The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 21:53
Podsumowując

Przyszli:

Jovanic
Cikos
Bunoza
Żuraw
Palijć
blisko jest Chavez

Odeszli:

Głowa
Marcelo
Jop
Issa Ba
Alvarez

W zasadzie można powiedzieć, że w tym sezonie "doszedł" również Garguła.

Jeśli Wisłą zakontraktuje tego stopera, to moim zdaniem bilans na plus (jakościowy i gotówkowy). Gdyby jeszcze udało się sprowadzić napastnika... ale to już chyba nie w tym okienku.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.07.2010, 21:56
Chlopek - nie pisali, ze podpisal, pozniej prostowali to info, ze w ostatniej chwili nie dogadali sei finansowo. To w zastepstwie Kasperczak przywedrowal.

Zreszta, na co wy liczycie? Ze beda transfery, nie pelniace funkcji zastapienia odeszlego pilkarza? Liczcie na to dalej ;]
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2010, 21:57
do tych co tak narzekają i juz widza,że gośc sie do niczego nie nadaje.mam tylko pytanie ,a gdzie to sobie Kosowski nie poradził?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.07.2010, 21:58
picasso napisał(a):Wyświetl post
do tych co tak narzekają i juz widza,że gośc sie do niczego nie nadaje.mam tylko pytanie ,a gdzie to sobie Kosowski nie poradził?
W Bundeslidze
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2010, 21:59
picasso napisał(a):Wyświetl post
za Kosowskiego chyba K'tern bylo w 1. lidze co oznacza ze mialo mocniejszy sklad a i tak tam klepal wiecej niz ten
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Od: 01.2006

Stary 17.07.2010, 22:00
Idiotyczne narzekanie na ten transfer.
Bardzo możliwe, że obok kwestii finansowych istotne dla tego Milinkovica było to, że w Wiśle nikt nie zagwarantowałby mu miejsca w składzie - na skrzydłach jest Małecki, Łobodziński, Kirm, Brożek, w ataku Żurawski, Boguski, Brożek, na cztery pozycje siedmiu zawodników już teraz. Milinkovic miałby dużą rywalizację o miejsce w składzie nawet po uznaniu takiego Łobodzińskiego za głębokiego rezerwowego.
Przychodzi do Wisły natomiast piłkarz ograny w 2 bundeslidze - niezależnie od tego, co ktoś tu wymyślił, prawie 50 występów w tych rozgrywkach to duża ilość, nawet jeśli część z ławki, wielu polskich kopaczy nawet z Wisły chciałoby mieć taką pozycję w Czerwonych Diabłach. Przychodzi z ławki Kaiserslautern na ławkę Wisły, będzie pewnie dość daleko od pierwszego składu (przyjmijmy, że grać w nim będzie Piotr Brożek z Kirmem na skrzydłach, ale opcji jest wiele i decydować pewnie będzie dyspozycja dnia), nie będzie zarabiał kokosów, siedział na ławce bez narzekania na cały świat. Jego transfer jako lewego pomocnika daje też możliwość rotacji na lewej obronie - przyszedł zmiennik dla Brożka na lewą pomoc - więc kadra staje się coraz szersza.

Na wymagania Wisły względem nowego zawodnika - podporządkowanie się sportowej rywalizacji między grupą piłkarzy o dwie pozycje w składzie - ściągnięcie takiego piłkarza, gdy pozycje są już nieźle obsadzone, to jest niezły ruch. Na pewno lepszy od wydania dużej kasy na transfer i płace dla piłkarza, który mógłby mieć kłopoty z wywalczeniem pozycji w drużynie odpowiadającej wydatkom na niego.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.07.2010, 22:00
Będę oceniał transfery w przerwie zimowej i w meczach które są przed nami. Na dziś ,mam, za ,mało informacji.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.07.2010, 22:01
LukaszK111 napisał(a):Wyświetl post
Nie no nie moge z niektórych na tym forum.Wiekszość jeszcze nie widziała go w akcjii a juz płacze.Skad w ogole wiecie czy Milinkovic jest od niego lepszy.Bo błysnął w lidze słabej lidze?Hofeffhein jeszcze niedawno liczył sie w walce o lige niemiecką,Kaiseslauten to jeden z lepszych klubów niemieckich.Moze i grzał tam ławe ale 95% Wislackich piłkarzy walczyłoby tylko o ławke w tym klubie.Ochłoncie troche...

To samo sytuacja z tym zawodnikiem z Hondurasu.Rozegrał 270minut na mistrzostwach spisywał sie dobrze a tu płacz.
Jesli wam sie tak podobaja transfery Legii to droga wolna iti was przywita z otwartymi rekoma!!
W drugoligowym Hoffenheim nie był podstawowym piłkarzem - 19 meczy i 1 gol. Przypomnij mi, w jakich pucharach Kaiserslautern zagra.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czy ty nie rozumiesz, że tu nie chodzi o jakikolwiek transfer?! Że kluczowe są umiejętności sprowadzanego zawodnika?

Zupełnie nie poradził sobie w drugiej Bundeslidze, błyszczał głównie w trzeciej i czwartej. Ma już 27 lat. Szanse, że się sprawdzi są naprawdę mizerne. Jedyne, co za nim przemawia to fakt, że futbol jest nieprzewidywalny. Innymi słowy - może stanie się cud i zacznie akurat u nas coś grać. Wbrew dotychczasowym swoim dokonaniom.

Bednarz - wróć!
wolfy z calym szancunkiem dla Ciebie ale tutaj naprawde glupoty napisales.

Dragan byl u kibicow 'Lautern bardzo lubiany i chyba tylko manager FCK, pan Kurz, wiedzial dlaczego nie przedluzyli mu kontraktu.
Blyszczal w Hoffenheimie(czyli niskich ligach) bo tam wlasciciel SAP wklada pieniadze i wprowadzil "swoj" klub z 6 ligi do pierwszej i zawsze grali tam zawodnicy ktorzy to tych niskich lig nie pasowali(dlatego mogli tak szybko wskoczyc do Bundesligi).

A w FCK zawsze dawal dobre zmiany wiec moze poczekajmy z ta ocena...

Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Picasso dokładdnie miałem pisac ,Kosa 43 mecze i 1 bramka w niemczech takze nic nie wiadomo z Paljicem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2010, 22:02
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój sprowadzili Kirma z nadziejami, ten się oszczędzał bo nie chciał przegapić pewnie jedynej w życiu szansy na Mundial okazało się że i tak musi grać bo na lewej nie ma kogo wstawić. Teraz po pieniądzach sprowadzili mu dla pewności motywatora ( na plus ma u mnie że nie siedzi jak niektórzy na kontrakcie tylko wybrał szanse na grę na jakimś zadupiu piłkarskim) No i o co krzyk
Tak, krzyk. Bo ja już widzę jak jakiś ogór będzie kogokolwiek motywował. Tak samo jak Hristov podniósł konkurencję w ataku, a Jop w obronie. Jednego trenerzy bali się w ogóle wystawić, a drugi jak już wystąpił, to był płacz i zgrzytanie zębów. A najśmieszniejsze, że teraz jesteśmy w takim dnie, że i Jop by się przydał...

Nam nie trzeba "motywatora", tylko jakiegoś przyzwoitego skrzydłowego. Bez defektów w rodzaju kiwania się z samym sobą, dośrodkowywania w aut czy też ogólnej niechęci do kierowania piłki w światło bramki. Lepiej kupić jednego dobrego zawodnika, niż płacić kontrakty trzem słabym.

koker napisał(a):Wyświetl post
Dragan byl u kibicow 'Lautern bardzo lubiany i chyba tylko manager FCK, pan Kurz, wiedzial dlaczego nie przedluzyli mu kontraktu.
U nas zaś bardzo lubiany jest Konrad Gołoś.
A manager FCK rozwiązał z nim kontrakt, pewnie tylko po to, żeby się go pozbyć i nie musieć mu dłużej płacić. Fakt, że nawet nie próbował na nim nic zarobić już powinien dawać do myślenia. Po prostu zgłosiła się Wisła, a FCK nam go radośnie za darmo oddała, byleśmy się tylko nie rozmyślili. Fakt - to musi być wybitny zawodnik.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2010 o godz. 22:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Cytat:
za Kosowskiego chyba K'tern bylo w 1. lidze co oznacza ze mialo mocniejszy sklad a i tak tam klepal wiecej niz ten
Ale my teraz też mamy dużo słabszy skład niż "za Kosy".
Ludzie, luzujcie z tymi komentami, większość widziała go na ytb, więc zobaczymy jak w meczu z Azerami się zaprezentuje...
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

A co z Tibonim? Sprawa calkowicie ucichla? Tez bodajze juz podpisywal kontrakt i nagle zadnych info. CHyba, ze cos przegapilem.
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 17.07.2010, 22:03
Patrząc na filmik z zagraniami Palijca można doszukać się jakiś pozytywów. Niesamowita zwrotność i balans ciałem, a i też szybkość całkiem niezła. Wiadomo, że filmiki to żadne wiarygodne źródło, ale z zagraniami jakie pokazał na tym filmiku to niezły wiatr będzie robił na lewym skrzydle
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2010, 22:03
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Witaj! Chciałbym Cię uspokoić - za sterami okrętu Wisła Kraków stoi teraz kompetentny i oddany sprawie kapitan - Bogdan Basałaj. On i jego zaufani pracownicy mają już przygotowany i precyzyjnie określony plan rozwoju i wzmacniania klubu, który musi przynieść sukcesy. Skuteczna polityka marketingowa, rozbudowa bazy treningowej, budowa akademii piłkarskiej, wykańczanie nowoczesnego stadionu, którym będziemy mogli szczycić się w całej Europie - by wymienić choćby kilka z wielu, naprawdę wielu pomysłów na rozwinięcie żagli tego wspaniałego transatlantyku - naszej Wisły!
Również polityka transferowa to nie dzieło przypadku. Zakontraktowanie takich sław i potencjalnych gwiazd światowej piłki jak bramkarz Jovanic, czy jednego z najzdolniejszych słowackich obrońców młodego pokolenia, dwudziestodwuletniego Erika Czikosza (nota bene przyrównywany do samego Petera Singlara) z całą pewnością nie wzięły się z niczego. Nasi dotychczasowi stoperzy: Marcelo i Głowacki zostali sprzedani, ale pierwszy był jeszcze niedoświadczony, a drugiemu lat nie ubywało. Na Arku mogliśmy zarobić, a transferując Marcelo pokazaliśmy, że w klubie można się wypromować. W zamian sprowadzono Gordana Bunozę, nazywanego przez niektórych bośniackim Marcelo, a także zrobiono miejsce dla zdolnego Mateusza Kowalskiego - wychowanka klubu. Czyż o wielkiej Wiśle, prowadzonej do boju przez jej wychowanka nie marzy każdy kibic? Już nie mogę się doczekać pierwszych pucharowych potyczek prowadzonych przy Reymonta z pewnym i niezawodnym Mateuszem w składzie.
Ale popatrzmy również na formacje przednie - a tam Maciej Żurawski, legenda klubu, człowiek instytucja, przodownik pracy i zwolennik harówki. Chyba nikt już nie może powiedzieć, że brakuje nam tego ogniwa, które rozruszałoby grę "polskich galacticos"!
Kolejne transfery? Spokojnie, będą. Jeśli teraz - to tylko dzięki prowadzonych z poświęceniem i uwagą negocjacjom dyrektora Jarosza i prezesa Basałaja oraz hojności pana Bogusława Cupiała! Mało kto pokazał takie serce, taką wolę walki o swój klub. Wyobraźcie sobie, państwo, człowieka, który udzielił w życiu tylko jednego wywiadu. Nie mówił w nim o swoich osiągnięciach w biznesie, bogatych zainteresowaniach i dumie z potomstwa. Nie, mówił o czymś znacznie dla niego ważniejszym - o miłości do klubu, o cierpliwości i wierze, którą pokłada w starannie przez siebie dobranych pracowników. Zachwycające, nieprawdaż?
A jeśli nie będzie transferów? Spokojnie. Co nagle, to po diable. Udowodniłem już, że mamy bogatą kadrę pełną reprezentantów (Diaz, Kirm, Małecki) i gwiazd (Łobodziński, Burliga). Ostrożne negocjacje mogą przysporzyć nam tylko szacunku na rynku transferowym i sprawić, że ta zgraja hien: działacze innych klubów, menedżerowie, agenci zawodników zaczną traktować Wisłę z należnym jej szacunkiem. Być może to jest właśnie ta nasza nowa jakość i strategia na lata - po pierwsze szacunek, po drugie szacunek. Szacunek, głupcze. Nie sztuką jest głupio wydać. Prawdziwym mistrzostwem jest mądrze zaoszczędzić.
Mam nadzieję, że rozwiałem Twoje wątpliwości! Pozdrawiam, Wiślacy!

: )
A nie mówiłem!

Kibice i przyjaciele, spokojnie! Jak widać, nasi działacze dobrze wiedzą, co robią. Niełatwo jest wypatrzeć zawodnika w niższych ligach np. regionalnych w Niemczech. Wymaga to sporej wiedzy i zaangażowania ze strony profesjonalnie przygotowanej siatki scoutów. Nakładów środków finansowych i ciężkiej pracy. Nie mam wątpliwości, że nasz nowy nabytek to świetne posunięcie dyrektora Jarosza. Wierzcie mi, takiego zawodnika jeszcze w Wiśle nie było!

To człowiek, który ma dwa paszporty - serbski i niemiecki, a zatem stanowił będzie multikulturalny pomost pomiędzy naszymi nowymi bałkańskimi gwiazdami, a "starą" Wisłą. W dodatku gra w lidze regionalnej Alzacji i Lotaryngii oraz częste wycieczki do Strasburga pozwoliły mu zapoznać się z podstawami języka i kuchni francuskiej. Czy nie jest to idealne rozwiązanie w sytuacji, gdy trenerem Wisły jest Henryk Kasperczak - szkoleniowiec polsko-francuski? W dodatku, jego doskonała znajomość j. niemieckiego umożliwi lepszy kontakt z testowanym Niemcem Berkanem Asfarlim! Takiej postaci brakowało podczas testów Augustiena.

Kolejnym atutem Paljića jest jego wielofunkcyjność. Wreszcie zawodnik, który grywał jako pomocnik defensywny i ofensywny, jako skrzydłowy i napastnik - ma papiery na egzekutora i playmakera jednocześnie! Słowem - jedno-osobowy zespół piłkarski!

I na koniec - pamiętajcie, skąd wziął się Kuba Błaszczykowski? Czyż nie przyszedł do nas z niskoligowego Rakowa Częstochowa? Brakowało mu jednak doświadczenia i zajęło to trenerom Wisły kilka miesięcy zanim wkomponowano go w drużynę. Paljić jest jeszcze lepszy, bo łączy ze sobą świeżość i przebojowość, a także młodzieżowość Błaszczykowskiego z rutyniarstwem i doświadczeniem - dajmy na to Sobolewskiego.

Jestem dumny z tego transferu. Proszę Was, Wiślacy, nie narzekajcie! Dajcie szansę, zwłaszcza takiemu, zawodnikowi!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.07.2010, 22:04
wwf napisał(a):Wyświetl post
Będę oceniał transfery w przerwie zimowej i w meczach które są przed nami. Na dziś ,mam, za ,mało informacji.
I na tym powinniśmy zakończyć dyskusje.Gość w żadnym wypadku nie powala ale może przez te lata spędzone w Niemczech, nauczono go przynajmniej przyjąć piłkę i dobrze zagrać - częściej niż raz na 3 próby.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.07.2010, 22:04
Ale opinie kibicow o nim sa dosc pochlebne. Poza tym ostatnio bywal w skladach 2 czolowych zespolow II Bundesligi, ktore awansowaly wyzej. Nie znaczy to, ze slabsze zespoly II Bundesligi go nie chcialy. Odchodzili z Wisly tacy zawodnicy jak Paulista czy Penksa to napewno byli lakomymi keskami dla zespolow z dolu tabeli jak Arka czy kto tam gral, ale nie dla psa...
Plus dochodzi zawsze bodziec "nowego zespolu". Moze zaliczy swietny start i wprowadzi nas do grupy LE>
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.07.2010, 22:05
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując

Przyszli:

Jovanic
Cikos
Bunoza
Żuraw
Palijć
blisko jest Chavez

Odeszli:

Głowa
Marcelo
Jop
Issa Ba
Alvarez

W zasadzie można powiedzieć, że w tym sezonie "doszedł" również Garguła.

Jeśli Wisłą zakontraktuje tego stopera, to moim zdaniem bilans na plus (jakościowy i gotówkowy). Gdyby jeszcze udało się sprowadzić napastnika... ale to już chyba nie w tym okienku.
Bilans moim zdaniem jest baaardzo na minus.

Zepsuliśmy sobie całkowicie jedyną sensownie funkcjonującą formacje, czyli obronę. Nie potępiam pomysłu sprowadzenia Bunozy i Cikosa bo to całkiem perspektywiczni zawodnicy ale odeszły filary zespołu. O czym tu w ogóle mówić.

Praktycznie wcale nie została wzmocniona nasza totalnie bezpłciowa ofensywa. W tej formacji potrzebny jest skok jakościowy a przyszli emeryt Żuraw i gość, który przymierzany jest raczej tylko na ławkę. Jeśli pod okiem Kasperczaka nie eksploduje forma Kirma, Jirsaka i kilku innych to będzie po prostu źle.

Transfery jakie są przeprowadzane nie są obliczane na przyciągnięcie na stadion tysięcy nowych kibiców (czy widzów.. nieważne), którzy mogliby zostawić w klubowej kasie sporo pieniędzy. Nie widzę w tym wszystkim sensu...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.07.2010, 22:05
Kosowski nie poradził sobie w BUNDESLIDZE. Ten piłkarz nawet nie miał okazji tam zagrać. Dobra nie ma co narzekać, koleś będzie mega wypasem, wzmocnieniem składu, da nam lepszą grę i będzie jednym z lepszych piłjkrzy w polskiej lidze. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale oby tak było. Narazie sciągamy piłkarzy, którzy nie tylko nie są znani ale ich CV jest mega żenujące... Koleś z ligi regionalnej. Przepraszam to ma być gość na Europę To ma być gość na 33 tys ludzi na stadionie? Tak? To zdaniem zarządu wystarczy? Ja w życi zwykle jestem opytmistą. Naprawdę zawsze myślę pozytywnie, ale jak widze takie info to mnie krew zalewa...
Powód: same błędy...
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 17.07.2010 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2010, 22:06
ciekawe czy zarzad mysli jeszcze o jakis transferach
ciekawe czy ten Chavez przyjdzie
przydalby sie lewy obronca, bo Diaz na ta pozycje sie zupelnie nienadaje

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 17.07.2010, 22:07
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Kosowski nie poradził sobie w bundeslidze. o dobra nie ma co narzekać koleś będzie mega wypasem, wzmocnienei składu, da am lepszą grę i będzie jednym z lepszych piłjarzy w polskiej lidze. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale oby tak było. Narazie sciągamy piłkarzy, którzy ni etylko nie są znani ale ich CV jest mega żenujące... Koleś z ligi regionalnej. Przepraszam to ma być gość na Europę To ma być gość na 33 tys ludzi na stadionie? Tak? To zdaniem zarządu wystarczy?
Odpowiedz cytując
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2010, 22:08
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
W drugoligowym Hoffenheim nie był podstawowym piłkarzem - 19 meczy i 1 gol. Przypomnij mi, w jakich pucharach Kaiserslautern zagra.
Napisałem ze to jest jeden z lepszych klubow niemieckich.W tym sezonie bez problemu awansowali do bundesligi a wystarczy zobaczyc historie tego klubu
Mistrzostwo Niemiec: 1951, 1953, 1991, 1998
Puchar Niemiec: 1990, 1996
Wicemistrzostwo Niemiec: 1948, 1954, 1955, 1994
Finalista Pucharu Niemiec: 1961, 1972, 1976, 1981, 2003
Superpuchar Niemiec: 1991
Ćwierćfinał Ligi Mistrzów: 1999
Półfinał Pucharu UEFA: 1982, 2001
Dwa czy nawet trzy sezony temu przeszedł do nich najlepszy stoper z tamtego czasu z Polskiej ligi Quatara.
masz jeszcze cos do powiedzenia?
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 22:09
Ja tak jeszcze tylko przypomnę nazwisko Bandrowski. Koleś przyszedł do Lecha z Energie Cottbus, grywał głównie w ligach regionalnych, a na dzień dzisiejszy ma rozegranych kilka meczów w reprezentacji Polski i tytuł mistrza Polski na koncie.

Nawet fajnie czyta się niektóre posty, w których narzekacie na Paljicia, więc róbcie to dalej, nie krępujcie się.
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Powiem tylko tak Boguś by się ładnie na Basałaja wk... jakby niewypaliły
np Bunza za 400 ;]
Więc pewnie Basałaj spina poślady i ogląda każdego zawodnika od góry do dołu tak więc panowie spokoju troszkę
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

jestem ciekaw kto podrzucił Wiśle tego zawodnika... bo przecież wszyscy dobrze wiemy, że skauting w tym klubie nie istnieje... jak dla mnie kolejny kopacz z "jutuba" i tyle... boje się, że nasz skałt Kapka który penetruje ostro rynek bałkański podeśle nam kolejne "perełki" z ów rejonów oglądałem skrót z meczu z Kolejarzem i muszę przyznać, że ten Bunoza to kawał drewniaka...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2010, 22:11
OK Paljić i Chavez już praktycznie są nasi ale nadal brak napastnika !!!!
Czemu nikt nie interesował się Tshibambą?

Traore z Zagłębia to byłby dobry transfer
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.07.2010, 22:11
Transfer Pajlicia uważam za ruch w dobrą stronę.

W Kaiserslautern grał więcej niż np. Ćwielong czy Paulista u nas, a cytowane tutaj wypowiedzi kibiców z poprzedniego klubu świadczą o nim bardzo dobrze.

Opinie typu "Szkoda...był dobrym jokerem" czy "dziękuje mu za dobrą gre, nie można go winić, chce sie rozwijać" świadczą o tym, że Niemcy mieli o nim podobne mniemanie, jak my o Penksie, Pauliście, czy Ćwielongu.

Myślę, że gość po prostu wolał grać o mistrza w Polsce, niż o utrzymanie w Bundeslidze, co dobrze świadczy o jego ambicji. Bo nie sądze, że skusiliśmy go kasą do tego, żaby zerwał kontrakt z Kaiserslautern.

Jak zakontraktujemy Chaveza, to najprawdopodobniej będzie to jedno z lepszych okienek transferowych ostatnich paru lat. Oczywiście zobaczymy jak sie nabytki sprawdzą, ale mają potencjał.

A normalnym radzę nie zwracać uwagi na narzekania frustratów na tym forum.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 17.07.2010, 22:12
ChG podał bardzo dobry przykład taki Bandrowski w ciągu 4 lat rozegral w Energie Cottbus 37 meczów, w lidze polskiej radzi sobie bardzo dobrze
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 17.07.2010, 22:12
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A normalnym radzę nie zwracać uwagi na narzekania frustratów na tym forum.
Ewentualnie zwracajcie uwagę i uśmiechajcie się do monitora tak jak ja.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 22:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, krzyk. Bo ja już widzę jak jakiś ogór będzie kogokolwiek motywował. Tak samo jak Hristov podniósł konkurencję w ataku, a Jop w obronie. Jednego trenerzy bali się w ogóle wystawić, a drugi jak już wystąpił, to był płacz i zgrzytanie zębów. A najśmieszniejsze, że teraz jesteśmy w takim dnie, że i Jop by się przydał...

Nam nie trzeba "motywatora", tylko jakiegoś przyzwoitego skrzydłowego. Bez defektów w rodzaju kiwania się z samym sobą, dośrodkowywania w aut czy też ogólnej niechęci do kierowania piłki w światło bramki. Lepiej kupić jednego dobrego zawodnika, niż płacić kontrakty trzem słabym.
Zgoda trzeba skrzydłowego. Ale głupota byłoby nie dać jeszcze rundy szansy Kirmowi. Tak samo jak głupotą byłoby po omacku wyciągnąć piłkarza za grube pieniądze.

Prawda jest trochę smutna ale nikt przy zdrowych zmysłach nie liczy na rewelacyjny występ w tegorocznych pucharach. Tylko nie chcą tego powiedzieć, bo stadion trzeba zapełnić ... chociaż w połowie. Ta runda to będzie budowa tego wszystkiego co z składem ma tyle wspólnego co tico z markowym samochodem, a powinno działać od lat. Dość drogi na skróty. Zaplecze zarządzające i marketingowe. Nowi ludzie którzy biorą za to odpowiedzialność a zastali burdel po poprzednikach. Złapanie za mordę zawodników, selekcja w zimie a może dopiero za rok i transfery przed pierwsze zgrupowanie. Wtedy będę tego wymagał z twoją obecną zaciekłością.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów