|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
No to Małemu nawet Łobo "pomaga" swoją chorobą. Ciekaw jestem czy Henry wystawi Kirma (do którego sentymentu wielkiego chyba nie ma) czy Małeckiego .
Cytat:
![]()
. Nawet nie będę czytał. Niestety nie da się Ciebie zignorować bo "Sorry wolfy is a moderator/admin and you are not allowed to ignore him or her".Co za nachalność ...
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 15.07.2010 o godz. 11:09.
|
||
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chlopaki, bardzo prosze juz dac sobie spokoj.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tak się dzisiaj przyglądałem strzałom naszych wiślaków i wcale mnie to nie dziwiło, że mają problem ze strzelaniem bramek. Przecież niemal każdy strzał mógłby obronić jakiś amator. Wszystko było bardzo czytelne. Zastanawia mnie to, czy oni w ogóle myślą, gdy stają oko w oko z bramkarzem. Przecież gdyby Małecki, Cikos i Brożek zachowali spokój w sytuacjach sam na sam, zrobiliby zamach, czy jakiś zwód przed strzałem, to byłaby na pewno bramka. A tak to idą z ta piłką, patrzą się w miejsce gdzie chcą strzelać pół minuty, następnie 10 sekund składają się do strzału i uderzają z siłą 10-cio latka. Parodia!
Mam nadzieję, że Żuraw ich nauczy jak strzelać, a jak nie, to chyba przejdę się kiedyś na trening... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy ja to tylko zauważyłem, ale gdy przy pile był np. Cikosz tylko parę razy zagrał "po swoim" do Małego i na odwrót. Współpraca na boku między nimi dwoma słabo wychodziła. Może to być spowodowane tym że po prostu Słowak jest u nas od niedawna i jeszcze nie ma zrozumienia, ale machanie rekami z obu stron i to widać było że w swoim kierunku trochę niepokoi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oj nie wiem, czy taki Brożek strzelił by bramkę, gdyby zamknął oczy i po prostu strzelił. Do tego trzeba mieć technikę. Co do techniki to jeszcze dodam, że czasem odnoszę wrażenie, że nasi chcą grac jak Barca, czy Hiszpania. Za dużo kombinują i próbują ''wejść do bramki''. A przecież tak wiele nie potrafią. Niech zaczną grać prosta piłką. Podanie, podanie, strzał z całej pyty i gol. Przypomnijcie sobie co było 5-10 lat temu. Wiślacy się nie pieprzyli, tylko grali co trzeba i były wyniki.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 16.07.2010 o godz. 00:11.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu SKWK powinno rakiem wycofać się z ostatnich artykułów. Nie wiem czy tylko w mojej opinii, ale Małecki był jednym z najsłabszych na boisku- niecelne wrzutki, podania, odskakująca piłka, kilka prób dryblingu- zupełnie nieudanych. Widać więc, że w tym całym "sporze" nie chodziło o to, że Kasperczak uwziął się na niego, ale Patryk jest zupełnie bez formy.
PS. Któryś ze starszych zawodników mógłby go trochę utemperować, żeby przestał w końcu wymachiwać rękami i kląć po akcjach najczęściej zepsutych przez...siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mnie we wczorajszym meczu najbardziej wnerwiło jak Małecki wydarł się na Cikosza po akcji w której sam Mały zawinił. Nie wiem czy pamiętacie , Małecki dostał piłkę , Cikosz poszedł na obieg ale Mały nie podał mu w pierwsze tempo ,zszedł do środka i Cikosz żeby się nie zatrzymywać również w pełnym biegu zbiegał ku polu karnemu licząc na prostopadłą piłkę a Mały na pamięć po zatrzymaniu się i zwolnieniu akcji zagrał na skrzydło tam gdzie nikogo nie było i zaczął wydzierać się na Cikosza dlaczego tam go nie było i machał rękami a Cikosz w tej akcji nie zawinił tylko Małecki który zagrał w ciemno - to Cikoszowi z pewnością nie pomoże w nabraniu pewności w grze bo widać było po nim zdenerwowanie oraz aklimatyzacji w nowym zespole...
PS Mi się wydaje że Małecki mógł widzieć gdzie jest Cikosz ale zagrał tak specjalnie by móc wydrzeć się na niego i pokazać kto tu rządzi ale to są tylko moje przypuszczenia - mogę się mylić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
ten Malecki tylko *******i nastroj w druzynie, Wisla z nim nie zajdzie nigdzie w LE, powinien w pysk dostac za te jego krzyki na innych
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem jak Wy, ale ja wielkiej zmiany w zachowaniu Patryka na boisku względem innych zawodników (Cikos) nie widziałem. Wręcz przeciwnie, machanie rękami i co najgorsze krzyki. I to wprost NA zawodnika swojej drużyny, a nie "w kosmos" - "****a mać". Tylko "gdzie mi kur.. zagrałeś!". Tak się atmosfery nie buduje.
Szkoda, że w zespole nie ma kogoś pokroju Kałużnego... Niestety nikt z naszych doświadczonych kopaczy nie kwapi się, żeby ustawić Patryka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dokładnie drze tą swoją morde na każdego ! Zachowuje się jakby rozegrał 200 meczy strzelając przy tym ze 100 bramek. Cikosz pierwszy mecz wiadomo zdenerwowanie , brak zgrania i jeszcze ten gówniarz się drze na niego. Nigdy nie lubiłem Małeckiego nie wiem czemu, grał dobrze do kiedy nie podpisał nowego kontraktu. Po nowej umowie zupełnie inny zawodnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja tam się nie dziwie że nikt nie reaguje w sprawie Małeckiego. Po co sobie robić problemy z kibicami, jeszcze się dostanie specjalny osobisty artykul na pewnej stronie, że jak on tak może psychicznie niszczyć Patryka.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Małecki powinien być wyrzucony z Wisły. To byłoby jedyne wyjście. Takie kary nic nie pomogą, on i tak będzie robił swoje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jeśli nikt nie potrafi się za niego wziąć to sprzedać go jak najszybciej, jeśli się ktoś po niego zgłosi...jeśli.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mówiłem i mówię pozbyć się gówniarza niech idzie daleko od Wisły,trudno będzie następne osłabienie albo wypożyczyć gdzieś.Kurde ja myślałem,że po karze finansowej chłop(pff dziecko przepraszam) zmądrzeje
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Czemu Bunoza nie mógł grać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
brak pozwolenia na prace w UE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
A pozytywne skojarzenia marki są ważne ale dla firm np. oskarżanych o wykorzystywanie nieletnich pracowników, testy na zwierzętach czy niszczenie środowiska. One wydaja ciężkie pieniądze aby konsument nie kojarzył ich z negatywnymi działaniami. Bo klient ma wtedy wybór i kupi rzecz wyprodukowana przez inna markę(brand). Kibicowanie opiera się na zupełnie innych emocjach, tutaj nie można zmienić "obiektu westchnień" ot tak. Osoba uważająca się za kibica Wisły pod wpływem informacji medialnych wyrabia sobie swoje zdanie na temat podniesionej kwestii, natomiast nie zmieni to tego że dalej jest kibicem Wisły. Porównanie Wisły do Realu jest więc zupełnie nietrafione, bo oni wiedzą że na gwieździe zarobią wielkie pieniądze, gdyby sprowadzili zawodnika o takich samych umiejętnościach piłkarskich ale mniej medialnego, wpływy byłyby niższe. Nie ta skala klubów do porównania. Próba porównania mechanizmów rządzących marketingiem w normalnym przedsiębiorstwie handlowo-usługowym do klubu piłkarskiego też niezbyt udana, bo klub piłkarski a zarządzanie firmą to zupełnie rożne rzeczy. Nie ma tak bezpośredniego przełożenia reklamy ma wyniki sprzedażowe, bo wybór klubu wiąże się z decyzją na lata, a wybór serka to decyzja jednego śniadania. Wisła od lat jest prowadzona w sposób skandaliczny, a mimo to kibiców nie traci, ba, zaryzykowałbym tezę że nawet ich przybywa. Zgodnie z twoją tezą, powinno być na odwrót. całkowicie błędne byłoby twierdzenie że linie równoległe mają jakiś punkt styczny. Nie wygłaszaj tak jednoznacznych kwestii, bo nie jesteśmy w stanie sprawdzić empirycznie kto ma racje, ja czy ty. Ale tylko ty uzurpujesz sobie prawo do racji, do jedynej drogi. Wszyscy inni są w błędzie, ja Wolfy się nie mylę. Mój post od którego zaczęła się nasza dyskusja miał na celu pokazanie Ci, że można inaczej interpretować pewne sprawy. Nie twierdziłem że mam rację, pokazany przeze mnie mechanizm ma prawo się zdarzyć w przypadku pewnych osób, lansowany przez Ciebie w przypadku innych. Nie ma jednego wzoru na zachowanie kibica, każdy z nas jest jednostka indywidualną i nie jesteś w stanie przewidzieć reakcji osobnej jednostki na pewne wydarzenia. Niestety. Fajnie że masz swoje zdanie, broń go jak możesz, ale nie zachowuj się jak talib - tylko ja mam rację. A jak ktoś mówi inaczej, to mój wróg i trzeba go nawrócić albo zdyskredytować
Jeśli 1. skoro ktoś wybrał kiedyś klub Wisła Kraków jako swój, 2. a jako że zmiana klubu któremu się kibicuje, jak wyjaśniłem wcześniej, nie jest podejmowana pod wpływem chwili czy reklamy 3. i ta osoba o której mówimy, chodziła na mecze okazjonalnie bądź dawno temu to 4. Dzięki temu że obierze swoje zdanie na temat sprawy małeckiego, zaangażuje się emocjonalnie po którejś ze stron, pod wpływem dyskusji z innymi kibicami spotykanymi w szkole czy pracy, odnowi niejako swoje zainteresowanie Wisłą, i, kto wie, może wróci na stadion. Ale to oczywiście teza całkowicie błędna, bo nie ma prawa się zawiązać taki element przyczynowo-skutkowy. Bo Wolfy ma wzór na zachowanie każdego kibica, tylko jego tezy są słuszne. Bo My, kibice Wisły Kraków, jesteśmy wszyscy jednakowi. Jesteśmy Borg. You will be assimilated. Resistance is futile. Wybacz że się z Tobą nie zgadzam, ale nie ma jednoznacznego przepisu na żadne zachowanie ludzkie, nieomylne są tylko wzory matematyczne. Co więcej, nie twierdzę że takie konflikty na dłuższą metę sprzyjają frekwencji, oczywiście że nie. Natomiast nie jesteśmy w stanie przewidzieć pewnych zjawisk socjologicznych, czasami pewne zdarzenia wywołują zupełnie niespodziewane reperkusje w społeczeństwie. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jestem pewien, że wypieprzenie Małeckiego do rezerw od razu pozytywnie wpłynęłoby na poziom gry. Nie dość, że jest w beznadziejnej formie to jeszcze drze ryja na wszystkich bez powodu psując atmosferę. Dziwię się, że Sobol go nie doprowadzi do porządku.
![]() ![]() Tęcza w Polsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Również jestem tego zdania. Poczynania Małeckiego na pewno w jakiś sposób odbijały się na grę zawodników o bardziej spokojnym charakterze (Kirm, Jirsak), a teraz dochodzi do tego gnębienie nowych....
Niestety znam podobnych ludzi co Małecki i tych cech charakteru trudno się pozbyć....No chyba, że siłą, albo comiesieczną karą po 30 tys. ![]()
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 16.07.2010 o godz. 13:24.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
linie równolegle mogą mieć nieskończenie wiele punktów stycznych wystarczy że sie nakładają
no cóż oglądanie wczorajszego meczu było taką torturą , że aż ciężko sie skupić na samym Patryku żeby ocenić jego grę że sie drze , wkurzające fakt , ale czemu inni dają sie drzeć na siebie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
ile ludzi tyle charakterów Patryk to taki kozaczek typu "wszytsko mi sie nalezy" a inni o skojojnym usposobieniu Kirm ,Jirsak czy Lobo nie potafia mu czymkolwiek odpowiedziec. ja sie tylko dziwie ze nikt z tych 20 chlopow w zespole z tym problemem nie walczył,przeciez oni spedzaja ze soba mnostwo czasu ,ja bym taka sytuacje od zarodka wyplewił a tak to sie tak ciagnie i niszczy ducha zesplu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dlatego że Mały wie na kim może siąść a na kim nie.Jak w życiu - nie będziesz burzyć do kolesia który wiesz że jest 'mocniejszy' tylko do takiego co Ci nie odda.
Tu słówko do Ciebie wolfy - myślę że tu się mylisz, uważając że błędem Kasperczaka było upublicznienie sprawy. Mały swoją postawą grabi sobie od dawna, co gorsza im bardziej idzie po bandzie , tym gorzej gra i niestety tym bardziej to wszystko bardziej komiczne się robi bo jak się widzi że gość który kopie się po czole niesłychanie, ma wielkie pretensje że inni też się kopią to na prawdę można albo się załamać albo parsknąć śmiechem. Ale wracając do sedna - Mały musi się ogarnąć.Nie chodzi o to by miał się stać tzw 'cipką' ale musi coś w sobie zmienić bo gra słabo a do tego odrzuca od siebie kolejne osoby.Ja Ci mówię że skończy się na tym że zmarnuje sobie kompletnie karierę. Załatwienie tego po ciuchu to byłby kolejny dla niego sygnał że wszystko mu wolno.Tu postawiono sprawę publicznie i jasno. Przeprosił oficjalnie - karą właśnie bardziej to było niż jakieś tam grosze które musiał zapłacić. Klub wyciągnął rękę do niego, Kasperczak mam nadzieje nie będzie się mścił - Mały dostał konkretną wiadomość że musi odpuścić. Jeszcze rok temu - jego największym problemem było ' kozaczenie' na boisku.Dziś jeszcze większym jest bardzo słaba gra, co niestety wczoraj udowodnił.Jeśli grasz dobrze i kozaczysz to jeszcze pół biedy, ale jak sam kaleczysz i nadal kozaczysz, to pomału stajesz się pośmiewiskiem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no wlasnie, mnostwo czasu, poza boiskiem sa normalnymi kolegami, pogadaja, pozartuja, posmieja sie, obejrza mecz, wsuna obiadzik pytajac sie jak smakuje, a boisko to boisko, jeden krzyknie, drugi machnie reka, raz jest to zlosc sportowa, a czasem typ charakteru
chyba ze niektorzy mysla ze Malecki tam robi za wroga publicznego, czlowieka incognito )sam sobie wlasnie odpowiedziales.. boisko to boisko, a poza nim to poza nim, chyba ze myslicie ze on tak ma na co dzien, ze chodzi i macha rekami i krzyczy na kazdego i ja dalej nie rozumiem o co chodzi z tymi karami, za co niby klub ma go karac bo nie za bardzo pojmuje tej teorii? ze machnie reka czy krzyknie? kare mozna dostac jesli odmawia gry itp, a nie jesli chodzi o takie trelemolele ja powoli pojmuje zachowanie Malego, tez gralem z takimi , to sa osoby w transie, poniekad w amoku, liczy sie boisko i nic poza nim, a po meczu browarek, smiesznie brzmi ale to jest osoba ktora koncentruje sie tylko na grze, zalezy mu, czesto wybucha jak mu cos nie wyjdzie, dopiero jak zejdzie z boiska wraca do siebie )))to dokladnie widac czesto po strzelonych golach, rzuca sie na kraty, zdejmuje koszulke, wewnetrznie ma taka radoche i totalne spelnienie ze nie moze sie powstrzymac, tym bardziej jesli trafia do siatki Cracovii )JarTSW to tez jest wazne, bo ludzie czesto myla sie z powolaniem, slaba gra Kirma czy Jirsaka jest spowodowana .. machaniem rekami przez Malego.. nosz... Kirm , reprezentant kraju! pogrywa na wielkich stadionach, na MISTRZOSTWACH SWIATA z druzynami pokroju Anglii, czasem przy 40 tys czasem wrogo nastawionych kibicach i on taki przeprazliwiony? Jirsak to tez taka .. nie chce pisac 'cipka' bo nie w tym sek, jak juz wspomnialem kazdy ma inny charakter, ale do jasnej ciasnej, to dorosly czlowiek, reprezentujacy barwy Wisly i musi miec chociaz wewnetrzna krzepe jak na chlopa przystalo, nie wymagam od niego zeby non stop sie odzywal.. ja nie oczekuje od nich zeby wyzywali Maleckiego itp, tylko zeby wzieli sprawy w swoje rece a nie dawali do zrozumienia ze ich gra czesto jest spowodowana krzykiem Malego czy machnieciem reki przez Brozka..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.07.2010 o godz. 00:10.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jakby Kazek Węgrzyn byl w zespole to maly pierwszy i ostatni raz by sobie na kogos pomachał raczkami
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|