, 18:15
Kolejny tego typu kwiatek...tym razem polska.mysl.szkoleniowa (swoją drogą może nick jest proroczy?)

Cytat:
Trzy kategorie: zostawić, dać szansę, pozbyć się.

Patryk Małecki zostawić

Peter Šinglár pozbyć się

Andrés Ríos dać szansę

Erik Čikoš pozbyć się

Paweł Brożek zostawić i sprzedać, gdy nadejdzie dobra oferta

Mateusz Kowalski pozbyć się

Cléber zostało pół roku

Cezary Wilk dać szansę

Łukasz Burliga dać szansę

Maciej Żurawski dać szansę

Mariusz Pawełek pozbyć się

Milan Jovanić dać szansę

Gordan Bunoza pozbyć się

Radosław Sobolewski dać szansę

Piotr Brożek pozbyć się

Rafał Boguski pozbyć się

Łukasz Garguła dać szansę

Wojciech Łobodziński pozbyć się

Filip Kurto zostawić

Dragan Paljić pozbyć się

Júnior Díaz zostawić i sprzedać, gdy nadejdzie dobra oferta

Tomáš Jirsák pozbyć się

Andraž Kirm zostawić i sprzedać, gdy nadejdzie dobra oferta

Praktycznie cały skład do wymiany.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Stary 11.08.2010, 16:32
Wisielak napisał(a):to była informacja od zbymaka

polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Ach, jeśli od zbymaka, to zwracam honor. Podobno episkopat zwrócił się do niego z pytaniem, czy Bóg istnieje i czy życzy sobie utrzymania celibatu.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.08.2010, 20:42
prober napisał(a):Wyświetl post
Różne rzeczy na tym forum się działy, ale jeszcze nie było takiego nakręcania zapędów sadystycznych w stosunku do piłkarzy Wisły jakie widzimy tutaj od tygodnia.
W temacie o nowym trenerze. Po prostu miazga
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2010, 12:37
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Niedzialkowska, z domu Bareja.
mysle ze nie trzeba komentarza
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.08.2010, 20:25
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeden z najbezczelniejszych wałków wywinietych przez sedziego w ostatnich latach. Tylko przez wzgląd na to kim sa przegrani, jestem gotów pochwalic sedziego. Wszystkie kary, sprawiedliwe i nie, które spadają na ten kurewski klub są dobre i potrzebne.
Tak mam kompleksy.
padlem
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2010, 21:47
anthony09 napisał(a):
Bo ja po prostu jestem człowiekiem, który nie lubi kolesiostwa i tyle. Przykład Euro 2012 jest dobrym przykładem, stacja Włoszczowa itp. Może niektórzy chcieliby, żeby Wisła bogaciła się kosztem biednej Polski ale ja niestety chcę dobra Polaków i dobra klubu. Cieszę się z zainteresowania Pana Darka Olszówki i chcę mu podziękować za pracę poświęconą temu klubowi, ale zastanówcie się czy chcielibyście, żeby wszystkie podatki szły na transfery Wisły i nie mielibyście czym jeździć (samochody) i na czym (drogi) na rzecz sławy klubu?
Ach, gdyby podatki były większe (tak z 80% pensji) to bym jeździł ferrari! Komuno wróć!
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Wiselka1906PBZ
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.08.2010, 21:54
ero. napisał(a):
szacun dla cb za to co teraz pokazujesz bo nic nie wiesz o życiu
... napisał mi chłopak 15-letni
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I]
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.08.2010, 13:34
Z komentarzy do tematu Singlar opuszcza Wisłę

Dado, 31.08.2010, 13:47
Wyprzedaż obrońców wynika z nowatorskiej taktyki jaką ma zamiar w najbliższym sezonie przetestować nasz nowy trener. Polaga ona na praktycznym zrezygnowaniu z gry obronnej i rzucenie zawodników do ataku w myśl zasady najlepszą obroną jest atak, w związku z czym gra będzie się toczyła z dala od naszej bramki, więc nie potrzebujemy obrońców a pomocników i napastników. Nie będę zaskoczoy jak w najbliższym okienku transferowym sprzedani zostaną bramkarze, i zastoowany zostanie wariant z bramkarzem który tylko od czasu do czasu będzie w polu karnym a tak będzie grał co najmniej w obronie. Ponadto trener zamierza postawić na tzw football totalny, gdzie nie ma przywiązania do pozycji i każdy zawodnik ma biegać po całym boisku, lecz do tego potrzebna jest dobra komunikacja w drużynie w celu nie dublowania się dwóch zawodników w podobnym rejonie połowy przeciwnika ( wszakże na naszej połowie gra toczyła się będzie sporadycznie ). Przewiduję że w najbliższej rundzie grać będziemy ustawieniem 1-1-4-5 ewentualnie w meczach z mocniejszym przeciwnikiem 1-2-4-4 lub analogicznie w meczu ze słabszymi drużynami 1-0-4-6. W przyszłości zapewne rozpatrywany bdzie wariant gry 0-1-4-6, 0-0-4-7, 0-1-3-7 i inne ustawienia w tym stylu. Ta nowatorska taktyka ma na przynieść sukces nie tylko w Polsce ale i na arenie międzynarodowej. Taki obrót sprawy wynika z tego, że skoro nie możemy zaskoczyć przeciwnika ( zwłaszcza na arenie międzynarodowej ) poziomem umiejętności to zamiażdżymy go taktyką ! Tylko WiSŁA

... normalnie mistrzostwo świata!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 20:06
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=34738
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.09.2010, 16:43
Zagadka w "Obiekty sportowe, które...":

simone napisał(a):Wyświetl post
Mała zagadka- jaki to stadion?

Tu narazie jest KARtoflisko*, ale będzie SANfrancisco*

i celny strzał blanco:

blanco napisał(a):Wyświetl post
Pyrowianka Pyrów

KARtoflisko* mnie rozwaliło
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów