The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 13:03
slabo jakos to widze, nie umiem sobei tego wyobrazic, serio!

Jak ktos wyzej napisal nie raz, nie dwa zawodnik wybiega, albo wpada za bande, i co wtedy? Takiego stadionu nie dopuscil bym do rozgrywek ze wzgledow bezpieczenstwa.
To jest tak chore.. Chyba, ze czegos nie rozumiem.

A o majchrowskim szkoda nawet pisac.
Odpowiedz cytując
Duelo
Member

Od: 10.2007

Stary 30.06.2010, 13:05
Przyjeżdża barca:
- panie trenerze, gdzie sie rozgrzewamy?
- no jak to gdzie, nie widzisz? tam taka asfaltowa droga

porażka...
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 30.06.2010, 13:13
w takiej sytuacji klub musi ostro zareagować włącznie z tym, że nie będzie grał na tym obiekcie
takie słowa wystarczą żeby zrobić dużo szumu w mediach a to powi9nno szybko sprawę załatwić
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.06.2010, 13:15
Może na otwarcie stadionu zróbmy konfrontacje piłki z F1 i zaprosimy Kubice żenada co się dzieje z tym stadionem, jak to jest możliwe ze po drugiej stronie wykonawca chce oddać stadion przed terminem a tu jest taki poślizg :/
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.06.2010, 13:21
Śmieje się przez łzy, jak czytam najnowsze wieści z budowy i szczerze Wam powiem, że nie dziwię się niczemu. Nie przypilnowaliśmy tej inwestycji do końca. Był zjednoczony zryw Wiślacki na pięć minut a potem rozpoczęła się wojna, ale domowa, swojska Wiślacka, uhonorowana zwycięską bitwą o kolorowe napisy krzesełkowe i okupiona ranami kibicowskimi (brzmi dumnie ).

Szkoda, bo Wisła nie zasłużyła na takie traktowanie jej przez kogokolwiek a zwłaszcza przez władze Krakowa a jak widać prezes Basałaj zamiast poukładać sprawy stadionowe, tak jak obiecywał, to raczej dostał ze strony władz Krakowa, swoistego plaskacza albo jest taki miękki, jak jeszcze nikt nie był, gdyż jak nie było umowy Wisły z miastem, tak nadal jej nie ma.

Można także przeczytać o wycofywaniu się Majchrowskiego z budowy hali sportowej, co także nie dziwi, bo wszyscy widzą, że w Wiśle nie ma jedności a kibice znaleźli sobie prywatną wojnę domową i dali sygnał, że znowu każdy może robić z Wisłą co tylko zechce ( od "derbowego" fucka przysłowiowego Pawełka, poprzez psiarskie epitety Majchrowskiego, aż po szarpaninę wewnątrz Wiślacką ).

Potwierdza się niestety moja wizja zemsty Majchrowskiego na Wiśle. Nie przypuszczałem jednak, że posunie się on aż tak daleko. Przewidywałem dawniej telebimy made in China oraz trawę z odzysku, ale takiego upodlenia, jak asfalt zamiast trawy, to nie przewidywałem i myślę, że to jakieś nieporozumienie mimo wszystko, powstałe z rozpędu asfaltowych inwestycji wokół stadionu a nie wewnątrz tego stadionu. I tak jest progres, gdyż Wilczkowi radziłem kupić kalosze i drabiny, aby mógł dostać się na stadion a teraz Basałaj jedynie kobietom musi odradzać szpilki, bo te mogą ugrzęznoć w asfalcie, który ma zalać dosłownie wszystko przy R22. Majchrowski wytłumaczy ten śmierdzący asfalt terminami, gdyż powie, że aby w lipcu rozegrać mecze choć przy jednej trybunie, trzeba było iść po najmniejszej linii oporu tj. najszybszej i najtańszej. A co do terminów budowy, także się pomyliłem, gdyż przewidywałem 3 miesiące wpadki, a wypaliło aż 8 miesięcy, gdyż tyle przypada na Luty 2011.

Obawiam się, że jak tak dalej pozwolimy, to efektem końcowym, będzie zmiana nazwy stadionu przy R22, na stadion miejski im. zemsty pasiastego Majchrowskiego.
Ostatnio edytowane przez kot : 30.06.2010 o godz. 14:48.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 30.06.2010, 13:31
Dowiedziałem się przed chwilą że asfalt owszem będzie ale przykryty sztuczną murawą. Wzdłuż trybun musi być utwardzona droga która według przepisów p.poż ma unieść nacisk na oś pojazdu 100KN. No ale to nie jest ważne grunt że będzie to zakryte.
Jutro powinienem mieć dokładne informacje - oczywiście dam znać na forum
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.06.2010, 13:32
Naprawdę nie wiem, w której konkretnie głowce w ZIKiT lęgną sie te jakże "racjonalizatorskie" i twórcze pomysły budowy stadionu. Coraz bardziej chciałbym z imienia i nazwiska poznać tego "geniusza". To niesamowite, co on przez te ostatnie lata zrobił i nadal robi...

Oczekuję zdecydowanej reakcji środowisk Wiślackich na ten kolejny chory absurd.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.06.2010 o godz. 13:56.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.06.2010, 13:32
Asfalt Toż to będzie przecież parodia stadionu albo rekordowo krótki tor F1 !! Niewiem jak wy, ale ja mam wrażenie, że ktoś koniecznie chce coś sknocić na naszym stadionie.
Ostatnio edytowane przez christof20 : 30.06.2010 o godz. 13:35.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.06.2010, 13:36
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Asfalt Czy my budujemy parodię stadionu czy rekordowo krótki tor F1 ? Niewiem jak wy, ale ja mam wrażenie, że ktoś koniecznie chce coś sknocić na naszym stadionie.
mogli fose wykopac,ładnie nawiazywaloby to do nazwy klubu i wpuscic rekiny piekne maskotki .
to co odupcaja z tym stadionem to parodia,coraz czesciej mysle ze to wielki przekret ,ktos wzial kase i teraz fuszere odpierdala a na czele tego procederu Jacek M.
.....
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.06.2010, 13:49
To już lepiej niech tam zostanie goła ziemia, będzie ładniej wyglądać niż asfalt.

Proponuje zrobić tak jak ekolodzy w dolinie rospudy - wtargnąć na stadion, położyć sie na ziemi i nie dać tym sku***om położyć asfaltu.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2010, 13:57
mav23 napisał(a):Wyświetl post
Dowiedziałem się przed chwilą że asfalt owszem będzie ale przykryty sztuczną murawą. Wzdłuż trybun musi być utwardzona droga która według przepisów p.poż ma unieść nacisk na oś pojazdu 100KN. No ale to nie jest ważne grunt że będzie to zakryte.
Jutro powinienem mieć dokładne informacje - oczywiście dam znać na forum
No i o co się plujecie? Jak zwykle. Nikt nic nie wie, coś usłyszał, coś napisał. Na forum zrobili aferę, zjechali wszystkich a potem się okazało że to jednak nieprawda...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.06.2010, 14:01
Spokojnie, jeśli mav23 mówi prawdę to jest ok, może być.
Mi by się to w głowie nie mieściło.. goły asfalt wokół murawy. To brzmiało zbyt nieprawdopodobnie..

Tymczasem, kolejna rama dachu wędruje w górę
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.06.2010, 14:09
Przywyknijmy do panujących w Polce realiów. Jeśli coś jest "państwowe" a wg mnie Miejski stadion takim będzie - to nikt tego nie będzie pilnował propagując ideę "Nie mój cyrk nie moje małpy." Czy wy myślicie, że ktoś koordynujący prace na stadionie się tym przejmuje ? Prawdopodobnie jest szwagem / synem / zoną jakiegoś wysokopostawionego i zarabia na życie pierdząc w stołek.

Druga sprawa to rażące w tym momencie podejście Wisły jako podmiotu mającego korzystać z tego stadionu. Jak można wykazać się tak daleko posuniętą biernością ? Umówmy się, że wiele spraw to nic nie kosztujące pierdoły , które przy odrobinie dobrej woli dałoby się usunąć.

A tak nawiasem:

Jak można przy wejściu na dużą trybunę zamontować takie drzwi ? !! . Wyobrażacie sobie co się będze działo przy wejściu / wyjściu ? Czemu nie zamontowano tutaj czegoś na wzór tego co spotyka się w garażach ? Jaka będzie tam temperatura w takie dni jak dzisiaj ?

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.06.2010, 14:12
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
No i o co się plujecie? Jak zwykle. Nikt nic nie wie, coś usłyszał, coś napisał. Na forum zrobili aferę, zjechali wszystkich a potem się okazało że to jednak nieprawda...
co nie zmiania faktu ze budowa naszego stadionu przypomina czeski film o wplywie ksiezyca na populacje pingwinow
.....
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2010, 14:31
mav23 napisał(a):Wyświetl post
Dowiedziałem się przed chwilą że asfalt owszem będzie ale przykryty sztuczną murawą.
Mówisz o projekcie czy o tym co zostało zlecone przez inwestora?
Tego gołego asfaltu od poniedziałku nikt nie zdementował.

Wolę "wywołać aferę" by na końcu okazało się, że wszystko będzie OK niż obudzić się z ręką w nocniku.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 30.06.2010, 14:36
Stadion Wisły: kolejna kompromitacja

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...acja,id,t.html

Piszą o naszym forum Ale nie rozumiem dlaczego Wisła nie chce tego komentować. A z tekstu wynika, że nie chce.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.06.2010, 14:45
rav napisał(a):Wyświetl post
Mówisz o projekcie czy o tym co zostało zlecone przez inwestora?
Tego gołego asfaltu od poniedziałku nikt nie zdementował.

Wolę "wywołać aferę" by na końcu okazało się, że wszystko będzie OK niż obudzić się z ręką w nocniku.
Jest też pytanie czy ktokolwiek na nowo budowanym stadionie tak robi...zalewa betonem i rozumiem że przykleja sztuczną trawę, bo to trochę wygląda na już szaleńcze ograniczanie kosztów.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kajtek
Senior Member

Stary 30.06.2010, 14:49
Plyta stadionu Narodowego Rugby w Gdyni jest cala zalana asfaltem i pokryta sztuczna murawa, tak ze spokojnie, nawet z tym afaltem bedzie ok, oczywiscie jesli bedzie on pokryty sztuczna trawa...a napewno bedzie.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.06.2010, 16:54
Za ten asfalt pomiedzy trybunami i boiskiem ktos wpierdal powinien dostac.

Tyle ode mnie, dziekuje za uwage.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.06.2010, 17:45
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Za ten asfalt pomiedzy trybunami i boiskiem ktos wpierdal powinien dostac.

Tyle ode mnie, dziekuje za uwage.
Nie nawołujemy na forum nawet tylko "ironicznie" do stosowania przemocy. Zwłaszcza, że niektórzy radni są na to mocno wyczuleni. Postaraj się na przyszłość swoje odczucia, nawet najbardziej uzasadnione, wyrażać w bardziej cywilizowany sposób.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 30.06.2010, 17:51
Markus wiesz dobrze ze to byla ironia, jesli kogokolwiek urazilem przepraszam. W kazdym razie gratuluje pomyslowosci radnym. Niech oni sami ubiora buty pilkarskie najlepiej "wkrety" i zrobia pare przebiezek po asfalcie zobaczymy jak ich stopy i miesnie lydek beda wygladaly po nawet 5 minutach truchtu po takiej nawierzchni.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.06.2010, 17:54
Wpier...ol nie, ale podobnie jak cała reszta, chciałbym poznać, kto z imienia i nazwiska odpowiada za ten skandal na naszym stadionie.

jednego winnego już znamy, to Obtułowicz. Ale jest jeszcze inwestor. Niby inwestorem jest miasto, ale w mieście ktoś realny, żywy za to odpowiada. Jak na mój gust, to dyrektor ZIKIT-tu...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.06.2010, 18:17
filip74 napisał(a):Wyświetl post
A teraz pewnie przerzuciłeś się na Cracovię.
Tak ....teraz chodzę na Cracovię bo oni przecież będą mieli piękny stadion a nie taki parking jak my . Normalnie żal i żenada .Szkoda nawet czasu na odpowiadanie na tak głupie posty . Ja nie jestem kibicem sukcesu i poprostu pamiętam czasy kiedy chodziłem na stadion zbudowany wg projektu Stalina Dlatego teraz nie grymaszę i dlatego ten stadion mi sie podoba .Pewnie że każdemu może się cos nie podobać ale to nie powód żeby tu płakać nad każdym zamonotowanym krzesełkiem Nie wiem kto kazał budować stadion po kawałku . Tak to już wyglądało w naszym kraju .Wisła chciała zmodernizować stadion wcześniej ale wtedy nie było warunków żeby zrobić to w całości wieć robili po trochę . Pewnie gdyby teraz chcieli to zrobić może udałby się zrobic to tak jak na Legii .Nie wiem .
Ale jest proste rozwiązanie : nie podoba wam się to nie chodźcie na ten nowy stadion Mnie się podoba więc nie mogę się już doczekać kiedy możan będzie kupić karnet .
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.06.2010, 18:48
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Wpier...ol nie, ale podobnie jak cała reszta, chciałbym poznać, kto z imienia i nazwiska odpowiada za ten skandal na naszym stadionie.

jednego winnego już znamy, to Obtułowicz. Ale jest jeszcze inwestor. Niby inwestorem jest miasto, ale w mieście ktoś realny, żywy za to odpowiada. Jak na mój gust, to dyrektor ZIKIT-tu...
Obtułowicz jest tu najmniej winny :] Zaprojektował parking? Zaprojektował. Ktoś mógł mu powiedzieć "panie, bunkra to nie wezmę, zaprojektuj coś innego". Ale nie powiedział. Powiedział tu jest $, będzie go jeszcze więcej. I nie musisz się pan starać, bo i tak nam nie zależy. Ani ten hajs nie jest nasz, ani te stadion nasz nie będzie.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2010, 20:45
Nikogo to nie pocieszy ale , dowód na to że nie będziemy jedyni z betonem wokół boiska :

Lublana - Sports Park Stožice Arena:

Haga - ADO Den Haag Stadion:

generalnie też mi sie ten pomysł nie podoba , ale i tak powinni przykryc to sztuczna trawą , więc sie skonczy burzą w szklance wody
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.06.2010, 20:54
Karherop - na pierwszym zdjeciu pas asfaltu jest na tyle waski, ze calosc wyglada wrecz estetycznie. Doloza do tego reklamy i bedzie w porzadku. U nas im wiecej bedzie zielonego, tym odleglosc trybuny od linii bocznej bedzie wizualnie mniejsza - tak mi sie przynajmniej wydaje.
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Stary 30.06.2010, 21:41
Kochanemu Panu Prezydentowi (tfuu) koniecznie trzeba "podziękować" na pierwszym meczu, najlepiej jakimś transparentem.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.06.2010, 21:45
Moze powinno sie cos zoorganizowac pod urzedem miasta i cos zaprotestowac a nie dawac sobie wciskac takiego szajsu? co to ma byc ..? asfalt? to jakas kpina poprostu
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 30.06.2010, 22:11
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Tak ....teraz chodzę na Cracovię bo oni przecież będą mieli piękny stadion a nie taki parking jak my . Normalnie żal i żenada .Szkoda nawet czasu na odpowiadanie na tak głupie posty . Ja nie jestem kibicem sukcesu i poprostu pamiętam czasy kiedy chodziłem na stadion zbudowany wg projektu Stalina Dlatego teraz nie grymaszę i dlatego ten stadion mi sie podoba .Pewnie że każdemu może się cos nie podobać ale to nie powód żeby tu płakać nad każdym zamonotowanym krzesełkiem Nie wiem kto kazał budować stadion po kawałku . Tak to już wyglądało w naszym kraju .Wisła chciała zmodernizować stadion wcześniej ale wtedy nie było warunków żeby zrobić to w całości wieć robili po trochę . Pewnie gdyby teraz chcieli to zrobić może udałby się zrobic to tak jak na Legii .Nie wiem .
Ale jest proste rozwiązanie : nie podoba wam się to nie chodźcie na ten nowy stadion Mnie się podoba więc nie mogę się już doczekać kiedy możan będzie kupić karnet .
Napisałem Ci o tej Crakovi nie ze względu na stadion , bo o dziwo mimo wielu niedoróbek stadion mi się podoba tak jak tobie , a na to co napisałeś „Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat”.
............Ja też chodzę na Wisełkę od wielu lat.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.06.2010, 23:02
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
3) Proszę o informację, czy na równolegle budowanym stadionie MKS Cracovia, operator także będzie pokrywał koszty zakupu telebimów, zwłaszcza że obiekt ten, według standardów UEFA, należy do kategorii 3, a dla obiektów tej klasy telebim nie jest wymagany?
pytanie niech leci, neich go przycisnie.. ale tak tu miedzy nami to z forum ickow wynika ze wszysciutko beda mieli zakupione przez Majchrowskiego, wlacznie z telebimami , co bylo zreszta do przewidzenia, jedyne za co klub ma zaplacic to.. konstrukcje zabezpieczajaca murawe w czasie koncertow

i tak zerknalem na kilka fot z otoczenia stadionu.. chodniczki, nowoczesne lampy, zasiana trawka.. a to dopiero poczatek
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 30.06.2010 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów