The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 20:15
endriu133 napisał(a):Wyświetl post
tyle można wyciągnąć jak na marketingu i od UEFY. Rumuni w tym roku od petrescu dostali tyle)
tylko kolego choćby "mały" na "małym" stanąl to my w tym roku w LM nie zagramy.nawet w eliminacjach.domyslam się,że jesteś zaskoczony tym faktem..
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 03.07.2010, 20:23
picasso napisał(a):Wyświetl post
tylko kolego choćby "mały" na "małym" stanąl to my w tym roku w LM nie zagramy.nawet w eliminacjach.domyslam się,że jesteś zaskoczony tym faktem..

kolego nie myslisz chyba ze te transfery sa na ten rok. Bo w tym to możemy tylko tytul mistrza zdobyć bo w LE i tak w 1 rundzie odpadniemy jak trafimy na jakie Napoli albo Juve...wiec raczej normalne ze chodzi mi o nastepny sezon 2011/12
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 20:39
kolego nie myslisz chyba ze te transfery sa na ten rok. Bo w tym to możemy tylko tytul mistrza zdobyć bo w LE i tak w 1 rundzie odpadniemy jak trafimy na jakie Napoli albo Juve...wiec raczej normalne ze chodzi mi o nastepny sezon 2011/12
Człowieku!!! My nie gramy od pierwszej rundy eliminacyjnej Ligi Europejskiej, tylko od drugiej. Pewnie nie wiesz nawet, że naszym przeciwnikiem w tej rundzie będzie litewskie Szawale.

Ciekawy ten Holender. Ale nie wiem już czy on jest wolnym zawodnikiem, czy ma z kimś umowę?

Czikosza i Bunoze kupiliśmy, czy wypożyczyliśmy, bo różne informacje krążą w internecie?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.07.2010, 20:47
dlaczego ta suma Cupiala nie kusi;/ wziasc zainwestowac a potem sam zysk
nie ucz ojca dzieci robić...
Odpowiedz cytując
zajafffka
Member

Od: 11.2005

Stary 03.07.2010, 20:49
Z OFICJALNEJ:
Cytat:
W meczu z Germanią zagrało czterech z pięciu testowanych przez Wisłę zawodników. Etamane grał pierwsze 45 minut, Cikos zaliczył 90-minutowy występ, a Gordan Bunoza oraz Jeronimo Daniluz Soares weszli na boisko po przerwie. W kadrze na sparing z niemiecką drużyną nie znalazł się natomiast Kemy Agustien, który do drużyny dołączył dzisiaj.
Wg tego co napisali - Cikos i Bunoza sa testowani...albo ich pomyłka albo...
"Już i tak za dużo czasu tracę na sen" Ryszard Riedel
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.07.2010, 20:54
...nie podpisali jeszcze kontraktów
Odpowiedz cytując
verczett
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 03.07.2010, 20:56
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy ten Holender. Ale nie wiem już czy on jest wolnym zawodnikiem, czy ma z kimś umowę?
Agustien jest bez klubu. Kilka dni temu rozwiązał umowę z AZ.
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 03.07.2010, 21:03
[QUOTE=Blaszczu16;926790]Człowieku!!! My nie gramy od pierwszej rundy eliminacyjnej Ligi Europejskiej, tylko od drugiej. Pewnie nie wiesz nawet, że naszym przeciwnikiem w tej rundzie będzie litewskie Szawale.

zanim soś napiszesz to się kurde dowidz jakie sa rundy w LE i w jakich mamy rozstawienie bo żałosny jesteś no comment i na kogo trafimy w 1 rundzie. wielki zal
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2010, 21:05
verczett napisał(a):Wyświetl post
Agustien jest bez klubu. Kilka dni temu rozwiązał umowę z AZ.
CV ma jak na testowanego przez nas zawodnika szokujące Eredivisie - kilkadziesiąt meczów, Puchar UEFA, młodzieżówki, trafił do Birmingham, a tam ogóry nie trafiają. Do tego tylko 24 lata...

Ja bym go brał bez testów, jak jest zdrowy Nie czarujmy się - Łobo by nigdy do takich klubów nie trafił, nie mówiąc już o regularnej grze.

Tylko - no właśnie... To podejrzane, że taki gość się do nas zgłasza na testy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2010 o godz. 21:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2010, 21:06
w Niemczech 6 liga to u nas chyba 1 albo 2 ) zobaczymy holender ciekawy ale nic z tego nie będzie. W zbyt db klubach grał ze by przyszedł. Szkoda milinkovicia:( przecież 500 tys ojro to znowu nie dużo a i tak są zadłużeni;> a ewentualnu awans do LM to ok 15 mln ojro sa samo wejście)dlaczego ta suma Cupiala nie kusi;/ wziasc zainwestowac a potem sam zysk

Po pierwsze, Bogusław Cupiał nie posłucha rad człowieka, który nie potrafi sklecić zdania.
Po drugie, zbyt wiele razy się już sparzył, aby kupować piłkarzy za miliony.
Po trzecie, to są jego pieniądze i on zrobi z nimi co chce.
Po czwarte, Milinković wcale nie jest powiedziane że nie przejdzie do Wisły.
Po piąte, nie samą piłką żyje Bogusław Cupiał, ma swoją firmę i musi za nią odpowiadać majątkiem.

Jeśli jest ktoś chętny do wydawania czyichś pieniędzy to jest proszony o wydawanie ich w FM.
Dojdziecie do takich pieniędzy sami to zrozumiecie wartość pieniądza.

Przepraszam za ot, ale po prostu mierzi mnie jak czytam takie głupoty.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2010, 21:09
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post

Przepraszam za ot, ale po prostu mierzi mnie jak czytam takie głupoty.
nie przejmuj się.jeszcze tylko dwa miesiace i wroca do tematu "egzamin gimnazjalny"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 21:12
zanim soś napiszesz to się kurde dowidz jakie sa rundy w LE i w jakich mamy rozstawienie bo żałosny jesteś no comment i na kogo trafimy w 1 rundzie. wielki zal
Są cztery rundy eliminacyjne Ligi Europejskiej. Wisła zaczyna od drugiej i jest w niej rozstawiona. W trzeciej również, będzie losować potencjalnie słabszego przeciwnika. Dopiero w czwartej Biała Gwiazda zmierzy się z silniejszym przeciwnikiem, gdyż o rozstawieniu w tej rundzie nie mamy co marzyć. Więc chyba Ty coś kręcisz . I tak na przyszłość, czytaj swoje wypociny zanim wyślesz na forum, bo inni użytkownicy tylko polewkę mają z takich jak Ty.

Co do Czikosza i Bunozy, to chyba nie było oficjalnego komunikatu na ich temat, że podpisali umowy, tylko, że przechodzili testy medyczne. Czemu nie podpisali z nimi jeszcze umowy? Nie mam pojęcia.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 03.07.2010, 21:23
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Są cztery rundy eliminacyjne Ligi Europejskiej. Wisła zaczyna od drugiej i jest w niej rozstawiona. W trzeciej również, będzie losować potencjalnie słabszego przeciwnika. Dopiero w czwartej Biała Gwiazda zmierzy się z silniejszym przeciwnikiem, gdyż o rozstawieniu w tej rundzie nie mamy co marzyć. Więc chyba Ty coś kręcisz . I tak na przyszłość, czytaj swoje wypociny zanim wyślesz na forum, bo inni użytkownicy tylko polewkę mają z takich jak Ty.

Co do Czikosza i Bunozy, to chyba nie było oficjalnego komunikatu na ich temat, że podpisali umowy, tylko, że przechodzili testy medyczne. Czemu nie podpisali z nimi jeszcze umowy? Nie mam pojęcia.
Ja myślę, że nie ma powodów do zmartwień. Myślę, że do podpisania kontraktów dojdzie dopiero po powrocie z Niemiec. W czasie obozu byłoby trochę dziwne. Na wyniki testów też czasem trzeba trochę poczekać.

Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.07.2010, 21:32
Cytat:
Przez 90 minut spotkania mógł przyjrzeć się grze trzech nowych postaci w wiślackim obozie - Czikosza, Bunozy i testowanego Soareza. - Czikosz jest już nasz, Bunoza w zasadzie też - stwierdził trener, choć klub wciąż nie poinformował oficjalnie o podpisaniu kontraktów z którymkolwiek z nich.
z wislakrakow.com
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.07.2010, 21:55
Ciekawy jestem czy Etamane, po 2 bramkach w jednej polowie. dostanie kontrakt...oznaczalo by to zapewne, ze nie bedzie juz kolejnego napastnika w tym okienku, a szkoda...
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.07.2010, 21:59
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem czy Etamane, po 2 bramkach w jednej polowie. dostanie kontrakt...oznaczalo by to zapewne, ze nie bedzie juz kolejnego napastnika w tym okienku, a szkoda...
Jakby strzelił pinset bramek to by go kupił Real!!!

Te bramki (łagodnie eee pisząc) są gówno warte.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.07.2010, 22:17
Nie ujmując mu, to z relacji wynika, że to żaden majstersztyk te bramiki tylko dołożenie nogi z niemieckim 6 ligowcem
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2010, 22:28
licze na Agustiena, klasowego rozgrywającego brakuje od czasów Szymka.Że sie nie przebił w Birmingham to nic bo tam 90 % naszych piłkarzy nie dałoby rady, szczególnie ofensywnych.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2010, 22:29
Cytat:
For the Birmingham fans that haven't seen you play could you tell me what sort of player you are and your favoured role?
My preferred position is as one of the two central midfielders but if the manager wants to put me on the right or left side it doesn't matter as long as I play.
I think I'm a good all round player but I want to improve because it's never enough. I can play as either an attacking or defensive midfielder but mostly I play on my intuition and if I can do that I can do both of those things.

Do you like to get forward and score goals?
Yes of course. I think every player wants to get forward and score goals but if I can make a tackle and prevent a goal I will do it.
Widzę, że niektórzy wciąż mają wątpliwości na jakiej pozycji gra Holender, więc przetłumaczę.

Cytat:
Dla fanów Birmingham, którzy nie widzieli Cię w grze- mógłbyś powiedzieć jakim jesteś rodzajem zawodnika i jaka jest twoja preferowana pozycja?
Moja preferowana pozycja to gra jako jeden z dwóch środkowych pomocników, jednak jeśli trener będzie chciał wystawić mnie na prawej lub lewej stronie( skrzydle), nie robi mi to różnicy jak długo będę grał.
Uważam, że jestem dobrym zawodnikiem "wielozadaniowym"( u nas przeważnie się to zapchajdziura nazywa ), ale chcę nadal pracować nad sobą, bo tego nigdy za wiele. Mogę grać zarówno jako ofensywny( nie mylić z rozgrywającym- playmakerem) jak i defensywny pomocnik, ale najczęściej gram kierując się intuicją, w ten sposób mogę zarówno atakować jak i bronić.

Czy lubisz ruszać do przodu i zdobywać bramki?
Tak, oczywiście. Myślę, że każdy gracz chce ruszać do przodu i zdobywać bramki, ale jeśli mogę zatrzymać rywala i zapobiec bramce, to to zrobię.
Chłopak nie jest ani defensywny, ani ofensywny, co przy obunożności czyni go jeszcze bardziej wszechstronnym. Skoro zgodził się na testy w Wiśle, to naprawdę zastanawiam się jaki on ma feler, może jest hetero i go z Holandii przepędzili .
Co do testowania Cikosa i tego Borubara czy jak mu tam, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony- testujemy, a nie bierzemy w ciemno- jeszcze lepiej. Z drugiej strony za dużo już testów w tym klubie widziałem. Żeby się nie skończyło, że z testowanej piątki kontrakt dostanie tylko Etamane, bo... coś- wysokość kontraktu, menadżer, klub, rada nadzorcza, deszcz zardzewiałych grabi w Zambezi...
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 03.07.2010, 22:35
Wiadome na ostateczną ocenę przyjdzie czas najwcześniej po kilku - kilkunastu meczach rozegranych przez nowych zawodników w Wiśle ale na tą chwilę bardzo podoba mi się podejście do transferów. Każdy z tych którzy przyszli, mają przyjść czy są testowani, może oprócz tego Kameruńczyka musi mieć jakieś umiejętności potwierdzone samym graniem w młodzieżówce swojego kraju. Ten Holender to już w ogóle jak na polskie warunki coś przełomowego. A najbardziej cieszy ze miejmy nadzieje skończyło się kupowanie zawodników na podstawie jakiś menadżerskich bredni czy youtube co pokazywał przykład np. Beto czy tego Chrostowa.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.07.2010, 22:36
Wiśle właśnie jest potrzebny pomocnik mający zarówno atuty ofensywne i defensywne, coś jak Murawski we Wronkach swego czasu. Wiadomo, ze typowym ryglem defensywy będzie Sobolewski, a ten drugi powinien w razie potrzeby wspierać Sobola, ale umieć też zainicjować akcję zaczepną. Gość ma fajne CV i miło by było, gdyby do nas dołączył. Pytanie tylko, czy trzeba coś płacić jego klubowi, bo o tym jakoś info nigdzie nie ma.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.07.2010, 22:41
Ciekawe czy ten Agustien zdaje sobie sprawę że tutaj nie dostanie takich pieniążków, jakie miał w Holandii, albo w Anglii, ciekawe czemu sam rozwiązał kontrakt no i czy na pewno na ten obóz przygotowawczy miał trafić

Tyle pytań, pewnie wkrótce dowiemy się co z nim nietak, a może wszystko ok
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 03.07.2010 o godz. 22:44.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 03.07.2010, 23:00
Pewnie jego głównym felerem będzie to że zechce 500 tyś. euro za sezon. Gość wygląda za dobrze jak na nasze warunki. Ani kontuzji nie ma, ani nie jest stary, więc pewnie łasy na kasę.
Ale jego filmik na Youtube wygląda naprawdę imponująco. Nie wiem czy któryś piłkarz Wisły tak by potrafił piłę na głowie utrzymać.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 03.07.2010, 23:04
Holender po operacji zapewne nie jest tym samym zawodnikiem sprzed operacji, macie zagadkę rozwiązaną.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 03.07.2010, 23:07
Jego jedynym mankamentem jest to ze takich pilkarzy jak on w Holandii jest na peczki. Dodatkowo ja rozumiem ze pilkarz moze grywac na srodku obrony, defensywnym pomocniku czy ktorej stronie obrony, ale na litosc boska nie na kazdej pozycji w linii srodkowej. Takiej zapchajdziury nigdy nie widzialem. Co nie znaczy ze nie moge sie mylic i nie moze sie okazac ze to bedzie najlepszy transfer do Wisly tego lata.

P.S. Cos mi sie widzi ze moze on byc nastepca Sobola w naszym klubie.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.07.2010, 23:07
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy ten Agustien zdaje sobie sprawę że tutaj nie dostanie takich pieniążków, jakie miał w Holandii, albo w Anglii, ciekawe czemu sam rozwiązał kontrakt no i czy na pewno na ten obóz przygotowawczy miał trafić

Tyle pytań, pewnie wkrótce dowiemy się co z nim nietak, a może wszystko ok
Ale kontrakt chyba nie został zerwany, poprostu nie przedłużyli z nim..
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 03.07.2010, 23:33
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Holender po operacji zapewne nie jest tym samym zawodnikiem sprzed operacji, macie zagadkę rozwiązaną.
Cała nadzieja w tym że jest młody i jednak wróci do wcześniejszej formy. Ponadto raczej nie ma przebitej daty urodzenia.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.07.2010, 23:41

ktory to Czikosz i Bunoza?
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007