The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpongeBob
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2010, 01:29
konkurs wiedzy o UJ
Odpowiedz cytując
Lukas10
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 06.05.2010, 12:12
Studiuje Ochrone Środowiska zaocznie na Politechnice Krakowskiej i powiem ze kierunek nie jest latwy. Na pierwszym semestrze w wiekszosci chemia majca i technologia inf. Na drugim dochodzi fiza biologia i rysunek techniczny. Jest to fajny kierunek ale jeslibym mial polecic to nie Ochrone Środowiska a Inżynierie Środowiska.
Odpowiedz cytując
Ploughmanson
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.05.2010, 17:35
A jak sprawa wygląda na budownictwie albo transporcie na Politechnice? Chodzi mi głównie o studia zaoczne. Jak wygląda przeciętny weekend
"Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2010, 17:54
Ploughmanson napisał(a):Wyświetl post
A jak sprawa wygląda na budownictwie albo transporcie na Politechnice? Chodzi mi głównie o studia zaoczne. Jak wygląda przeciętny weekend
Ja jestem na budownictwie na WiL na Politechnice. I rok , II semestr. Zjazdy masz co 2 tygodnie. Zajęcia są w piątki od 16.15 do 21.00 , sobota o 9.15 do 20.00 , niedziela od 9.15 do 20.00
Oczywiście zdarzają się zjazdy gdzie masz zajęcia tylko w jednym dniu, albo masz na późniejszą godzinę.
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.05.2010, 18:13
jest ktos na AWF na wych fiz? Jak tak to powiedzcie ile mieliscie punktow w sumie, matura + testy. I jak by ktos wiedzial to ile punktow mialy ostatnie osoby na liscie na roznych kierunkach z gory dzieki
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 31.05.2010, 19:16
Witam.Studiuje ktoś geoturystykę na AGH,godne uwagi?Jestem tegorocznym maturzystą z geog rozszerzoną i tak próbuje coś wymyślić dla siebie.Ciekawe jestem również opinii na temat Inżynierii środowiska na wydziale geologi.Mile widziane polecenia kierunków ;]
Powód: poprawa
Ostatnio edytowane przez Kordel : 31.05.2010 o godz. 19:21.
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Stary 31.05.2010, 21:51
Sam też się chętnie czegoś więcej dowiem, interesują mnie własnie wymienione przez Kordela kierunki.
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.06.2010, 11:27
Podbijam dwóch poprzednich kolegów, i dodam tylko że na AGH nie ma już geoturystyki tylko jest Turystyka i Rekreacja, w sumie to lepiej
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Stary 01.06.2010, 12:31
Widze, że spore zainteresowanie. A z ciekawości jak po geografii wrażenia, ja nie ukrywam, liczyłem, że pójdzie troche lepiej ;/ No ale może szczęśliwie sie spotkamy
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Stary 01.06.2010, 20:42
Geografia poszła mi dośc słabo,a spodziewałem sie czegoś innego,łatwiejszego.Pozostało czekać na wyniki,ale przyszłości nie widzę...
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.06.2010, 09:27
No to widze że jesteśmy tacy sami, ja też liczyłem na troche łatwiejszą a co za tym idzie na więcej pkt. no ale zobaczymy ile ich uzbieram. No i licze tak jak pozdi91 że sięszczęśliwie spotkamy
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.06.2010, 09:51
Panowie a jest taki kierunek jak górnictwo nadziemne na AGH Czy cos w ten deseń.

Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.06.2010, 11:59
A ja zapytam dość nie typowo bo mam już coś na oku, ale może ktoś coś jeszcze podpowie...Chodzi mi o coś z matmą, angielskim no i żeby fizyka jak już musi być, żeby dało się ją w miarę ogarnąć, oczywiście wszystko pod kątem perspektyw pracy w przyszłości.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.06.2010, 12:01
Studiuje ktoś może Informatykę na UJ, PK lub AGH?
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2010, 14:53
Panowie. Mieszkam na stałe poza Krakowem, ale idę na studia i oczywiście nie biorę pod uwagę innego wariantu, niż nauka w tym mieście (rodzinkę tu mam i oczywiście na Wisłę bliżej). Przymierzam się na studia techniczne, matura wydaje mi się że poszła dobrze i nie sądzę, bym miał jakiekolwiek problemy z dostaniem się gdzie chcę. I teraz parę pytań do zorientowanych - AGH czy Polibuda? Jaki kierunek (kierunki) daje możliwie największą szansę otrzymania możliwie najlepiej płatnej pracy?

Oczywiście ostateczną decyzję podejmę sam według swego widzimisię, ale chętnie poznałbym rady innych
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 02.06.2010, 15:26
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Panowie. Mieszkam na stałe poza Krakowem, ale idę na studia i oczywiście nie biorę pod uwagę innego wariantu, niż nauka w tym mieście (rodzinkę tu mam i oczywiście na Wisłę bliżej). Przymierzam się na studia techniczne, matura wydaje mi się że poszła dobrze i nie sądzę, bym miał jakiekolwiek problemy z dostaniem się gdzie chcę. I teraz parę pytań do zorientowanych - AGH czy Polibuda? Jaki kierunek (kierunki) daje możliwie największą szansę otrzymania możliwie najlepiej płatnej pracy?

Oczywiście ostateczną decyzję podejmę sam według swego widzimisię, ale chętnie poznałbym rady innych
Nikt ci nie odpowie jaki kierunek daje najlepiej płatną prace. Możesz sie tylko opierać na jakiś danych statystycznych. A co do wyboru uczelni to z AGH na stadion jest z najdalszego punktu AGH max 15 min drogi, bo stadion graniczy z uczelnią. Poza tym całe AGH jest skupione w jednym miejscu w centrum miasta. Cały czas remontują i budują nowe budynki więc komfort studiowania się poprawia. A PK nie znam więc nie napisze
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.06.2010, 15:40

Najlepiej płatną pracę mają absolwenci elektroniki. Przy czym studia przynajmniej na mojej uczelni robią dużą czystkę na pierwszym roku.

Ja ze swojej strony polecam budownictwo. Jest tam dużo matematyki i podstawowe zagadnienia fizyczne bazujące na bardziej skomplikowanej matematyce. Ale dobry hajs można też później zarobić.

A co do wyboru uczelni to się nie znam - studiuję w innym mieście.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2010, 15:43
No właśnie bliskość AGH od Wisły sprawia, że skłaniam się w tę stronę. Z matmy i fizyki jestem niezły, za wkuwaniem nie przepadam, ale w razie potrzeby potrafię się sprężyć, więc myślę, że bym sobie poradził. Najmocniej myślałem nad automatyką i robotyką na AGH. Studiuje/studiował ktoś, albo zna kogoś kto studiuje?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.06.2010, 15:53
Finanse i rachunkowość, bankowość.
Jakie Krakowskie uczelnie polecacie na te kierunki, również prywatne, oprócz UE(bo tam się i tak ie dostane;/)
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 02.06.2010, 16:21
No właśnie bliskość AGH od Wisły sprawia, że skłaniam się w tę stronę. Z matmy i fizyki jestem niezły, za wkuwaniem nie przepadam, ale w razie potrzeby potrafię się sprężyć, więc myślę, że bym sobie poradził. Najmocniej myślałem nad automatyką i robotyką na AGH. Studiuje/studiował ktoś, albo zna kogoś kto studiuje?
Co do automatyki i robotyki to zależy od wydziału. Na EAiE to jest dużo zakuwania i to nie od czasu do czasu, wiem bo mam znajomych, a i żeby się dostać to potrzebne są matury rozszerzone na poziomie 85% i więcej. Druga automatyka i robotyka jest na WIMiR i tam jest znacznie łatwiej ale to są 2 różne kierunki tak naprawdę.
Odpowiedz cytując
kriz69
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.06.2010, 16:24
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
Panowie a jest taki kierunek jak górnictwo nadziemne na AGH Czy cos w ten deseń.
jest gornictwo i geologia i w czasie studiow wybierasz sobie specjalizacje np. gornictwo nadziemne
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 09.06.2010, 00:04
Może ktoś powiedzieć coś na temat tych kierunków na UJ:
- Geografia
- Zarządzanie w sektorze publicznym

Studiuje to ktoś? Ciężko?
Jakieś rady? Warto iść na to wogóle?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 09.06.2010, 06:36
mam prosbe, jezeli ktos ma jakis projekt badawczy na kompie to prosze o kontakt.
bardzo bardzo wazne pomozcie !

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 09.06.2010, 07:58
Arkas napisał(a):Wyświetl post
- Geografia
No mogę nt. geografii na UJ. Ciężki kierunek. Jeśli wcześniej miałeś do czynienia z geografią tylko na lekcjach w liceum to od razu mówię, wybierz co innego. Tak pierwsze z brzegu, niedopuszczalna jest nieznajomość mapy świata z podziałem politycznym czy też fizycznym. No ale wiadome studia są po to aby studiować i zdobywać wiedzę i takie rzeczy też są do nadrobienia. Jeśli czujesz się na siłach i przede wszystkim LUBISZ to, to polecam i życzę powodzenia.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz na PW
Ostatnio edytowane przez tomo : 09.06.2010 o godz. 08:01.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Stary 09.06.2010, 09:07
- Zarządzanie w sektorze publicznym
Znajoma tam studiuje, nie ma ciężko.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.06.2010, 09:33
- Geografia
Mogę potwierdzić to co napisał Tomo, jeśli interesujesz się geografią to mogę być w miarę przyjemne studia. Bo raczej dla kogoś kogo średnio to bawi, byłoby ciężkie uczenie się tych wszystkich przeróżnych zagadnień niemal od zera. Ale czy aż tak ciężko to chyba nie; Troszkę jest teraz łatwiej szczególnie na I roku, który bardzo ograniczał liczbę studentów niż kilka lat temu

Jak będziesz miał jakieś pytania zapraszam na priv

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 09.06.2010, 10:15
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Mogę potwierdzić to co napisał Tomo, jeśli interesujesz się geografią to mogę być w miarę przyjemne studia. Bo raczej dla kogoś kogo średnio to bawi, byłoby ciężkie uczenie się tych wszystkich przeróżnych zagadnień niemal od zera. Ale czy aż tak ciężko to chyba nie; Troszkę jest teraz łatwiej szczególnie na I roku, który bardzo ograniczał liczbę studentów niż kilka lat temu

Jak będziesz miał jakieś pytania zapraszam na priv
Dla zupełnie zielonych jest ciężki, dla siedzących w temacie też łatwo na pewno nie jest. Z resztą nikt nie mówił że studiowanie ma być lekkie łatwe i przyjemne - to nie szkoła średnia. Choć najstarsze roczniki teraz na uczelni mają już z górki. Teraz czepiają się młodszych a nie nas. Ale co do I roku to racja! odkąd niejaki Szefu odszedł na emeryturę wraz ze swoja kartografią to chyba teraz pierwszym rocznikom lżej jest.
Ostatnio edytowane przez tomo : 09.06.2010 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.06.2010, 11:08
Jakie są warunki przyjęcia na magisterke na krakowskie uniwersytety? Tak orientacyjnie jaka średnia i ocena z pracy lic. i czy to ma znaczenie gdzie skończy się licencjat?
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 29.06.2010, 13:36
Czy jeśli się nie dostanę na studia dzienne to mogę zapisać się na zaoczne
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.06.2010, 14:10
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Jakie są warunki przyjęcia na magisterke na krakowskie uniwersytety? Tak orientacyjnie jaka średnia i ocena z pracy lic. i czy to ma znaczenie gdzie skończy się licencjat?

Wszystko zależy od uniwerku. oczywiscie przy rekrutacji brana jest srednia ocen i ocena na dyplomie. wiem ze na niektore kierunki sa rozmowy kwalifikacyjne z ktorych (chyba) sa zwolnieni studenci danego uniwersytetu poniwaz ocena z oborony to wlasnie jest rozmowa kwalifikacyjna. co do tego czy ma znaczenn gdzie robiles licencjat: i znowu zalezy jaki uniwersytet i jaki kirunek nie ma co ukrywac ze jezeli nie ofocjalnie to przynajmniej nieoficjalnie fory maja Ci ktorzy sie juz ucza. zalezy tez na jakiej uczelni sie uczysz (panstwowa czy prywatna) bo szczerze watpie aby np. ze szkoly majchrowskiego chcieli przyjmowac z otwartymi rekami. najlepsze rozwiazanie zadzwon lub idz do komisji rekrutacyjnej i sie wszystkiego dowiesz.

Czy jeśli się nie dostanę na studia dzienne to mogę zapisać się na zaoczne?

Na wiekszosc kierunkow tak (przynajmniej po pierwszym ogloszeniu wynikow) ale tak jak napisalem wyzej wszystko zalezy od kierunku i szkoly. najlepiej dzwonic dzwonic i dowiadywac sie u zrodla bo bedziecie mieli przynajmniej wytlumaczenie ze jak cos nie bedzie OK ze dostaliscie takie info z uczelni
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 29.06.2010 o godz. 14:12.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów