The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2010, 23:22
Panowie to juz nie te czasy, gdzie liczyla sie marka klubu dla ktorego sie gralo. teraz licza sie pieniadze, a nie traktowanie tego zawodu jakos misyjnie. Owszem kazdy pilkarz ma jakies sportowe aspiracje, ale sa one podyktowane TYLKO i wylacznie wzgledami materialnymi(w im lepszym klubie bede gral, tym wiecej zarobie, dla siebie i na swoja rodzine).

Niestety moi panstwo, teraz kluby i ich tozsamosc tworza kibice. Bo bez nas niestety tez one nie moga istniec.
Odpowiedz cytując
DeaRline
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 07.07.2010, 23:47
Witam, piszę tutaj po raz pierwszy - konto mam od jakiś 2 lat, Wiśle kibicuje od 1999 roku, w sumie można rzec, że jestem kibicem sukcesu bo wtedy akurat Wisła pokonała Ruch Radzionków 6-0.

1. Widziałem kilka meczy Karlovacu w tym Bunozy i jest to gracz, któremu nie tak dużo brakuje do Arka Głowackiego - oczywiście zależy wszystko od aklimatyzacji ale... to dobry zawodnik.

2. Co do Kemy'ego Augustiena to dałbym mu szansę pół roku, może rok z możliwością przedłużenia o 2 lata.

3. Etamane to walczak, ale jednak kunsztu chyba trochę mu brakuje.

4. Soares to nie ta liga.

5. Wreszcie się skończył lament z powodu testowania 20 bramkarzy a Wy zawsze widzicie tylko złe rzeczy

6. Według mnie powinniśmy najpierw wybudować ten stadion...

510 mln euro? mój boże jak właściciel Hoffenheim wybudował swojemu zespołowi stadion za 60 mln.... na tyle samo miejsc.. ile przejadł Majchrowski? Nie jestem z Krakowa, ale to tragedia.

7. Mam nadzieję, że z przyjściem p. Basałaja nareszcie zostaniemy klubem z bajki - sekcja skautingu, baza treningowa, ośrodki młodzieżowe rodem z Francji, gdzie młodzież trenuje 3 razy na dzień po 2 godziny, ma zajęcia szkolne i nie ma już czasu myśleć o żelu.

No i mam coś w rodzaju żartu dla pośmiania się i pokarania polskich u-21 kopaczy:

Po prostu nasze kontrakty motywacyjne spowodowały u niego bóle głowy bo nie wie na jaki żel i auto może sobie pozwolić \o/ - co do tekstu zbymaka

Punktu 7 życzę Wiśle.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez DeaRline : 07.07.2010 o godz. 23:54.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.07.2010, 00:12
DeaRline napisał(a):Wyświetl post

510 mln euro? mój boże jak właściciel Hoffenheim wybudował swojemu zespołowi stadion za 60 mln.... na tyle samo miejsc.. ile przejadł Majchrowski? Nie jestem z Krakowa, ale to tragedia.
510 (cena podskoczy bo jeszcze nie ma przetargow na D (ok 40 mln) i takie tam, jesli w ogole zaczna wykanczac trybune D, ale złotych.. gwoli jasnosci

hehe, za 510 mln euro to mielibysmy Allianz Arena i jeszcze zostaloby prawie 200 mln
a stadion Rhein Neckar Arena ( Hoffenheim ) kosztowal 60 mln euro
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 08.07.2010 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
DeaRline
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 08.07.2010, 00:57
ee no to nawet jeśli złotych to i tak jest to za dużo, a co do tego to jeszcze nie koniec:| można było wydać połowę tylko mądrze i stadion stanąłby taniej
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2010, 01:06
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Pisze jeszcze raz co i jak bylo z Milinkovicem.Po wstepnych rozmowach Wisly z Koszycami i ich zgodzie rozpoczelismy rozmowy z jego menadzerem czy bylby zainteresowany gra w naszym klubie.Wyraził takie wstepne zainteresowanie nasza oferta.Wisła dogadała kwote odstepnego na 500 tys euro ( Koszyce chcialy 800tys).W trakcie rozmow z jego menadzerem zaproponowalismy 250 tys euro kontraktu i umowa na 5 lat.Milko nie przyjal takiej oferty i zaproponowal 400 tys i umowa na 3 lata.Wisła myslac ,że znajdziemy jakies porozumienie ( podniesiemy oferte na 300 tys i umowa na 4 lata) zaprosiła Milinkovica na badania medyczne i rozmowy w Krakowie.Po przyjezdzie do Krakowa wieczorem i przespanej nocy w hotelu rano udał sie na badania.Po skonczonej pierwszej czesci badań zasiadły obie strony do rozmow .Co do ceny dogadano sie szybko problem zaczał sie gdy Wisła zaproponowała kontrakt motywacyjny.Milinkovic nie chce nawet słyszeć o takim rozwiazaniu i wraca na Slowacje. Od tamtej pory kilka razy rozmawiano z jego menaadzerem ale Milko nie chce zmienic decyzji.W niedziele dzień przed prezentacja Zurawskiego wydawało sie że jednak obie strony sie dogadaja i dlatego pojawiło sie info z mojej strony że bedzie w wtorek zaprezentowany.Miał w poniedziałek dokonczyc badania i na nastepny dzien miala byc konferencja.Niestety Milko zażadał teraz wpisu do kontraktu ceny odstepnego na co Wisla nie chce sie zgodzic .Sytuacja jest patowa i jedna strona bierze druga na przeczymanie .Jak sie ta telenowela skonczy nie wie chyba nikt. Kto zna historie transferu Jovanica do Wisły bedzie wiedział ,ze to co pisze mialo miejsce na prawde.

No to niech gnije w tych Koszycach kolejny sezon. Nam teraz bardziej potrzeba stopera i napadziora.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 07:40
Pisze jeszcze raz co i jak bylo z Milinkovicem.Po wstepnych rozmowach Wisly z Koszycami i ich zgodzie rozpoczelismy rozmowy z jego menadzerem czy bylby zainteresowany gra w naszym klubie.Wyraził takie wstepne zainteresowanie nasza oferta.Wisła dogadała kwote odstepnego na 500 tys euro ( Koszyce chcialy 800tys).W trakcie rozmow z jego menadzerem zaproponowalismy 250 tys euro kontraktu i umowa na 5 lat.Milko nie przyjal takiej oferty i zaproponowal 400 tys i umowa na 3 lata.Wisła myslac ,że znajdziemy jakies porozumienie ( podniesiemy oferte na 300 tys i umowa na 4 lata) zaprosiła Milinkovica na badania medyczne i rozmowy w Krakowie.Po przyjezdzie do Krakowa wieczorem i przespanej nocy w hotelu rano udał sie na badania.Po skonczonej pierwszej czesci badań zasiadły obie strony do rozmow .Co do ceny dogadano sie szybko problem zaczał sie gdy Wisła zaproponowała kontrakt motywacyjny.Milinkovic nie chce nawet słyszeć o takim rozwiazaniu i wraca na Slowacje. Od tamtej pory kilka razy rozmawiano z jego menaadzerem ale Milko nie chce zmienic decyzji.W niedziele dzień przed prezentacja Zurawskiego wydawało sie że jednak obie strony sie dogadaja i dlatego pojawiło sie info z mojej strony że bedzie w wtorek zaprezentowany.Miał w poniedziałek dokonczyc badania i na nastepny dzien miala byc konferencja.Niestety Milko zażadał teraz wpisu do kontraktu ceny odstepnego na co Wisla nie chce sie zgodzic .Sytuacja jest patowa i jedna strona bierze druga na przeczymanie .Jak sie ta telenowela skonczy nie wie chyba nikt. Kto zna historie transferu Jovanica do Wisły bedzie wiedział ,ze to co pisze mialo miejsce na prawde.
coraz to nowe kłody się pojawiają... choć może jak zobaczy przykład Marcelo, zmieni zdanie co do odstępnego i zgodzi się na podobne 'zapewnienie'...

ps - jaka była historia transferu Jovanica?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2010, 07:45
Cytat:
510 (cena podskoczy bo jeszcze nie ma przetargow na D (ok 40 mln) i takie tam, jesli w ogole zaczna wykanczac trybune D, ale złotych.. gwoli jasnosci

hehe, za 510 mln euro to mielibysmy Allianz Arena i jeszcze zostaloby prawie 200 mln
a stadion Rhein Neckar Arena ( Hoffenheim ) kosztowal 60 mln euro
WItamy w Polsce
Nie byłoby nic dziwnego, gdyby jeszcze ten stadion zrobili w terminie, a nie ze po raz kolejny gramy na Hutniku. Jakos nie dziwi mnie to troche, przyzwyczailem sie do takich rzeczy juz.
Za taką sumę to powinien być o wiele lepszy stadion. Alianz zostal wybudowany za 350.
To ja sie pytam, czemu nasz jest taki smieszny w porownaniu do niego i kosztuje 150 mln euro wiecej i nie moze zostac oddany na czas. Po raz kolejny krytykuje, ale chyba mam powody.

Ten Etamane to nie prezentuje poziomu ekstraklasowego...
A tego Agustiena to powinnismy wziac bez testow, jedynie medyczne przeprowadzic i wziac.
Niedlugo to bedziemy kazdego testowac, nawet reprezentantow kraju...

Edit: Koleś powyżej napisał 510 mln euro, kierowałęm siętym, więc sorry za zamieszanie. Tak suma 125 mln euro robi wrazenie.
Ostatnio edytowane przez skeba : 08.07.2010 o godz. 07:54.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.07.2010, 07:46
skeba napisał(a):Wyświetl post
WItamy w Polsce
Nie byłoby nic dziwnego, gdyby jeszcze ten stadion zrobili w terminie, a nie ze po raz kolejny gramy na Hutniku. Jakos nie dziwi mnie to troche, przyzwyczailem sie do takich rzeczy juz.
Za taką sumę to powinien być o wiele lepszy stadion. Alianz zostal wybudowany za 350.
To ja sie pytam, czemu nasz jest taki smieszny w porownaniu do niego i kosztuje 150 mln euro wiecej i nie moze zostac oddany na czas. Po raz kolejny krytykuje, ale chyba mam powody.
Nie mieszaj dwóch systemów walutowych
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.07.2010, 07:52
skeba napisał(a):Wyświetl post
WItamy w Polsce

Ten Etamane to nie prezentuje poziomu ekstraklasowego...
A tego Agustiena to powinnismy wziac bez testow, jedynie medyczne przeprowadzic i wziac.
Niedlugo to bedziemy kazdego testowac, nawet reprezentantow kraju...
****a mać! Bo Alianz Arena kosztowała 350 mln EURO a nasz kosztuje ponad 500 mln złotych.

****a te forum to dno.Straciło swój klimat.Poproszę o usunięcie konta.

Piszę poważnie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.07.2010, 08:20
Pisze jeszcze raz co i jak bylo z Milinkovicem.Po wstepnych rozmowach Wisly z Koszycami i ich zgodzie rozpoczelismy rozmowy z jego menadzerem czy bylby zainteresowany gra w naszym klubie.Wyraził takie wstepne zainteresowanie nasza oferta.Wisła dogadała kwote odstepnego na 500 tys euro ( Koszyce chcialy 800tys).W trakcie rozmow z jego menadzerem zaproponowalismy 250 tys euro kontraktu i umowa na 5 lat.Milko nie przyjal takiej oferty i zaproponowal 400 tys i umowa na 3 lata.Wisła myslac ,że znajdziemy jakies porozumienie ( podniesiemy oferte na 300 tys i umowa na 4 lata) zaprosiła Milinkovica na badania medyczne i rozmowy w Krakowie.Po przyjezdzie do Krakowa wieczorem i przespanej nocy w hotelu rano udał sie na badania.Po skonczonej pierwszej czesci badań zasiadły obie strony do rozmow .Co do ceny dogadano sie szybko problem zaczał sie gdy Wisła zaproponowała kontrakt motywacyjny.Milinkovic nie chce nawet słyszeć o takim rozwiazaniu i wraca na Slowacje. Od tamtej pory kilka razy rozmawiano z jego menaadzerem ale Milko nie chce zmienic decyzji.W niedziele dzień przed prezentacja Zurawskiego wydawało sie że jednak obie strony sie dogadaja i dlatego pojawiło sie info z mojej strony że bedzie w wtorek zaprezentowany.Miał w poniedziałek dokonczyc badania i na nastepny dzien miala byc konferencja.Niestety Milko zażadał teraz wpisu do kontraktu ceny odstepnego na co Wisla nie chce sie zgodzic.
Czyli grajek nie myśli o spędzeniu u nas więcej niż 1-2 sezony. Ano zobaczymy jak to sie potoczy
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.07.2010, 08:21
Zawsze wiedziałem, że Wojciechowski jest idiotą. Ale że aż takim? Niech jeszcze ściągnie sobie Stilica za 5 mln Euro, bo się go Lech chce pozbyć...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.07.2010, 08:24
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Zawsze wiedziałem, że Wojciechowski jest idiotą. Ale że aż takim? Niech jeszcze ściągnie sobie Stilica za 5 mln Euro, bo się go Lech chce pozbyć...
To czy jest idiotą pokaże przyszłość. My lepiej spójrzmy na siebie, bo te oszczędności i ta niechęć do "przepłacania" polskich piłkarzy może nam się odbić czkawką. A Facet ma kasę to się bawi. Ma jacht, piękne kobiety itd to ma też i swoją "małą Chelsea"
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.07.2010, 08:41
No i jak zwykle kasa zniknęła....nie ma transferów...nawet Polonia nas potrafi przebić, nawet właściciel Poloni wie że trzeba wydawać aby mieć zawodników...Djurovski był podbno ugadany ale jak zwykle coś się wydarzyło i nie ma transferu, to samo z Milinkoviciem. Skonczyli by z tymi kontraktami motywacyjnymi bo się ośmieszamy, no ale skoro taki wspaniały Łobodziński tyle zarabia, to żeby miał na imprezy i picie to trzeba przyoszczędzić....cofamy się i już od 3-4 lat Pan Cupiał chce tylko odzyskać kasę. Szczęście się w Wiśle skończy i nie bedzie mistrzostwa..inne klubu nas doganiają a sumy transferowe za zwodników rosną i co Legia, Polonia wydają po 1 miln za zawodników, kiedyś i tak bedzie trzeba wydac milion za dobrego zawodnika ale nie w Wiśle...nawet jesteśmy niepowarzni przy negocjacjach transferowych zawsze za drogo, to tamto. Dla zawodników liczy się kasa i jak dla Wiłsy jest to trudne do pojęcia to po co woogle się w to bawią? Tym bardziej nie potrafie tego zrozumieć że mamy kase ze sprzedaży graczy ok 5 mln euro...
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 08.07.2010 o godz. 08:53.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.07.2010, 08:46
Chwilunia, Marcelo jeszcze zdaje się nie został sprzedany więc nie wiem skąd te 5 mln ci się wzięło.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.07.2010, 08:50
A może Pan Cupiał dał kaskę tylko zarząd się boi wydawaćBędzie taki nieudany transfer jak Jirsak czy Łobo i będzie "buba".Może chcą wydać te kasę z głowąJirsak też przychodził jako wielki talent i coZ Marko mogłoby być to samo i dlatego ta bojaźń.Nie tylko ja tak myślę....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.07.2010, 08:50
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A kto mu zabroni? Jakby ściągał tych grajków i miał ich trenować Bakero to bym się śmiał. Ale ściągnął też Janasa, a więc moim zdaniem coś z tego może być...
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2010, 08:54
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
No i jak zwykle kasa zniknęła....nie ma transferów...nawet Polonia nas potrafi przebić, nawet właściciel Poloni wie że trzeba wydawać aby mieć zawodników...Djurovski był podbno ugadany ale jak zwykle coś się wydarzyło i nie ma transferu, to samo z Milinkoviciem. Skonczyli by z tymi kontraktami motywacyjnymi bo się ośmieszamy, no ale skoro taki wspaniały Łobodziński tyle zarabia, to żeby miał na imprezy i picie to trzeba przyoszczędzić....cofamy się i już od 3-4 lat Pan Cupiał chce tylko odzyskać kasę. Szczęście się w Wiśle skończy i nie bedzie mistrzostwa..inne klubu nas doganiają a sumy transferowe za zwodników rosną i co Legia, Polonia wydają po 1 miln za zawodników, kiedyś i tak bedzie trzeba wydac milion za dobrego zawodnika ale nie w Wiśle...nawet jesteśmy niepowrzni przy negocjacjach transferowych zawsze za drogo, to tamto. Dla zawodników liczy się kasa i jak dla Wiłsy jest to trudne do pojęcia to po co woogle się w to bawią? Tym bardziej nie potrafie tego zrozumieć że mamy kase ze sprzedaży graczy ok 5 mln euro...
Od razu narzekasz i poddajesz ostrej krytyce nasz klub. Nie twierdzę, że u nas jest różowo, ale postarajmy się być neutralni i obiektywni. Właściciel Polonii kupuje sobie tych dwóch piłkarzy. No i co ma ten fakt wspólnego z naszą polityką transferową? Podejrzewam, że my też z kimś prowadzimy jeszcze rozmowy, tylko nie dajemy mediom tematu do pisania. Czy o naszym obrońcy, Gordanie, pisały wcześniej prasa sportowa i portale? Po drugie, myśmy potrafili się czasem przejechać na zbyt pochopnych transferach. Po trzecie na razie my sprowadzamy ( mówię o udanych transferach) zawodników, którzy mają ambicje sportowe i odrobinę talentu vide Marcelo. Chorwat czy Serb, młodzi, z szansami na występy w kadrach, jeśli im sodówka nie uderzy do głowy, mają szanse u nas zrobić skok do przodu i dalej się rozwijać w zachodnich klubach. Sobiech i Sadlok zostali jakby wykreowani na nowe supergwiazdy polskiej piłki nożnej. Ale czy wiemy, jak u nich z ambicją? Z wolą walki? Bo nie każdy, kto przychodzi do Wisły, ma zakodowane w głowie walczyć o każdy metr kwadratowy boiska.

Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.07.2010, 09:01
Mieliśmy budować nową wielką Wisłę i kolejny raz zostaliśmy zrobieni w bambuko- formacja defensywna w zasadzie nie istnieje - Głowackiego czy Marcelo nie wystarczy zastąpić jednym zawodnikiem a przynajmniej 3 środkowymi obrońcami- Kasperczak nie liczy na Kowalskiego, zostaje Cleber, który kończy za moment karierę i nieopierzony Chorwat, który na teraz nie jest żadnym wzmocnieniem a uzupełnieniem składu - w ogóle to trzon drużyny mają stanowić sędziwi Żurawski, Cleber i Sobol w ich wieku np Czerwiec czy Kulawik kończyli grać u nas a teraz zanosi się że bez wyżej wymienionej trójki nie da się zestawić pierwszej 11-stki. Miały być wzmocnienia, wielu proroków pompowało balon zarówno na tym forum jak i na innych portalach - mieli przyjść wartościowi zawodnicy a tu nic tego. Za tydzień gramy pierwsze spotkanie pucharowe ale przy takim podejściu działaczy do tematu wzmocnienia zespołu prędzej spotka nas kolejna sroga lekcja vide Levadia bis niż sukces.

Milinkovic nie przyjdzie grać do nas różnica w wynagrodzeniu, które on sobie życzy jest niemożliwa do przeskoczenia przez Wislę...

Bzdurą jest również że to miała być niby 2 opcja transferowa - to była jedyna kandydatura do gry na lewym skrzydle (konkretna) - pozostaje nam dalej testować "psycholi", grubasów etc.....

Wszystkie znaczące transfery które miały zostać zrealizowane upadły bo po raz kolejny dało o sobie znać skąpstwo Cupiała jak również chorzy doradcy naszego właściciela....
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2010, 09:02
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
****a mać! Bo Alianz Arena kosztowała 350 mln EURO a nasz kosztuje ponad 500 mln złotych.

****a te forum to dno.Straciło swój klimat.Poproszę o usunięcie konta.

Piszę poważnie.
Po co te nerwy
Pablo?Po prostu niektórzy za długo przesiadują na legia.net i przenoszą klimat prosto stamtąd.Sorry za OT.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:11
Dzisiaj podobno miało się wyjaśnić co z Tibonim.....Nie wiem czy to dobry ruch, nie znam gościa więc go pochopnie nie oceniam, ale mam wrażenie że już lepszy byłby Sobiech...Swoją drogą mam nadzieję że ten Tiboni jest jakąs nieodkrytą perełką włoskiej piłki

A nawiasem mówiąc Polonia W. wciąż stara się o Rodionowa....Kurczę gość kosztuje 400 tys. Euro ,więc nie tak dużo i na pewno jest lepszy niż Tiboni...dlaczego nie możemy ściąga takich piłkarzy..? :(
Ostatnio edytowane przez jason wiślak : 08.07.2010 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:22
Ja się tylko boję,że nie przejdziemy FK Szawle i nie będzie transferów.Dziś już nie wierzę,żeby podpisali kogoś i pewnie będziemy grać tym co mamy:(.Jak przegramy to nie będzie transferów tylko "hristovy".Jeśli ich przejdziemy to pewnie będą transfery.Tylko Cleber dzień przed meczem dostanie nawet lekkiej kontuzji i coBędzie grał KowalskiJuż wole Czekaja.Zobaczymy,jak na dzień dzisiejszy wygląda to fatalnie ale trzeba myśleć pozytywnie
Ps.jason wislak chodzi o Vitalija Rodionova
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.07.2010, 09:25
Jeżeli rzeczywiście cena za Sadloka i Sobiecha to 1,5 mln euro, to trochę dziwne, że nasi nie zdecydowali się zaatakować, wszak ponoć proponowali około 1,2 mln (PODOBNO), a te 1,5 mln to taka myślę, że rozsądna cena za dwóch.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.07.2010, 09:26
prawie jak za darmo można powiedziec pozyskaliśmy Cikosa i Bumoze skoro za 17 letniego obrońce Sigmy Ołomuniec Tomasa Kalasa Chelsea zapłaciła ponad 8 mln $.Jak widac ceny u naszych południowych sąsiadów znacznie poszły do góry.Mam jednak nadzieje że Milinkovic zjedzie troche z z żadań i przejdzie do Wisły
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.07.2010 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:28
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Ps.jason wislak chodzi o Vitalija Rodionova
Tak o niego, podobno dogadany z Polonią...
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:35
Nie wierze w to Tak samo jak w Sobiecha i Sadloka w Polonii.

Hm... mój optymizm przeradza sie w niepewnosc. Chociaz i tak Wisla w takim skladzie powinna dac rade i w lidze i dojsc do fazy grupowej LE
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.07.2010, 09:42
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
No i jak zwykle kasa zniknęła....nie ma transferów...nawet Polonia nas potrafi przebić, nawet właściciel Poloni wie że trzeba wydawać aby mieć zawodników...Djurovski był podbno ugadany ale jak zwykle coś się wydarzyło i nie ma transferu, to samo z Milinkoviciem. Skonczyli by z tymi kontraktami motywacyjnymi bo się ośmieszamy, no ale skoro taki wspaniały Łobodziński tyle zarabia, to żeby miał na imprezy i picie to trzeba przyoszczędzić....cofamy się i już od 3-4 lat Pan Cupiał chce tylko odzyskać kasę. Szczęście się w Wiśle skończy i nie bedzie mistrzostwa..inne klubu nas doganiają a sumy transferowe za zwodników rosną i co Legia, Polonia wydają po 1 miln za zawodników, kiedyś i tak bedzie trzeba wydac milion za dobrego zawodnika ale nie w Wiśle...nawet jesteśmy niepowarzni przy negocjacjach transferowych zawsze za drogo, to tamto. Dla zawodników liczy się kasa i jak dla Wiłsy jest to trudne do pojęcia to po co woogle się w to bawią? Tym bardziej nie potrafie tego zrozumieć że mamy kase ze sprzedaży graczy ok 5 mln euro...

a może Djurovski i Milinkovic są opcjami rezerwowymi... skąd możesz wiedzieć?
ja z kolei uważam że dając piłkarzom kontrakty motywacyjne staramy się nadgonić ciągle uciekającą nam Europę, gdzie takie kontrakty to codzienność...
jeśli chodzi o wydawanie kasy to i tak jak do tej pory wydaliśmy bardzo dużo... ponad 800tyś. euro. Pamiętasz kiedy wydała Wisła podobną kwotę na transfery chyba jak Jirsaka z Czech ściągaliśmy...
Z teorią że za zawodników trzeba płacić dużą kaskę też nie do końca muszę się zgodzić... równie dobrze jakby zaproponowali jakiemuś piłkarzowi, który np. nie mieści się w podstawowym składzie drużyny grającej w Bundeslidze i kończy mu się kontrakt zarobki rzędu 400 tyś ojro to kto wie... może by się zgodził (400tyś ojro oczywiście w kontrakcie motywacyjnym) Myślę że Wisła nie chce jaka narazie tak robić ponieważ jak jeden zachodni grajek by dostał taki kontrakt to zaraz Małeckie Brożki i inni Polscy zawodnicy zaczęliby płakać że też tak chcą...

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23433
odnoście linku powyżej...
zdaje się że pierwszy raz pojawia się info o napastniku z Hondurasu... ciekawe... :]
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 08.07.2010, 09:43
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
A nawiasem mówiąc Polonia W. wciąż stara się o Rodionowa....Kurczę gość kosztuje 400 tys. Euro ,więc nie tak dużo i na pewno jest lepszy niż Tiboni...dlaczego nie możemy ściąga takich piłkarzy..? :(
a w jakich elementach gry Rodionov jest lepszy od Tiboniego ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.07.2010, 09:46
Widzę, że po paru dniach głuchej ciszy forum znowu przeradza się w jeden wielki bełgot połączony z lamentem. Transferów nie ma, bo i kasy za Marcelo jeszcze nie ma, a mało tego kasa za Marcelo wcale nie jest jeszcze taka pewna - póki nie podpisał kontraktu.

Tak poza tym - przypominam to co było mówione przed okienkiem. Są pieniądze na TRZY transfery gotówkowe. Jovanic, Bunoza - dwa gotówkowe transfery definitywne oraz wypożyczenie Czikosza, które też było płatne.

Pozostają nam teraz zawodnicy z kartą w ręku i bezpłatne wypożyczenia.

Pozdrawiam optymistów, którym wystarczy to, że Wisła włączy sie do walki o MP w przyszłym sezonie.
Ja wolałbym, żebyśmy zbliżać sie do Europy.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:47
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
No jak to? Nie wiesz?
Na CM-ie ma lepsze parametry przecież, a poza tym pół forum widziało go w kilkunastu meczach poprzedniego sezonu. Podobnie jak Tiboniego.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.07.2010, 09:47
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post

skoro to Włoch to założę się że znacznie efektowniej się przewraca i aktorzy... taki joke :]
http://www.youtube.com/watch?v=I0uFN7eME68&feature=related
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów