The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2010, 14:44
sa jacys studenci Ekonomii menedżerskiej na UEKu ?

Jak jest w ogole z majca na UEKu ? Bardzo cisna?
Ostatnio edytowane przez kms : 29.06.2010 o godz. 19:31.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.06.2010, 14:58
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko zależy od uniwerku. oczywiscie przy rekrutacji brana jest srednia ocen i ocena na dyplomie. wiem ze na niektore kierunki sa rozmowy kwalifikacyjne z ktorych (chyba) sa zwolnieni studenci danego uniwersytetu poniwaz ocena z oborony to wlasnie jest rozmowa kwalifikacyjna. co do tego czy ma znaczenn gdzie robiles licencjat: i znowu zalezy jaki uniwersytet i jaki kirunek nie ma co ukrywac ze jezeli nie ofocjalnie to przynajmniej nieoficjalnie fory maja Ci ktorzy sie juz ucza. zalezy tez na jakiej uczelni sie uczysz (panstwowa czy prywatna) bo szczerze watpie aby np. ze szkoly majchrowskiego chcieli przyjmowac z otwartymi rekami. najlepsze rozwiazanie zadzwon lub idz do komisji rekrutacyjnej i sie wszystkiego dowiesz.
Póki co mam na razie czas bo zostal mi jeszcze 3 rok ale juz sie probuje zorientowac w temacie bo mam nauczke pomaturalna jak sie konczy olewatorstwo . Nie dostalem sie na dzienne a nie chcialem isc na zaoczne wiec studiuje w prywatnej we Wroclawiu, choc zajecia i egzaminy mam z profesjorami z uniwersytetu (nie wiem czy bedzie to mialo jakies znaczenie ;p). Ogolnie staram sie miec dosyc dobre oceny zeby sprobowac sie zalapac na publiczna w Krk i gl. to chodzi mi o to czy bede jakos dyskryminowany podczas rekrutacji bo jestem z niepublicznej albo np bedzie wymagana nieco wyzsza srednia. Mysle ze ci, ktorzy maja juz to zasoba posiadaja doswiadczenie i wiedze jak to wyglada.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.06.2010, 16:10
Jakie kierunki polecacie z tymi wynikiami: matma podst 86% ang podst 90% ang rozsz 66% Myslalem o zarzadzaniu na AE ale fajnie byloby miec cos jeszcze do wyboru..
Z gory dzieki
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.06.2010, 21:07
Ktoś cos może powie mi na temat TiR na AGH? Jak coś prosze o priv.
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.06.2010, 21:17
Podbijam pytanie
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 30.06.2010, 22:40
Jest jakaś stronka w necie, gdzie będzie napisane ile osób jest chętnych na dany kierunek? Pamiętam że jak do LO szedłem to było takie coś i można było sobie obczajać.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.07.2010, 11:50
Nie znajdziesz takiej strony poniewaz uczelnie bardzo żadko udostepniaja progi (chyba UEK tak robi) twierdzac ze z roku na rok sa inne mozliwosci i nie mozna tego porownywac a tak naprawde chodzi o kase z wpisowego. mozesz szukac na forach bo byc moze ktos w tamtym roku umieszczal jakies informacje na biezaco.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2010, 21:15
Nie wiem jak to wygląda na większości uczelni, ale bez trudu znalazłem progi punktowe z lat ubiegłych na AGH, UEKu i PK, także nie jest prawdą, że takich informacji w internecie nie ma, często są na oficjalnych stronach/forach, kilka minut szukania i tyle
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.07.2010, 21:52
Michal_b3 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak to wygląda na większości uczelni, ale bez trudu znalazłem progi punktowe z lat ubiegłych na AGH, UEKu i PK, także nie jest prawdą, że takich informacji w internecie nie ma, często są na oficjalnych stronach/forach, kilka minut szukania i tyle

No znalazłeś bo własnie te 3 dały progi a reszta np. UJ, Pedagogiczny, Rolniczy nie pofatygowały sie (przynajmniej ja nie znalazłem), a UJ sobie napisał twórcze: w każdym roku wyniki są inne...jak bym się nie domyślił.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2010, 22:05
Acha to przepraszam, reszta szkół mnie mniej interesowała, myślałem, że skoro trzy krakowskie uczelnie nie robią tajemnicy z progów, to u reszty jest podobnie, jak widać pomyliłem się.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2010, 22:27
Może głupie pytanie ale podrzuci mi ktoś wzór na AGH żeby sobie rekreacyjnie policzyć?;] Mam wszystko co mnie interesuje poza wzorem;]
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.07.2010, 22:32
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Może głupie pytanie ale podrzuci mi ktoś wzór na AGH żeby sobie rekreacyjnie policzyć?;] Mam wszystko co mnie interesuje poza wzorem;]
http://www.agh.edu.pl/pl/kandydaci/s...acjonarne.html

G - majca lub fizyka (głównie)
J - język obcy
Odpowiedz cytując
konrad
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2010, 22:34
http://www.agh.edu.pl/pl/kandydaci/s...acjonarne.html
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić.
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:40
Co polecacie na AGHu z geo rozsz 52% i niemieckim podst 64%? (490 pkt)
Tak zeby nie tylko sie dostac ale jeszcze jako tako utrzymać tam
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2010, 22:47
Dobra, szukam ewentualnej alternatywy dla AiR na AGH (mam 910 punktów, a w poprzednim roku przyjmowali od 930 )
O fizyce technicznej lub telekomunikacji może ktoś coś powiedzieć? Ten pierwszy kierunek byłby dla mnie fajny, bo lubię fizykę na poziomie teoretycznym, a tego byłoby tam pewnie więcej, ale znowu trochę pragmatycznie też trzeba do tego podejść
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.07.2010, 22:53
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Dobra, szukam ewentualnej alternatywy dla AiR na AGH (mam 910 punktów, a w poprzednim roku przyjmowali od 930 )
O fizyce technicznej lub telekomunikacji może ktoś coś powiedzieć? Ten pierwszy kierunek byłby dla mnie fajny, bo lubię fizykę na poziomie teoretycznym, a tego byłoby tam pewnie więcej, ale znowu trochę pragmatycznie też trzeba do tego podejść
W zasadzie każdy kierunek na samogłoskach sprowadza się do tego samego. Ja bym Ci polecał informatykę (sam się tam wybieram) lub właśnie telekomunikację. Chyba, że interesuje Cię robota w przemyśle - w takim razie skieruj swoje zainteresowanie na mechatronikę. Bardzo rozwojowy kierunek, tylko, że na dzień dzisiejszy praca w zawodzie możliwa za granicą (przemysł samochodowy, albo coś z mikroprocesorami).

PS. Nie kieruj się progami z zeszłego roku. Tegoroczna matura była trudniejsza, więc progi mogą być niższe.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.07.2010, 23:33
Jest ktoś z Państwowej Wyższej szkoły zawodowej w Tarnowie, na kierunku Ekonomia (o specjalności Rachunkowość i finanse) od ilu pkt mniej więcej przyjmują
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 03.07.2010, 00:19
Szukam opcji rezerwowej. Mam szansę dostania się na PK na Inżynierię Środowiska przy 55% rozszerzonej geogr, 72% podst matma? Jak to tam wogóle jest? Ciężko?
Oraz może ktoś powiedzieć coś nt. Inżynierii bezpieczeństwa?
WP.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 08:37
Svartis napisał(a):Wyświetl post
Co polecacie na AGHu z geo rozsz 52% i niemieckim podst 64%? (490 pkt)
Tak zeby nie tylko sie dostac ale jeszcze jako tako utrzymać tam
Może Inżynieria Środowiska na jednym z trzech wydziałów, albo jeszcze łatwiejszy kierunek: Zarządzanie i Inżynieria Produkcji np na GiGu.

Jak się będziesz uczył na bez problemów się utrzymasz.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 03.07.2010, 09:19
I jeszcze jedno pytanie: dajmy na to że nie daj Boże nigdzie się nie dostanę. I co teraz? Czekam na kolejne rekrutacje czy jest możliwość że mogę złożyć papiery na jakiś inny kierunek gdzie będzie wolne miejsce?
WP.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 03.07.2010, 10:21
Arkas napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno pytanie: dajmy na to że nie daj Boże nigdzie się nie dostanę. I co teraz? Czekam na kolejne rekrutacje czy jest możliwość że mogę złożyć papiery na jakiś inny kierunek gdzie będzie wolne miejsce?

Podbijam pytanie, nigdzie jasno tego nie określili, a przecież taka sytuacja jest bardzo możliwa...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.07.2010, 10:30
Do wojny, było tak, że jak się nie dostałes to czekałes na kolejna rekrutacje, ewentualnie robiłes to co kazali, bo czasem sie zdarzają jakies szalone nabory dodatkowe, wpisy na wolne miejsca itp itd
Odpowiedz cytując
nosu
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.07.2010, 10:36
Przed chwilą o tym czytałem teraz nie moge znaleźc linku docelowego ale na AGHu jak i na PK jest tak, że jeżeli się nie dostaniesz na preferowane kierunki, to możesz złożyc podanie na ten wydział na którym zostały jeszcze wolne miejsca, czyli pewnie jakieś mechaniki itp z tego co widziałem to tam miejsca wolne były. Do tego możesz się ubiegac o przyjęcie na studia niestacjonarne, o ile kogoś to oczywiście rajcuje.
wierność
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 03.07.2010, 13:03
Proud napisał(a):Wyświetl post
Zarządzanie i Inżynieria Produkcji np na GiGu.
czym się różni ta na GiGu, od tej na Zarządzaniu? bo interesuje mnie ten drugi.
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Stary 03.07.2010, 13:46
Nikt nie mial do czynienia z matematyka na UEKu ? 3lata temu nie dotrwalem do 2semestru i nie zdazylem sie z nia spotkac
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Stary 03.07.2010, 13:50
Ja miałem, na finansach. Nic strasznego, prędzej czy później każdy zdeterminowany zalicza.
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Stary 03.07.2010, 13:54
No wlasnie na ekonomi w pierwszym semestrze tylko jest 24w/24ćw i tego sie boje najbardziej
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Stary 03.07.2010, 14:00
Nie wiem jak jest do końca na ekonomii, bo jak już pisałem ja jestem na finansach. W każdym razie zwykła matematyka u mnie ograniczała się do funkcji cyklometrycznych, algebry (przestrzenie, macierze) i analizy (pochodne, szeregi, całki). Trudniejsze mogą się okazać przedmioty bardziej sprecyzowane, jak np. matematyka finansowa (na ekonomii jest chyba ekonomia matematyczna), statystyka, ekonometria. Zresztą wszystko zależy od chęci, no i od tego na jakiego wykładowcę się trafi Powodzenia,
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 14:10
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
czym się różni ta na GiGu, od tej na Zarządzaniu? bo interesuje mnie ten drugi.
za stroną AGHu:

Cytat:
Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na Zarządzaniu

Absolwent studiów pierwszego stopnia kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji będzie dysponować wiedzą w wybranym zakresie inżynierii produkcji oraz nauk ekonomicznych i nauk o zarządzaniu.

Absolwent posiada umiejętności menedżerskie oraz rozwiązywania zagadnień z wybranego zakresu inżynierii produkcji, w tym: projektowania nowych i nadzorowania istniejących procesów i systemów produkcyjnych i eksploatacyjnych; nadzorowania obiektów i systemów zarządzania; doboru i szkolenia personelu; zarządzania kosztami, finansami i kapitałem; zarządzania przedsiębiorstwem; marketingu; logistyki; zarządzania inwestycjami rzeczowymi; formułowania zadań z zakresu technologii zarządzania i finansów, transferu technologii i innowacyjności.

Absolwent jest przygotowany do: zarządzania procesami produkcyjnymi w wybranym zakresie inżynierii produkcji; organizowania i zarządzania personelem oraz koordynowania prac zespołów pracowniczych; udziału w realizacji i wdrażaniu prac badawczych i rozwojowych, zwłaszcza dotyczących innowacji technologicznych i organizacyjnych oraz udziału w pracach dotyczących doradztwa technicznego i organizacyjnego w wybranym zakresie inżynierii wytwarzania. Absolwent powinien znać język obcy na poziomie biegłości B2 Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy oraz posiadać umiejętności posługiwania się językiem specjalistycznym z zakresu kierunku kształcenia.

Absolwent powinien być przygotowany do podjęcia studiów drugiego stopnia.

Absolwent jest przygotowany do pracy w: małych, średnich i dużych przedsiębiorstwach zajmujących się wybranym zakresem inżynierii produkcji; jednostkach projektowych i doradczych zajmujących się wybranym zakresem inżynierii produkcji; jednostkach gospodarczych oraz administracyjnych, w których wymagana jest wiedza techniczna, ekonomiczna i informatyczna oraz umiejętności organizacyjne.

Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na GiGu
Zarządzanie i Inżynieria Produkcji jest nowoczesnym spojrzeniem na sprawy kierowania produkcją i zarządzania przedsiębiorstwem. Według obecnych ustaleń kierunek ten musi być realizowany w ścisłym związku z innym kierunkiem uprawianym przez dany wydział. W przypadku wydziału Górnictwa i Geoinżynierii studenci tego kierunku mają możliwość rozwijać swe menadżerskie zainteresowania w obrębie Górnictwa i Geologii oraz Inżynierii Środowiska. Z tymi kierunkami łączą się specjalności zaproponowane przez Wydział:

Specjalność - Zarządzanie przedsiębiorstwem przemysłowym
Absolwenci otrzymują podstawowe wykształcenie ogólno inżynierskie, uwzględniające podstawową wiedzę z zakresu technologii górniczych oraz ekonomiki przedsiębiorstw górniczych, dotyczących gospodarki zasobami surowców mineralnych na etapie ich pozyskiwania, przetwarzania i wykorzystania. Absolwenci otrzymują podstawową wiedzę z zakresu organizacji i zarządzania z szerokim wykorzystaniem informatyki, prawnych aspektów funkcjonowania przedsiębiorstw państwowych oraz jednostek gospodarczych w gospodarce rynkowej. Przedmiot studiów obejmuje zagadnienia ekonomiczno-finansowe, wybrane zagadnienia z bankowości, prawne, marketing i optymalizacja procesów produkcyjnych.
Możliwość zatrudnienia
We wszystkich zakładach przemysłowych, a zwłaszcza w zakładach górniczych - w komórkach zajmujących się zarządzaniem i organizacją produkcji oraz technologią i logistyką.

Specjalność - Zarządzanie Inżynierią Środowiska
Znajomość podstawowych zagadnień typowych dla inżynierii środowiska uwzględniających także aspekty prawne i ekonomiczne ochrony środowiska staje się silnym narzędziem w odpowiedzialnym i skutecznym kreowaniu jego podstawowych parametrów. Specjalność ta jest niewątpliwie kuźnią kadry, która może podjąć się odpowiedzialności za przyszłość regionów - zwłaszcza przemysłowych - uwzględniających ważne aspekty techniczne i nie mniej ważne dla regionu aspekty socjo-ekonomiczne celem zabezpieczenia zrównoważonego rozwoju.
Możliwość zatrudnienia
Połączenie umiejętności menadżerskich z wiedzą o środowisku dają wielki atut by zarządzać nim niezwykle efektywnie. Można więc pracować zarówno w jednostkach samorządowych kreujących rozwój środowiska oraz zakładach przemysłowych oddziaływujących na nie.
A tak praktycznie...moim zdaniem Zarządzanie na Wydziale Zarządzania jest bardziej kierunkiem ekonomicznym niż politechnicznym. Jest to typowe zarządzanie zasobami ludzkimi. Jest sporo ekonomii, prawa, rachunkowości.

Natomiast na GiGu to zarządzanie w przemyśle. Na pewno trudniejsze od tego na Zarzadzaniu(są te typowe politechniczne kierunki jak: Mechanika, Wytrzymałość materiałów, Automatyka)... Ale chyba też lepsze możliwości pracy. To Zarzadzanie na Wydziale Zarządzania to prawie to samo co Zarządzanie i Marketing tak strasznie popularne ostatnimi czasy. Wydaje mi się że rynek jest już nasycony tymi absolwentami.

Dlatego ja jak miałbym wybierać to wybrałbym to na GiGu. Ale to Twoja decyzja, zależna od tego co chcesz w życiu robić.

pozdrawiam

ps: jak będziesz chciał coś bardziej szczegółowo to mogę się dowiedzieć,albo skontaktować Cię z kimś, bo mam znajomych na obu kierunkach.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2010, 14:12
Powie mi ktoś kiedy kończy się rejestracja elektroniczna na PK? Bo albo jestem ślepy albo nie widzę i sa tylko informacje co i do kiedy trzeba robić po zarejestrowaniu elektronicznym. UEK jest do 7, AGH do 9 i byłbym wdzięczny za datę PK:]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów