The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 12:36
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie out

Łobodziński
Singlar
Palić czy jak mu tam
Dać szansę do następnego okna

Jirsak
Brożek Paweł
Boguski
Kirm
Żurawski
Boguski, Jirsak, Kowalski, Łobodzinski - ja bym chetnie podziekowal tym 4 pilkarzom. Pajlic dopiero przyszedł, pogra troche i moze bedzie z niego pozytek. Pod zadnym wzgledem nie oddalbym Pawła Brozka (i tak by sie teraz nikt po niego nie zglosił) bo wierze w niego zreszta Smuda chyba tez (podobno z Kamerunem zagra od poczatku). Singlar niech zostanie po to, zeby Cikos miał konkurenta a to tylko dobrze dla obydwu a Zurawski, zeby młodsi sie jeszcze od niego uczyli (do tego akurat sie nada). Kirm w meczu z Arka dobrze sie spisal, w zeszlym sezonie tez nie prezentowal sie slabo wiec z niego akurat jeszcze pozytek bedzie. Co do wymienionych wczesniej to Kowalski - w ogole nie nadaje sie do takiego zespołu jak Wisła, Boguski bo swoja gra nie przekonuje a Łobodzinski i Jirsak z wiadomych wzgledow. Akurat sprzedac tych 4 graczy, dokupic 3 innych i po sprawie. To sa oczywiscie moje mniemania a jak sie to wszystko ułozy wie tylko Pan Basałaj.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2010, 12:48
junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
"Rios w River Plate nigdy nie gral wysunietego napastnika. Gosc przewaznie cofa sie do srodka pola i uwielbia wypracowywac akcje. Ja akurat wiem bo ogladałem i ogladam lige argentynska i jego poczynania tez widziałem. Moze nie gral wiele meczy od 1 minuty ale wchodzac nieraz wypracowywal swietne okazje bramkowe. Takiego wspolnika powinien miec u nas napastnik (Paweł Brozek np.) - dostanie dobre podanie i zamieni na bramke. Niby czemu np w Arsenalu najlepszym strzelcem byl Fabregas? - bo tak samo jak cofa sie Rios cofa sie van Persie, walczy w srodku pola, wypracowuje sytuacje a strzelaja inni. "

Niestety u nas się to nie sprawdzi. C
o nam z tego, że wypracuje świetne okazje bramkowe, jak Boguski nie trafi z 5 m w bramke, tylko w banery reklamowe
?
Jednak Rafał ma coś czego nie ma wielu piłkarzy na świecie (10 sekunda filmiku)

http://www.youtube.com/watch?v=n3wo8ZPq5Zk
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.08.2010, 12:50
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek i Diaz na sprzedaż.Wisła jednak najchętniej by sie pozbyła Jirsaka i Łobo ale nie ma chętnych.
http://www.fakt.pl/Wisla-pozbedzie-s...y,79436,1.html
Polowicznie trafione, polowicznie nie trafione.

Zaznaczam na pierwszy ogien ida najslabsze ogniwa, choc przy dobrej ofercie kazdy moze stad odejsc.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.08.2010, 12:53
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
12345678910

****A MAĆ dalibyście temu Palicovi zagrać chociaż 2-3 jebane mecze w naszej lidze!!!
Pablo84, daj sobie spokój, to walka z wiatrakami. Ja już pogodziłem się z tym, że na naszym forum jest kilkaset osób, które powinny szukać talentów piłkarskich. Bo jak ktoś potrafi po jednym meczu ocenić zawodnika to szacun. A są jeszcze lepsi, niektórzy oceniają po 3,4 kontaktach z piłką w filmiku z youtuba. A przecież jest dwóch, czy trzech co nawet ze zdjęcia ocenią przydatność gościa do zespołu. Naprawdę, z takim potencjałem powinniśmy mieć najlepsze rozeznanie na rynku piłkarskim na świecie...tylko szkoda, że zarząd nie chce ich (forumowych geniuszy) słuchać.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.08.2010, 12:54
Nie mamy kompletnie obrony. Kowalski - Bunoza to z całą pewnością najgorsza para stoperów w całej lidze. Nawet na 1 ligę są zbyt słabi.

Przy słabych stoperach na lewej obronie nie sprawdzają się zarówno Brożek jak i Diaz. Grali nawet ok gdy mieli za plecami klasowego Marcelo, który naprawiał ich błędy. Teraz ich błędy kończą się setkami dla rywali...

Bardzo słabo prezentuje sie też pozycja prawego pomocnika. W zasadzie jedynym sensowym piłkarzem na tą pozycję jest obecnie Kirm, który powinien grać z lewej. Zarówno Boguski jak i Łobodziński są kompletnie bez formy.

W tej sytuacji priorytetem na bieżące okienko transferowe pozostaje sprowadzenie jeszcze minimum trzech klasowych piłkarzy - stopera, lewego obrońcy i prawego skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
forthree
Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2010, 12:58
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy kompletnie obrony. Kowalski - Bunoza to z całą pewnością najgorsza para stoperów w całej lidze. Nawet na 1 ligę są zbyt słabi.
To z jakiej racji Bunoza jest powoływany do młodzieżowej reprezentacji Bośni? Chyba nie chcesz powiedzieć, że ich reprezentacja jest tak słaba, że biorą klienta, który według ciebie jest za słaby na 1 lige. Odczepcie sie ****a od tego Bunozy, zobaczycie, że za jakiś czas będzie filarem defensywy. Tak samo dajcie szanse Paljicowi. Ale co tam, przyjdzie tutaj Ashley Young to powiecie czego on szuka w naszej lidze, że krok w tył. Przyjdzie ktoś kto może stać się gwiazdą tej ligi to też źle, bo przecież nie przyszedł z czołowej ligi. Połowa z was na tym forum jest żałosna.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.08.2010, 13:05
Ze wszystkich nazwisk wymienianych przez fakt, najbardziej szkoda byloby Diaza.

Pawel Brozek wraz z uplywajacym czasem potrzebuje coraz wiecej "setek" do strzelenia jednej bramki. Na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesiecy, rozegral tak wiele fatalnych spotkan, ze umieszczenie go na liscie do odstrzalu, chocby byla ona jedynie wirtualnym wymyslem made by Fakt, nie powinno byc jakims wielkim zaskoczeniem. Poza tym on od jakiegos czasu wyglada na goscia, ktoremu jedynie zmiana otoczenia moglaby pomoc wykrzesac odrobine entuzjazmu i zapalu do gry (pamietne slowa, kiedy sam siebie widzial na lawce).
Z drugiej strony, jesli klub rzeczywiscie mialby odstrzelic ktoregos z Brozkow, to zdecydowanie wolalbym aby byl nim Piotr, bo Pawel chocby tylko jako rezerwowy, moglby sie jednak bardziej przydac (wiadomo ze o dobrego napastnika najtrudniej).

Co do dwoch pozostalych kopaczy figurujacych na liscie, to nie ma sensu pisac nic ponad to, ze pozbycie sie ich jest niezmiernie wskazane. W szczegolnosci Lobo vel Nikodema Dyzme - naszego najgorszego i jednoczesnie najlepiej zarabiajacego sportowca.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2010, 13:05
Paljic to niech najpierw zalapie sie na lawke...narazie po swoich "popisach" ma z tym problem .

Ofensywa transferowa polegajaca na sprzedazy naszych najlepszych pilkarzy, a sprowadzaniu gorszych...haha . Nie moge sie doczekac kolejnych, genialnych posuniec.
Odpowiedz cytując
Bohemians
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2010, 13:22
Boguski to żaden wirtuoz ale chłopak jest bardziej profesjonalny niz chocby Małecki, ma długi kontrakt, jest bez formy więc pozbycie sie go byłoby głupotą bo nikt nie zapłaci za niego rozsądnej ceny. Poza tym jak dojdzie do formy to na polską ligą wystarczy z nawiązką. W sumie to nawet z tą formą wystarczy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2010, 13:42
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Paljic to niech najpierw zalapie sie na lawke...narazie po swoich "popisach" ma z tym problem .

Ofensywa transferowa polegajaca na sprzedazy naszych najlepszych pilkarzy, a sprowadzaniu gorszych...haha . Nie moge sie doczekac kolejnych, genialnych posuniec.
Jovanic też siedzial na ławce w meczu z Arką, to znaczy że jest gorszy od Pawełka? Kulawik wiadomo jaką sprawuję w tej chwili funkcję.Powstrzymał bym się od dalekoidących wniosków po 1 spotkaniu ligowym.
Bohemians

Moim zdaniem to gracz zbyt delikatny na naszą drużynę. W Wiśle nie pasują mi osoby, którzy wiecznie przepraszają że żyją a podczas gry odsuwają nogę.
Może podłożę jego beznadziejnej opiera się na psychice?Ale ja nie jestem od tego by diagnozować kopaczy. Boguski powinien się ogarnać.Jeśli tego nie zrobi w tej rundzie.To wraz z Jirsakiem nadaje się do odstrzału w pierwszej kolejności. Jeśli chodzi o Łobodzińskiego to mam jakieś takie mieszane odczucia. Chłop niby jakos nie przykłada się do gry, ma tam parę zwodów, jakąś tam szybkość, kiepskie dośrodkowania, ale mimo wszystko czasami wejdzie z ławy na podmęczonego przeciwnika, zrobi wiatr i o dziwo troszkę ożywi grę...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.08.2010 o godz. 13:49.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.08.2010, 13:49
Kulawik wystawił w Arką taki skład, bo chciał, żeby nie było większych problemów z komunikacją na boisku. O ile z Pawełkiem trafił to z Boguskim już nie. Dlatego było tylu Polaków.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2010, 13:52
Kulawik moim zdaniem całkiem nieźle ustawił skład. Wreszcie sprawił, że aktywny stał się Kirm, który pokazał na co go stać, a przypuszczam, że stać go na jeszcze więcej, jakby przyszedł do nas sensowny trener. Potrzeba nam też rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia - takiego jeszcze lepszego Gargułę - oczywiście zdrowego...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.08.2010, 13:59
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie out

Łobodziński
Singlar
Palić czy jak mu tam
Łobodziński - zgadzam się
Singlar - nie widzę sensu pozbywania się go. Jest solidny i zawsze gotowy do wejścia. Nie obciąża budżetu jak np. Łobo.
Paljić - trzeba mu dać szanse. Z Karabachem nikt nie zagrał dobrze, a wszyscy rzucili się na niego jakby to on był tylko winny.
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 11.08.2010, 14:02
Boguski ma chyba kontrakt do 2015 roku jeśli mnie pamięć nie myli a nie chce mi się sprawdzać wiec jak coś to mnie poprawcie. jesli mam racje to należy kibicować mu żeby złapał formę i albo u nas grał albo niech go ktoś weźmie...

Singlar zawsze to jest kontuzjowany
Ostatnio edytowane przez pibitox : 11.08.2010 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.08.2010, 14:09
A wiecie o tym że tym piłkarzem który kapitalnie zaprezentował się na M.Ś z którym trwały negocjacje był Andre Ayev ? chodziło o wypożyczenie za 500euro a potem wykupienie go za 2,5 (jak by się sprawdził )
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.08.2010, 14:16
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
A wiecie o tym że tym piłkarzem który kapitalnie zaprezentował się na M.Ś z którym trwały negocjacje był Andre Ayev ? chodziło o wypożyczenie za 500euro a potem wykupienie go za 2,5 (jak by się sprawdził )
A wiesz że ja mogę sobie napisać że Wisła negocjowała z Forlanem w grę wchodził transfer definitywny za 30 mln euro ...
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 11.08.2010, 14:18
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
A wiesz że ja mogę sobie napisać że Wisła negocjowała z Forlanem w grę wchodził transfer definitywny za 30 mln euro ...
to była informacja od zbymaka http://www.wisla-online.pl/news/wyme...two-wisly-1286
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 11.08.2010, 14:22
Az dziwne ze to nie wyszlo na swiatlo dzienne wczesniej.

P.S. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ciezko bylo utrzymac jezyk na uwiezi by nie wypaplac tego.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.08.2010, 14:25
hmmm Ayew ... Wydaje mi się że mało realne było aby u Nas zagrał ...
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.08.2010, 14:36
hahahah juz widze jak mieli bysmy wydać taka kase, skoro Cupiał sika z radośći jak ktoś położy mu na stół 3 bańki euro - Vide Marcelo. Nie patrząc na skutki dla drużyny, które jak wszyscy wiemy są opłakane(wpier** od 3 świata w LE). I on miał by dać za kogoś 3 bańki? Wolne żarty...
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 11.08.2010, 14:38
dzollo napisał(a):Wyświetl post
hahahah juz widze jak mieli bysmy wydać taka kase, skoro Cupiał sika z radośći jak ktoś położy mu na stuł 3 bańki euro - Vide Marcelo. Nie patrząc na skutki dla drużyny, które jak wszyscy wiemy są opłakane. I on miał by dać za kogoś 3 bańki? Wolne żarty...
też tak myślę ale uważam że wypożyczenie było by tylko na rok i poszedł by znów do OM (jak z Alvarezem )
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2010, 14:38
Forumowa gawedź zaraz by pisała, że to jakiś anonim Bóg wie skąd i zamiast niego mogli wziąść wcześniej Smolarka

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.08.2010, 14:46
Nie żartujcie Ayew pewnie nie wie że istnieje taki klub jak Wisła Kraków a może nawet nie wie gdzie polska leży a tak na serio choćby nawet Cupiał dał te 3 bańki w co wątpie to moge się założyć że po pierwsze Ayew by nie chciał wchodzić do tego burdelu a jakby to by sobie pewnie wyśpiewał z min.600 tys euro rocznie
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.08.2010, 14:54
to była informacja od zbymaka
Ach, jeśli od zbymaka, to zwracam honor. Podobno episkopat zwrócił się do niego z pytaniem, czy Bóg istnieje i czy życzy sobie utrzymania celibatu.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2010, 15:03
Gwiazda reprezentacji Ghany, MS i liga polska ? Haha, dobre zarty. Chlopak kasuje 800 tys do 1 mln euro rocznie w OM , ciekawe kto mialby mu placic kontrakt w Wisle? Nie mowie juz o tym, jak jego wartosc poszla w gore po ostatnich wyczynach. Nie wykluczam, ze bylo zapytanie(mozna tez takie wyslac do Real'u w/s Ronaldo), ale od zapytania do transferu to lata swietlne...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 11.08.2010, 15:06
Panowie, byly faktycznie negocjacje i poszla oficjalna oferta w jego sprawie.

Wiec to nie takie hop siup niemozliwe.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 11.08.2010, 15:10
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Ach, jeśli od zbymaka, to zwracam honor. Podobno episkopat zwrócił się do niego z pytaniem, czy Bóg istnieje i czy życzy sobie utrzymania celibatu.
Nie masz juz tu czego szukać, forum cie zniszczy...

Słyszałem, również że tylko Zbymak jest w stanie jednym słowem (czyt postem) sprawić, że okupujący krzyż pod pałacem prezydenckim manifestańci zaprzestaną swojej krzyżowej " bitwy pod Grunwaldem".

Co do naszej polityki transferowej.
Jak narazie to dno, a nawet jego brak. Sprawiono, że i tak słaba Wisła w tamtym sezonie, jest jeszcze słabsza, sciągnieto masę zawodników, z których już tylko dwoje rokuje na rozsądne zakupy (Chavez i Rios) ale to może jedynie złudne nadzieje spowodowane tym, że jeszcze nie mieli okazji do pokazania na co ich stać, w przeciwieństwie do reszty "wzmocnień", Ci taką "okazje" juz mieli...niestety..

Zapowiadane są kolejne "wzmocnienia" zawodnikami z kartą na ręku. Jeszcze kilku takich Pajliciów, i młoda ekstraklasa w tym sezonie będzie napewno nasza.

koyoot napisał(a):Wyświetl post
Panowie, byly faktycznie negocjacje i poszla oficjalna oferta w jego sprawie.

Wiec to nie takie hop siup niemozliwe.
Ja też moge wysłać "oficjalna oferte" w sprawie Ayewa ale co z tego?
Kto wierzy w takie transfery, albo jest jeszcze młody i ponosi go fantazja, albo ma swój kolorowy świat, zejdzmy na ziemie panowie.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 11.08.2010 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 11.08.2010, 15:17
To powiem inaczej, naprawde niewiele zabraklo by Ayew faktycznie gral w tym sezonie wbarwach Wisly.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.08.2010, 15:20
przeciez ten Andre Ayew jesli cos bylo na rzeczy, to tez nie gral pierwsze skrzypce w OM
w tamtym roku gral na wypozyczeniu w drugiej lidze francuskiej, dwa lata temu gral na wypozyczeniu w Lorient
ale nie ma co gadac o tym juz

Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 11.08.2010, 15:37
koyoot napisał(a):Wyświetl post
To powiem inaczej, naprawde niewiele zabraklo by Ayew faktycznie gral w tym sezonie wbarwach Wisly.
Jedyne 500 tyś euro za roczne wyporzyczenie i 600 tysiecy euro za roczny kontrakt w klubowej kasie. (czyt. kieszeni BC)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów