|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak sobie czytam te wypociny pcpcpc i stwierdzam, że gość pisze co mu ślina na język przyniesie...nie widzę żadnego toku myślowego w jego "wypowiedziach"...co post to inne zdanie...do tego mówiąc szczerze głupie...
Chłopaku przemyśl dokładnie co masz do powiedzenia i dopiero pisz bo ciężko czytać te Twoje wypociny... Dodatkowo chciałbym odpowiedzieć na posta "arbuza", który stwierdza, że musimy testować "ogórki" bo nikt normalny do nas nie przyjdzie... Więc przechodząc do meritum chciałbym zauważyć, że choćby transfery Mezengi, Manu, Cabrala pokazują, że można i to nie koniecznie za dużą gotówkę...oczywiście pomijam faktyczny poziom sportowy tych graczy bo na oceny przyjdzie czas, natomiast można stwierdzić jedno...nie są to typowe no-name, a zawodnicy z całkiem ciekawymi CV...przynajmniej na naszą ligę. Tak więc przestań pisać, że polskie kluby nie mają wyjścia i muszą testować "ogórki" bo nikt inny do nas naszej ligi nie przejdzie. Ludzie zacznijcie realnie spoglądać na sytuację Wisły i całej ligi, a nie przez pryzmat waszych chorych wyobrażeń. Ja też ![]() Pozdrawiam Powód: Bo tak... xD
Ostatnio edytowane przez Reiro : 17.07.2010 o godz. 18:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Poziom ligi jest mniej więcej ten sam. Tylko niestety nasz zespół w tym/poprzednim sezonie to obraz nędzy i rozpaczy, zlepek półproduktów, którzy zostali wybrani do zastąpienia zawodników, którzy odeszli za grube miliony. Mnie osobiście ciekawi, co się stanie, jak już na prawdę nie będzie kogo sprzedać... edit: a czym różnił się dawny i obecny Jop? Jeden i drugi ładowali swojaki, 'dawny' z Lazio, 'obecny' z Craxą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Reiro, zgadzam się z twoim postem, myślę jednak, że testowanie "ogórków" to nic złego, przecież zawsze może trafić się jakaś perełka. Jest tylko jeden warunek, a mianowicie te testowane ogórki nie mogą być głównym źródłem pozyskiwania piłkarzy, a tylko dodatkiem.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ja nie zmieniam zdanie cały czas twierdze ze obrona to piorytet i ze mamy graczy w ofensywie na lepszym poziomie jak rok temu
a ze brakuje obronicy,pomocnika i napastnika to tez prawda ale to ze mamy lepsza ofensywe jak rok temu nie oznacza ze nie mozna jej wzmocnic |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja tylko napisalem, ze jest trudno kogokolwiek tak na zawolanie z dobrej ligi sciagnac do wisly.
Napisalem tak bo duza czesc osob na tym forum nadaje na zarzad, ze nikogo niekupuja a tylko jakies ogorki testuja. A ja twierdze i wiem ze napewno wisla chce sciagnac kogos wartosciowego ale nikt w klubie niema zamiaru placic bajonskich sum za grajka ktory jest po tuzinie kontuzji, w ostatnim sezonie zagral moze kilka lub kilkanascie meczy i strzelil 2 lub 3 bramki. Dlatego sprawa wyglada tak, ze szukamy takowego grajka ale z normalnymi wymaganiami jak na nasze polskie realia i mam nadzieje ze taki sie trafi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|||
![]()
![]() Sopranos, jak Cię lubię, tak jedziesz po bandzie. Sprawdź sobie, za ile przechodzą wyróżniający się młodzi zawodnicy. Musisz dodać jedno zero ![]() Nasi są młodzi, a za ogóry nie płaci się aż tak wiele. Po prostu - kiedy klub widzi już, że nie ma sensu inwestować w kolesia, to robi miejsce na innego, którego sprzeda później do Bundesligi za minimum bańkę euro. Tylko u nas jest się "młodym zdolnym" do trzydziestki. Może coś z nich będzie, ale nie naginajcie faktów i nie piszcie, że są nadzieją tamtejszych reprezentacji. To zwykłe odpady. Goście z zerowym CV z marnych klubów. Tacy naprawdę nie kosztują wiele. W wielu klubach nie czeka się w nieskończoność, aż zawodnik wypali, tylko się słabo rokujących sprzedaje - lepiej zarobić trochę i szkolić następnego w nadziei, że okaże się dobry, niż czekać aż gościowi stukną 24 lata. ![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2010 o godz. 19:29.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A ja się zgodzę z forumowiczem "pcpcpc". Także uważam, że wisła w ofensywie jest lepsza niż w tamtym roku. Mecz z Litwinami był fatalny, masa błędów, a nieskuteczność raziła. Jednak jestem optymistycznie nastawiony. Uważam, że potrzebują więcej czasu, niech chłopaki się ograją trochę i będzie dobrze. Zobaczycie, że w lidze będziemy wymiatać i jak szybciej nasi się ogarną, to do 3 rundy LE dojdziemy z palcem w dupie. Tak uważam i to jest moje zdanie. Oczywiście potrzebujemy stopera, jeden starczy. Napastnik? Powiem wam, że niekoniecznie. Dajcie czasu drużynie i czasu trenerowi wierzę, ze poukłada drużynę i Kirm, Łobo będą wymiatać. Jeszcze wspomnicie moje słowa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Chodzi właśnie o fakt, że nasz klub, grający w naszej lidze z całą pewnością stać(nie chodzi tylko o kasę) na ściągnięcie zawodników prezentujących odpowiedni poziom i aby utrzymać drużynę na topie musimy uzupełniać zawodników sprzedanych, zawodnikami, którzy pozwalają wierzyć, że są niewiele gorsi bądź lepsi od poprzedników. Tylko w taki sposób zarówno Wisła jak i cała polska liga mogą równać do czołówki. Jednocześnie chciałbym zauważyć, że nasza liga poszła w dół, a nie w górę o czym świadczą choćby powroty Żurawia, Wichniarka, Franka oraz brak ich następców...dodatkowo jeszcze niedawno takich cypryjczyków klepaliśmy po 6-0, a dziś zapewne to oni sklepali by nas.
Pozdrawiam Powód: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 17.07.2010 o godz. 18:56.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
No powiem tak ogladam lige angielska, wloska, francuska i jak potem ogladam nasza polska podorkowa to naprawde czasami mam dosc to jest bardzo ciezka praca naprawde. I czasami mam takie uczucie ze naprawde my stoimy w miejscu albo nawet sie cofamy mam nadzieje ze to tylko takie moje niechybne spostrzezenie mijajace sie z prawda. Wiec z tym rownaniem do czolowki to bym byl ostrozny wiem wypada tak powiedziec ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mysle ze najpierw powinnismy miec wiecej zawodnikow na kazdej pozycji tak aby byla spora wyrownan grupa zawodnikow i byla duza rywalizacja, nawet jak to beda sredni pilkarze kazdy z nich bedzie chcial grac i byc w 11 a nie na lawce.
Choc czasem jak tak mysle to chyba to jest niemozliwe nawet patrzac na ostatnie zachowanie malego, gdzie jak pojawilo sie kilku wiecej zawodnikow na podobna pozycje nagle odmawia gry to jest blazenada. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Powiem tak wiele osób twierdzi ,że kase zagarna z transferu Bogusław Cupiał to ten kto tak mówi jest idiotą wisła w tej chwili ma byc samo wystarczalnym klubem i to est polityka Cupiała wobec Wisły a co sie stało z kasa bardzo proste.
1.pokryła Dziure Budżetowa 2.Nadal nie gramy na swoim obiekcie co oznacza brak wpływoz z biletów czyli klub musi sie odpowiednio zabezpieczyć 3.Lepiej kase zatrzymac na czarna godzine niz rozpieprzyc kase na zawodników którzy nic nie pokazuja 4.Zachwycacie sie transferami legi a ja wróze Legi 5 miejsce max 5.lech po odejsciu Lewego moze miec proble popatrzcie ze jak było brak lewego to Lech nie strzelał praktycznie bramek Wiec nie jest unas najgorzej predzej lechia bedzie w czołowej 3 jak Lega zdobedzie tytuł |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak więc powtarzam jeśli chcemy podnosić poziom ligi, a przynajmniej poziom Wisły to nie możemy liczyć na wzmocnienia jedynie w postaci graczy znacznie słabszych niż tych sprzedanych... Nie chodzi o zachwycanie się ich transferami, a podanie przykładu, że jednak można...gdyby to Wisła pozyskała tych zawodników co Legia to na forum zapanowałoby "spuszczanie się" w miejscach publicznych...a co do ich pozycji na koniec sezonu to jest jedną wielką niewiadomą...zupełnie jak nasza...Lecha...Polonii... Powód: Kasa Misiu, kasa...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 17.07.2010 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Powiem tak jest dopiero 17 lipca czyi 1/4 ona transferowego
pozyskalismy 4 graczy wiec niezły wynik a przeciez chyba nie chcecie by co okno kupowali 11 zawodników wisla kupi jeszcze według mnie dwóch mocnych i dwóch młodych i bedzie ok i bedzie to dosc udane okienko |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
....nie mając wyjścia i stając przed koniecznością ponownej budowy drużyny, wykładając gruba kasę ( po raz kolejny z powodu braku jakichkolwiek wyników) nie mając pewności sukcesu. Nie zamieniam się ![]() Powód: NIe chcę pisać post pod postem:)
Ostatnio edytowane przez Tarann : 17.07.2010 o godz. 19:24.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Również polityka transferowa to nie dzieło przypadku. Zakontraktowanie takich sław i potencjalnych gwiazd światowej piłki jak bramkarz Jovanic, czy jednego z najzdolniejszych słowackich obrońców młodego pokolenia, dwudziestodwuletniego Erika Czikosza (nota bene przyrównywany do samego Petera Singlara) z całą pewnością nie wzięły się z niczego. Nasi dotychczasowi stoperzy: Marcelo i Głowacki zostali sprzedani, ale pierwszy był jeszcze niedoświadczony, a drugiemu lat nie ubywało. Na Arku mogliśmy zarobić, a transferując Marcelo pokazaliśmy, że w klubie można się wypromować. W zamian sprowadzono Gordana Bunozę, nazywanego przez niektórych bośniackim Marcelo, a także zrobiono miejsce dla zdolnego Mateusza Kowalskiego - wychowanka klubu. Czyż o wielkiej Wiśle, prowadzonej do boju przez jej wychowanka nie marzy każdy kibic? Już nie mogę się doczekać pierwszych pucharowych potyczek prowadzonych przy Reymonta z pewnym i niezawodnym Mateuszem w składzie. Ale popatrzmy również na formacje przednie - a tam Maciej Żurawski, legenda klubu, człowiek instytucja, przodownik pracy i zwolennik harówki. Chyba nikt już nie może powiedzieć, że brakuje nam tego ogniwa, które rozruszałoby grę "polskich galacticos"! Kolejne transfery? Spokojnie, będą. Jeśli teraz - to tylko dzięki prowadzonych z poświęceniem i uwagą negocjacjom dyrektora Jarosza i prezesa Basałaja oraz hojności pana Bogusława Cupiała! Mało kto pokazał takie serce, taką wolę walki o swój klub. Wyobraźcie sobie, państwo, człowieka, który udzielił w życiu tylko jednego wywiadu. Nie mówił w nim o swoich osiągnięciach w biznesie, bogatych zainteresowaniach i dumie z potomstwa. Nie, mówił o czymś znacznie dla niego ważniejszym - o miłości do klubu, o cierpliwości i wierze, którą pokłada w starannie przez siebie dobranych pracowników. Zachwycające, nieprawdaż? A jeśli nie będzie transferów? Spokojnie. Co nagle, to po diable. Udowodniłem już, że mamy bogatą kadrę pełną reprezentantów (Diaz, Kirm, Małecki) i gwiazd (Łobodziński, Burliga). Ostrożne negocjacje mogą przysporzyć nam tylko szacunku na rynku transferowym i sprawić, że ta zgraja hien: działacze innych klubów, menedżerowie, agenci zawodników zaczną traktować Wisłę z należnym jej szacunkiem. Być może to jest właśnie ta nasza nowa jakość i strategia na lata - po pierwsze szacunek, po drugie szacunek. Szacunek, głupcze. Nie sztuką jest głupio wydać. Prawdziwym mistrzostwem jest mądrze zaoszczędzić. Mam nadzieję, że rozwiałem Twoje wątpliwości! Pozdrawiam, Wiślacy! : ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wbrew pozorom obecne transfery(dokonane) nie są wcale złe choć hitowym również bym ich nie nazwał. Widać, że jakiś pomysł na transfery już jest, a brak rozeznania(kopletna rozpierducha w strukturach, w ostatnim sezonie)na rynku to już inna sprawa. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cześć Wiślacy
Co tam słychać? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Scouting powinien działać już za rok. Jest szansa na tego klienta z Hondurasu ( myślę że łapie się w twoich kryteriach ) drugi porównywalny stoper to raczej kwestia okienka zimowego do tej pory będzie Bunozę asekurował Cleber. Powód: głupi błąd :)
Ostatnio edytowane przez Tarann : 17.07.2010 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten stoper z Hondurasu łapie się do mojej koncepcji...również uważam, że obecnie trzeba przeprowadzić najważniejsze transfery, a resztą zająć się w zimie bądź dopiero w przyszłe wakacje gdy wszystko w klubie będzie już poukładane. Nieprzemyślane transfery są gorsze niż ich brak... |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Czytałem jak to wiele osób podnieca się tym Milinkoviciem. Co o nim sądzicie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A wiesz że najśmieszniejsze jest to że tak gdzieś w 70 % masz rację ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uważam, że jest t zawodnik ze sporym potencjałem, w przyszłości mogący grać w I rep. Serbii.
Dodatkowo można na nim zarobić bo jest młody, perspektywiczny, a przede wszystkim niedrogi. Ale z tego co wiadomo to do tego transferu jest dalej niż bliżej...a szkoda...zresztą...Whatever... Powód: Money, money, money...lalala...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 17.07.2010 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bunozy i Cikosa nie mozna skreslac . To sa przemyslane transfery , mlodziezowi reprezentanci swoich Krajow , Bunoza jest nawet przymierzany do pierwszej reprezentacji Bosni... Wydaja sie te transfery na bardzo dobre i przemyślane... Rownie przemyślany bylby transfer Milinkovicia , który rowniez ma opinie wielkiego talentu i to rowniez jest zawodnik tak jak Jovanic , Cikos , Bunoza na ktorym bedzie mozna sporo zarobić w przyszlosci... I Tak powinien funkcjonowac nasz klub sprowadzac wyrozniajacych sie zawodnikow , mlodziezowych reprezentantow roznych krajow. Druga sprawa , ze te transfery powinny byc przeprowadzane przed obozem aby w czasie obozu zawodnicy juz trenowali z zespolem i sie zgrywali, a nie kontraktowac zawodników 2 dni przed meczem ligowym , czy nawet dzien jak to bylo z Christowem... Do tego klub , który chce uchodzic za profesionalny nie moze testowac zawodnikow , a napewno nie zawodników z 4 lig chinskich , z lig stanowych Brazylii podrzuconych przez nie wiadomo kogo... Polonia Bytom chyba nawet nie testuje takiego zlomu , a my mamy doganiac srednie kluby europejskie , a nie rownac sie do jakiś malych amatorskich klubików. Mam nadzieje , ze jak bedziemy juz miec dyrektora sportowego , profesionalna siatke scoutów przestaniemy sie osmieszac testując " podrzutków"
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 17.07.2010 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Co do transferów, to uważam, że kasa jest, tylko każdy boi się jej wydać. Myślę, że potrzebny nam jest dobry dyrektor sportowy, który po prostu dostanie pewien kredyt zaufania.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 17.07.2010 o godz. 20:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do ogórków to bardziej widziałbym to jako uzupełnienie kadry treningowej ( sam Kasperczak twierdzi że juniorzy nie rokują, zresztą ich późniejsze losy to raczej potwierdzają) z minimalną nadzieją na sukces w oczekiwaniu planowanych ruchów transferowych. Czy poważny czy niepoważny klub Liga nie jest mocniejsza tylko bardziej wyrównana, z perspektywami na rozwój ( wymieniłeś) Piłkarze defensywni są tańsi ale sam oszacuj realną wartość naszych piłkarzy ofensywnych ( materialną) i oceń czy łatwo jest wzmocnić realnie tą formację. Co do Serba zgoda |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|