The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic1992
Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 21:22
Paljic wygląda solidnie, może być wzmocnieniem ,mimo wszystko liczyłem na transfer Milinkovica. Jeszcze tylko Chavez w poniedziałek i będziemy mieli kadre uzupełnioną (no prawie)
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 21:22
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie, wolfy ma racje. Nie wiem skad ludzie biora info, ze on jest ograny w 2 lidze
Sranie w banie.

2004–2008 Hoffenheim 96 (13)
2008–2010 1. FCK 46 0(3)

Jak to nie jest ogranie, to w takim razie co oznacza dla Ciebie termin "ograny"? Naprawdę, dajcie spokój, bo to już się robi nudne. Jaki zawodnik by nie przyszedł, to narzekacie. Nawet jakby przyszedł ten wasz "wielki talent" Milinković, to i tak pewnie nie podobałoby wam się to, że przyszedł za x tyś euro, że grał tylko w Koszycach, które byłby przedostatnie w tabeli itp itd. Poczekajmy na mecze i wtedy narzekajmy na transfery Wisły. Tylko jak będziemy w tabeli przed Legią, to nie piszcie: "A, wiedziałem że tak będzie! Legia wydała miliony Euro, a nasz klub świetnie znalazł zawodników za dużo mniejsze pieniądze! Od początku wierzyłem w tych zawodników i wiedziałem, że będą wzmocnieniami!"...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.07.2010, 21:23
"Wiśle odmówił natomiast Milinković, w związku z tym Wisła podpisała kontrakt Draganem Paljiciem."

W końcu sie skończy temat tego serba
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2010, 21:24
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A jak nie będzie to za karę napiszesz 1000 razy - "Jak zwykle przypierdalam się do Małeckiego bez powodu"
Przypierdalam sie jak zwykle ale na pewno nie bez powodu

Zeby byla jakas rownowaga to przypomne, ze nie jeden raz zdarzylo mi sie go pochwalic
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

A kto wam powiedział że nie jest ograny? Grał tam w najlepszych klubach 2 Bundesligi, ale wy wolicie płakać to płaczccie dalej i wołajcie jak to jest źle
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

mic1992 napisał(a):Wyświetl post
Paljic wygląda solidnie, może być wzmocnieniem ,mimo wszystko liczyłem na transfer Milinkovica. Jeszcze tylko Chavez w poniedziałek i będziemy mieli kadre uzupełnioną (no prawie)
Tylko już było kilku zawodników, którzy już byli w samolotach do Krakowa
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.07.2010, 21:25
ChG napisał(a):Wyświetl post

Za: http://brodzicki.blox.pl/html

Zgodnie z oryginalnym tekstem "przyleciał wczoraj w nocy(...) do Polski"
c.d.n.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

ChG -- bralem info stad: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23511

Te 96 meczy w Hoffenheim to lacznie z 3 liga(77meczy). W Kaiser rozegral jedynie 6 meczy(sic!) po 90 minut. Info za twsd.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Tylko już było kilku zawodników, którzy już byli w samolotach do Krakowa
Ja właśnie nie wiem, czy te samoloty przez trójkąt Bermudzki przelatują, czy co? Bo wszystkie wylatują, a nie dociera żaden

Sranie w banie.

2008–2010 1. FCK 46 0(3)

Jak to nie jest ogranie, to w takim razie co oznacza dla Ciebie termin "ograny"?
Mistrzu - wejdź sobie na główną stronę TWSD, tam masz wszystko ładnie wytłumaczone Sprawdź sobie ile meczy w drugiej, a ile w trzeciej i czwartej lidze. Ile od pierwszej minuty, a ile jako końcówki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2010 o godz. 21:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Sranie w banie.

2008–2010 1. FCK 46 0(3)

Jak to nie jest ogranie, to w takim razie co oznacza dla Ciebie termin "ograny"? Naprawdę, dajcie spokój, bo to już się robi nudne. Jaki zawodnik by nie przyszedł, to narzekacie. Nawet jakby przyszedł ten wasz "wielki talent" Milinković, to i tak pewnie nie podobałoby wam się to, że przyszedł za x tyś euro, że grał tylko w Koszycach, które byłby przedostatnie w tabeli itp itd. Poczekajmy na mecze i wtedy narzekajmy na transfery Wisły. Tylko jak będziemy w tabeli przed Legią, to nie piszcie: "A, wiedziałem że tak będzie! Legia wydała miliony Euro, a nasz klub świetnie znalazł zawodników za dużo mniejsze pieniądze! Od początku wierzyłem w tych zawodników i wiedziałem, że będą wzmocnieniami!"...
54 spotkania w Hoffenheim zagrał gdy ta drużyna była w niższych ligach niż 2 tak dlaścisłości bez napinki :]
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 21:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Podobne teksty leciały przy transferze Łobodzińskiego.
Opcji widzę kilka skoro tak narzekasz że Wisła przeprowadziła piąty transfer w tym okienku i najprawdopodobniej nie będzie ostatnim:

1 Powieś się.
2 Wyłóż kasę i kup Ronaldo
3 Poczekaj z oceną aż zobaczysz zawodnika i daj się pocieszyć tym którzy doceniają że coś się dzieje
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Aż mnie coś strzeliło ... pier***ąć w łeb takich zbymaków, maci0siów to mało ... po co mówią, że Milinkovic ma do nas przyjść skoro nie przyjdzie, normalnie przez nich się najarałem na Milinkovicia, bo po prostu myślałem, że będziemy szli do góry, będziemy super europejskim klubem jak za dawnych lat kiedy grali u nas rep. polski, młodzieżowi Serbi czy Nigerii, nie rozumiem Bogusława Cupiała jeśli się zgodził na ten transfer, gość jest przeciętny zapewne chociaż na youtube się prezentuje przyzwoicie, może będzie z niego dobry rezerwowy ;]
Z rokiem na rok jest coraz gorzej, mam nadzieję, że przynajmniej w tym sezonie dopiszę nam szczęście i dostaniemy się do grupy LE i zdobędziemy mistrza ;/
Osobiście chciałbym powrót Jacka Bednarza!! Jacuś wróć! Marcelo, Diaz, prawie David Braz i inni ... to można powiedzieć że są transfery a nie Cikos, Paljic ... to nie tylko ograniczenie naszej kadry, bo będziemy mieć kolejnego przeciętniaka ;/
A kto Ci kaze słuchać Zbymaka i Maci0sa, nie chcesz nie czytaj proste, inni chca czytają
poza tym to nie ich wina że Milinkovic odrzucił naszą oferte
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

yogul napisał(a):Wyświetl post
Lepszy Paljic w garści niz Milinkovic na dachu
Ja to lekko podrasuje

Lepszy Paljić na boisku, niż Milinković na krakowskim lotnisku
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.07.2010, 21:27
Załamać się można. Naprawdę nie dało się sprowadzić zawodnika, który wyróżniałby się w niższej lidze jakiegoś mocnego piłkarsko kraju? Naprawdę warto marnować miejsce w składzie na gości, których największą zaletą jest to, że są darmowi?
Oczywiście zawsze jest szansa, że taki transfer wypali, ale wypadałoby pomóc szczęściu i zainwestować w zawodnika, który miałby lepsze predyspozycje do gry na wysokim poziomie.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.07.2010, 21:27
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś zna dobrze niemiecki to mógłby przetłumaczyć wypowiedzi kibiców Kaiserslautern:

Ich denke man kann ihm keinen Vorwurf machen er hat immer geackert und einige sehr gute Spiele für uns absolviert. Hoffe nur das beste für ihn.

Finds schade, denn ich fand Paljic immer in Ordnung und als Joker in der 1. Liga kann ich ihn mir besser vorstellen als etwa Fuchs, der aus welchen Gründen auch immer nach wie vor im Kader steht.

Biorąc pod uwagę że przegraliśmy z trzecioligowcem niemieckim w sparingu to pasuje jak ulał.
Uważam, że nie można mu robić żadnych wyrzutów, zagrał u nas kilka dobrych spotkań. Życzę mu najlepszego u was.

Szkoda, ponieważ uważałem Paljica całkiem w porządku i jako Jokera w 1. lidze. Mogę go określić jako coś więcej niż przypadek. Z jakiś powodów był w końcu w kadrze zespołu.

Jak ktoś znalazł jakiś błąd, to proszę poprawić. Mój niemiecki nie jest jakiś super, ale myślę, że oddałem to, co chcieli powiedzieć kibice K'lautern.
Ostatnio edytowane przez murray : 17.07.2010 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2010, 21:28
als etwa Fuchs

ee to jakiś idiom z tym "jako coś więcej niż przypadek"?
Ostatnio edytowane przez _barszczu : 17.07.2010 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.07.2010, 21:28
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Aż mnie coś strzeliło ... pier***ąć w łeb takich zbymaków, maci0siów to mało ... po co mówią, że Milinkovic ma do nas przyjść skoro nie przyjdzie, normalnie przez nich się najarałem na Milinkovicia, bo po prostu myślałem, że będziemy szli do góry, będziemy super europejskim klubem jak za dawnych lat kiedy grali u nas rep. polski, młodzieżowi Serbi czy Nigerii, nie rozumiem Bogusława Cupiała jeśli się zgodził na ten transfer, gość jest przeciętny zapewne chociaż na youtube się prezentuje przyzwoicie, może będzie z niego dobry rezerwowy ;]
Z rokiem na rok jest coraz gorzej, mam nadzieję, że przynajmniej w tym sezonie dopiszę nam szczęście i dostaniemy się do grupy LE i zdobędziemy mistrza ;/
Osobiście chciałbym powrót Jacka Bednarza!! Jacuś wróć! Marcelo, Diaz, prawie David Braz i inni ... to można powiedzieć że są transfery a nie Cikos, Paljic ... to nie tylko ograniczenie naszej kadry, bo będziemy mieć kolejnego przeciętniaka ;/
Jeden z głupszych komentarzy jaki czytałem, czy zbymak lub macos załatwiaja transfery? NIE !! Milinkovic wypił się na Wisłe to co mieli go błagać na kolanach? Gówniarz myśli że jest nie wiadomo jaką gwiazda, a de fakto jest nikim nic nie osiągnął a chce zarabiać 400 tyś euro. Porosze cie kolego obudz sie wreszcie, bo to jest polska i 70 % pilkaży globu ma w nosie polską lige.
Odpowiedz cytując
PL
Member

Od: 08.2003

Stary 17.07.2010, 21:29
Może ktoś przetłumaczyć co powiedział Milinkovic?

http://noviny.joj.sk/videa/futbal/mi...kom-becku.html
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2010, 21:29
http://brodzicki.blox.pl/html na tym blogu jest filmik z wywiadem z milinkoviciem o Wisle zna ktos slowacki i moglby to am przetlumaczyc?
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2010, 21:30
yogul napisał(a):Wyświetl post
Lepszy Paljic w garści niz Milinkovic na dachu

To teraz zaczynamy erę budowania polityki kadrowej w oparciu o przsłowia?

Odkrywcze i jakże profesjonalne!

Jest bardzo wiele watpliwości wobec tego transferu. Nie spodziewam się, że odmieni grę Wisły. Raczej nie na takiego zawodnika czekaliśmy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jerry_Beck
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 17.07.2010, 21:30
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Ich denke man kann ihm keinen Vorwurf machen er hat immer geackert und einige sehr gute Spiele für uns absolviert. Hoffe nur das beste für ihn.

Finds schade, denn ich fand Paljic immer in Ordnung und als Joker in der 1. Liga kann ich ihn mir besser vorstellen als etwa Fuchs, der aus welchen Gründen auch immer nach wie vor im Kader steht.
Obydwie opinie raczej pozytywne, nie ma radości jak choćby ta w Krakowie jak Łobo odejdzie ...w drugiej wypowiedzi gośc pisze, że był to zawsze porządny joker, coś mi sie wydaje taką samą rol będzie sprawował w Wiśle...
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.07.2010, 21:31
dla mnie transfer pozytyw z tego względu, że nie jest to obrońca
już wyjaśniam: osobiście straciłem trochę wiarę, że oprócz stopera jeszcze kogoś pozyskamy (bo to, że pozyskamy przynajmniej jednego stopera to moim zdaniem pewnik). Zawodnik ciekawy, szkoda, że Milinkovic nie wypalił, bo jak się nie zna zawodnika to lepiej, żeby był młody
Ważne, że coś się dzieje, mam nedzieję, że to przemyślany transfer i będzie z chłopa pożytek. Zwłaszcza, że za darmo

A umiejętności ocenimy po paru meczach, pozdrawiam wiecznych narzekaczy
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2010, 21:31
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Opcji widzę kilka skoro tak narzekasz że Wisła przeprowadziła piąty transfer w tym okienku i najprawdopodobniej nie będzie ostatnim:

1 Powieś się.
2 Wyłóż kasę i kup Ronaldo
3 Poczekaj z oceną aż zobaczysz zawodnika i daj się pocieszyć tym którzy doceniają że coś się dzieje
To my kupujemy na ilość? A może na kilogramy - to by nawet więcej tłumaczyło

A tak w ogóle, to już 22:30. Nie powinieneś już spać?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2010, 21:32
nie wiadomo jak to bylo z Milinkovicem, w spekulacjach prasowych chcial duza kase
a poki co tylko pokazal sie w lidze slowackiej
dziwne ze zaden klub z bundesligi go nie wyciagnal

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.07.2010, 21:32
Sranie w banie.

2008–2010 1. FCK 46 0(3)
W barwach Hoffenhaimu w 2 lidze zagrał 19 razy (10 razy wchodząc z ławki), reszta to mecze w 3 lidze. Poza tym jak już pisałem on zagrał tylko 6 pełnych meczów w 2 Bundeslidze przez 3 lata.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.07.2010, 21:34
Wg. Weszło to nasz przedostatni transfer.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.07.2010, 21:35
Dwa poprzednie transfery wedlug mnie udane... ten transfer wydaje mi sie zbyteczny gdyz jest to uzupelnienie skladu... czyli kolejny przecietny pomocnik w naszym zespole. Wolalbym jednego Milinkovicia niz trzech takich..
Nie sadze ze Milinkovic oczekiwal pieniedzy takich ktorych klub by nie sprostal.. zwlaszcza, ze powinna byc to dla nas nagroda pocieszenia za strate filarow zespolu i wyprowadzenia z klubu 5 banieczek.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Powiem wam, że jesteście lekko porąbani i strasznie ciężko wam dogodzić. Wystarczy przykład Issy Ba, gdzie większość wyśmiewała to posunięcie, bo gość nie grał 2 lata, podobnie jak dziś nad Paljiciem. Gość z mocniejsze piłkarsko ligi, z mocnego zespołu, który na pewno nie był trzymany za zasługi i w przeciwieństwie do Ba grał w miarę regularnie. Dlaczego wspomniałem o Ba? Bo historia nieco podobna, a poza tym wszyscy go wychwalali i zastanawiali się dlaczego go nie podpisano na kolejny rok. Więc pytanie skąd wiecie jakim wzmocnieniem będzie Serb skoro go większość, o ile nie wszyscy, nigdy nie widziała na oczy. Trochę się zamieszałem, ale mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

wolfy napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogóle, to już 22:30. Nie powinieneś już spać?
Zabijasz błyskotliwością.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

no niektorzy chca fakty naginac, ze niby wyjadacz 2 bundesligi.

Sam nie wiem jak bedzie sie sprawowal, moze sie okaze ze i 3 bundesliga jest mocnijesza od najszej ekstraklasy, kto wie?

Ale fakty sa takie, ze chlop papierow za dobrych nie ma. Glownie gral w lidze regionalnej, ma juz te 27 lat, i jakos nie udalo mu sie wybic. I tyle. Po prostu oceniam sobie jego statystyki.

I jeszcze tak subiektywnie sobie dodam, ze wyglada mi to na typowa zapchajdziure. Nie udalo sie z Milinkovicem to sprowadzono pierwszego lepszego. ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów