|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć? | |||
| Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! |
|
61 | 26,99% |
| Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. |
|
85 | 37,61% |
| Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. |
|
80 | 35,40% |
| Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
konkurs wiedzy o UJ
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Studiuje Ochrone Środowiska zaocznie na Politechnice Krakowskiej i powiem ze kierunek nie jest latwy. Na pierwszym semestrze w wiekszosci chemia majca i technologia inf. Na drugim dochodzi fiza biologia i rysunek techniczny. Jest to fajny kierunek ale jeslibym mial polecic to nie Ochrone Środowiska a Inżynierie Środowiska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
A jak sprawa wygląda na budownictwie albo transporcie na Politechnice? Chodzi mi głównie o studia zaoczne. Jak wygląda przeciętny weekend
![]() "Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Oczywiście zdarzają się zjazdy gdzie masz zajęcia tylko w jednym dniu, albo masz na późniejszą godzinę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
jest ktos na AWF na wych fiz? Jak tak to powiedzcie ile mieliscie punktow w sumie, matura + testy. I jak by ktos wiedzial to ile punktow mialy ostatnie osoby na liscie na roznych kierunkach
z gory dzieki |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Witam.Studiuje ktoś geoturystykę na AGH,godne uwagi?Jestem tegorocznym maturzystą z geog rozszerzoną i tak próbuje coś wymyślić dla siebie.Ciekawe jestem również opinii na temat Inżynierii środowiska na wydziale geologi.Mile widziane polecenia kierunków ;]
Powód: poprawa
Ostatnio edytowane przez Kordel : 31.05.2010 o godz. 19:21.
![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam też się chętnie czegoś więcej dowiem, interesują mnie własnie wymienione przez Kordela kierunki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Podbijam dwóch poprzednich kolegów, i dodam tylko że na AGH nie ma już geoturystyki tylko jest Turystyka i Rekreacja, w sumie to lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widze, że spore zainteresowanie. A z ciekawości jak po geografii wrażenia, ja nie ukrywam, liczyłem, że pójdzie troche lepiej ;/ No ale może szczęśliwie sie spotkamy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Geografia poszła mi dośc słabo,a spodziewałem sie czegoś innego,łatwiejszego.Pozostało czekać na wyniki,ale przyszłości nie widzę...
![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to widze że jesteśmy tacy sami, ja też liczyłem na troche łatwiejszą a co za tym idzie na więcej pkt. no ale zobaczymy ile ich uzbieram.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Panowie a jest taki kierunek jak górnictwo nadziemne na AGH
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A ja zapytam dość nie typowo bo mam już coś na oku, ale może ktoś coś jeszcze podpowie...Chodzi mi o coś z matmą, angielskim no i żeby fizyka jak już musi być, żeby dało się ją w miarę ogarnąć, oczywiście wszystko pod kątem perspektyw pracy w przyszłości.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Studiuje ktoś może Informatykę na UJ, PK lub AGH?
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Panowie. Mieszkam na stałe poza Krakowem, ale idę na studia i oczywiście nie biorę pod uwagę innego wariantu, niż nauka w tym mieście (rodzinkę tu mam i oczywiście na Wisłę bliżej). Przymierzam się na studia techniczne, matura wydaje mi się że poszła dobrze i nie sądzę, bym miał jakiekolwiek problemy z dostaniem się gdzie chcę. I teraz parę pytań do zorientowanych - AGH czy Polibuda? Jaki kierunek (kierunki) daje możliwie największą szansę otrzymania możliwie najlepiej płatnej pracy?
Oczywiście ostateczną decyzję podejmę sam według swego widzimisię, ale chętnie poznałbym rady innych ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Ja ze swojej strony polecam budownictwo. Jest tam dużo matematyki i podstawowe zagadnienia fizyczne bazujące na bardziej skomplikowanej matematyce. Ale dobry hajs można też później zarobić. A co do wyboru uczelni to się nie znam - studiuję w innym mieście. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No właśnie bliskość AGH od Wisły sprawia, że skłaniam się w tę stronę. Z matmy i fizyki jestem niezły, za wkuwaniem nie przepadam, ale w razie potrzeby potrafię się sprężyć, więc myślę, że bym sobie poradził. Najmocniej myślałem nad automatyką i robotyką na AGH. Studiuje/studiował ktoś, albo zna kogoś kto studiuje?
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Finanse i rachunkowość, bankowość.
Jakie Krakowskie uczelnie polecacie na te kierunki, również prywatne, oprócz UE(bo tam się i tak ie dostane;/) ![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może ktoś powiedzieć coś na temat tych kierunków na UJ:
- Geografia - Zarządzanie w sektorze publicznym Studiuje to ktoś? Ciężko? Jakieś rady? Warto iść na to wogóle? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
mam prosbe, jezeli ktos ma jakis projekt badawczy na kompie to prosze o kontakt.
bardzo bardzo wazne pomozcie ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No mogę nt. geografii na UJ. Ciężki kierunek. Jeśli wcześniej miałeś do czynienia z geografią tylko na lekcjach w liceum to od razu mówię, wybierz co innego. Tak pierwsze z brzegu, niedopuszczalna jest nieznajomość mapy świata z podziałem politycznym czy też fizycznym. No ale wiadome studia są po to aby studiować i zdobywać wiedzę i takie rzeczy też są do nadrobienia. Jeśli czujesz się na siłach i przede wszystkim LUBISZ to, to polecam i życzę powodzenia.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz na PW
Ostatnio edytowane przez tomo : 09.06.2010 o godz. 08:01.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mogę potwierdzić to co napisał Tomo, jeśli interesujesz się geografią to mogę być w miarę przyjemne studia. Bo raczej dla kogoś kogo średnio to bawi, byłoby ciężkie uczenie się tych wszystkich przeróżnych zagadnień niemal od zera. Ale czy aż tak ciężko to chyba nie; Troszkę jest teraz łatwiej szczególnie na I roku, który bardzo ograniczał liczbę studentów niż kilka lat temu
![]() Jak będziesz miał jakieś pytania zapraszam na priv ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez tomo : 09.06.2010 o godz. 10:18.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jakie są warunki przyjęcia na magisterke na krakowskie uniwersytety? Tak orientacyjnie jaka średnia i ocena z pracy lic. i czy to ma znaczenie gdzie skończy się licencjat?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czy jeśli się nie dostanę na studia dzienne to mogę zapisać się na zaoczne
![]()
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Wszystko zależy od uniwerku. oczywiscie przy rekrutacji brana jest srednia ocen i ocena na dyplomie. wiem ze na niektore kierunki sa rozmowy kwalifikacyjne z ktorych (chyba) sa zwolnieni studenci danego uniwersytetu poniwaz ocena z oborony to wlasnie jest rozmowa kwalifikacyjna. co do tego czy ma znaczenn gdzie robiles licencjat: i znowu zalezy jaki uniwersytet i jaki kirunek nie ma co ukrywac ze jezeli nie ofocjalnie to przynajmniej nieoficjalnie fory maja Ci ktorzy sie juz ucza. zalezy tez na jakiej uczelni sie uczysz (panstwowa czy prywatna) bo szczerze watpie aby np. ze szkoly majchrowskiego chcieli przyjmowac z otwartymi rekami. najlepsze rozwiazanie zadzwon lub idz do komisji rekrutacyjnej i sie wszystkiego dowiesz. Czy jeśli się nie dostanę na studia dzienne to mogę zapisać się na zaoczne? Na wiekszosc kierunkow tak (przynajmniej po pierwszym ogloszeniu wynikow) ale tak jak napisalem wyzej wszystko zalezy od kierunku i szkoly. najlepiej dzwonic dzwonic i dowiadywac sie u zrodla bo bedziecie mieli przynajmniej wytlumaczenie ze jak cos nie bedzie OK ze dostaliscie takie info z uczelni ![]()
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 29.06.2010 o godz. 14:12.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|