|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć? | |||
| Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! |
|
61 | 26,99% |
| Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. |
|
85 | 37,61% |
| Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. |
|
80 | 35,40% |
| Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
sa jacys studenci Ekonomii menedżerskiej na UEKu ?
![]() Jak jest w ogole z majca na UEKu ? Bardzo cisna?
Ostatnio edytowane przez kms : 29.06.2010 o godz. 19:31.
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
. Nie dostalem sie na dzienne a nie chcialem isc na zaoczne wiec studiuje w prywatnej we Wroclawiu, choc zajecia i egzaminy mam z profesjorami z uniwersytetu (nie wiem czy bedzie to mialo jakies znaczenie ;p). Ogolnie staram sie miec dosyc dobre oceny zeby sprobowac sie zalapac na publiczna w Krk i gl. to chodzi mi o to czy bede jakos dyskryminowany podczas rekrutacji bo jestem z niepublicznej albo np bedzie wymagana nieco wyzsza srednia. Mysle ze ci, ktorzy maja juz to zasoba posiadaja doswiadczenie i wiedze jak to wyglada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jakie kierunki polecacie z tymi wynikiami: matma podst 86% ang podst 90% ang rozsz 66%
Z gory dzieki ![]() ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ktoś cos może powie mi na temat TiR na AGH? Jak coś prosze o priv.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Podbijam pytanie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest jakaś stronka w necie, gdzie będzie napisane ile osób jest chętnych na dany kierunek? Pamiętam że jak do LO szedłem to było takie coś i można było sobie obczajać.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie znajdziesz takiej strony poniewaz uczelnie bardzo żadko udostepniaja progi (chyba UEK tak robi) twierdzac ze z roku na rok sa inne mozliwosci i nie mozna tego porownywac a tak naprawde chodzi o kase z wpisowego. mozesz szukac na forach bo byc moze ktos w tamtym roku umieszczal jakies informacje na biezaco.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie wiem jak to wygląda na większości uczelni, ale bez trudu znalazłem progi punktowe z lat ubiegłych na AGH, UEKu i PK, także nie jest prawdą, że takich informacji w internecie nie ma, często są na oficjalnych stronach/forach, kilka minut szukania i tyle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
No znalazłeś bo własnie te 3 dały progi a reszta np. UJ, Pedagogiczny, Rolniczy nie pofatygowały sie (przynajmniej ja nie znalazłem), a UJ sobie napisał twórcze: w każdym roku wyniki są inne...jak bym się nie domyślił. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Acha to przepraszam, reszta szkół mnie mniej interesowała, myślałem, że skoro trzy krakowskie uczelnie nie robią tajemnicy z progów, to u reszty jest podobnie, jak widać pomyliłem się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Może głupie pytanie ale podrzuci mi ktoś wzór na AGH żeby sobie rekreacyjnie policzyć?;] Mam wszystko co mnie interesuje poza wzorem;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
G - majca lub fizyka (głównie) J - język obcy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co polecacie na AGHu z geo rozsz 52% i niemieckim podst 64%? (490 pkt)
Tak zeby nie tylko sie dostac ale jeszcze jako tako utrzymać tam |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobra, szukam ewentualnej alternatywy dla AiR na AGH (mam 910 punktów, a w poprzednim roku przyjmowali od 930
)O fizyce technicznej lub telekomunikacji może ktoś coś powiedzieć? Ten pierwszy kierunek byłby dla mnie fajny, bo lubię fizykę na poziomie teoretycznym, a tego byłoby tam pewnie więcej, ale znowu trochę pragmatycznie też trzeba do tego podejść ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
PS. Nie kieruj się progami z zeszłego roku. Tegoroczna matura była trudniejsza, więc progi mogą być niższe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jest ktoś z Państwowej Wyższej szkoły zawodowej w Tarnowie, na kierunku Ekonomia (o specjalności Rachunkowość i finanse) od ilu pkt mniej więcej przyjmują
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukam opcji rezerwowej. Mam szansę dostania się na PK na Inżynierię Środowiska przy 55% rozszerzonej geogr, 72% podst matma? Jak to tam wogóle jest? Ciężko?
Oraz może ktoś powiedzieć coś nt. Inżynierii bezpieczeństwa? ![]()
WP. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak się będziesz uczył na bez problemów się utrzymasz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze jedno pytanie: dajmy na to że nie daj Boże nigdzie się nie dostanę. I co teraz? Czekam na kolejne rekrutacje czy jest możliwość że mogę złożyć papiery na jakiś inny kierunek gdzie będzie wolne miejsce?
![]()
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podbijam pytanie, nigdzie jasno tego nie określili, a przecież taka sytuacja jest bardzo możliwa... ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Do wojny, było tak, że jak się nie dostałes to czekałes na kolejna rekrutacje, ewentualnie robiłes to co kazali, bo czasem sie zdarzają jakies szalone nabory dodatkowe, wpisy na wolne miejsca itp itd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przed chwilą o tym czytałem teraz nie moge znaleźc linku docelowego ale na AGHu jak i na PK jest tak, że jeżeli się nie dostaniesz na preferowane kierunki, to możesz złożyc podanie na ten wydział na którym zostały jeszcze wolne miejsca, czyli pewnie jakieś mechaniki itp z tego co widziałem to tam miejsca wolne były. Do tego możesz się ubiegac o przyjęcie na studia niestacjonarne, o ile kogoś to oczywiście rajcuje.
![]() wierność
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie mial do czynienia z matematyka na UEKu ?
3lata temu nie dotrwalem do 2semestru i nie zdazylem sie z nia spotkac ![]() ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja miałem, na finansach. Nic strasznego, prędzej czy później każdy zdeterminowany zalicza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wlasnie na ekonomi w pierwszym semestrze tylko jest 24w/24ćw i tego sie boje najbardziej
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie wiem jak jest do końca na ekonomii, bo jak już pisałem ja jestem na finansach. W każdym razie zwykła matematyka u mnie ograniczała się do funkcji cyklometrycznych, algebry (przestrzenie, macierze) i analizy (pochodne, szeregi, całki). Trudniejsze mogą się okazać przedmioty bardziej sprecyzowane, jak np. matematyka finansowa (na ekonomii jest chyba ekonomia matematyczna), statystyka, ekonometria. Zresztą wszystko zależy od chęci, no i od tego na jakiego wykładowcę się trafi
Powodzenia, |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
za stroną AGHu:
Cytat:
Natomiast na GiGu to zarządzanie w przemyśle. Na pewno trudniejsze od tego na Zarzadzaniu(są te typowe politechniczne kierunki jak: Mechanika, Wytrzymałość materiałów, Automatyka)... Ale chyba też lepsze możliwości pracy. To Zarzadzanie na Wydziale Zarządzania to prawie to samo co Zarządzanie i Marketing tak strasznie popularne ostatnimi czasy. Wydaje mi się że rynek jest już nasycony tymi absolwentami. Dlatego ja jak miałbym wybierać to wybrałbym to na GiGu. Ale to Twoja decyzja, zależna od tego co chcesz w życiu robić. ![]() pozdrawiam ps: jak będziesz chciał coś bardziej szczegółowo to mogę się dowiedzieć,albo skontaktować Cię z kimś, bo mam znajomych na obu kierunkach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Powie mi ktoś kiedy kończy się rejestracja elektroniczna na PK? Bo albo jestem ślepy albo nie widzę i sa tylko informacje co i do kiedy trzeba robić po zarejestrowaniu elektronicznym. UEK jest do 7, AGH do 9 i byłbym wdzięczny za datę PK:]
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|