|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
JP- 50%
J.Ang-58% Mat-40% JP ust-50% J.Ang ust-45% i nie rozumiem ludzi co maja po 80-100 % JS na 100% ![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Sam wybieram się na budownictwo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Interesuje mnie kierunek energetyka na PK, czy waż na na jakim wydziale ją wybiorę? Będą jakieś różnice? I co ważne, czy na każdym wydziale jest ona kierunkiem zamawianym?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jakie kierunki polecacie z tymi wynikiami: matma podst 86% ang podst 90% ang rozsz 66%
Z gory dzieki ![]() ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
jp 66%
mat 40% ang 35% jp ust 100% ang ust 65% ogolnie zadowolony ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jp na 90%
Matma64% Anglik 62% Wos 67% Geografia 84% Wszystko podstawa ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Ja właśnie kończę pierwszy rok Energetyki na AGHu i ci powiem że kierunek bardzo spoko. ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo spoko?
Martinho a przed zaczęciem studiów na tym kierunku interesowałeś się energetyką? Ciężko się było dostać na w/w kierunek? Proszę o priv chyba, że innych tez to interesuje![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Polski podst 61%
Matma podst 68% Angielski podst 86% Angielski rozsz 58% Geografia rozsz 48% Geografia mnie załamała, nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jakieś propozycje? :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
a Mi co powiecie? Chce startować na UEk na Gosp i Admin. publiczną i mam z ang rozsz. 62%, a z Wosu rozsz 64%? PS. Mam nadzieje ze progi będą niskie w tym roku, wyniki na to wskazują
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Studia inżynierskie, a dodatkowo dyplom AGHu jest bardzo ceniony u pracodawców. "Bardzo spoko" - nie no myślę że wszedzie jak na AGHu ![]() zajebisci ludzie(studenci), wykładowcy i prowadzący zajęcia zdarzą sie przejebani, ale zdarzą sie lajtowi, mnie np coraz bardziej interesuje ten kierunek , także okazuje się dobrym wyborem. Noi nie jest aż tak ciężko jak np na budownictwie (takze jest troche czasu dla siebie) żeby odpaść trzeba naprawdę chcieć(ale jak to na studiach nikt sie nie bedzie z Toba *******ił) , jest 15 pktow ects na kazdym semestrze, w tym warunek mozesz wziaść juz na pierwszym roku (ta praktyka nie jest stosowana wszędzie)Jeśli chodzi o sam wydział to budują nam nowy budynek, (a co za tym idzie dojdzie więcej specjalizacji): http://www.speedyshare.com/files/232...a_projektu.pdf Wg mnie kierunek jeden z lepszych jesli chodzi o perspektywy pracowo-finansowe. Jesli chodzi o mnie to do tego wyboru doszlo w czasie spotkan z doradcą zawodowym bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie iść. Tu jest rozpiska wszystkich semestrów I stopnia: http://www.speedyshare.com/files/231...atka_Istop.xls Próg pierwszej rekrutacji 500 punktów. Mnie było łatwo bo dość dobrze napisałem maturę (miałem 846 pkt). Ale w tym roku może byc wyzszy, bo tendencja jest wzrostowa(rok wcześniej 430). W drugiej rekrutacji (wrześniowej) cos kolo 630. Cos jeszcze chcecie - piszcie. ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
jeśli tegoroczna matura mi na to nie pozwoli to myślę, że średnią osiągnę. A takie pytnie, czym się różni energetyka na wydziale Inżynierii Elektrycznej i Komputerowej od tej na wydziale mechanicznym? Zastanawiam się, czy wybrać właśnie energetykę, mechatronikę czy wiertnictwo..
Ostatnio edytowane przez trial : 01.07.2010 o godz. 00:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() Natomiast energetyka mechaniczna to głównie maszyny energetyczne, czyli turbiny, wiatraki, silniki ale także takie działy jak ciepłownictwo czy spalanie paliw, czyli to wszystko idzie bardziej w kierunku mechaniki i termodynamiki z elementami chemii |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zastanawia mnie, więc na którym wydziale lepiej wybrać. I czy obie są zamawiane na Politechnice? A może lepiej to odpuścić i iść na wiertnictwo lub mechatronikę? Ciężka sprawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
jakie dokumenty trzeba dowiesc na awf (TiR), teraz na wstepie rekrutacji
bo nie moge tego za cholere dowiesc |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Powie mi ktoś jak wygląda sprawa z językami obcymi ? Tylko angielski jako podstawowy język czy można sobie wybrać francuski/niemiecki/hiszpanski ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W Krakowie na wiekszosci uczelni mozesz sobie wybrac jaki chcesz jezyk przewaznie francuski niemiecki rosyjski niekiedy hiszpanski czy wloski.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Szukam człowieka który studiuje geografie na UJ albo geofizyke na AGH lub ma jakiekolwiek pojęcie o takich studiach. I jeszcze jedno pytanie czy prawdąjest, że o przyjęciu na UJ na studia zaoczne decyduje kolejność zgłoszeń?
Pytam bo po prostu nie ogarniam tego |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
i wyniki jak dla mnie bardzo zadowalające..
Polski 73% Matma 80% (tu mogło być dużo lepiej, ale cóż..) Angielski podst. 100% ![]() Angielski rozsz. 85% - jak to zobaczyłem to byłem w pozytywnym szoku ![]() Geografia rozsz. 58% - rewelacji nie ma, ale na tak trudną maturę to i tak dobrze + 3 wynik w szkole.. teraz AGH/UEk, ale co dokładnie to sam jeszcze nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Czy po tej elektronicznej rekrutacji jestem zmuszony do wpłaty pieniędzy, czy np. w przypadku rozmyślenia się, mogę nie wpłacać kasy bez żadnych konsekwencji ? Proszę o szybką odp.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej nie musisz. W zamian nie bierzesz udziału w rekrutacji.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Język polski - 83%
Język angielski - 72% Matematyka - 58% Historia - 62% WOS - 66% Wszystko podstawa. Czy z takimi wynikami opłaca się startować na UJ na administracje ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
najpierw idziecie z dowodem wplaty za oplate rekrutacyjna. Dostajecie swistek do lekarza, idziecie na badania. Potem wracacie do nich z ksero dowodu, swiadectwa maturalnego, zaswiadczenia od lekarza i wydrukiem z ESR.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno jest na forum ktoś, kto studiuje/studiował budownictwo na PK na WILu. No więc jak wyglądają studia od środka? Jest ciekawie? Bardzo ciężko jest się utrzymać? Są szanse(
), żeby mieć trochę wolnego czasu? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Podstawowe pytanie czy dostanę się w KRK na co kol wiek z takim "czymś":
Polski 57% Ang 82% Matma 30% lol :( geo 44% Ang ustny 75 Polski ustny 40% Wszystko podstawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|