|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Spokojnie, jak sam wspomniałeś, jest w drużynie 20 chłopów, gdyby było coś nie tak, to ktośby zareagował. Generalnie nie lubię, jak usprawiedliwiacie słabe występy Jirsaka i Kirma machaniem Małego... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
ale przecież we wszystkim chodzi o proporcje.Piszesz jakbyś w ogóle nie widział problemu - Mecz to nie gra w szachy.Tak czasami trzeba o*******ić , pokłócić się, a nawet skoczyć sobie do gardeł a jak ktoś przesadza, to tak na prawdę działa to zupełnie odwrotnie niż powinno.
![]() A co do reakcji - w takich wielojęzycznych zespołach to każdy sobie rzepkę skrobie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.07.2010 o godz. 00:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dlatego nie żadna nauka polskiego (bo tego wymaga Henio), tylko angielski, 2 najbardziej używany język na świecie (1 chiński bo oni sami tworzą 20% populacji globu)...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mylicie mobilizację z demobilizacją.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._na_trzy_lata/
Myślę, że to rozsądne posunięcie. W ostatnich rozegranych meczach naprawdę nie odstawał poziomem od Alvareza. Coś mi mówi, że będziemy próbować wariantu z Singlarem na lewej stronie obrony, a Bury będzie "zapchajdziurą" na prawą obronę i pomoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeszcze raz ci to napiszę, Wisła jako klub aspirujący do osiągania sukcesów na arenie międzynarodowej nie jest niańką dla piłkarzy. Szczególnie gdy na jakiejś pozycji jest wielu zawodników, a tak było na środku (Sobol, Cantoro, Diaz + Jirsak). Może i grał ogony, ale nikt za darmo nikomu miejsca w składzie nie da.
Skorża dawał mu pograć całkiem mało ale wystarczająco dużo aby możliwe było jego ocenienie jego umiejętności i wkładu w grę zespołu. Od Skorży wymagano 31 zwycięstw na 30 meczów, więc oczywistym jest że stawiał na tych którzy na dzień dzisiejszy się sprawdzali lepiej, a nie na gościa który 'może' wypali, a może nie. Pierdzielenie, nie zapominaj że zawód piłkarza to nie tylko 90 minut meczu raz w tygodniu. Oprócz tego jest cała masa jednostek treningowych, i to tutaj wyrabia się zrozumienie i szlifuje się taktykę oraz zgranie. Nie wmówisz mi że żeby być dobrym pomocnikiem trzeba grać regularnie przynajmniej jedną całą rundę. Jeśli ktoś będąc 4 rok w zespole nie potrafi się dostosować i zrozumieć z partnerami to nie świadczy to wcale o nim dobrze.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 17.07.2010 o godz. 13:55.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak wytłumaczysz nagłą wzwyżkę formy Czecha? Po pierwszym tak naprawdę przepracowanym prawidłowo okresie przygotowawczym przez Henia?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Na koniec napiszę ci najważniejsze. Nie jestem jakim wielkim fanem Jirsaka i liczę się z tym, że być może Wisła to po prostu nie klub dla niego, ale widzę też, że jako jedyny potrafi zagrać piłkę w stylu Szymka, ma niezły strzał, przyzwoitą technikę i nie rozumiem jak można pisać że jest jakimś ****usiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Rob_Zombie,
Odpuść sobie. Ja już sobie odpuściłem. Są ludzie których nie przekonają fakty Oni wiedzą swoje Nie ważne że Jirsak często był tak słaby że 99% forum klnęła na niego po wielu meczach Wisełki. Pamięć jest krótka Gość błysnął z ogórami, od razu nowy Xavi albo IniestaNawet 5 meczy dobrych nie zagrał pod rząd a już dla niektórych fenomenalna forma.... PS Tarann to junior... zamęczy każdego kondycyjnie. Musi pobłyszczeć kilka miesięcy na forum a potem mu przejdzie. Mój błąd nie przylukałem kiedy się rejestrował (06.2010) i zacząłem niepotrzebną dyskusje... jak widać jałową. Gość jak widać szybko nie skończy.... może znajdzie sobie nową zabawkę, oby
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.07.2010 o godz. 15:03.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Idąc twoim tokiem myślenia nie musisz odpierać czy wysuwać argumentów bo jesteś Senior Member Trochę to śmieszne, ale chyba bardziej smutne, bo trzeba mieć jednak zachwiane poczucie wartości żeby dowartościowywać się rangą na forumDzięki za zwrócenie uwagi na jałowość dyskusji. Faktycznie człowiek ma poczucie straconego czasu. Żeby nie było OT napiszę tak: ( oczywiście trzeba wsiąść poprawkę na fakt daty mojej rejestracji )każda drużyna w Polsce realizując wysoki transfer obiecującego zawodnika Czeskiej młodzieżówki staneła by na ... uchu żeby zapewnić mu warunki do rozwoju i budowala by na nim swoją ofęsywę ( nawet jeśli wcześniej wykazała się nieudolnym rozeznaniem i nie dostrzegła wad charakteru ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Lukasz Burliga podpisal nowy kontrakt, 3letni... rewelacyjna informacja.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję że szybko wyleczy kontuzje i powalczy o miejsce na skrzydle. Wbrew pozorom wcale nie jest bez szans (Łobo czy Kirm).
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Burliga, gdy zajmie sie tylko i wylacznie futbolem to bedziemy mieli z niego wielka pocieche juz w najblizszym czasie, tylko trzeba go "pilnowac" bo chlopak lubi rozrywki niekoniecznie przynoszace chlube zawodowemu pilkarzowi ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, jakie ofiary losu testujemy - to bardzo dobra informacja. Przyda nam się na skrzydło, albo na obronę, gdyby akurat Cikos i/lub Bunoza okazali się warci swojej ceny.
Trzeba patrzeć na to wszystko realnie ( w jak głębokiej dupie jesteśmy ), a nie ambicjonalnie ( że kiedyś byliśmy mocni ). ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie będzie emotki, bo to nie żart. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Oczywiście, że jest lepszy niż testowani "piłkarze". Co nie zmiania faktu, że jest słabiutki... i najgorsze jest to, że to również nie żart.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Burliga to ten zapowiadany doświadczony ( dwa mecze ) stoper ze znanym nazwiskiem ( znamy go wszyscy, nie? ). Więcej wzmocnień już nie potrzeba. Teraz wypadałoby kogoś sprzedać dla równowagi. Tylko o kupców chyba już trudno... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Rzeczywiście, nie zjażyłem chytrego planu prezesa odnośnie wzmocnienia obrony. Grupa LE nasza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja tam mam nadzieję, że szybko wyleczy się z nałogu. Nie cieszę się z informacji o przedłużeniu mu kontraktu. Jest to piłkarz baaaardzo przeciętny, wcale niemłody jak na europejskie warunki, wiec nie uważam tej decyzji za sensowną, on nie prezentuje chociaż 1/2 umiejętności nawet Sinlglara.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście jeśli Łukasz nie zmieni swojego podejścia do życia i piłki to faktycznie może być żadanym wzmocnieniem. Ale jak pamiętam go z tych kilku nielicznych meczy, w których grał to prezentował się dobrze. Oczywiście mówię o prawej obronie czy prawej pomocy. Nie o pozycji stopera bo tutaj się nie nadaje. Czemu też zakładać że On sam nie dojrzał? Nie sądzę że przedłużono by z nim umowę gdyby Heniek nie widział w nim zmian. Mam nadzieję że dostanie okazję do pokazania się (jak wyleczy kontuzję) i nie zawiedzie kibiców. ja tam uważam że to dobry ruch
![]() Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę że pewnie będzie zarabiał relatywnie niewielkie pieniądze i ma być uzupełnieniem kadry. Ale wg mnie może pokazać też coś więcej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Może dlatego, że codziennie wyjeżdża z Krakowa, żeby go pewni panowie nie za***li za długi hazardowe. Znam trochę gościa to nałogowy hazardzista, naprawdę.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wierzę w to co piszesz, ale Grosicki też by hazardzistą a jakby ostatnio dojrzał. Może chodzi o stare długi których nie spłacił a obecnie już nie gra? Ale jeśli masz rację to nic z niego nie będzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z jednej strony, patrząc po CV Paljic nie prezentuje się najlepiej.
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi. Kompletnym ogórkiem to on na pewno nie jest. Mieliśmy już zawodnika z Kaiserslautern, który poradził sobie tam jeszcze gorzej. Wszyscy pamiętamy jak radził sobie potem u nas . Ja tam patrze z optymizmem na ten transfer. To przecież niemożliwe, żeby Łobo, Kirm i Paljic grali kichę. Ktoś z nich musi zaskoczyć. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z jednej strony, patrząc po CV Paljic nie prezentuje się najlepiej.
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi. Kompletnym ogórkiem to on na pewno nie jest. Mieliśmy już zawodnika z Kaiserslautern, który poradził sobie tam jeszcze gorzej. Wszyscy pamiętamy jak radził sobie potem u nas . Ja tam patrze z optymizmem na ten transfer. To przecież niemożliwe, żeby Łobo, Kirm i Paljic grali kichę. Ktoś z nich musi zaskoczyć. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Kosowski 2 sezony w 1 Bundeslidze : 43 mecze, 1 gol, 4 asysty (12 razy wchodził z ławki rezerwowych). Paljić 2 sezony w 2 Bundeslidze : 46 meczów, 3 bramki, 4 asysty (26 razy wchodził z ławki rezerwowych) ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Co też ciekawe - 'słynny' filmik na jutjubie został umieszczony....3 lipca 2010 roku.Widać menadżer nie próżnował. Gdyby mi dał ktoś trochę czasu i zapłacił to zrobił bym taki filmik z Łobo - z którego by wynikało że to demon prędkości , kiwki i techniki. Tak więc dystans do tego transferu - jedyna chyba zdrowa rzecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pi**dole, rozwody na kilka (naście) stron czy lepsza jest 2 bundesliga czy polska ekstraklasa albo dlaczego on a nie Milinković. A jak nie to, to czy Milinković przyjdzie czy nie... Sprzedajecie Diaza (bo już jest 3 na 1 pozycję, a jakby cudem doszedł Milinković to ho ho). Ogólnie - masakra...
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|