|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na jednym z portali wiślackich zasugerowali że zakontraktowanie / lub nie zakontraktowanie Etamane nie ma nic wspolnego ze ściagnięciem do klubu jeszcze jednego napastnika po transferze gotówkowym . zZobaczymy ile w tym racji . Na razie sam Kameruńczyk spisuje się bez rewelacji , Wisła dużo nie straci zatrudniajc go , ale czy jest nam on do szczęścia potrzebny ? to już pytanie do klubu
Mam przeczucie że kogoś z dwójki Brazylijczyk/ Holender zakontraktujemy , ze wskazaniem na tego drugiego . Widać że w klubie po odejściu 7 zawodników , jestem miejsce na nowe kontrakty . Na razie mamy 4 nowych . Nasza kadra już w tym ostatnim sparingu wyglądała przyzwoicie , widać że sytuacja kadrowa diametralnie zmieniła się choćby od zgrupowaia w Zakopanym . A dodajmy do tego że w tym meczu i tak nie grali Cleber ( nie widać go było nawet na ławce? ) , Sobol ( odpoczywał na trawce ;] ) , Kirm i Pawełek . Kadra liczy w dniu dzisiejszym 18 zawodników z pola do gry . Nie jest źle . |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Holender prezentuje sie na papierze bardzo ciekawie. 18 meczy w Birmingham do kontuzji robi wrazenie, przynajmniej w naszej przasnej lidze.
Co do zakontraktowania lewoskrzydlowego - nie widze wiekszego sensu. Nalezy tam wystawic Gargule. Moze nie ma pokretla w nodze, ale wrzutke ma swietna. Brozek / Kirm w odwodzie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mam inne zdanie . Wisła powinna starać się znaleźć zawodnika który będzie lepszy niż wyzej wymieniona trójka ( przy ich obecnej formie to nawet nie powinno byc trudne ) . Nie bójmy sie posadzić takich graczy na ławce , niech zaczna walczyć o miejsce w składzie . Bo niektórym monopol na gre dobrze nie robi .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Widac w sparingach ze stawiamy na pare Jirsak Gargula a boki Pi Brozek Małecki, Kirm w obecnej dyspozycji jest za slaby na Wisle, to samo z Lobodzinskim ktorego traktuje jako zart...
Napastnik, Ofensywny Pomocnik (kreator gry) to w tej chwili najpotrzebniejsze zakupy !![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Cieżko stawiać w sparingach na zawodnika którego nie ma na obozie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Do Sobolewskiego będą dobierać środek pola , najbliżej z trójki Jirsak , Mączyński , Garguła jest ten pierwszy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak Sobola uwielbiam to młody wiecznie nie będzie...
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ale 1-2 sezony w swojej stałej formie mam nadzieje pogra
![]()
Bo liczy się tylko WISŁA!!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Myślę, że decyzję co do naszych testowanych graczy (mam tu na myśli Holendra i Brazylijczyka, bo reszta jest już chyba pewna) zapadną po sparingu z Hannoverem.
Nie jestem akurat zbytnio zadowolony tym faktem bo uważam, że jeden sparing to trochę za mało na rzetelną ocenę zawodnika, ale jak się nie ma, co się lubi... Martwią mnie przeciągające się rozmowy z Milinkovicem. Jak tak dalej pójdzie, może nie zdąrzyć na pierwsze mecze pucharowe. Cały czas czekam również na napastnika z prawdziwego zdarzenia. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Panowie nie ma się co oszukiwać po tym sezonie Sobol jak zostanie wytransferowany tak jak Głowa to będzie to duży sukces.
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sobol to klasa, ale teraz, mając nareszcie co raz większą, wyrównaną kadrę, nie będzie sentymentów, jeżeli Jirsak zacznie dobrze grac, to Garguła lub Sobol będą zmiennikami. Jak sobie przypomnę zeszły rok, kiedy startowaliśmy do el. LM bez prawego obrońcy to mnie jeszcze szlag trafia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jestem ciekaw czy w naszym klubie jeszcze myślą o kupnie środkowego obrońcy, przeciez Cleberowi konczy sie kontrakt w grudniu, przydaloby sie juz kogos kupic na jego miejsce,
bo narazie zastapiony został Głowacki Bunoza
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 04.07.2010 o godz. 09:40.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ja bym sie skupiła na graczach ofensywnych bo to głównie przez słabą skutecznośc nie zdobyła Wisła mistrza.Napastnik(?) plus rozgrywający (Agustien)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.07.2010 o godz. 09:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Na chwilę obecną mamy na stoperze Clebera, Bunozę, Kowalskiego i Marcelo.
Powinno wystarczyć tym bardziej, że gdyby doszło do jakiejś katastrofy, na środku może zagrać Diaz a nawet Singlar. Brakuje nam skrzydłowego i i napastnika. Właściwie to dwóch skrzydłowych, ale na taki nadmiar szczęścia to ja nie liczę. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przyszedl Bunoza i Kowalski , nie zapominaj o nim nawet jeśli w niego nie wierzysz ( w Jopa wierzyłes ? ) . Cleber odchodzi za pół roku , ale nie jest powiedziane , że jeśli będzie w dobrej formie fizycznej to nie pociągnie jeszcze jakiś czas . Kupowanie teraz jeszcze jednego obrońcy jest bez sensu , bo i tak szans na gre nie będzie miał najmniejszych .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Akurat o atak Zurawski Pawel Brozek jestem jakos spokojny ( Zuraw schowany nieco za Pawlem), mysle tez ze srodek pola to jednak Jirsak, Gargula ... zalezy czy Sobol jest jeszcze w stanie nawiazac walke z mlodszymi... Kasperczak daje coraz wiecej szans Tomasowi i oby odplacil Wisle dobra gra... czekamy juz bardzo dlugo na to ze wypali... bez napinek![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wie ktoś co z tym Milinkoviciem czy sprawa transferu jest dalej aktualna ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
||
Jak Zbymak i ja mieliśmy klęskę transferową zapowiadając ofensywę Wisły to jak nazwać te Twoje wypowiedzi typu "nikogo nie będzie, tylko się osłabiamy, nie będzie żadnych transferów" ? Mam odpowiednie słowo, ale nie użyję go na forum...
Zgadza się, każdy mógłby tak napisać... To ja napiszę tylko, że problem jest podobny do tego "Bożok - Kirm" Aha! Ja naprawdę nikomu nie każę wierzyć
Ostatnio edytowane przez maci0s : 04.07.2010 o godz. 10:16.
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No raczej Bożokiem, skoro w tamtej sutuacji nie było nic wiadomo o Kirmie, a tylko nazwisko Bożoka się przewijało w mediach ba nawet na testach medycznych był.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sferu_marcelo/ po Marcelo...............
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|