The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Christofor
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 00:08
Ja widzę 2 plusy w transferach w tym okienku:

1) piłkarze z którymi podpisaliśmy kontrakty zostali sprowadzeni bez testów - to oznacza (a przynajmniej mam taką nadzieję ), że były to transfery przemyślane i przygotowane.

2) są to zawodnicy młodzi - będą chcieli się wybić w Wiśle, więc możemy mieć nadzieję, że będą zapier*alać na boisku aż miło.

A na wysokie transfery gotówkowe musimy zaczekać aż będzie w końcu wybudowany stadion - wtedy tylko jeśli się postaramy (czyli wypełnimy stadion do pełna ) będą pieniądze i będą głośne transfery
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.07.2010, 01:21
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, Bogusław Cupiał nie posłucha rad człowieka, który nie potrafi sklecić zdania.
Po drugie, zbyt wiele razy się już sparzył, aby kupować piłkarzy za miliony.
Po trzecie, to są jego pieniądze i on zrobi z nimi co chce.
Po czwarte, Milinković wcale nie jest powiedziane że nie przejdzie do Wisły.
Po piąte, nie samą piłką żyje Bogusław Cupiał, ma swoją firmę i musi za nią odpowiadać majątkiem.

Jeśli jest ktoś chętny do wydawania czyichś pieniędzy to jest proszony o wydawanie ich w FM.
Dojdziecie do takich pieniędzy sami to zrozumiecie wartość pieniądza.

Przepraszam za ot, ale po prostu mierzi mnie jak czytam takie głupoty.
A to bardzo ciekawe stwierdzenie. Przypomnij mi prosze na ktorym zawodniku sciagnietym za conajmnie 1 milionowa sume odstepnego sparzyl sie Cupial.
Ja nie przypominam sobie takiej sytuacji. Wszyscy drogo kupienie zawodnicy sie splacili. To raczej na ogorach ktorzy przychodzili za darmo Cupial tracil pieniadze.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2010, 01:27
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Jego jedynym mankamentem jest to ze takich pilkarzy jak on w Holandii jest na peczki. Dodatkowo ja rozumiem ze pilkarz moze grywac na srodku obrony, defensywnym pomocniku czy ktorej stronie obrony, ale na litosc boska nie na kazdej pozycji w linii srodkowej. Takiej zapchajdziury nigdy nie widzialem. Co nie znaczy ze nie moge sie mylic i nie moze sie okazac ze to bedzie najlepszy transfer do Wisly tego lata.

P.S. Cos mi sie widzi ze moze on byc nastepca Sobola w naszym klubie.
Byl jeden taki ziomus u nas kiedys w klubie ktory chyba tylko na bramce nie wystapil. Hmmmm jak on mial na imie, poczekaj........a juz wiem Szymkowiak.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.07.2010, 07:34
As napisał(a):Wyświetl post
A to bardzo ciekawe stwierdzenie. Przypomnij mi prosze na ktorym zawodniku sciagnietym za conajmnie 1 milionowa sume odstepnego sparzyl sie Cupial.
Ja nie przypominam sobie takiej sytuacji. Wszyscy drogo kupienie zawodnicy sie splacili. To raczej na ogorach ktorzy przychodzili za darmo Cupial tracil pieniadze.
No w sumie Jirsak
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.07.2010, 07:57
Na jednym z portali wiślackich zasugerowali że zakontraktowanie / lub nie zakontraktowanie Etamane nie ma nic wspolnego ze ściagnięciem do klubu jeszcze jednego napastnika po transferze gotówkowym . zZobaczymy ile w tym racji . Na razie sam Kameruńczyk spisuje się bez rewelacji , Wisła dużo nie straci zatrudniajc go , ale czy jest nam on do szczęścia potrzebny ? to już pytanie do klubu

Mam przeczucie że kogoś z dwójki Brazylijczyk/ Holender zakontraktujemy , ze wskazaniem na tego drugiego . Widać że w klubie po odejściu 7 zawodników , jestem miejsce na nowe kontrakty . Na razie mamy 4 nowych .

Nasza kadra już w tym ostatnim sparingu wyglądała przyzwoicie , widać że sytuacja kadrowa diametralnie zmieniła się choćby od zgrupowaia w Zakopanym . A dodajmy do tego że w tym meczu i tak nie grali Cleber ( nie widać go było nawet na ławce? ) , Sobol ( odpoczywał na trawce ;] ) , Kirm i Pawełek . Kadra liczy w dniu dzisiejszym 18 zawodników z pola do gry . Nie jest źle .
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 04.07.2010, 08:04
Holender prezentuje sie na papierze bardzo ciekawie. 18 meczy w Birmingham do kontuzji robi wrazenie, przynajmniej w naszej przasnej lidze.

Co do zakontraktowania lewoskrzydlowego - nie widze wiekszego sensu. Nalezy tam wystawic Gargule. Moze nie ma pokretla w nodze, ale wrzutke ma swietna. Brozek / Kirm w odwodzie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2010, 08:19
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Co do zakontraktowania lewoskrzydlowego - nie widze wiekszego sensu. Nalezy tam wystawic Gargule. Moze nie ma pokretla w nodze, ale wrzutke ma swietna. Brozek / Kirm w odwodzie.
Mam inne zdanie . Wisła powinna starać się znaleźć zawodnika który będzie lepszy niż wyzej wymieniona trójka ( przy ich obecnej formie to nawet nie powinno byc trudne ) . Nie bójmy sie posadzić takich graczy na ławce , niech zaczna walczyć o miejsce w składzie . Bo niektórym monopol na gre dobrze nie robi .
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.07.2010, 08:25
Widac w sparingach ze stawiamy na pare Jirsak Gargula a boki Pi Brozek Małecki, Kirm w obecnej dyspozycji jest za slaby na Wisle, to samo z Lobodzinskim ktorego traktuje jako zart...

Napastnik, Ofensywny Pomocnik (kreator gry) to w tej chwili najpotrzebniejsze zakupy !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 04.07.2010, 08:26
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Widac w sparingach ze stawiamy na pare Jirsak Gargula a boki Pi Brozek Małecki, Kirm w obecnej dyspozycji jest za slaby na Wisle, to samo z Lobodzinskim ktorego traktuje jako zart...

Napastnik, Ofensywny Pomocnik (kreator gry) to w tej chwili najpotrzebniejsze zakupy !

Cieżko stawiać w sparingach na zawodnika którego nie ma na obozie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2010, 08:38
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Widac w sparingach ze stawiamy na pare Jirsak Gargula a boki Pi Brozek Małecki, !
idac tropem ostatniego sparingu , Paweł Brożek nie bedzie grał w pierwszej 11 ,... bzdury pleciecie kolego

Do Sobolewskiego będą dobierać środek pola , najbliżej z trójki Jirsak , Mączyński , Garguła jest ten pierwszy .
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.07.2010, 08:42
Jak Sobola uwielbiam to młody wiecznie nie będzie...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Lanx
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.07.2010, 08:47
Ale 1-2 sezony w swojej stałej formie mam nadzieje pogra
Bo liczy się tylko WISŁA!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 04.07.2010, 08:56
Myślę, że decyzję co do naszych testowanych graczy (mam tu na myśli Holendra i Brazylijczyka, bo reszta jest już chyba pewna) zapadną po sparingu z Hannoverem.
Nie jestem akurat zbytnio zadowolony tym faktem bo uważam, że jeden sparing to trochę za mało na rzetelną ocenę zawodnika, ale jak się nie ma, co się lubi...

Martwią mnie przeciągające się rozmowy z Milinkovicem. Jak tak dalej pójdzie, może nie zdąrzyć na pierwsze mecze pucharowe.

Cały czas czekam również na napastnika z prawdziwego zdarzenia.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2010, 09:06
Cytat:
Martwią mnie przeciągające się rozmowy z Milinkovicem. Jak tak dalej pójdzie, może nie zdąrzyć na pierwsze mecze pucharowe
Ten temat z tego co mi wiadomo to wymyslily pismaki - transfer jednym slowem zostal zmyslony !!
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.07.2010, 09:12
Panowie nie ma się co oszukiwać po tym sezonie Sobol jak zostanie wytransferowany tak jak Głowa to będzie to duży sukces.
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.07.2010, 09:23
skeba napisał(a):Wyświetl post
Ten temat z tego co mi wiadomo to wymyslily pismaki - transfer jednym slowem zostal zmyslony !!
Jestem więcej niż pewny, że to prawda, z tego co wiem nie wszystko stracone jeszcze.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.07.2010, 09:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post
idac tropem ostatniego sparingu , Paweł Brożek nie bedzie grał w pierwszej 11 ,... bzdury pleciecie kolego

Do Sobolewskiego będą dobierać środek pola , najbliżej z trójki Jirsak , Mączyński , Garguła jest ten pierwszy .
Sobol to klasa, ale teraz, mając nareszcie co raz większą, wyrównaną kadrę, nie będzie sentymentów, jeżeli Jirsak zacznie dobrze grac, to Garguła lub Sobol będą zmiennikami. Jak sobie przypomnę zeszły rok, kiedy startowaliśmy do el. LM bez prawego obrońcy to mnie jeszcze szlag trafia.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.07.2010, 09:34
jestem ciekaw czy w naszym klubie jeszcze myślą o kupnie środkowego obrońcy, przeciez Cleberowi konczy sie kontrakt w grudniu, przydaloby sie juz kogos kupic na jego miejsce,
bo narazie zastapiony został Głowacki Bunoza
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 04.07.2010 o godz. 09:40.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2010, 09:37
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
jestem ciekaw czy w naszym klubie jeszcze myślą o kupnie środkowego obrońcy, przeciez Cleberowi konczy sie kontrakt w grudniu, przydaloby sie juz kogos kupic na jego miejsce,
Bunoza to jest środkowy obrońca.No chyba że Marcelo odejdzie do PSV to byłoby ciężko go zastąpic

Ja bym sie skupiła na graczach ofensywnych bo to głównie przez słabą skutecznośc nie zdobyła Wisła mistrza.Napastnik(?) plus rozgrywający (Agustien)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.07.2010 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2010, 09:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Bunoza to jest środkowy obrońca.
Tyle, że przyszedł Bunoza, a odszedł Głowacki, Jop i wkrótce Cleber.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.07.2010, 09:43
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Głowacki-->Bunoza
Jop-->Kowalski
Nie wiem jak ty,ale ja wole Kowalskiego.Gdyby nie Jop i Pawełek nie padł by gol z Levadią,gdyby nie jop mielibyśmy pewnie MP
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 04.07.2010, 09:44
Na chwilę obecną mamy na stoperze Clebera, Bunozę, Kowalskiego i Marcelo.
Powinno wystarczyć tym bardziej, że gdyby doszło do jakiejś katastrofy, na środku może zagrać Diaz a nawet Singlar.
Brakuje nam skrzydłowego i i napastnika. Właściwie to dwóch skrzydłowych, ale na taki nadmiar szczęścia to ja nie liczę.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2010, 09:45
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Przyszedl Bunoza i Kowalski , nie zapominaj o nim nawet jeśli w niego nie wierzysz ( w Jopa wierzyłes ? ) . Cleber odchodzi za pół roku , ale nie jest powiedziane , że jeśli będzie w dobrej formie fizycznej to nie pociągnie jeszcze jakiś czas . Kupowanie teraz jeszcze jednego obrońcy jest bez sensu , bo i tak szans na gre nie będzie miał najmniejszych .
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.07.2010, 10:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Akurat o atak Zurawski Pawel Brozek jestem jakos spokojny ( Zuraw schowany nieco za Pawlem), mysle tez ze srodek pola to jednak Jirsak, Gargula ... zalezy czy Sobol jest jeszcze w stanie nawiazac walke z mlodszymi...

Kasperczak daje coraz wiecej szans Tomasowi i oby odplacil Wisle dobra gra... czekamy juz bardzo dlugo na to ze wypali... bez napinek
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Stary 04.07.2010, 10:03
wie ktoś co z tym Milinkoviciem czy sprawa transferu jest dalej aktualna ?
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.07.2010, 10:09
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Tak, granie dwoma ofensywnymi pomocnikami w środku to bardzo inteligentne wyjście... Każda licząca się drużyna na świecie ma w swojej jedenastce defensywnego pomocnika pomimo dużo lepszych piłkarzy w defensywie niż my.
Od kiedy Jirsak to OP ?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 04.07.2010, 10:11
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Maci0s przestań chłopie....Zbymak przynajmniej juz sie przestał udzielac po klęsce przepowiedni,a Ty (chociaż miałes celniejsze trafienia i uważam,że zbymak na nich bazował) dalej swoje...
Proszę Cie przestań zabraniać pisać komukolwiek, ja Ci Twoich wynurzeń na temat tego jak ma klub funkcjonować nie wypominam a mógłbym...
Jak Zbymak i ja mieliśmy klęskę transferową zapowiadając ofensywę Wisły to jak nazwać te Twoje wypowiedzi typu "nikogo nie będzie, tylko się osłabiamy, nie będzie żadnych transferów" ?
Mam odpowiednie słowo, ale nie użyję go na forum...

morgenes napisał(a):Wyświetl post
maci0s, to takie klasyczne, bez urazy...
Ja też mogę napisać, że może dojdzie do nas Roce Santa Cruz, a może nie. I niezależnie od sytuacji, będę miał rację

Zgadza się, każdy mógłby tak napisać... To ja napiszę tylko, że problem jest podobny do tego "Bożok - Kirm"

Aha! Ja naprawdę nikomu nie każę wierzyć
Ostatnio edytowane przez maci0s : 04.07.2010 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 04.07.2010, 10:20
maci0s napisał(a):Wyświetl post
P

Zgadza się, każdy mógłby tak napisać... To ja napiszę tylko, że problem jest podobny do tego "Bożok - Kirm"
ć
No i niby Milinković jest Bożokiem czy Kirmem? Zakładajmy oczywiście, że Kirm to był dobry wybór..
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.07.2010, 10:22
No raczej Bożokiem, skoro w tamtej sutuacji nie było nic wiadomo o Kirmie, a tylko nazwisko Bożoka się przewijało w mediach ba nawet na testach medycznych był.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 04.07.2010, 10:26
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sferu_marcelo/ po Marcelo...............
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów