The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2010, 00:05
Cytat:
Patryk to taki kozaczek typu "wszytsko mi sie nalezy"

a inni o skojojnym usposobieniu Kirm ,Jirsak czy Lobo nie potafia mu czymkolwiek odpowiedziec.

ja sie tylko dziwie ze nikt z tych 20 chlopow w zespole z tym problemem nie walczył,przeciez oni spedzaja ze soba mnostwo czasu ,ja bym taka sytuacje od zarodka wyplewił a tak to sie tak ciagnie i niszczy ducha zesplu.
Spokojnie, na tym forum jakoś uciera się stereotyp, że Kirm i Jirsak to cioty, a Maly to kozak.
Spokojnie, jak sam wspomniałeś, jest w drużynie 20 chłopów, gdyby było coś nie tak, to ktośby zareagował.
Generalnie nie lubię, jak usprawiedliwiacie słabe występy Jirsaka i Kirma machaniem Małego...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.07.2010, 00:08
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
ale jakos tak sie przyjelo ze jak ktos glos podniesie to wielka tragedia

ale przecież we wszystkim chodzi o proporcje.Piszesz jakbyś w ogóle nie widział problemu - Mecz to nie gra w szachy.Tak czasami trzeba o*******ić , pokłócić się, a nawet skoczyć sobie do gardeł a jak ktoś przesadza, to tak na prawdę działa to zupełnie odwrotnie niż powinno.

JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, na tym forum jakoś uciera się stereotyp, że Kirm i Jirsak to cioty, a Maly to kozak.
Spokojnie, jak sam wspomniałeś, jest w drużynie 20 chłopów, gdyby było coś nie tak, to ktośby zareagował.
Generalnie nie lubię, jak usprawiedliwiacie słabe występy Jirsaka i Kirma machaniem Małego...
To nie jest stereotyp a niestety fakt.Kirm i Jirsak mieli by dokładnie tyle samo powodów by siadać na Małym - nie robią tego bo pewnie się go boją - smutne ale prawdziwe
A co do reakcji - w takich wielojęzycznych zespołach to każdy sobie rzepkę skrobie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.07.2010 o godz. 00:25.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2010, 00:34
Dlatego nie żadna nauka polskiego (bo tego wymaga Henio), tylko angielski, 2 najbardziej używany język na świecie (1 chiński bo oni sami tworzą 20% populacji globu)...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.07.2010, 00:40
Mylicie mobilizację z demobilizacją.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 17.07.2010, 12:00
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._na_trzy_lata/

Myślę, że to rozsądne posunięcie. W ostatnich rozegranych meczach naprawdę nie odstawał poziomem od Alvareza. Coś mi mówi, że będziemy próbować wariantu z Singlarem na lewej stronie obrony, a Bury będzie "zapchajdziurą" na prawą obronę i pomoc.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2010, 13:53
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Ile z tych meczy było w pierwszym składzie a ile to ogony
Jeszcze raz ci to napiszę, Wisła jako klub aspirujący do osiągania sukcesów na arenie międzynarodowej nie jest niańką dla piłkarzy. Szczególnie gdy na jakiejś pozycji jest wielu zawodników, a tak było na środku (Sobol, Cantoro, Diaz + Jirsak). Może i grał ogony, ale nikt za darmo nikomu miejsca w składzie nie da.
Skorża dawał mu pograć całkiem mało ale wystarczająco dużo aby możliwe było jego ocenienie jego umiejętności i wkładu w grę zespołu. Od Skorży wymagano 31 zwycięstw na 30 meczów, więc oczywistym jest że stawiał na tych którzy na dzień dzisiejszy się sprawdzali lepiej, a nie na gościa który 'może' wypali, a może nie.

Tarann napisał(a):Wyświetl post
Ile było kolejnymi występami pomagającymi odnaleźć się na najgorszej pozycji jaką jest ofensywny pomocnik Bo chyba rozumiesz że jest różnica między bramkarzem a napastnikiem (łapie piłkę/ strzela z podania) a kimś kto ma tą grę kreować
Pierdzielenie, nie zapominaj że zawód piłkarza to nie tylko 90 minut meczu raz w tygodniu. Oprócz tego jest cała masa jednostek treningowych, i to tutaj wyrabia się zrozumienie i szlifuje się taktykę oraz zgranie. Nie wmówisz mi że żeby być dobrym pomocnikiem trzeba grać regularnie przynajmniej jedną całą rundę. Jeśli ktoś będąc 4 rok w zespole nie potrafi się dostosować i zrozumieć z partnerami to nie świadczy to wcale o nim dobrze.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 17.07.2010 o godz. 13:55.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.07.2010, 14:04
To jak wytłumaczysz nagłą wzwyżkę formy Czecha? Po pierwszym tak naprawdę przepracowanym prawidłowo okresie przygotowawczym przez Henia?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 14:21
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz ci to napiszę, Wisła jako klub aspirujący do osiągania sukcesów na arenie międzynarodowej nie jest niańką dla piłkarzy. Szczególnie gdy na jakiejś pozycji jest wielu zawodników, a tak było na środku (Sobol, Cantoro, Diaz + Jirsak). Może i grał ogony, ale nikt za darmo nikomu miejsca w składzie nie da.
Pełna zgoda. Zwłaszcza co do początku. Wisła to klub z aspiracjami, dlatego uważam że nie stać nas na kierowanie się sentymentem ( pewne miejsce dla Sobola pomimo tego że ostatnio pociągnął zespół w zeszłorocznych derbach i próbował to zrobić z Lechem ale mocy starczyło na remis ), nieudolną koncepcją ( gra 2 defensywnymi środkowymi pomocnikami w lidze gdzie jesteśmy hegemonem od lat? ) odwrócona hierarchią ( skandalem jest dla mnie pozycja jaką mieli\mają(oby już nie) nasze grajki bo chyba trzeba być ślepym żeby nie zauważyć jaki wpływ miała szatnia na decyzje zwłaszcza poprzedniego... nie napiszę trenera bo trudno tak określić tą ciepłą kluchę, która próbowała oprzeć budowę europejskiej drużyny o wypady na gokarty ( co jeszcze bym przeżył jako element integracji, gdyby było poparte warsztatem i chociaż odrobiną wizji) a czego efektem było moim zdaniem faworyzowanie Diaza i szukanie mu miejsca w środku pola kosztem logicznie nasuwającej się opcji Tomka, ze strachu przed dopuszczeniem do rywalizacji Diaza z Brożkiem.

Na koniec napiszę ci najważniejsze. Nie jestem jakim wielkim fanem Jirsaka i liczę się z tym, że być może Wisła to po prostu nie klub dla niego, ale widzę też, że jako jedyny potrafi zagrać piłkę w stylu Szymka, ma niezły strzał, przyzwoitą technikę i nie rozumiem jak można pisać że jest jakimś ****usiem
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.07.2010, 14:37
Rob_Zombie,

Odpuść sobie. Ja już sobie odpuściłem. Są ludzie których nie przekonają fakty Oni wiedzą swoje Nie ważne że Jirsak często był tak słaby że 99% forum klnęła na niego po wielu meczach Wisełki. Pamięć jest krótka Gość błysnął z ogórami, od razu nowy Xavi albo Iniesta Już spiski Skorży albo Kasperczaka widzą... to taka samam bajka jak z Kirmem że mu Małecki grać przeszkadza...
Nawet 5 meczy dobrych nie zagrał pod rząd a już dla niektórych fenomenalna forma....

PS
Tarann to junior... zamęczy każdego kondycyjnie. Musi pobłyszczeć kilka miesięcy na forum a potem mu przejdzie. Mój błąd nie przylukałem kiedy się rejestrował (06.2010) i zacząłem niepotrzebną dyskusje... jak widać jałową.
Gość jak widać szybko nie skończy.... może znajdzie sobie nową zabawkę, oby
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 15:03.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 14:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Rob_Zombie,

Odpuść sobie. Ja już sobie odpuściłem. Są ludzie których nie przekonają fakty Oni wiedzą swoje Nie ważne że Jirsak często był tak słaby że 99% forum klnęła na niego po wielu meczach Wisełki. Pamięć jest krótka Gość błysnął z ogórami, od razu nowy Xavi albo Iniesta Już spiski Skorży albo Kasperczaka widzą... to taka samam bajka jak z Kirmem że mu Małecki grać przeszkadza...
Nawet 5 meczy dobrych nie zagrał pod rząd a już dla niektórych fenomenalna forma....

PS
Tarann to junior... zamęczy każdego kondycyjnie. Musi pobłyszczeć kilka miesięcy na forum a potem mu przejdzie. Mój błąd nie przylukałem kiedy się rejestrował (06.2010) i zacząłem niepotrzebną dyskusje... jak widać jałową.
To jest dopiero dobre

Idąc twoim tokiem myślenia nie musisz odpierać czy wysuwać argumentów bo jesteś Senior Member Trochę to śmieszne, ale chyba bardziej smutne, bo trzeba mieć jednak zachwiane poczucie wartości żeby dowartościowywać się rangą na forum.
Dzięki za zwrócenie uwagi na jałowość dyskusji. Faktycznie człowiek ma poczucie straconego czasu.

Żeby nie było OT napiszę tak: ( oczywiście trzeba wsiąść poprawkę na fakt daty mojej rejestracji )
każda drużyna w Polsce realizując wysoki transfer obiecującego zawodnika Czeskiej młodzieżówki staneła by na ... uchu żeby zapewnić mu warunki do rozwoju i budowala by na nim swoją ofęsywę ( nawet jeśli wcześniej wykazała się nieudolnym rozeznaniem i nie dostrzegła wad charakteru )
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.07.2010, 17:40
Lukasz Burliga podpisal nowy kontrakt, 3letni... rewelacyjna informacja.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 17:46
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że szybko wyleczy kontuzje i powalczy o miejsce na skrzydle. Wbrew pozorom wcale nie jest bez szans (Łobo czy Kirm).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.07.2010, 17:56
Burliga, gdy zajmie sie tylko i wylacznie futbolem to bedziemy mieli z niego wielka pocieche juz w najblizszym czasie, tylko trzeba go "pilnowac" bo chlopak lubi rozrywki niekoniecznie przynoszace chlube zawodowemu pilkarzowi ;/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2010, 19:36
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, jakie ofiary losu testujemy - to bardzo dobra informacja. Przyda nam się na skrzydło, albo na obronę, gdyby akurat Cikos i/lub Bunoza okazali się warci swojej ceny.
Trzeba patrzeć na to wszystko realnie ( w jak głębokiej dupie jesteśmy ), a nie ambicjonalnie ( że kiedyś byliśmy mocni ).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2010, 19:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Trzeba patrzeć na to wszystko realnie ( w jak głębokiej dupie jesteśmy ), a nie ambicjonalnie ( że kiedyś byliśmy mocni ).
Realnie patrząc Burliga jest słaby, ambicjonalnie patrząc jest jeszcze słabszy...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2010, 20:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Realnie patrząc Burliga jest słaby, ambicjonalnie patrząc jest jeszcze słabszy...

Lepszy niż jakiś poganiacz bydła z ligi stanowej, a takich teraz testujemy.

Nie będzie emotki, bo to nie żart.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2010, 20:18
Oczywiście, że jest lepszy niż testowani "piłkarze". Co nie zmiania faktu, że jest słabiutki... i najgorsze jest to, że to również nie żart.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2010, 20:33
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że jest lepszy niż testowani "piłkarze". Co nie zmiania faktu, że jest słabiutki... i najgorsze jest to, że to również nie żart.
Nie, nie, nie. Źle.

Burliga to ten zapowiadany doświadczony ( dwa mecze ) stoper ze znanym nazwiskiem ( znamy go wszyscy, nie? ). Więcej wzmocnień już nie potrzeba. Teraz wypadałoby kogoś sprzedać dla równowagi. Tylko o kupców chyba już trudno...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2010, 20:35
Rzeczywiście, nie zjażyłem chytrego planu prezesa odnośnie wzmocnienia obrony. Grupa LE nasza!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.07.2010, 20:40
Mam nadzieję że szybko wyleczy kontuzje i powalczy o miejsce na skrzydle. Wbrew pozorom wcale nie jest bez szans (Łobo czy Kirm).
Ja tam mam nadzieję, że szybko wyleczy się z nałogu. Nie cieszę się z informacji o przedłużeniu mu kontraktu. Jest to piłkarz baaaardzo przeciętny, wcale niemłody jak na europejskie warunki, wiec nie uważam tej decyzji za sensowną, on nie prezentuje chociaż 1/2 umiejętności nawet Sinlglara.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2010, 20:41
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja tam mam nadzieję, że szybko wyleczy się z nałogu. Nie cieszę się z informacji o przedłużeniu mu kontraktu. Jest to piłkarz baaaardzo przeciętny, wcale niemłody jak na europejskie warunki, wiec nie uważam tej decyzji za sensowną, on nie prezentuje chociaż 1/2 umiejętności nawet Sinlglara.
Ale zarabia kilka razy mniej i jest za darmo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 20:57
Oczywiście jeśli Łukasz nie zmieni swojego podejścia do życia i piłki to faktycznie może być żadanym wzmocnieniem. Ale jak pamiętam go z tych kilku nielicznych meczy, w których grał to prezentował się dobrze. Oczywiście mówię o prawej obronie czy prawej pomocy. Nie o pozycji stopera bo tutaj się nie nadaje. Czemu też zakładać że On sam nie dojrzał? Nie sądzę że przedłużono by z nim umowę gdyby Heniek nie widział w nim zmian. Mam nadzieję że dostanie okazję do pokazania się (jak wyleczy kontuzję) i nie zawiedzie kibiców. ja tam uważam że to dobry ruch

Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę że pewnie będzie zarabiał relatywnie niewielkie pieniądze i ma być uzupełnieniem kadry. Ale wg mnie może pokazać też coś więcej.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.07.2010, 21:17
. Czemu też zakładać że On sam nie dojrzał?
Może dlatego, że codziennie wyjeżdża z Krakowa, żeby go pewni panowie nie za***li za długi hazardowe. Znam trochę gościa to nałogowy hazardzista, naprawdę.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 17.07.2010, 21:22
fialo napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że codziennie wyjeżdża z Krakowa, żeby go pewni panowie nie za***li za długi hazardowe. Znam trochę gościa to nałogowy hazardzista, naprawdę.
Wierzę w to co piszesz, ale Grosicki też by hazardzistą a jakby ostatnio dojrzał. Może chodzi o stare długi których nie spłacił a obecnie już nie gra? Ale jeśli masz rację to nic z niego nie będzie.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2010, 22:21
Z jednej strony, patrząc po CV Paljic nie prezentuje się najlepiej.
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi. Kompletnym ogórkiem to on na pewno nie jest. Mieliśmy już zawodnika z Kaiserslautern, który poradził sobie tam jeszcze gorzej. Wszyscy pamiętamy jak radził sobie potem u nas . Ja tam patrze z optymizmem na ten transfer.
To przecież niemożliwe, żeby Łobo, Kirm i Paljic grali kichę. Ktoś z nich musi zaskoczyć.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2010, 22:25
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi. Kompletnym ogórkiem to on na pewno nie jest. Mieliśmy już zawodnika z Kaiserslautern, który poradził sobie tam jeszcze gorzej. Wszyscy pamiętamy jak radził sobie potem u nas . Ja tam patrze z optymizmem na ten transfer.
To przecież niemożliwe, żeby Łobo, Kirm i Paljic grali kichę. Ktoś z nich musi zaskoczyć.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.07.2010, 23:20
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Gorzej? Porównajmy:

Kosowski 2 sezony w 1 Bundeslidze : 43 mecze, 1 gol, 4 asysty (12 razy wchodził z ławki rezerwowych).

Paljić 2 sezony w 2 Bundeslidze : 46 meczów, 3 bramki, 4 asysty (26 razy wchodził z ławki rezerwowych)
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.07.2010, 23:43
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi..
Z tym byciem mocniejszym...być może ale to ciężko porównać a żeby być absolutnie konkretnym - Paljic nie miał praktycznie żadnego wkładu w awans Kaiserslautern - taki mniej więcej jak Ćwielong u nas.Wkład miał sezon wcześniej , wkład w fatalną grę tego zespołu.

Co też ciekawe - 'słynny' filmik na jutjubie został umieszczony....3 lipca 2010 roku.Widać menadżer nie próżnował.
Gdyby mi dał ktoś trochę czasu i zapłacił to zrobił bym taki filmik z Łobo - z którego by wynikało że to demon prędkości , kiwki i techniki.

Tak więc dystans do tego transferu - jedyna chyba zdrowa rzecz.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2010, 00:24
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi
ale Paliijc nie grał w 2 Bundeslidze tylko w rezerwach które występują w 4 lidze
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 18.07.2010, 00:31
Ja pi**dole, rozwody na kilka (naście) stron czy lepsza jest 2 bundesliga czy polska ekstraklasa albo dlaczego on a nie Milinković. A jak nie to, to czy Milinković przyjdzie czy nie... Sprzedajecie Diaza (bo już jest 3 na 1 pozycję, a jakby cudem doszedł Milinković to ho ho). Ogólnie - masakra...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów