The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 19:24
No ale ten transfer może pokazać innym młodym zawodnikom, że warto przejść do Wisły aby zrobić karierę w europejskiej piłce. Gdybyśmy Marcelo nie puścili, ok ale potencjalnym subiektywistycznym zawodnikom nie opłacało by się dołączać do Wisły bo w wypadku dobrej gry nie mieliby szans przejścia do lepszego klubu. Tak jak ktoś wyżej napisał : Nie ma ludzi niezastąpionych !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.07.2010, 19:28
Morgenes powiedz mi co to da ze nie pusci sie jednego srodkowego skoro w momencie gdy zgrany duet opuszcza jeden srodkowy obronca to ta formacja juz jest rozmontowana? Co to da? Rownie dobrze mozna kupic kolejnych dwoch do tej formacji a tego jednego ktory byl jeszcze wartosciowy sprzedac i zarobic na nim. Obroncy szybko sie zgraja a jesli sa wystarczajaco utalentowani w bardzo szybkim tempie dojda do poziomu sprzedanych.

Ja tam nie widze problemu.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.07.2010, 19:31
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Identyczny placz na tym forum byl wiele razy, nawet po odejsciu Clebera do Tereka. I co sie pozniej okazywalo, ze byl totalnie nie potrzebny.
W przypadku Clebera mieliśmy już ogranego następcę - nie dostrzegam w tym analogii z obecną sytuacją. Dziś kompletnie rozbito jedną z formacji. To można porównać chyba tylko z latem 2005 gdy straciliśmy Żurawia i Franka. Po tamtym ciosie zespół nie mógł się pozbierać przez dwa lata.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.07.2010, 19:35
jova napisał(a):Wyświetl post
W przypadku Clebera mieliśmy już ogranego następcę - nie dostrzegam w tym analogii z obecną sytuacją. Dziś kompletnie rozbito jedną z formacji. To można porównać chyba tylko z latem 2005 gdy straciliśmy Żurawia i Franka. Po tamtym ciosie zespół nie mógł się pozbierać przez dwa lata.

tak tylko ciekaw jestem co by bylo gdyby klub go zatrzymal wbrew woli .....kalu uche dziekuje drugi raz przechodzic to samo
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 04.07.2010, 19:40
Tak akurat ograny. Lokcie Marcelo szly jak sztylety japonskiej zabojczyni Tsukuri... Na ogranie Marcelo wtedy potrzebowal przynajmniej pol roku roku.

Zespol przez dwa lata nie mogl sie pozbierac z powodu braku skutecznosci z przodu i czestych zmian trenerow.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2010, 19:42
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Tu się zgadzam... - 1
Gratuluje trzeźwego podejścia do sprawy
Przy założeniu, że Bunoza to gracz pokroju Głowackiego lub Marcelo. Chyba, że liczysz to wszystko ilościowo

Powiedzmy sobie szczerze - średnio w to wierzę. Teraz, żeby wyjść na zero musieliby kupić kogoś naprawdę dobrego - bo taki Sobiech to może Marcelo buty czyścić, a Głowackiemu piłki podawać. Chociaż w przypadku butów Marcelo mam wątpliwości...

To co wkurza, to uprawiana przez Ciebie propaganda sukcesu. Posypała się linia obrony - ale mamy Cisoko i Bunozę!
Nie no, szał. Jest jeszcze Cleber i Kowalski. Ciekawe kto wygra w tej rywalizacji? Bo ja coś czuję, że przegra Wisła.

Chociaż fakt, że to niespodzianka. Takiego roz*******u chyba nikt się nie spodziewał. Sprzedać można jeszcze tylko Pawła Brożka, bo reszta się już zwyczajnie nie kwalifikuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2010 o godz. 19:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.07.2010, 19:43
Morgenes powiedz mi co to da ze nie pusci sie jednego srodkowego skoro w momencie gdy zgrany duet opuszcza jeden srodkowy obronca to ta formacja juz jest rozmontowana? Co to da? Rownie dobrze mozna kupic kolejnych dwoch do tej formacji a tego jednego ktory byl jeszcze wartosciowy sprzedac i zarobic na nim. Obroncy szybko sie zgraja a jesli sa wystarczajaco utalentowani w bardzo szybkim tempie dojda do poziomu sprzedanych.

Ja tam nie widze problemu.
Ja widzę.
Nie sądzisz, że znacznie szybciej wprowadzisz w drużynę 1 piłkarza z danej formacji, niż dwóch całkiem nowych? Jak odchodził Cleber, to Marcelo miał przy kim się wkomponowywać w zespół, a teraz?

Pomijając to, że nie wierzę, żeby te pieniądze były przeznaczone na zakup wartościowego zmiennika, to nie przypominam sobie takiej sytuacji w ostatnich latach w klubowej piłce, żeby w jednym okienku, krótko przed występem w pucharach, odeszło dwóch najlepszych stoperów.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 04.07.2010, 19:43
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
tak tylko ciekaw jestem co by bylo gdyby klub go zatrzymal wbrew woli .....kalu uche dziekuje drugi raz przechodzic to samo
A czy ja napisałem, że należało go zatrzymać? Skoro klub wiedział, że odejście Głowackiego nie oznacza, że Marcelo zostaje, to należało znacznie wcześniej zacząć szukać zawodników mogących zastąpić Brazylijczyka.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2010, 19:48
Cytat:
wy myślicie, że jak teraz masowo dołączyliby do nas piłkarze, to na bank będą zgrani na mecz z Litwinami? relax, take it easy...
Napisałem że JAK DOŁĄCZYLIBY. Czytać ze zrozumieniem, bo na egzaminach (matura, gimnazjalny a nawet kompetencji) to nie zbędne...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.07.2010, 19:48
A czy ja napisałem, że należało go zatrzymać? Skoro klub wiedział, że odejście Głowackiego nie oznacza, że Marcelo zostaje, to należało znacznie wcześniej zacząć szukać zawodników mogących zastąpić Brazylijczyka.
Głowę należało zatrzymać i dokupić klasowego obrońce do niego! To jest mądra polityka! A to co zrobił Basałaj, to skandal i krótkowzroczność.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.07.2010, 19:51
Nie chcę po raz kolejny krytykować transfer Cikosa ale mam pytanie czy on jest teraz na testach czy już zostało podpisane wypożyczenie ?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.07.2010, 19:51
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Głowę należało zatrzymać i dokupić klasowego obrońce do niego! To jest mądra polityka! A to co zrobił Basałaj, to skandal i krótkowzroczność.

A to Basalaj jest wlascicielem klubu
On jest tylko poineczkiem w calej tej strukturze...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 04.07.2010, 19:52
Tak akurat ograny. Lokcie Marcelo szly jak sztylety japonskiej zabojczyni Tsukuri... Na ogranie Marcelo wtedy potrzebowal przynajmniej pol roku roku.

Zespol przez dwa lata nie mogl sie pozbierac z powodu braku skutecznosci z przodu i czestych zmian trenerow.
Skoro Twoim zdaniem Marcelo wtedy nie był ograny to co można powiedzieć o obecnej sytuacji? Przed odejściem Clebera Marcelo miał pół roku by zgrać się z zespołem, a Twoim zdaniem to jeszcze było zbyt mało. Teraz mamy uznać, że wszystko jest w porządku, gdy nowi zawodnicy nie dostaną nawet tych sześciu miesięcy na zgranie się z zespołem? Jesteś niekonsekwentny.

Kiepscy trenerzy nie pomagali, to oczywiste, ale ten brak skuteczności wynikał też z tego, że do podstawowego składu wskoczył młody piłkarz, który bez wsparcia drugiego klasowego, doświadczonego napastnika nie był w stanie samemu ciągnąć gry Wisły.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.07.2010, 19:52
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę po raz kolejny krytykować transfer Cikosa ale mam pytanie czy on jest teraz na testach czy już zostało podpisane wypożyczenie ?
Nie wiadomo, być może już został przez nas sprzedany - nie ma sentymentów
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 04.07.2010, 19:55
Kazdy nowy zawodnik ktory pojawia sie w Niemczech ma kontrakt juz w reku...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.07.2010, 19:56
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Kazdy nowy zawodnik ktory pojawia sie w Niemczech ma kontrakt juz w reku...
Bzdura. Jest Etamane, dojechał Holender i jakiś Brazylijczyk. Cała trójka na testach.

Znając życie pewnie jeszcze paru się przewinie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 04.07.2010, 19:57

ok ale skad wiesz ze nie maja nikogo na jego miejsce? jestem pewien ze ktos przyjdzie bo wlodarze klubu wiedzieli nie od dzis ze go stracimy moze wlasnie trwaja negocjacje w tych sprawach tylko jedno troche mnie denerwuje ze tak malo czasu pozostaje ale mimo wszystko nalezy byc dobrej mysli

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.07.2010, 20:00
Czy sa ku..a mac jakies wiesci na temat MILINKOVICIA?
Odpowiedz cytując
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 04.07.2010, 20:01
sportnh napisał(a):Wyświetl post
podbijam pytanie bo właśnie wczoraj coś wyczytałem, że jakaś gazeta napisała, że z transferu nici.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

jova, ograny w naszym zespole. Bunoza jest w prawie tej samej sytuacji poza tym ze on przyszedl i juz musi wskoczyc do pierwszego skladu.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bzdura. Jest Etamane, dojechał Holender i jakiś Brazylijczyk. Cała trójka na testach.

Znając życie pewnie jeszcze paru się przewinie.
CZytaj dokladnie wolfy bo widze ze poziom Twojej irytacji dzisiaj osiaga stan zenitu.

Gosc sie pytal o Cikosa.
Ja napisalem ze kazdy w tym sensie ze i Cikos i Bunoza byli wczesniej w Krakowie i przechodzili badania.
I to wlasnie dla mnie oni sa ci "kazdy"
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2010, 20:02
Cytat:
Tak, wrócił do Koszyc bo zapomniał ulubionego misia przytulaska i dodatkowej pary majtek. Podobno zatrzymuje go mama bo się go boi do nas wysłać...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2010, 20:03
Ludzie kochani
Przecież w momencie przyjscia Marcelo wiadomo było, że nie zabawi u nas długo
Ja sie ciesze, że jednak w tym klubie ktos sie uczy na błędach
Jak odrzucili pierwsza oferte za Uche to nie mielismy ani piłkarza ani kasy
A w koncu sprzedaliśmy go i tak poniżej wartosci
Jezeli faktycznie dostalismy za niego 3.8 mln E
to zrobilismy dobry deal
dodatkowo mamy wspaniała karte przetargowa przy przyszłych transfrach z Brazylii
Widać że u nas można sie świetnie wypromować
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:06
Wiesz, ich tzn. malkontentów argumentacja opiera się na tym, że skoro wiadomo było, że Marcelo odejdzie, to nie należało sprzedawać Głowackiego. Aby dużo nie mówić, to jedyny rozsądny argument. Jednakże, moim zdaniem, utrata dwóch stoperów w jednym oknie nie jest dramatem, skoro wyciągamy za nich naprawdę duże pieniądze.

dokladnie ja bym nie robil tragedi narodowej tak jak wolfy i nie sial propagandy ze sie wszystko posypalo i juz pozamiatane spokojnie podchodze do tematu i czekam na dalszy ciag wydarzen

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:09
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
CZytaj dokladnie wolfy bo widze ze poziom Twojej irytacji dzisiaj osiaga stan zenitu.

Gosc sie pytal o Cikosa.
Ja napisalem ze kazdy w tym sensie ze i Cikos i Bunoza byli wczesniej w Krakowie i przechodzili badania.
I to wlasnie dla mnie oni sa ci "kazdy"
Acha, czyli ta trójka testowanych to są dla Ciebie "nie każdy". Bo dla mnie "każdy" to "każdy".

Mam nadzieję, że się zrozumieliśmy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:09
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ludzie kochani
Przecież w momencie przyjscia Marcelo wiadomo było, że nie zabawi u nas długo
Ja sie ciesze, że jednak w tym klubie ktos sie uczy na błędach
Jak odrzucili pierwsza oferte za Uche to nie mielismy ani piłkarza ani kasy
A w koncu sprzedaliśmy go i tak poniżej wartosci
Jezeli faktycznie dostalismy za niego 3.8 mln E
to zrobilismy dobry deal
dodatkowo mamy wspaniała karte przetargowa przy przyszłych transfrach z Brazylii

zgadzam sie w 100% to sie nazywa trzezwe myslenie

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Acha, czyli ta trójka testowanych to są dla Ciebie "nie każdy". Bo dla mnie "każdy" to "każdy".

Mam nadzieję, że się zrozumieliśmy
Ojj...ciezko
Ja Cie rozumiem ale Ty mnie nie.
Koniec polemiki.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.07.2010, 20:12
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
...dodatkowo mamy wspaniała karte przetargowa przy przyszłych transfrach z Brazylii
no i oto również chodzi, szkoda Chłopa ale za to możemy dzięki pomocy Clebera mieć fajne transfery i dobrą kartę w reku w postaci Marcelo i daj Boże aby się chłopina rozegrał w Holandii
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:13
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
ok ale skad wiesz ze nie maja nikogo na jego miejsce? jestem pewien ze ktos przyjdzie bo wlodarze klubu wiedzieli nie od dzis ze go stracimy moze wlasnie trwaja negocjacje w tych sprawach tylko jedno troche mnie denerwuje ze tak malo czasu pozostaje ale mimo wszystko nalezy byc dobrej mysli
Transfer Głowackiego był przesądzony około 13 czerwca. Bunoza dołączył do zespołu 2 lipca. Co jest bardziej prawdopodobne - Bunoza był dogadany gdy Głowacki odchodził z klubu, czy może raczej zaczęliśmy negocjować z potencjalnymi następcami dopiero gdy odejście Głowackiego się przesądziło?
jova, ograny w naszym zespole. Bunoza jest w prawie tej samej sytuacji poza tym ze on przyszedl i juz musi wskoczyc do pierwszego skladu.
Bzdura. Marcelo był jedynym nieogranym w tamtym bloku obronnym. Jego koledzy znali taktykę, rozumieli się i byli zgrani. Jak można to porównać z sytuacją, gdzie w czteroosobowym bloku obronnym nieogranych jest dwóch lub nawet trzech zawodników?!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.07.2010, 20:14
Widzę,że powstał nowy dogmat. Bunoza jest średni jak Wasilewski.

Nikt go w akcji nie widział ale już wiadomo,że facet jest średni. Bravo.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów