|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Sypnij z 10 mln ojro to nas Polonia nie przegoni. Widzisz i nie grzmisz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Niemniej pozdrawiam również pesymistów którzy myślą że z budżetem na poziome takim jakim jest możemy coś więcej ugrać. Po prostu nie ma się co grzać na te puchary. Uda się to się uda, a jak się nie uda to tyż styknie Byle MP było.Każdy ma inne priorytety. Na ten moment ciężko widzę jakąkolwiek walkę z wejściem do grupy i wyjście z niej. Więc po co robić sobie nadzieje? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałeś błysnąć?...widać nawet nie można napisać prawdy bo Cię tak boli...kasa jest tylko na co poszła? Widać większość z was żyje przeszłością a czasy się zmieniły. Dziś bez pieniędzy nic się nie ugra Klub od przejęcia Cupiała działa ponad 10 lat...chyba mam prawo z oceną, co się zmieni za 3 lata? Bedzięmy jeszcze głębiej w du***?
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.07.2010 o godz. 13:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Masz nadzieję, że nas pół ligi przegoni? Nie wiem ile masz lat, ale najwyższa pora zanotować: Nie chodzi o to żeby wydać, tylko żeby wydać mądrze. Jak Milinkovic chce 450 tys Euro, a jest gwiazdką prowincjonalnego klubu, to raczej z nim jest coś nie tak, a nie z nami. Za 450 tys. Euro można mieć dwóch zawodników. Dać taką kasę za Sadloka i Sobiecha? Trzeba nie mieć mózgu. To tak jakby kupić 20 letni samochód, bez silnika za 60 000 zł. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Goście po 36 lat mają i grają w Milanie. Jak ma chęci i daje radę to niech gra.
Tak naprawde to nie potrafię zrozumieć waszych pretensji wobec Cupiała i podwładnych. "Że klub się nie rozwija","że transferów mało" i "że sa robione na chybił trafił". Zachowujecie się tak jakby wszystko do tej pory przebiegało zgoła odmiennie. Jakby przez te lata klub pędził ku profesjonalizmowi i kierował się racjonalizmem. A przecież ileż nerwów i niemiłych rozczarowań można uniknąć zdając sobie sprawę,że od początku klub nie poczynił żadnych znaczących kroków ku średniakom europejskim. Jedyny skok odnotowaliśmy wtedy, gdy TF weszła do Wisły. I od 11 lat mamy w zasadzie ten sam scenariusz i takie same drogi działania. Brak scautingu,boisk treningowych,zaplecza odnowy biologicznej,szkolenia młodzieży. A zawodników zawsze kupujemy w tych samych przedziałach cenowych. Góra 700 tysięcy euro. Średno są to sumy rzędu 300 - 400 tyscięcy euro. Jedyna zmiana jaka zaszła na przestrzeni 11 lat to kontrakty motywacyjne. Także nic nie wskazuje na to aby nagle ta sytuacja miała się zmienić. Tak więc proponuje przemyslec sprawę racjonalnie, ochłoąc z emocji a unikniecie rozczarowań a niektórzy banów. Parafrazując wypowiedzi Wolfego, klub jest zarządzany typowo po Polsku. Także potentatem w tej słabej lidze zostaniemy ale na zaistnienie w Europie nie mamy co liczyć. I to nie dlatego,że Europa jest zła i nie chce nas wpuścić. Poprostu sami amatorskim postepowaniem nie chcemy tam wejść. I nie liczcie,że jakiś wydumany gośc z Koszyc zbawi ten klub. Chciałbym ale wszyscy wiemy,że jest to niemozliwe. Skoro przez 11 lat nie potrafiono zrozumieć,ze na każdą pozycjępowinno być co najmniej dwóch równorzędnych zaowdników to czego oczekiwać? Więc cieszmy sie z tego co mamy w tym okienku a każdy koleny transfer przyjmujmy z radością ale z dystansem w stosunku do oczekiwań,bo zawodnicy za 500 tysięcy LE i LM tutaj nie zrobią ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Skąd masz pewność, że przelew za Głowackiego już wpłynął? A może były jakieś dodatkowe uwarunkowania? Kasy za Marcelo też jeszcze nie ma i też nie wiadomo, czy cała kwota wpłynie jednorazowo. A może zgodzili się na dwie raty? Za małą mamy wiedzę, żeby szastać opiniami, że przejedliśmy pieniądze. Spokojnie. Nasze wynurzenia i biadolenie i tak niewiele zmieni. Po tylu latach kibicowania Wiśle nauczyłem się jednego: Nie mam zamiaru przejmować się rzeczami, na które i tak nie mam wpływu. Będzie co będzie. Z każda rzeczywistością trzeba się umieć pogodzić. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Natomiast sytulacja wyglada tak, ze dzis konczy sie w/w zgrupowanie my mamy ZDEKOMPLETOWANA obrone, i zajeb... braki w ofensywie. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PS twierdzi (o czym wczoraj wspominano tu: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23433) że wczoraj na zgrupowanie Wisły miał dojechać napastnik z Hondurasu i obrońca z Hiszpanii. Nie wiadomo czy na testy czy już jako zawodnicy Wisły.
Co do Djurovskiego na sportowychfaktach.pl była krótka wzmianka (w artykule o Milinkoviciu), że Wisła zrezygnowała z tego grajka. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Okienko się jeszcze dobrze nie zaczęło, a ten już wie jak się skończy. Kupiliśmy 4 piłkarzy, za nie małą kwotę. O ch... Ci chodzi? Podaj mi te cudowne transfery Legii, czy Icków, że nam mają spuścić łomot? Levadia, Tbilisi, Vaalarenga? Jakbyś te mecze oglądał, to byś wiedział - NIEFART. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ciekawe co z Etame Etamane i Augustienem... Co sadzicie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co się tak przyczepiliscie do wieku Żurawskiego?!Starszy o rok van Bronckhorst posyła w diabły pięknym strzałem Urugwaj,a Wy zrzędzicie.Może Maciek już nie będzie królem strzelców,ale Brożek mając go obok siebie już tak.Jestem tego tak samo pewien jak tego,że pewne szklanki na Konwiktorskiej prędzej czy później i tak się stłuką.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 08.07.2010 o godz. 10:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sądzę, że to typowe "zapchajdziury"...głowę daję że żaden z nich nie byłby wzmocnieniem tylko w jakimś stopniu uzupełnieniem.
Ktoś wcześnej zadał mi pytanie na jakiej podstawie uważam że Rodionov jest lepszy niż Tiboni. Otóż, Rodionov, zawodnik który grał regularnie w pierwszym składzie swojego zespołu, w ubiegłym sezonie strzelił coś koło 15 goli, grał w Lidze Mistrzów, widziałem jego występy w Lidze Europejskiej. Natomiast Tiboni, niedość, że zawodnik regularnie wypożyczany, to na drugim szczeblu rozgrywek we Włoszech strzelił w 9 meczach jedną bramkę. Czy wzrost zawodnika oznacza jego przydatność? Moim zdaniem nie...wystarczy spojrzeć na takiego Brazylijczyka Madsona...koleś ma chyba z 1,60 cm...a gra zajebiście. Zresztą, tu chodzi o taki zwykły szacunek dla kibiców, dla Wisły...ściągamy sobie gości którzy pograja u nas pół roku/rok, bo są słabi i każdy o tym wie. Ściągani są z myślą, że" może coś z niego będzie"...A to na tym nie polega..nie chcemmy się wzmacniać ...trudno...ale nie róbmy tego na siłę, sprowadzając jakiegoś drągala, który tak naprawdę nic nie pokaże... |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Akurat co do Żurawskiego mam podobne zdanie jak rozarian. Królem strzelców pewnie nie będzie, ale liczę na jego mądrość, asysty i pozytywny wpływ na szatnie.
Dobry ruch z naszej strony, aczkolwiek nie powinien być jedyny. Co do Polonii i Legii: kupić zawodników to jedno, ale poukładać ich na boisku, zrobić z nich drużynę i zmotywować, to drugie. Jeśli Skorży i Bakero ta sztuka się uda, mogą być faktycznie groźni. Ale ja osobiście uważam, że jeszcze nie w tym sezonie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wg mnie porażki z Valerengą i Dinamo wynikało z nieudanej walki o LM i potem była padaka mentalna i to się do tego sprowadza dostaliśmy wpier... w LM to do PUefa jechaliśmy złamani i tak to się kończyło... To samo było z Iraklisem cudem strzelona bramka i wszyscy łapią hurra optymizm ładują bez problemu w dogrywce. Levadia to zupełnie inny przypadek spieprzone przygotowania, nie zrobiona porządnie obserwacja przeciwnika i kolejny marazm psychiczny przecież oni nam piłki powinni sami podawać. Wg mnie mamy teraz 3 dobre perspektywiczne transfery i pewnego Żurawia mentora. Wg mnie skład lepszy niż był bo jest ten pewniak w ataku który weźmie na siebie ciężar gry. A tak marudzicie że obrona taka beznadziejna a ja mówię że ta obrona i tak będzie jedną z lepszych jak nie najlepszych w lidze. Przyszło dwóch młodych którzy będą chcieli zapier... i zrobić wszystko żeby rozwijać swoją karierę śladami Marcelo. A jak mi mówicie że się Cleber nie nadaję do grania jeszcze przez rok to ja mówię bzdura. A jak dziś podpiszemy przypadkiem i Kemiego i Etamane to już mamy szerszy i lepszy skład niż rok temu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.07.2010 o godz. 10:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A my jak zawsze 100 lat za bambusami musimy zrobic jedno i drugie, bo stopera kupic musimy. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dzollo
Powiedz mi ile razy w ciągu ostatnich 10 lat Polonia(groclin) była mistrzem? Ile razy mistrzem była Legia? (oni już mają stadion to jest też inny etap, mają inaczej już budżet skontruowany, poza tym ITI chwilowo może sobie pozwolić na szastanie kasą) A my jesteśmy póki co Hegemonem w lidze i nie widzę podstaw żeby ta Hegemonia została brutalnie przerwana. Wręcz przeciwnie Basałaj powiedział że priorytetem jest stadion, i struktury klubowe nigdzie nie mówił że na gwałt będziemy sprowadzać piłkarzy. Była mowa o budowaniu boisk szkoleniowych a za co je chcesz wybudować, nie wydamy wszystkiego z tych 5mln na piłkarzy bo mamy bardziej wymagajace inwestycje w klubie. Nasz skład gwarantuje nam(moim zdaniem) top ligi, a bez struktury klubowej nigdy tej europy o której mówicie nie dogonimy trzeba najpierw uformować Marketing, Scouting i zbudować boiska treningowe potem przyjdzie czas na szaleńcze transfery. Bo 1 sprawa musimy zacząć profesjonalnie zarządzać finansami do tego trzeba mocnej reklamy. Jest mowa o początkach szkolenia a bez boisk chyba nam się to nie uda. To są rzeczy które musimy absolutnie najszybciej załatwić! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Środek obrony?Żaden problem.Mamy przecież jakby co naszą wunderwaffe z meczu z Barceloną w Krakowie,czyli Cleber+Diaz.Tylko że Kasper ma ciężkie doświadczenie z Juniorem jako stoperem,ale...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
IV Runda Eliminacji LE Zespoły rozstawione: Liverpool FC (Anglia), FC Porto (Portugalia), CSKA Moskwa (Rosja), PSV Eindhoven (Holandia), Juventus FC (Włochy), Sporting Lizbona (Portugalia), Olympiakos Pireus (Grecja), VfB Stuttgart (Niemcy), AZ Alkmaar (Holandia), Steaua Bukareszt (Rumunia), Lille OSC (Francja), Galatasaray Stambuł (Turcja), Bayer Leverkusen (Niemcy), Paris Saint-Germain (Francja), Celtic Glasgow (Szkocja), Club Brugge (Belgia), US Palermo (Włochy), Getafe CF (Hiszpania), Besiktas Stambuł (Turcja), Manchester City (Anglia), Dinamo Bukareszt (Rumunia), AEK Ateny (Grecja), Aston Villa Birmingham (Anglia), Lokomotiw Moskwa (Rosja), Metalist Charków (Ukraina), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), Unirea Urziceni (Rumunia), Austria Wiedeń (Austria), Feyenoord Rotterdam (Holandia), Real Mallorca (Hiszpania), CSKA Sofia (Bułgaria), Odense BK (Dania), Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina), SSC Napoli (Włochy), Borussia Dortmund (Niemcy), BATE Borysów (Białoruś). No na pewno - Faza Grupowa już czeka na nas z otwartymi ramionami. Do LE teraz jest trudniej się dostać, niż do LM. Bez wzmocnień nie ma co myśleć nawet. Z tych rywali to jedynie moglibysmy powalczyć z Maccabi Hajfa, Lewski Sofia, Austria Wieden, Odense, Bate Borysow no i moze Dnipropietrowsk - reszta absolutnie poza zasięgiem |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Marcelo sprzedany do PSV Eindhoven.
http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagin...-drie-jaar.htm Podpisał kontrakt na 3 lata z opcją przedłużenia o kolejne dwa. ---------- http://transfery.info/news-full-12598.html Przetłumaczyłem jakieś tam cytaty. Chłopaka aż rozpiera uśmiech na twarzy. Marcelo, wszystkiego co najlepsze!
Ostatnio edytowane przez przemek1902 : 08.07.2010 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Załóżmy, że przychodzi Milinković, jakiś stoper z niezłym CV i powiedzmy nawet jeszcze jeden napadzior.
To o ile zwiększają się szanse Wisły na fazę grupową? o 10%? tzn. z 10 na 20%? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wyleczcie się z Sadloków i innych im podobnych bo szanse na to że zagrają u Nas są nikłe. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|