The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 21:36
K4millo napisał(a):Wyświetl post
W barwach Hoffenhaimu w 2 lidze zagrał 19 razy (10 razy wchodząc z ławki), reszta to mecze w 3 lidze. Poza tym jak już pisałem on zagrał tylko 6 pełnych meczów w 2 Bundeslidze przez 3 lata.
Bo jak wynika z tej niemieckiej wypowiedzi, pełnił on w klubach rolę dżokera.

Nie ma transferów-źle, są transfery-jeszcze gorzej. No ludzie...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Aż mnie coś strzeliło ... pier***ąć w łeb takich zbymaków, maci0siów to mało ... po co mówią, że Milinkovic ma do nas przyjść skoro nie przyjdzie, normalnie przez nich się najarałem na Milinkovicia, bo po prostu myślałem, że będziemy szli do góry, będziemy super europejskim klubem jak za dawnych lat kiedy grali u nas rep. polski, młodzieżowi Serbi czy Nigerii, nie rozumiem Bogusława Cupiała jeśli się zgodził na ten transfer, gość jest przeciętny zapewne chociaż na youtube się prezentuje przyzwoicie, może będzie z niego dobry rezerwowy ;]
Z rokiem na rok jest coraz gorzej, mam nadzieję, że przynajmniej w tym sezonie dopiszę nam szczęście i dostaniemy się do grupy LE i zdobędziemy mistrza ;/
Osobiście chciałbym powrót Jacka Bednarza!! Jacuś wróć!Marcelo, Diaz, prawie David Braz i inni ... to można powiedzieć że są transfery a nie Cikos, Paljic ... to nie tylko ograniczenie naszej kadry, bo będziemy mieć kolejnego przeciętniaka ;/
Zna ktoś słowacki język ?
Mógłby ktoś przetłumaczyć ten wywiad video z Milinkoviciem ?
http://brodzicki.blox.pl/html

Z całym szacunkiem dla tych dwóch panów, ale przepraszam bardzo czy oni są oficjalną stroną Wisły Kraków, bo nie przypominam sobie aby oficjalnie Wisła zajęła jakiekolwiek stanowisku na temat Milinkovica.

A teraz grają repr. : Polski, Słoweni, Kostaryki, oraz młodzieżówek Słowacji i Chorwacji czy tam Bośni i Hercegowiny.

Osobiście wolałbym by wrócił Grzegorz Milecarski.

Teraz to Diaz , a nie dawno to się psy na nim wieszało, sprzedawało w zimie do każdego klubu, byle by się go pozbyć.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Wg. Weszło to nasz przedostatni transfer.
Tak bo weszlo pyta Basałaja i Cupiala kogo jeszcze maja zamiar kupic...
Weszlo potrafi napisac ciekawie jak i do du...jak widac.
Wracajac do tematu, to transfery jakos ida...ze tak to ujme sa bo sa, bez rewelacji. Stopera i skrzydlowych robiacych "wiatr" trzeba...
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.07.2010, 21:37
Weszlo akurat ma sprawdzone informacje. Jak chociazby te o Skorzy.

Wiec Chavez i po transferach
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.07.2010, 21:37
Paulista przychodzil z 2. ligi portugalskiej. I byl bardzo solidnym zmiennikiem.
Nikt nie da gwarancji, ze Pajlic sie sprawdzi, ale z drugiej strony nie kosztowal przeciez kokosow.
A to, ze nie gra calych spotkan - moze nie ma sily? Moze daje z siebie wszystko i wytrzymuje 60 minut na 100%? Nie dowiemy sie poki nie zobaczymy go w akcji.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 21:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To my kupujemy na ilość? A może na kilogramy - to by nawet więcej tłumaczyło

A tak w ogóle, to już 22:30. Nie powinieneś już spać?
My kupujemy Nie kolego kupują ludzie którzy biorą za to odpowiedzialność. A że wreszcie nie mam powodów aby wątpić w ich dobre intencje to mają u mnie kredyt zaufania. Polecam podejście.

P.S. Za to wieszanie przepraszam trochę mnie poniosło po tej fali oburzenia, a że dzisiaj dostałem wykład o rangach na forum to napisałem do ciebie bo kolor czerwony powinien w tej sytuacji do czegoś zobowiązywać
Będzie dobrze.... a jak nie to będzie jak jest
Ostatnio edytowane przez Tarann : 17.07.2010 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

ChG napisał(a):Wyświetl post
Bo jak wynika z tej niemieckiej wypowiedzi, pełnił on w klubach rolę dżokera.

czyli nie na tyle dobrego by grał od początku meczu....
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Dodatkowo w Hofenhaimie on grał jako napastnik. Co ciekawe w dzisiejszym przeglądzie sportowym jest wypowiedź dziennikarza Kickera o Paljicu:

Cytat:
Na dodatek często grał jako boczny pomocnik, co nie bardzo mu odpowiadało. Jego najmocniejszą stroną jest gra na środku boiska, ale sprawdza się również jako cofnięty napastnik.
A na oficjalnej jest wypowiedź Paljica:

Cytat:
Mogę grać na każdej pozycji w ofensywie, ale najlepiej czuję się na lewej pomocy, bo jestem lewonożnym piłkarzem
No to jak w końcu jest? Może chłop wie że jest do nas ściągnięty na pozycję lewego pomocnika i nie powie: No wiecie mogę grać na lewej pomocy bo jestem lewonożny ale dużo lepiej czuję się w środku jako cofnięty napastnik.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.07.2010, 21:39
Ciężko się powstrzymać przed negatywnymi komentarzami dla mnie to jest po prostu skandal. Oni robią sobie jaja z kibiców. Nasza gra ofensywa wołała w tamtym sezonie o pomstę do nieba, a oni nic sobie z tego nie robią. Ściągają gościa który drybluje samego siebie, jego statystka i przebieg kariery według mnie są skandaliczne.
Nie wiem jako oni to zrobili ale Milinkovic był w Krakowie, to jest fakt. Powinni zesrać się w gacie aby nie wypuścić go z stamtąd bez podpisania kontraktu.
Jak mamy nie skompromitować się w starciu z drużynami z zachodu jeśli u nas biorą ludzi którzy tam nawet nie chcą w niższej klasie rozgrywkowej.

Czytamy dalej, Chavez obrońca gdzieś z dupy z Hondurasu. Tak gra w reprezentacji w drużynie która wybijała piłkę wszędzie tam byle nie wpadła do ich bramki. Koles ma problemy z kordynacją nie mowiac już o wyszkoleniu taktycznym bo biega bez żadnego ładu i składu. W najlepszym wypadku jest to poziom Michael Thwaite.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.07.2010 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2010, 21:39
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post

Wiec Chavez i po transferach
Stawialbym ze przedostatni, jezeli nie przejdziemy kolejnej rundy eliminacyjnej.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.07.2010, 21:40
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Powiem wam, że jesteście lekko porąbani i strasznie ciężko wam dogodzić. Wystarczy przykład Issy Ba, gdzie większość wyśmiewała to posunięcie, bo gość nie grał 2 lata, podobnie jak dziś nad Paljiciem. Gość z mocniejsze piłkarsko ligi, z mocnego zespołu, który na pewno nie był trzymany za zasługi i w przeciwieństwie do Ba grał w miarę regularnie. Dlaczego wspomniałem o Ba? Bo historia nieco podobna, a poza tym wszyscy go wychwalali i zastanawiali się dlaczego go nie podpisano na kolejny rok. Więc pytanie skąd wiecie jakim wzmocnieniem będzie Serb skoro go większość, o ile nie wszyscy, nigdy nie widziała na oczy. Trochę się zamieszałem, ale mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi
Ja się pod to podpinam.

Pierwszy okres po zakupie Issy - chłop nie grał 2 lata, za czarny jak na murzyna, słaby fizycznie, noł nejm
Końcówka kontraktu - przedłużyć!, dobry technicznie, już nie czarny-czarny tylko czarny!!!

Jazda! 4 strony i mamy 1000 stron narzekania!
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 17.07.2010, 21:41
http://wislareymonta22.futbolowo.pl/...edzialek-.html
Z Paljicem im się sprawdziło więc ten Chavez może również
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.07.2010, 21:42
ChG -- nie chodzi o sam fakt transferu, a o to by bylo to wzmocnienie. Jak chodzi o statystki, to Niemiec mnie nie przekonuje. Jezeli jednak sie myle, i okaze sie wzmocnieniem, to calkiem zwatpie w polska lige. Bo wtedy okaze sie, ze i 3 bundesliga bije nasza ekstraklase. A i o kadrze Wisly za dobrze to swiadczyc nie bedzie..

Chlop ma 27 lat, nagral sie juz w Niemczech i jak widac nei przekonal do siebie tamtejszych klubow.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2010, 21:42
ChG napisał(a):Wyświetl post
Czy ty nie rozumiesz, że tu nie chodzi o jakikolwiek transfer?! Że kluczowe są umiejętności sprowadzanego zawodnika?

Zupełnie nie poradził sobie w drugiej Bundeslidze, błyszczał głównie w trzeciej i czwartej. Ma już 27 lat. Szanse, że się sprawdzi są naprawdę mizerne. Jedyne, co za nim przemawia to fakt, że futbol jest nieprzewidywalny. Innymi słowy - może stanie się cud i zacznie akurat u nas coś grać. Wbrew dotychczasowym swoim dokonaniom.

Bednarz - wróć!

Tarann napisał(a):Wyświetl post
Będzie dobrze.... a jak nie to będzie jak jest
Nie, mój drogi. Jeżeli te ogóry okażą się rzeczywiście ogórami - będzie o wiele, wiele gorzej. Już w poprzednim sezonie mieliśmy problemy z ligowymi leszczami, teraz bez obrony może być naprawdę źle. Byliśmy słabi, teraz - trudno powiedzieć, ale mocniejsi na pewno nie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2010 o godz. 21:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2010, 21:43
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
http://brodzicki.blox.pl/html na tym blogu jest filmik z wywiadem z milinkoviciem o Wisle zna ktos slowacki i moglby to am przetlumaczyc?
Z tego co mój kolega próbował przetłumaczyć wynika, że Milinkovic trenuje teraz z drużyną B z Koszyc i nie szykuje się do powrotu do pierwszej drużyny. Podobno kluby się dogadały.Sam zawodnik chyba nie. Nie wiem czy definitywnie upadła sprawa transferu. W tle dziennikarz wypowiedział (a to ciekawe) takie słowa: "za to z przejściem do Włoskiej Serie A nie miałby problemów".
To tak w wolnym tłumaczeniu. Przydałby się ktoś kto lepiej zna ten język i może na 100% potwierdzić co powiedział Milinkovic.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.07.2010, 21:45
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post

I jeszcze tak subiektywnie sobie dodam, ze wyglada mi to na typowa zapchajdziure. Nie udalo sie z Milinkovicem to sprowadzono pierwszego lepszego. ;]
Dokładnie, ponoć nie miało być transferów z jutjuba to mamy transfer 'na gębę' , bo kto i kiedy miałby go niby obserwować.

Tak jak pisałem widziałem go nie raz w akcji.Swego czasu była w TV 2 bundesliga i Kaiserslautern był często puszczany.Akurat to był sezon 08/09 - fatalny dla tej drużyny z fatalnym trenerem.Fatalny bo mieli być murowanym kandydatem do awansu a grali aż zęby bolały.
Ostatni sezon gdzie już zespół grał dobrze(zmienił się trener) nasz zawodnik prawie nie grał

Dlatego ciężko skakać z radości z transferu kolesia który nie dał rady w 2 bundeslidze
Ktoś dał przykład Penksy - może nietrafny ale gdyby to był podobny zawodnik to było by dobrze.Trzeba też zwrócić uwagę że u nas szczególnie boki to kopią się po czole strasznie więc nie jest wykluczone że Paljic będzie od nich po prostu lepszy.
Tyle że na pewno to nie jest to na co po zaksięgowaniu 5mln euro , można było liczyć.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Moim zdaniem, ten Paljic został ściągnięty do klubu jako uzupełnienie składu, podniesienie rywalizacji, bo nie wierze żeby wygryzł któregoś z lewych pomocników, jak już, to będzie grał ogony.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Markus napisał(a):Wyświetl post
To teraz zaczynamy erę budowania polityki kadrowej w oparciu o przsłowia?

Odkrywcze i jakże profesjonalne!

Jest bardzo wiele watpliwości wobec tego transferu. Nie spodziewam się, że odmieni grę Wisły. Raczej nie na takiego zawodnika czekaliśmy.
nie, bedziemy prowadzic politykę kadrową na podstawie opini malkomentów i tylko narzekać że zawsze mógł być ktoś lepszy. Jak bedziemy robić z siebie takie ofiary losu to z litości może raz na jakiś czas dadzą nam mistrza.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.07.2010, 21:47
A mnie bardzo ciekawi, czy Wisła kupiłaby go, gdyby nie rozwiązał kontraktu z Kaiserslautern.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Pisałem że jeszcze zapłaczemy po Bednarzu? No to pierwsze łzy
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Będzie dobrze.... a jak nie to będzie jak jest [/QUOTE]

wszystko fajnie tylko szkoda że 5 mln eurasów sie rozpłynęło......
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 17.07.2010, 21:48
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
czyli nie na tyle dobrego by grał od początku meczu....
Niektórzy zawodnicy wolą wchodzić z ławki rezerwowych na podmęczonego rywala. Taką rolę pełnił chyba choćby w naszej kadrze Marcin Żewłakow za czasów Engela.
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Glownie gral w lidze regionalnej, ma juz te 27 lat, i jakos nie udalo mu sie wybic.
2004–2005 Hoffenheim II 13 0(7)
2010 FCK II 01 0(0)

No fakt, grał głównie w lidze regionalnej...

Jutro podobno do Krakowa przylatuje Leo Messi, ażeby podpisać z klubem kontrakt. Nie wiem czy to dobry transfer, jego statystyki nie wyglądają najlepiej.

2003–2004 FC Barcelona B 22 (6)

Jak widać strzelił tylko 6 goli w 22 meczach, więc nie jest to typ egzekutora. Nie mam informacji co do tego ile zdobył asyst, ale skoro o tym nie piszą, to na pewno mało.

2008 Argentyna u-23 5 (2)

2 gole w 5 meczach? CO TO MA BYĆ? To jakaś kpina, żart z naszego klubu.

Wzrost: 169 cm
Masa ciała: 67 kg

CO? 169 CM? TAKI KURDUPEL W WIŚLE? KPINA, TAKI ZAWODNIK NIE MOŻE BYĆ WZMOCNIENIEM NASZEGO KLUBU, TO PEWNE. CHCEMY MILINKOVICIA!!!!1111111one
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Paulista przychodzil z 2. ligi portugalskiej. I byl bardzo solidnym zmiennikiem.
Nikt nie da gwarancji, ze Pajlic sie sprawdzi, ale z drugiej strony nie kosztowal przeciez kokosow.
A to, ze nie gra calych spotkan - moze nie ma sily? Moze daje z siebie wszystko i wytrzymuje 60 minut na 100%? Nie dowiemy sie poki nie zobaczymy go w akcji.
Ale go zareklamowałeś!
Paulista był wyróżniającym się zawodnikiem drugiej ligi portugalskiej, miał epizody w pierwszej lidze, a dla naszego nowego nabytku zaplecze Bundesligi to zbyt wysokie progi.

Ochalik: "Możemy zapewnić kibiców, że będzie jeszcze kilka niespodzianek".
Oby następne były przyjemniejsze.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

A to jest skrzydłowy czy środkowy pomocnik?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2010, 21:49
Nie no nie moge z niektórych na tym forum.Wiekszość jeszcze nie widziała go w akcjii a juz płacze.Skad w ogole wiecie czy Milinkovic jest od niego lepszy.Bo błysnął w lidze słabej lidze?Hofeffhein jeszcze niedawno liczył sie w walce o lige niemiecką,Kaiseslauten to jeden z lepszych klubów niemieckich.Moze i grzał tam ławe ale 95% Wislackich piłkarzy walczyłoby tylko o ławke w tym klubie.Ochłoncie troche...

To samo sytuacja z tym zawodnikiem z Hondurasu.Rozegrał 270minut na mistrzostwach spisywał sie dobrze a tu płacz.
Jesli wam sie tak podobaja transfery Legii to droga wolna iti was przywita z otwartymi rekoma!!
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Stary 17.07.2010, 21:49
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, ten Paljic został ściągnięty do klubu jako uzupełnienie składu, podniesienie rywalizacji, bo nie wierze żeby wygryzł któregoś z lewych pomocników, jak już, to będzie grał ogony.
Problem w tym, ze nasza lewa strona jest tak slaba, ze nie zdziwilbym sie jak by wygryzl..

LukaszK111 napisał(a):Wyświetl post
To samo sytuacja z tym zawodnikiem z Hondurasu.Rozegrał 270minut na mistrzostwach spisywał sie dobrze a tu płacz.
akurat do tego pilkarza nie mam zastrzezen.. patrzac na nasza obrone aktualnie to bylo by to duze wzmocnienie.

Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
No to jeszcze Costly, Milinkovic, Chevez !
Po dzisiejszym transferze o Milinkoviciu mozesz zapomniec ;-)
Ostatnio edytowane przez satori : 17.07.2010 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.07.2010, 21:50
No to jeszcze Costly, Milinkovic, Chevez !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 17.07.2010, 21:51
Cytat:
taa a ja pamietam jak napisali ze nowy mterenrem Wisły jest ten Niemiec, pisali ze juz podpisal i zaraz bedzie ogloszony, a jak sie okazalo ze trenerem bedzie Kasperczak to szybko zmienili ze ich informacje sie sprawdzily itd
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.07.2010, 21:52
ChG -- Czegos ty sie nawachal? ;]
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.07.2010, 21:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie, mój drogi, Jeżeli te ogóry okażą się rzeczywiście ogórami - będzie o wiele, wiele gorzej. Już w poprzednim sezonie mieliśmy problemy z ligowymi leszczami, teraz bez obrony może być naprawdę źle. Byliśmy słabi, teraz - trudno powiedzieć, ale mocniejsi na pewno nie...
Daj spokój sprowadzili Kirma z nadziejami, ten się oszczędzał bo nie chciał przegapić pewnie jedynej w życiu szansy na Mundial okazało się że i tak musi grać bo na lewej nie ma kogo wstawić. Teraz po pieniądzach sprowadzili mu dla pewności motywatora ( na plus ma u mnie że nie siedzi jak niektórzy na kontrakcie tylko wybrał szanse na grę na jakimś zadupiu piłkarskim) No i o co krzyk
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów