The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 09:47
Za pół roku zostaniemy z dwoma środkowymi obrońcami...czy tak wygląda profesionalny klub? Choć Diaz równie dobrze może grać na środku...dla mnie Basałaj powinien zwołać konferencji i bez pieprzenia i owijania w bawełene powiedzieć jaka jest wizja klubu, czy pieniądze ze sprzedaży Marcelo i Głowackiego zostaną przeznaczone na wzmocnienia, jeśli nie co z nimi się stanie...my jesteśmy w tragicznej sytuacji, bo oprócz Clebera potrzebujemy def. pomocnika, Sobol ma też swoje lata, kogoś na lewą obronę. Łącznie 7 zawodników powinno przyjść..2 śr.obrońców, jeden lewy, def. pomocnik, skrzydłowy i 2 napastników...wiek Żurawskiego też nienapawa optymizmem...
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.07.2010, 09:51
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Za pół roku zostaniemy z dwoma środkowymi obrońcami...czy tak wygląda profesionalny klub? Choć Diaz równie dobrze może grać na środku...dla mnie Basałaj powinien zwołać konferencji i bez pieprzenia i owijania w bawełene powiedzieć jaka jest wizja klubu, czy pieniądze ze sprzedaży Marcelo i Głowackiego zostaną przeznaczone na wzmocnienia, jeśli nie co z nimi się stanie...my jesteśmy w tragicznej sytuacji, bo oprócz Clebera potrzebujemy def. pomocnika, Sobol ma też swoje lata, kogoś na lewą obronę. Łącznie 7 zawodników powinno przyjść..2 śr.obrońców, jeden lewy, def. pomocnik, skrzydłowy i 2 napastników...wiek Żurawskiego też nienapawa optymizmem...

To są zaniedbania z kilku ostatni sezonów. Wisły nie stać na to, żeby te zaniedbania nadrobić w ciągu jednego okienka transferowego. Nawet jeżeli Basałaj ma swoją wizje budowy klubu, to jest to wizja długofalowa. Dlatego wstrzymaj się z ocenami 3 lata.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:53
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
a może Djurovski i Milinkovic są opcjami rezerwowymi... skąd możesz wiedzieć?
ja z kolei uważam że dając piłkarzom kontrakty motywacyjne staramy się nadgonić ciągle uciekającą nam Europę, gdzie takie kontrakty to codzienność...
jeśli chodzi o wydawanie kasy to i tak jak do tej pory wydaliśmy bardzo dużo... ponad 800tyś. euro. Pamiętasz kiedy wydała Wisła podobną kwotę na transfery chyba jak Jirsaka z Czech ściągaliśmy...
Z teorią że za zawodników trzeba płacić dużą kaskę też nie do końca muszę się zgodzić... równie dobrze jakby zaproponowali jakiemuś piłkarzowi, który np. nie mieści się w podstawowym składzie drużyny grającej w Bundeslidze i kończy mu się kontrakt zarobki rzędu 400 tyś ojro to kto wie... może by się zgodził (400tyś ojro oczywiście w kontrakcie motywacyjnym) Myślę że Wisła nie chce jaka narazie tak robić ponieważ jak jeden zachodni grajek by dostał taki kontrakt to zaraz Małeckie Brożki i inni Polscy zawodnicy zaczęliby płakać że też tak chcą...

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23433
odnoście linku powyżej...
zdaje się że pierwszy raz pojawia się info o napastniku z Hondurasu... ciekawe... :]
Tylko czemu za jakiś czas będzie napisane Milinkovic podpisał kontrakt z kimś innym. U nas nie przyjmie kontraktu motywacyjnego a u kogoś innego tak? Odpowiedz jest prosta...inni dadzą mu więcej a u nas zawszę będą szczędzić i w taki sposób nigdy nie dogonimy Europy. Ceny i płace za zawodników idą w górę. Nie będziemy wstanie konkurować z innymi gdy wiecznie będziemy szczędzić. Jak nie będzie wzmocnień będziemy zjeżdżać po równi pochyłej i sukcesów nie będzie a więc kasy brak...jeśli ciągle słysze od Cupiała że mamy podbić Europę to niech przestanie chrzanić i powie nie ma kasy będzimy przeciętnym klubem...zresztą mam nadzieje ze sie o tym przekona na własnej skórze jak nas półligi przegoni....a prawda jest taka ze 10 lat temu każdy z ligi do nas chciał....teraz? Nawet Polonia nas potrafi brzebić....czy tak to ma wyglądać?
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.07.2010, 09:55
Tylko czemu za jakiś czas będzie napisane Milinkovic podpisał kontrakt z kimś innym. U nas nie przyjmie kontraktu motywacyjnego a u kogoś innego tak? Odpowiedz jest prosta...inni dadzą mu więcej a u nas zawszę będą szczędzić i w taki sposób nigdy nie dogonimy Europy. Ceny i płace za zawodników idą w górę. Nie będziemy wstanie konkurować z innymi gdy wiecznie będziemy szczędzić. Jak nie będzie wzmocnień będziemy zjeżdżać po równi pochyłej i sukcesów nie będzie a więc kasy brak...jeśli ciągle słysze od Cupiała że mamy podbić Europę to niech przestanie chrzanić i powie nie ma kasy będzimy przeciętnym klubem...zresztą mam nadzieje ze sie o tym przekona na własnej skórze jak nas półligi przegoni....a prawda jest taka ze 10 lat temu każdy z ligi do nas chciał....teraz? Nawet Polonia nas potrafi brzebić....czy tak to ma wyglądać?

Sypnij z 10 mln ojro to nas Polonia nie przegoni. Widzisz i nie grzmisz...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.07.2010, 09:56
Reser napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że po paru dniach głuchej ciszy forum znowu przeradza się w jeden wielki bełgot połączony z lamentem. Transferów nie ma, bo i kasy za Marcelo jeszcze nie ma, a mało tego kasa za Marcelo wcale nie jest jeszcze taka pewna - póki nie podpisał kontraktu.

Tak poza tym - przypominam to co było mówione przed okienkiem. Są pieniądze na TRZY transfery gotówkowe. Jovanic, Bunoza - dwa gotówkowe transfery definitywne oraz wypożyczenie Czikosza, które też było płatne.

Pozostają nam teraz zawodnicy z kartą w ręku i bezpłatne wypożyczenia.

Pozdrawiam optymistów, którym wystarczy to, że Wisła włączy sie do walki o MP w przyszłym sezonie.
Ja wolałbym, żebyśmy zbliżać sie do Europy.
Bo MP myślę że jest najważniejsze (dla mnie na pewno) wszystko poza tym to dodatki. Ponadto też trzeba trzeźwo spojrzeć na możliwości. Ja chciałbym abyśmy doczołgali się do IV rundy a potem jest mi "obojętne". Natomiast jak będzie z tą walką o MP to też nie jest pewne.

Niemniej pozdrawiam również pesymistów którzy myślą że z budżetem na poziome takim jakim jest możemy coś więcej ugrać. Po prostu nie ma się co grzać na te puchary. Uda się to się uda, a jak się nie uda to tyż styknie Byle MP było.

Każdy ma inne priorytety. Na ten moment ciężko widzę jakąkolwiek walkę z wejściem do grupy i wyjście z niej. Więc po co robić sobie nadzieje?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:58
Sypnij z 10 mln ojro to nas Polonia nie przegoni. Widzisz i nie grzmisz...

Chciałeś błysnąć?...widać nawet nie można napisać prawdy bo Cię tak boli...kasa jest tylko na co poszła? Widać większość z was żyje przeszłością a czasy się zmieniły. Dziś bez pieniędzy nic się nie ugra

To są zaniedbania z kilku ostatni sezonów. Wisły nie stać na to, żeby te zaniedbania nadrobić w ciągu jednego okienka transferowego. Nawet jeżeli Basałaj ma swoją wizje budowy klubu, to jest to wizja długofalowa. Dlatego wstrzymaj się z ocenami 3 lata.
Klub od przejęcia Cupiała działa ponad 10 lat...chyba mam prawo z oceną, co się zmieni za 3 lata? Bedzięmy jeszcze głębiej w du***?
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.07.2010 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.07.2010, 10:03
Ooo a to ciekawe ? Często z nim rozmawiasz? Bo wywiadów to on nie udziela.

Masz nadzieję, że nas pół ligi przegoni?

Nie wiem ile masz lat, ale najwyższa pora zanotować: Nie chodzi o to żeby wydać, tylko żeby wydać mądrze.

Jak Milinkovic chce 450 tys Euro, a jest gwiazdką prowincjonalnego klubu, to raczej z nim jest coś nie tak, a nie z nami. Za 450 tys. Euro można mieć dwóch zawodników.

Dać taką kasę za Sadloka i Sobiecha? Trzeba nie mieć mózgu. To tak jakby kupić 20 letni samochód, bez silnika za 60 000 zł.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 08.07.2010, 10:07
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Ooo a to ciekawe ? Często z nim rozmawiasz? Bo wywiadów to on nie udziela.

Masz nadzieję, że nas pół ligi przegoni?

Nie wiem ile masz lat, ale najwyższa pora zanotować: Nie chodzi o to żeby wydać, tylko żeby wydać mądrze.

Jak Milinkovic chce 450 tys Euro, a jest gwiazdką prowincjonalnego klubu, to raczej z nim jest coś nie tak, a nie z nami. Za 450 tys. Euro można mieć dwóch zawodników.

Dać taką kasę za Sadloka i Sobiecha? Trzeba nie mieć mózgu. To tak jakby kupić 20 letni samochód, bez silnika za 60 000 zł.
Widać jesteś największym znawcą i wiesz najlepiej wszystko...to się pytam dlaczego Levadia?, dlaczego Tibilis?, dlaczego Vaalarenga?.....a nie płacz zbytnio jak szybko odpadniemy w pucharach, Legia nam spuści łomot, a i w derbach znów dostaniemy po jakimś farfoclu naszego wspaniałego darmowego transferu....
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.07.2010, 10:10
...wiek Żurawskiego też nienapawa optymizmem...
Goście po 36 lat mają i grają w Milanie. Jak ma chęci i daje radę to niech gra.

Tak naprawde to nie potrafię zrozumieć waszych pretensji wobec Cupiała i podwładnych. "Że klub się nie rozwija","że transferów mało" i "że sa robione na chybił trafił". Zachowujecie się tak jakby wszystko do tej pory przebiegało zgoła odmiennie. Jakby przez te lata klub pędził ku profesjonalizmowi i kierował się racjonalizmem. A przecież ileż nerwów i niemiłych rozczarowań można uniknąć zdając sobie sprawę,że od początku klub nie poczynił żadnych znaczących kroków ku średniakom europejskim. Jedyny skok odnotowaliśmy wtedy, gdy TF weszła do Wisły. I od 11 lat mamy w zasadzie ten sam scenariusz i takie same drogi działania. Brak scautingu,boisk treningowych,zaplecza odnowy biologicznej,szkolenia młodzieży. A zawodników zawsze kupujemy w tych samych przedziałach cenowych. Góra 700 tysięcy euro. Średno są to sumy rzędu 300 - 400 tyscięcy euro. Jedyna zmiana jaka zaszła na przestrzeni 11 lat to kontrakty motywacyjne. Także nic nie wskazuje na to aby nagle ta sytuacja miała się zmienić. Tak więc proponuje przemyslec sprawę racjonalnie, ochłoąc z emocji a unikniecie rozczarowań a niektórzy banów. Parafrazując wypowiedzi Wolfego, klub jest zarządzany typowo po Polsku. Także potentatem w tej słabej lidze zostaniemy ale na zaistnienie w Europie nie mamy co liczyć. I to nie dlatego,że Europa jest zła i nie chce nas wpuścić. Poprostu sami amatorskim postepowaniem nie chcemy tam wejść. I nie liczcie,że jakiś wydumany gośc z Koszyc zbawi ten klub. Chciałbym ale wszyscy wiemy,że jest to niemozliwe. Skoro przez 11 lat nie potrafiono zrozumieć,ze na każdą pozycjępowinno być co najmniej dwóch równorzędnych zaowdników to czego oczekiwać?

Więc cieszmy sie z tego co mamy w tym okienku a każdy koleny transfer przyjmujmy z radością ale z dystansem w stosunku do oczekiwań,bo zawodnicy za 500 tysięcy LE i LM tutaj nie zrobią
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.07.2010, 10:11
Chciałeś błysnąć?...widać nawet nie można napisać prawdy bo Cię tak boli...kasa jest tylko na co poszła? Widać większość z was żyje przeszłością a czasy się zmieniły. Dziś bez pieniędzy nic się nie ugra
A skąd wiesz, że jest już kasa?
Skąd masz pewność, że przelew za Głowackiego już wpłynął? A może były jakieś dodatkowe uwarunkowania?
Kasy za Marcelo też jeszcze nie ma i też nie wiadomo, czy cała kwota wpłynie jednorazowo. A może zgodzili się na dwie raty?

Za małą mamy wiedzę, żeby szastać opiniami, że przejedliśmy pieniądze. Spokojnie. Nasze wynurzenia i biadolenie i tak niewiele zmieni. Po tylu latach kibicowania Wiśle nauczyłem się jednego: Nie mam zamiaru przejmować się rzeczami, na które i tak nie mam wpływu. Będzie co będzie. Z każda rzeczywistością trzeba się umieć pogodzić.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 08.07.2010, 10:11
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A mnie nie boli, bo emocjonowałem się Wisłą, gdy graliśmy w II lidze.Jeśli ty nie możesz przezyć tego, że w Wiśle nie ma transferów i "że naa pół ligi przegoni" pora się skupić na innym klubie.Nikt tu za tobą nie będzie płakał.Swoje łzy już wylałeś.Nie możesz nam wszystkim dać spokoju i po prostu już się nie udzielać?Nic nie wnosisz do tematu a są tu tylko wieczne pretensje do otoczającego świata.Masz jakiś problem to idź do psychologa.
Jeśli dla Ciebie nie liczy się poziom sportowy jaki prezentuje Twój "ukochany klub" to masz fajnie...wałśnie dla was takich fanatyków istnieje ten klub bo może z wami zrobić wszystko, oszukać okłamać, robić kabarety. Ja rozumiem że jest się z klubem na dobre i na złe, ale to złe to jest nieudolność naszego właściciela i osób go otaczających. Klub robi kazdego okienka transferowgo kibiców w buca mówiąc to że będa wspanaiałe wzmocnienia, a potem rozwala obronę prze pucharami. I co ja mam powiedzieć jest fajnie? Czyli co odpuszczamy puchary. Nie wspomne ze z zeszłego roku nikt nie wyciągnął wniosków....
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.07.2010, 10:12
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
. Śmieszą mnie wszyscy ludzie którzy myślą że transfery można znaleźć zrobić i dopiąć w 1 miesiąc. I tu mówimy o sensownych transferach a nie jakiś grajkach nie wiadomo skąd. PRZESTAŃCIE WRESZCIE PŁAKAĆ!! Budowa klubu to nie okres jednego miesiąca !!
Pan Jarosz mowil, calkiem niedawno,ze chca aby "trener Kasperczak miał skompletowany skład przed zgrupowaniem w Niemczech"

Natomiast sytulacja wyglada tak, ze dzis konczy sie w/w zgrupowanie my mamy ZDEKOMPLETOWANA obrone, i zajeb... braki w ofensywie.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 08.07.2010, 10:12
PS twierdzi (o czym wczoraj wspominano tu: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23433) że wczoraj na zgrupowanie Wisły miał dojechać napastnik z Hondurasu i obrońca z Hiszpanii. Nie wiadomo czy na testy czy już jako zawodnicy Wisły.
Co do Djurovskiego na sportowychfaktach.pl była krótka wzmianka (w artykule o Milinkoviciu), że Wisła zrezygnowała z tego grajka.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.07.2010, 10:14
Widać jesteś największym znawcą i wiesz najlepiej wszystko...to się pytam dlaczego Levadia?, dlaczego Tibilis?, dlaczego Vaalarenga?.....a nie płacz zbytnio jak szybko odpadniemy w pucharach, Legia nam spuści łomot, a i w derbach znów dostaniemy po jakimś farfoclu naszego wspaniałego darmowego transferu....
Póki co jesteś tu jedyną płaczącą osobą. A jak tak bardzo Ci zależy na kasie i transferach to proponuję kibicować Realowi albo tej Legii która nam spuści łomot.

Okienko się jeszcze dobrze nie zaczęło, a ten już wie jak się skończy. Kupiliśmy 4 piłkarzy, za nie małą kwotę. O ch... Ci chodzi? Podaj mi te cudowne transfery Legii, czy Icków, że nam mają spuścić łomot?

Levadia, Tbilisi, Vaalarenga? Jakbyś te mecze oglądał, to byś wiedział - NIEFART.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.07.2010, 10:19
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Levadia, Tbilisi, Vaalarenga? Jakbyś te mecze oglądał, to byś wiedział - NIEFART.
Niefart to jest jak jest raz. A nie jak ten niefart staje sie standardem
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.07.2010, 10:26
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Niefart to jest jak jest raz. A nie jak ten niefart staje sie standardem
Cóż za filozofie tu się pojawiają! 3 razy w ciągu 10 lat, istny standard Ponawiam prośbę o banowanie również za hmm "niemerytoryczność" postów, bo tu się sajgon niemały robi.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.07.2010, 10:27
Ciekawe co z Etame Etamane i Augustienem... Co sadzicie?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2010, 10:32
Co się tak przyczepiliscie do wieku Żurawskiego?!Starszy o rok van Bronckhorst posyła w diabły pięknym strzałem Urugwaj,a Wy zrzędzicie.Może Maciek już nie będzie królem strzelców,ale Brożek mając go obok siebie już tak.Jestem tego tak samo pewien jak tego,że pewne szklanki na Konwiktorskiej prędzej czy później i tak się stłuką.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 08.07.2010 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 08.07.2010, 10:39
Forza napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co z Etame Etamane i Augustienem... Co sadzicie?
Sądzę, że to typowe "zapchajdziury"...głowę daję że żaden z nich nie byłby wzmocnieniem tylko w jakimś stopniu uzupełnieniem.

Ktoś wcześnej zadał mi pytanie na jakiej podstawie uważam że Rodionov jest lepszy niż Tiboni. Otóż, Rodionov, zawodnik który grał regularnie w pierwszym składzie swojego zespołu, w ubiegłym sezonie strzelił coś koło 15 goli, grał w Lidze Mistrzów, widziałem jego występy w Lidze Europejskiej. Natomiast Tiboni, niedość, że zawodnik regularnie wypożyczany, to na drugim szczeblu rozgrywek we Włoszech strzelił w 9 meczach jedną bramkę. Czy wzrost zawodnika oznacza jego przydatność? Moim zdaniem nie...wystarczy spojrzeć na takiego Brazylijczyka Madsona...koleś ma chyba z 1,60 cm...a gra zajebiście. Zresztą, tu chodzi o taki zwykły szacunek dla kibiców, dla Wisły...ściągamy sobie gości którzy pograja u nas pół roku/rok, bo są słabi i każdy o tym wie. Ściągani są z myślą, że" może coś z niego będzie"...A to na tym nie polega..nie chcemmy się wzmacniać ...trudno...ale nie róbmy tego na siłę, sprowadzając jakiegoś drągala, który tak naprawdę nic nie pokaże...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.07.2010, 10:40
Akurat co do Żurawskiego mam podobne zdanie jak rozarian. Królem strzelców pewnie nie będzie, ale liczę na jego mądrość, asysty i pozytywny wpływ na szatnie.

Dobry ruch z naszej strony, aczkolwiek nie powinien być jedyny.

Co do Polonii i Legii:
kupić zawodników to jedno, ale poukładać ich na boisku, zrobić z nich drużynę i zmotywować, to drugie.
Jeśli Skorży i Bakero ta sztuka się uda, mogą być faktycznie groźni. Ale ja osobiście uważam, że jeszcze nie w tym sezonie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 10:41
Wg mnie porażki z Valerengą i Dinamo wynikało z nieudanej walki o LM i potem była padaka mentalna i to się do tego sprowadza dostaliśmy wpier... w LM to do PUefa jechaliśmy złamani i tak to się kończyło... To samo było z Iraklisem cudem strzelona bramka i wszyscy łapią hurra optymizm ładują bez problemu w dogrywce. Levadia to zupełnie inny przypadek spieprzone przygotowania, nie zrobiona porządnie obserwacja przeciwnika i kolejny marazm psychiczny przecież oni nam piłki powinni sami podawać. Wg mnie mamy teraz 3 dobre perspektywiczne transfery i pewnego Żurawia mentora. Wg mnie skład lepszy niż był bo jest ten pewniak w ataku który weźmie na siebie ciężar gry. A tak marudzicie że obrona taka beznadziejna a ja mówię że ta obrona i tak będzie jedną z lepszych jak nie najlepszych w lidze. Przyszło dwóch młodych którzy będą chcieli zapier... i zrobić wszystko żeby rozwijać swoją karierę śladami Marcelo. A jak mi mówicie że się Cleber nie nadaję do grania jeszcze przez rok to ja mówię bzdura. A jak dziś podpiszemy przypadkiem i Kemiego i Etamane to już mamy szerszy i lepszy skład niż rok temu.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.07.2010, 10:43
Jeśli dla Ciebie nie liczy się poziom sportowy jaki prezentuje Twój "ukochany klub" to masz fajnie...wałśnie dla was takich fanatyków istnieje ten klub bo może z wami zrobić wszystko, oszukać okłamać, robić kabarety. Ja rozumiem że jest się z klubem na dobre i na złe, ale to złe to jest nieudolność naszego właściciela i osób go otaczających. Klub robi kazdego okienka transferowgo kibiców w buca mówiąc to że będa wspanaiałe wzmocnienia, a potem rozwala obronę prze pucharami. I co ja mam powiedzieć jest fajnie? Czyli co odpuszczamy puchary. Nie wspomne ze z zeszłego roku nikt nie wyciągnął wniosków....
Lecz się człowieku! Dla każdego poziom sportowy jest ważny ale dla prawdziwych kibiców nie ma znaczenia jaki poziom będzie miała jego drużna bo i tak będzie jej kibicował na dobre i na złe. Co do okienka transferowego to ono się dopiero co rozpoczęło więc o co Ci chodzi? Pozyskaliśmy już 4 zawodników i są prowadzone rozmowy z kolejnymi . Być może ktoś przyjdzie ale najważniejsze by nie szastać kasą na lewo i prawo i to co zarobiliśmy na Marcelo i Głowie roztrwonić w jednym okienku! Gdy pojawiał się informacje o Bunozie na forum była euforia a po paru dniach znów zaczyna się jazda - dlaczego nie ma kolejnych transferów? Mogę się założyć że jakby Wisła pozyskała teraz napastnika , lewego pomocnika i środkowego obrońcę ktoś taki jak Mar85 za tydzień znów by płakał i jechał po Cupiale że potrzebujemy na gwałt następnego napastnika, skrzydłowego, obrońców kilku tylko że my nie jesteśmy w stanie utrzymywać kadry 30 osobowej w której każdy będzie zarabiał od 200 do 300 tyś euro. Żałosne jest teraz płakanie że potrzebujemy wzmocnień bo wszyscy o tym wiemy i ludzie pracujący w klubie też to wiedzą ale musimy mądrze gospodarować pieniądze i przeprowadzać w miarę pewne transfery a nie pozyskiwać pierwszego lepszego bo już niedługo gramy z Litwinami . Okienku dopiero się zaczęło a my musimy robić transfery na parę następnych lat a nie na dwumecz z Litwinami!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.07.2010 o godz. 10:45.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.07.2010, 10:44
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Co do Polonii i Legii:
kupić zawodników to jedno, ale poukładać ich na boisku, zrobić z nich drużynę i zmotywować, to drugie.
Jeśli Skorży i Bakero ta sztuka się uda, mogą być faktycznie groźni. Ale ja osobiście uważam, że jeszcze nie w tym sezonie.
Oni maja za soba juz ta pierwsza faze...

A my jak zawsze 100 lat za bambusami musimy zrobic jedno i drugie, bo stopera kupic musimy.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 11:00
Dzollo

Powiedz mi ile razy w ciągu ostatnich 10 lat Polonia(groclin) była mistrzem?
Ile razy mistrzem była Legia? (oni już mają stadion to jest też inny etap, mają inaczej już budżet skontruowany, poza tym ITI chwilowo może sobie pozwolić na szastanie kasą)

A my jesteśmy póki co Hegemonem w lidze i nie widzę podstaw żeby ta Hegemonia została brutalnie przerwana. Wręcz przeciwnie Basałaj powiedział że priorytetem jest stadion, i struktury klubowe nigdzie nie mówił że na gwałt będziemy sprowadzać piłkarzy. Była mowa o budowaniu boisk szkoleniowych a za co je chcesz wybudować, nie wydamy wszystkiego z tych 5mln na piłkarzy bo mamy bardziej wymagajace inwestycje w klubie. Nasz skład gwarantuje nam(moim zdaniem) top ligi, a bez struktury klubowej nigdy tej europy o której mówicie nie dogonimy trzeba najpierw uformować Marketing, Scouting i zbudować boiska treningowe potem przyjdzie czas na szaleńcze transfery. Bo 1 sprawa musimy zacząć profesjonalnie zarządzać finansami do tego trzeba mocnej reklamy. Jest mowa o początkach szkolenia a bez boisk chyba nam się to nie uda. To są rzeczy które musimy absolutnie najszybciej załatwić!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2010, 11:02
Środek obrony?Żaden problem.Mamy przecież jakby co naszą wunderwaffe z meczu z Barceloną w Krakowie,czyli Cleber+Diaz.Tylko że Kasper ma ciężkie doświadczenie z Juniorem jako stoperem,ale...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2010, 11:22
Cytat:
Cytat:
Hm... mój optymizm przeradza sie w niepewnosc. Chociaz i tak Wisla w takim skladzie powinna dac rade i w lidze i dojsc do fazy grupowej LE

IV Runda Eliminacji LE
Zespoły rozstawione: Liverpool FC (Anglia), FC Porto (Portugalia), CSKA Moskwa (Rosja), PSV Eindhoven (Holandia), Juventus FC (Włochy), Sporting Lizbona (Portugalia), Olympiakos Pireus (Grecja), VfB Stuttgart (Niemcy), AZ Alkmaar (Holandia), Steaua Bukareszt (Rumunia), Lille OSC (Francja), Galatasaray Stambuł (Turcja), Bayer Leverkusen (Niemcy), Paris Saint-Germain (Francja), Celtic Glasgow (Szkocja), Club Brugge (Belgia), US Palermo (Włochy), Getafe CF (Hiszpania), Besiktas Stambuł (Turcja), Manchester City (Anglia), Dinamo Bukareszt (Rumunia), AEK Ateny (Grecja), Aston Villa Birmingham (Anglia), Lokomotiw Moskwa (Rosja), Metalist Charków (Ukraina), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), Unirea Urziceni (Rumunia), Austria Wiedeń (Austria), Feyenoord Rotterdam (Holandia), Real Mallorca (Hiszpania), CSKA Sofia (Bułgaria), Odense BK (Dania), Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina), SSC Napoli (Włochy), Borussia Dortmund (Niemcy), BATE Borysów (Białoruś).

No na pewno - Faza Grupowa już czeka na nas z otwartymi ramionami. Do LE teraz jest trudniej się dostać, niż do LM. Bez wzmocnień nie ma co myśleć nawet. Z tych rywali to jedynie moglibysmy powalczyć z Maccabi Hajfa, Lewski Sofia, Austria Wieden, Odense, Bate Borysow no i moze Dnipropietrowsk - reszta absolutnie poza zasięgiem
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 08.07.2010, 11:31
skeba napisał(a):Wyświetl post
No na pewno - Faza Grupowa już czeka na nas z otwartymi ramionami. Do LE teraz jest trudniej się dostać, niż do LM. Bez wzmocnień nie ma co myśleć nawet. Z tych rywali to jedynie moglibysmy powalczyć z Maccabi Hajfa, Lewski Sofia, Austria Wieden, Odense, Bate Borysow no i moze Dnipropietrowsk - reszta absolutnie poza zasięgiem
100 % racji. Wygląda na to że nasi działacze nie chcą Wisły w fazie grupowej i już....wystarczy im samo dotarcie do IV rundy eliminacyjnej...heh...ach, jakbyśmy mieli teraz skład z lat 2000- 2004 to byśmy powalczyli z tymi najlepszymi...
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.07.2010, 11:34
Marcelo sprzedany do PSV Eindhoven.

http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagin...-drie-jaar.htm

Podpisał kontrakt na 3 lata z opcją przedłużenia o kolejne dwa.

----------

http://transfery.info/news-full-12598.html
Przetłumaczyłem jakieś tam cytaty. Chłopaka aż rozpiera uśmiech na twarzy. Marcelo, wszystkiego co najlepsze!
Ostatnio edytowane przez przemek1902 : 08.07.2010 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.07.2010, 11:35
Załóżmy, że przychodzi Milinković, jakiś stoper z niezłym CV i powiedzmy nawet jeszcze jeden napadzior.

To o ile zwiększają się szanse Wisły na fazę grupową? o 10%? tzn. z 10 na 20%?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.07.2010, 11:37
skeba napisał(a):Wyświetl post

IV Runda Eliminacji LE
Zespoły rozstawione: Liverpool FC (Anglia), FC Porto (Portugalia), CSKA Moskwa (Rosja), PSV Eindhoven (Holandia), Juventus FC (Włochy), Sporting Lizbona (Portugalia), Olympiakos Pireus (Grecja), VfB Stuttgart (Niemcy), AZ Alkmaar (Holandia), Steaua Bukareszt (Rumunia), Lille OSC (Francja), Galatasaray Stambuł (Turcja), Bayer Leverkusen (Niemcy), Paris Saint-Germain (Francja), Celtic Glasgow (Szkocja), Club Brugge (Belgia), US Palermo (Włochy), Getafe CF (Hiszpania), Besiktas Stambuł (Turcja), Manchester City (Anglia), Dinamo Bukareszt (Rumunia), AEK Ateny (Grecja), Aston Villa Birmingham (Anglia), Lokomotiw Moskwa (Rosja), Metalist Charków (Ukraina), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), Unirea Urziceni (Rumunia), Austria Wiedeń (Austria), Feyenoord Rotterdam (Holandia), Real Mallorca (Hiszpania), CSKA Sofia (Bułgaria), Odense BK (Dania), Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina), SSC Napoli (Włochy), Borussia Dortmund (Niemcy), BATE Borysów (Białoruś).

Te zespoły są rozstawione tylko wtedy gdy dostaną się do 4 rundy,bo kilka z nich zaczyna wcześniej grę.
Wyleczcie się z Sadloków i innych im podobnych bo szanse na to że zagrają u Nas są nikłe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów