The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 13:31
JP- 50%
J.Ang-58%
Mat-40%
JP ust-50%
J.Ang ust-45%

i nie rozumiem ludzi co maja po 80-100 %
JS na 100%
.....
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.06.2010, 13:47
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Sprawdzałem kiedyś to chyba w 2009 inżynieria lądowa na PK to 75 % także na granicy. Inżynieria środowiskowa to raczej bez problemu. Może jakieś budownictwo
Na stronie PK są wyniki pierwszej rekrutacji, w drugiej myślę, że progi spadły o kilka punktów. Niż demograficzny, trudniejsza matura - dasz rade ;-)
Sam wybieram się na budownictwo.
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 30.06.2010, 15:58
Interesuje mnie kierunek energetyka na PK, czy waż na na jakim wydziale ją wybiorę? Będą jakieś różnice? I co ważne, czy na każdym wydziale jest ona kierunkiem zamawianym?
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.06.2010, 16:09
Jakie kierunki polecacie z tymi wynikiami: matma podst 86% ang podst 90% ang rozsz 66% Myslalem o zarzadzaniu na AE ale fajnie byloby miec cos jeszcze do wyboru..
Z gory dzieki
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 30.06.2010, 16:46
jp 66%
mat 40%
ang 35%
jp ust 100%
ang ust 65%

ogolnie zadowolony
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.06.2010, 17:45
Jp na 90%
Matma64%
Anglik 62%
Wos 67%
Geografia 84%

Wszystko podstawa

Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2010, 18:32
trial napisał(a):Wyświetl post
Interesuje mnie kierunek energetyka na PK, czy waż na na jakim wydziale ją wybiorę? Będą jakieś różnice? I co ważne, czy na każdym wydziale jest ona kierunkiem zamawianym?
Jest to kierunek zamawiany, ale pamiętaj że kasę dostaje pierwsza 10ka czy 16ka średnich na roku
Ja właśnie kończę pierwszy rok Energetyki na AGHu i ci powiem że kierunek bardzo spoko.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Stary 30.06.2010, 18:42
Bardzo spoko? Martinho a przed zaczęciem studiów na tym kierunku interesowałeś się energetyką? Ciężko się było dostać na w/w kierunek? Proszę o priv chyba, że innych tez to interesuje

Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2010, 18:49
Polski podst 61%
Matma podst 68%
Angielski podst 86%

Angielski rozsz 58%
Geografia rozsz 48%

Geografia mnie załamała, nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jakieś propozycje? :/
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2010, 19:11
a Mi co powiecie? Chce startować na UEk na Gosp i Admin. publiczną i mam z ang rozsz. 62%, a z Wosu rozsz 64%? PS. Mam nadzieje ze progi będą niskie w tym roku, wyniki na to wskazują
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.06.2010, 20:06
zawszewiernyts napisał(a):Wyświetl post
a Mi co powiecie? Chce startować na UEk na Gosp i Admin. publiczną i mam z ang rozsz. 62%, a z Wosu rozsz 64%? PS. Mam nadzieje ze progi będą niskie w tym roku, wyniki na to wskazują
Zostaje 2ga rekrutacja, bo na GAP zawsze jest próg w granicach 140-150 pkt.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2010, 20:49
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
Bardzo spoko? Martinho a przed zaczęciem studiów na tym kierunku interesowałeś się energetyką? Ciężko się było dostać na w/w kierunek? Proszę o priv chyba, że innych tez to interesuje
Ludzie po profilach matematycznych mają problemy z chemią i w perspektywie z przedmiotami kierunkowymi. Ci po profilach bio-chem itp maja problemy z matematyką i fizyką których pochodne są podstawą na studiach inżynierskich. Ja należę do tych drugich, wiadomo na początku trzeba było zacisnąć zęby, ale są zajęcia wyrównawcze, także po semestrze już było łatwiej. Także profil mat-chem jest tutaj idealny
Studia inżynierskie, a dodatkowo dyplom AGHu jest bardzo ceniony u pracodawców.

"Bardzo spoko" - nie no myślę że wszedzie jak na AGHu zajebisci ludzie(studenci), wykładowcy i prowadzący zajęcia zdarzą sie przejebani, ale zdarzą sie lajtowi, mnie np coraz bardziej interesuje ten kierunek , także okazuje się dobrym wyborem. Noi nie jest aż tak ciężko jak np na budownictwie (takze jest troche czasu dla siebie) żeby odpaść trzeba naprawdę chcieć(ale jak to na studiach nikt sie nie bedzie z Toba *******ił) , jest 15 pktow ects na kazdym semestrze, w tym warunek mozesz wziaść juz na pierwszym roku (ta praktyka nie jest stosowana wszędzie)

Jeśli chodzi o sam wydział to budują nam nowy budynek, (a co za tym idzie dojdzie więcej specjalizacji):
http://www.speedyshare.com/files/232...a_projektu.pdf

Wg mnie kierunek jeden z lepszych jesli chodzi o perspektywy pracowo-finansowe. Jesli chodzi o mnie to do tego wyboru doszlo w czasie spotkan z doradcą zawodowym bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie iść.

Tu jest rozpiska wszystkich semestrów I stopnia:
http://www.speedyshare.com/files/231...atka_Istop.xls

Próg pierwszej rekrutacji 500 punktów. Mnie było łatwo bo dość dobrze napisałem maturę (miałem 846 pkt). Ale w tym roku może byc wyzszy, bo tendencja jest wzrostowa(rok wcześniej 430). W drugiej rekrutacji (wrześniowej) cos kolo 630.

Cos jeszcze chcecie - piszcie.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2010, 23:33
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Jest to kierunek zamawiany, ale pamiętaj że kasę dostaje pierwsza 10ka czy 16ka średnich na roku
Ja właśnie kończę pierwszy rok Energetyki na AGHu i ci powiem że kierunek bardzo spoko.
Wierzę w swoje umiejętności jeśli tegoroczna matura mi na to nie pozwoli to myślę, że średnią osiągnę. A takie pytnie, czym się różni energetyka na wydziale Inżynierii Elektrycznej i Komputerowej od tej na wydziale mechanicznym? Zastanawiam się, czy wybrać właśnie energetykę, mechatronikę czy wiertnictwo..
Ostatnio edytowane przez trial : 01.07.2010 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.06.2010, 23:48
trial napisał(a):Wyświetl post
Wierzę w swoje umiejętności jeśli tegoroczna matura mi na to nie pozwoli to myślę, że średnią osiągnę. A takie pytnie, czym się różni energetyka na wydziale Inżynierii Elektrycznej i Komputerowej (więcej) od tej na wydziale mechanicznym? Zastanawiam się, czy wybrać właśnie energetykę, mechatronikę czy wiertnictwo..
Pomiędzy Energetyką mechaniczną a elektryczną różnica jest zasadnicza. Elektryczna jest związana z przesyłem prądu czyli elektrotechnika, napięcia, linie przesyłowe, transformatory, generatory, instalacje elektryczne itp itd, krótko mówiąc bardziej elektromagnetycznie, że tak powiem
Natomiast energetyka mechaniczna to głównie maszyny energetyczne, czyli turbiny, wiatraki, silniki ale także takie działy jak ciepłownictwo czy spalanie paliw, czyli to wszystko idzie bardziej w kierunku mechaniki i termodynamiki z elementami chemii
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 00:32
Zastanawia mnie, więc na którym wydziale lepiej wybrać. I czy obie są zamawiane na Politechnice? A może lepiej to odpuścić i iść na wiertnictwo lub mechatronikę? Ciężka sprawa
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 08:29
jakie dokumenty trzeba dowiesc na awf (TiR), teraz na wstepie rekrutacji
bo nie moge tego za cholere dowiesc
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.07.2010, 08:30
Powie mi ktoś jak wygląda sprawa z językami obcymi ? Tylko angielski jako podstawowy język czy można sobie wybrać francuski/niemiecki/hiszpanski ?

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2010, 10:27
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Powie mi ktoś jak wygląda sprawa z językami obcymi ? Tylko angielski jako podstawowy język czy można sobie wybrać francuski/niemiecki/hiszpanski ?
Ja we Wrocławiu miałam z góry powiedziane,że musi być to angielski, ale wiem,że moja koleżanka w Szczecinie na przykład wybrała sobie niemiecki. Także nie wiem czy to nie zależy od uczelni, ale mogę się mylić
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.07.2010, 11:44
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
W Krakowie na wiekszosci uczelni mozesz sobie wybrac jaki chcesz jezyk przewaznie francuski niemiecki rosyjski niekiedy hiszpanski czy wloski.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.07.2010, 14:01
Szukam człowieka który studiuje geografie na UJ albo geofizyke na AGH lub ma jakiekolwiek pojęcie o takich studiach. I jeszcze jedno pytanie czy prawdąjest, że o przyjęciu na UJ na studia zaoczne decyduje kolejność zgłoszeń?

Pytam bo po prostu nie ogarniam tego
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 15:32
i wyniki jak dla mnie bardzo zadowalające..

Polski 73%
Matma 80% (tu mogło być dużo lepiej, ale cóż..)
Angielski podst. 100%
Angielski rozsz. 85% - jak to zobaczyłem to byłem w pozytywnym szoku
Geografia rozsz. 58% - rewelacji nie ma, ale na tak trudną maturę to i tak dobrze + 3 wynik w szkole..

teraz AGH/UEk, ale co dokładnie to sam jeszcze nie wiem.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.07.2010, 17:34
Czy po tej elektronicznej rekrutacji jestem zmuszony do wpłaty pieniędzy, czy np. w przypadku rozmyślenia się, mogę nie wpłacać kasy bez żadnych konsekwencji ? Proszę o szybką odp.
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Stary 01.07.2010, 18:06
Raczej nie musisz. W zamian nie bierzesz udziału w rekrutacji.

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.07.2010, 18:25
Język polski - 83%
Język angielski - 72%
Matematyka - 58%
Historia - 62%
WOS - 66%

Wszystko podstawa. Czy z takimi wynikami opłaca się startować na UJ na administracje
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2010, 18:50
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Język polski - 83%
Język angielski - 72%
Matematyka - 58%
Historia - 62%
WOS - 66%

Wszystko podstawa. Czy z takimi wynikami opłaca się startować na UJ na administracje
Jakby to było rozszerzenie, to i owszem, a tak to może być bardzo ciężko. No chyba, że na zaoczne.
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 08:12
Kaszalot napisał(a):Wyświetl post
jakie dokumenty trzeba dowiesc na awf (TiR), teraz na wstepie rekrutacji
bo nie moge tego za cholere dowiesc
Lekki mają bałagan na stronie z rekrutacją, bo mam ten sam problem
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2010, 09:55
najpierw idziecie z dowodem wplaty za oplate rekrutacyjna. Dostajecie swistek do lekarza, idziecie na badania. Potem wracacie do nich z ksero dowodu, swiadectwa maturalnego, zaswiadczenia od lekarza i wydrukiem z ESR.
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Stary 02.07.2010, 20:33
Na pewno jest na forum ktoś, kto studiuje/studiował budownictwo na PK na WILu. No więc jak wyglądają studia od środka? Jest ciekawie? Bardzo ciężko jest się utrzymać? Są szanse( ), żeby mieć trochę wolnego czasu?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2010, 08:41
Podstawowe pytanie czy dostanę się w KRK na co kol wiek z takim "czymś":
Polski 57%
Ang 82%
Matma 30% lol :(
geo 44%

Ang ustny 75
Polski ustny 40%

Wszystko podstawa.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.07.2010, 10:06
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Podstawowe pytanie czy dostanę się w KRK na co kol wiek z takim "czymś":
Polski 57%
Ang 82%
Matma 30% lol :(
geo 44%

Ang ustny 75
Polski ustny 40%

Wszystko podstawa.
Będzie Ci baaardzo cięzko ale spróbuj
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów