The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 16:24
bartekd16 napisał(a):Wyświetl post
Teraz chyba Makinwy nie sprowadzą
A gdzie to wyczytałeś, na onecie?
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.06.2010, 16:27
Sprowadzą - nie sprowadzą zobaczymy. Nie ma sensu nikogo ciągnąć za język bo czasem zbyt wczesny news może sporo popsuć.
A na marginesie - widzę marketingowe podejście nowych osób w zarządzie. Abstrahując od dywagacji czy Żuraw strzeli 5 bramek w sezonie czy 25 (życzę mu powrotu na fotel króla strzelców) to oprócz tego że wniesie sporo mentalnie do drużyny to jeszcze pomoże zapełnić stadion. Nazwiska przyciągają ludzi na stadion i Żuraw jest jedną z tych osób będących w zasięgu Wisły która w największym stopniu może pomóc zapełnić stadion.
Marketingowo przydałby się jeszcze Kosa. Szkoda że ten wariant nie jest możliwy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2010, 16:32
Czy Wy ****a macie ADHD?
Niezla robicie reputacje temu forum. Poczytajcie wasze posty i to co jest napisane w wiadomosciach publicznych u Zbymaka lub Maci0sa. Ludzie nie badzcie pokemonami. Była mowa wczesniej ze beda transfery tydzien temu i co z tego ze tak napisal Zbymak jak sie okazalo ze wszystko o tydzien sie przesunelo? I co przez ten tydzien posraliscie sie z niecierpliwosci? Zajmijcie sie czyms a nie ciagle dreczycie tych 2 chlopakow glupimi pytaniami a jak juz cos napisza to sie tym jaracie jak nie wiem co. Co za roznica ze bdziecie wiedziec o transferze, o jakichs podchodach transferowych 1 dzien, 5 dni a jak kolega wyzej prosi godzine lub 2 godziny przed? Ja mysle ze taka roznica ze jestescie dziecmi neo i z braku laku bawicie sie w ta dziecinade. Dziekuje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 28.06.2010, 16:51
Reser napisał(a):Wyświetl post
A gdzie to wyczytałeś, na onecie?
Nie, ale na chłopski rozum już pozyskaliśmy doświadczonego napastnika , jak już to sprowadza tego młodego Kameruńczyka co jest na testach
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2010, 16:56
Nie, ale na chłopski rozum już pozyskaliśmy doświadczonego napastnika , jak już to sprowadza tego młodego Kameruńczyka co jest na testach
Klubem nie zarządza się "na chłopski rozum" . Niestety, dramat naszej ligi polega między innymi na tym, że w wielu klubach tego nie wiedzą...

To tak a propo powyższego sformułowania i minimalistycznego myślenia.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.06.2010 o godz. 16:58.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.06.2010, 16:57
Czy ja wiem, dla mnie 25 letni zawodnik bardziej podchodzi pod wiek średni niż młody (oczywiscie jako piłkarz)
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.06.2010, 17:04
nie ma co się napalać na Makinwe, z nim mogą być tylko problemy
dobrze ze Costly nie przyszedl do nas, w Rumuni juz maja z nim klopoty, nie chce wrocic do klubu
ponoc negocjuje z innym klubem rumuńskim

mam nadzieje ze do piątku przyjdzie do nas Milinkovic i srodkowy, prawy obrońca
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 28.06.2010 o godz. 17:17.

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2010, 17:04
Ja bym nie przesądzał z tym wiekiem Kameruńczyka
Taki Asamoah Gyan ma oficjanie 25 lat wygląda na 35
a pomykał w dogrywce przedwczoraj jakby miał 18
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.06.2010, 17:11
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
dobrze ze Costly nie przyszedl do nas w Rumuni juz maja z nim klopoty, nie chce wrocic do klubu
ponoc negocjuje z innym klubem
hahahahah może z Wisłą ?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.06.2010, 17:23
Ponoć z Cluj negocjuje
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.06.2010, 17:30
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie przesądzał z tym wiekiem Kameruńczyka
Taki Asamoah Gyan ma oficjanie 25 lat wygląda na 35
a pomykał w dogrywce przedwczoraj jakby miał 18
Przecież ten Etame już sam się wtopił, bo powiedział Dziennikowi że grał w tym samym klubie co ten z plażówki. Ja się dziwię że nikt z dziennikarzy piszących o Wiśle nie skontaktuje się z ludzimi z naszego klubu i przedstawi jaka jest sytuacja. Na TWSD wręcz starają się go wybielić dając takie zestawienie zdjęć, a nie inne. Przecież temat podłapali już na weszlo. Gdyby podpisali z tym Etame kontrakt to na pewno zaczęły by o tym pisać ogólokrajowe portale, zrobiłby się smród, a to Wiśle nie jest potrzebe. Dlatego branie go na dalsze testy to jest lekka kompromitacja, bo raczej wątpie że facet przyzna się do sfałszowania papierów.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2010, 17:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czy Wy ****a macie ADHD?
Niezla robicie reputacje temu forum. Poczytajcie wasze posty i to co jest napisane w wiadomosciach publicznych u Zbymaka lub Maci0sa. Ludzie nie badzcie pokemonami. Była mowa wczesniej ze beda transfery tydzien temu i co z tego ze tak napisal Zbymak jak sie okazalo ze wszystko o tydzien sie przesunelo? I co przez ten tydzien posraliscie sie z niecierpliwosci? Zajmijcie sie czyms a nie ciagle dreczycie tych 2 chlopakow glupimi pytaniami a jak juz cos napisza to sie tym jaracie jak nie wiem co. Co za roznica ze bdziecie wiedziec o transferze, o jakichs podchodach transferowych 1 dzien, 5 dni a jak kolega wyzej prosi godzine lub 2 godziny przed? Ja mysle ze taka roznica ze jestescie dziecmi neo i z braku laku bawicie sie w ta dziecinade. Dziekuje.
Amen to samo chcialem napisac.Wysyp pokemonow na tym forum jest ogromny, ale tak jest co roku jak sie wakacje zaczynaja.

Jak napisal zbymak czy maci0s beda transfery do sie cieszyc i czekac a nie *******ic bez sesu w kolko to samo.

A z Zurawiem to niespodzianka jak dla mnie ogromna oby tak dalej, ale z jednen mlodzik ktory by sie ogrywal tez by sie przydal zeby go powoli wprowadzac do pierwszej 11.
,
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.06.2010, 17:45
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
dobrze ze Costly nie przyszedl do nas, w Rumuni juz maja z nim klopoty, nie chce wrocic do klubu
ponoc negocjuje z innym klubem rumuńskim

mam nadzieje ze do piątku przyjdzie do nas Milinkovic i srodkowy, prawy obrońca
przecież napisali na wislaportal, że po Makinwę w środę przylatują Grecy, więc temat możemy sobie odpuścić.
Myślę, że Basałaj, czuł pismo nosem, że z Makinwy nic nie wyjdzie i żeby nie zostać z jednym napastnikiem, sprowadził rzutem na taśmę Żurawia.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2010, 17:49
Siemano wszystkim.

Mam troche pytanie z innej beczki, chcialem sie zapytac na jakiej trybunie bedzie młyn na noweym Reymonta 22. zostanie na D czy powróci na C. Z góry dzięki. Pzdr
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2010, 17:49
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Przecież ten Etame już sam się wtopił, bo powiedział Dziennikowi że grał w tym samym klubie co ten z plażówki. Ja się dziwię że nikt z dziennikarzy piszących o Wiśle nie skontaktuje się z ludzimi z naszego klubu i przedstawi jaka jest sytuacja. Na TWSD wręcz starają się go wybielić dając takie zestawienie zdjęć, a nie inne. Przecież temat podłapali już na weszlo. Gdyby podpisali z tym Etame kontrakt to na pewno zaczęły by o tym pisać ogólokrajowe portale, zrobiłby się smród, a to Wiśle nie jest potrzebe. Dlatego branie go na dalsze testy to jest lekka kompromitacja, bo raczej wątpie że facet przyzna się do sfałszowania papierów.
przeciez klub o tym juz wie pewnie od paru dni.. tez czytaja internet.
tylko co w zwiazku z tym? niech ma i 28 lat, byle dobrze kopal w pilke.. zreszta pewnie juz z nim o tym gadali.. bo nie chce mi sie wierzyc ze tak to zostawili bez echa.. do kontraktu daleka droga to po drugie..

Xalax mlyn bedzie na D

no, do zobaczenia, tak gdzies w 2013 r , jesli sie wyrobia
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.06.2010 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2010, 17:52
Wielki dzieki ;] To do zobaczenia na D ;]]]]]

Hehe pewnie ta ale czy zdaza przed koncem swiata bo to w 2012 ;p

Wiesz cos moze o cenie wyjazdu na litwe itp?
Ostatnio edytowane przez Xalax : 28.06.2010 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Stary 28.06.2010, 17:58
Co w związku z tym? Załóżmy że spodoba się Kasperczakowi i podpisza z nim kontrakt, to potem na onecie itp. pojawią takie tytuły np. Piłkarz Wisły ma sobowtóra albo jest oszustem. Ze strony marketingowej na pewno coś takiego jest naszemu klubowi potrzebne. Jestem przekonany że media nie odpuściłyby tego tematu, a wrecz zrobiły wszystko żeby dopieć Wiśle.

A to że ludzie z naszego klubu wiedzą o tym przekręcie to nie byłbym taki pewny.

Mimo wszystko mam nadzieję, że mu wkrótce podziękują. Chociaż trzeba pamiętać że Kasperczak już 4 murzynów-niewypałów zakontraktował po testach.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 28.06.2010 o godz. 18:03.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2010, 18:02
Co w związku z tym? Załóżmy że spodoba się Kasperczakowi i podpisza z nim kontrakt, to potem na onecie itp. pojawią takie tytuły np. Piłkarz Wisły ma sobowtóra albo jest oszustem. Ze strony marketingowej na pewno coś takiego jest naszemu klubowi potrzebne. Jestem przekonany że media nie odpuściłyby tego tematu, a wrecz zrobiły wszystko żeby dopieć Wiśle.

A to że ludzie z naszego klubu wiedzą o tym przekręcie to nie byłbym taki pewny.

Mimo wszystko mam nadzieję, że mu wkrótce podziękują.
Jak się okaże lepszy od Brożka i Małego to niech sobie ma nawet te 25lat.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Stary 28.06.2010, 18:06
Ok, tylko niech się do tego przyzna, a nie udaje greka. Chociaż niesmak i tak by pozostał. Jednak moim zdaniem dla oszustów nie powinno być w Wiśle miejsca, pomijajać już kwestie które przedstawiłem wczesniej.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.06.2010, 18:11
Zakontraktują Etame na 3-4 lata, a jak się nie sprawdzi, to go oskarżą, że zfałszował papiery i wywalą na zbity pysk.
A jak będzie grać dobrze, to co za różnica czy ma 23 czy 28 lat? Win - win situation
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2010, 18:14
Ok, tylko niech się do tego przyzna, a nie udaje greka. Chociaż niesmak i tak by pozostał. Jednak moim zdaniem dla oszustów nie powinno być w Wiśle miejsca, pomijajać już kwestie które przedstawiłem wczesniej.
Pewnie połowa murzynów jest stuningowana o 5-6 lat. Pamiętasz jak Uche wyglądał jak do nas przyszedł? 18 lat niby miał a wyglądał na 30. Niesamowicie szybko mu wąsy rosły
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 28.06.2010, 18:21
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Zakontraktują Etame na 3-4 lata, a jak się nie sprawdzi, to go oskarżą, że zfałszował papiery i wywalą na zbity pysk.
A jak będzie grać dobrze, to co za różnica czy ma 23 czy 28 lat? Win - win situation
Taka róznica ze jak sie UEFA dowie to go natychmiast zdyskwalifikuje/ zawiesi...
Jak udowodnią, że Wisła o tym wiedziała to możemy dostac walkowery w pucharach ( nie wiem jak w lidze) i pewnie wykluczenie...

Kwestia chyba czy przy zgłaszaniu zawodnika PZPN sie połapie, że cos z nim nie tak...
Przecież muszą dostarczyć jego certyfikat... ( jeśli rzeczywiście sie odmłodził to sfałszowany, lub wyrobiony drugi jako nowemu zawodnikowi, czyli w jego przypadku zdublowany)...
Bo jak PZPN przez swoją ignorancje i nieudolność to przyklepie to Wisła ma mocniejsza karte przetargową przy ewentualnych represjach z UEFA...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.06.2010, 18:27
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Różnica jest ogromna bo ten gość słynie z tego że goli nie strzela.1 gol będąc rezerwowym w 4 lidze hiszpańskiej to jego cały wyczyn w karierze.Tak więc jak ma 19 lat to można popatrzeć na to co prezentuje na testach , jak ma 25 to wiadomo że to poroniony pomysł go zatrudniać.

A co do sfałszowanych papierów to pewnie jest to prawie niewykonalne by tego dowieść
A podejrzenia że coś z nim jest nie tak są nie pozbawione sensu - mam nadzieje że w klubie o tym wiedzą i mają świadomość że być może nie jest to 19 a 25 latek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.06.2010, 18:41
Cieszę się że Żurawski przyszedł do Wisły. Pomijam stronę marketingową o której wielu pisało, ale sportowo też może to być dobry ruch. Oczywiście wolałbym "młodego" Żurawskiego czyli Sobiecha, ale i ten też nie jest zły. Wg mnie żeby ten transfer sportowo był dobry wystarczy żeby Żuraw strzelił w sezonie 10 goli w lidze i miał też około 10 asyst. Czyli żeby miał statystyki zbliżone do "leczącego" się Brożka. Oczywiście 10 bramek bez karnych
(10 goli strzelił też Sobiech czy Olszar)

To dla mnie warunek minimum dla Żurawia który powinien go spełnić. Inaczej będzie to kolejna wtopa, ale raczej na pewno tak nie będzie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2010, 21:30
Z tego wynika ze jutro kolejny zawodnik zostanie przedstawiony na konferecji, I teraz moje pytanie , Jovanic, Zurawski, Milinkovic (99%) i gdzie teraz wszyscy ktorzy lamentowali ze nie bd wzmocnien
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2010, 21:33
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...acja,id,t.html
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.06.2010, 21:34
chłopaki czekamy na zawodników w koszulkach zaprezentowanych a nie że prawie podpisał że jest dogadany dopóki nie ma chłopa z koszulką w rękach wszystko jest możliwe!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2010, 21:37
Dobra, wystarczy juz z tymi linkami, wszedzie to samo.. tak, wiemy, jutro ma byc zaprezentowany zawodnik, nie musicie wklejac 10 linkow o tej samej tresci.. nic nowego nie wymyslicie, a wiec do jutra, a teraz idzcie sobie obejrzec jakis film dla rozluznienia i lulu ..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.06.2010, 21:38
Cfaniak napisał(a):Wyświetl post
, Milinkovic (99%) i gdzie teraz wszyscy ktorzy lamentowali ze nie bd wzmocnien
plotka plotka , ale oboło mi sie o oczy ze Milinkovic ma iść jednak do Athletic Bilbao ( nie mam nic na potwierdzenie tej informacji ) , wydaje mi się to mało prawdopodobne , ale jednak wszystkie media opieraja się wyłacznie na tym że pomocnik Koszyc nie uczestniczy w zgrupowaniu tego zespołu . To troche za mało aby od razu wnioskować że trafi akurat do Wisły . Takimi zawodnikami interesują się dziesiątki klubów . Warto poczekac na ostateczną informacje , bo takich 99% transferów bylo już w Wiśle dziesiątki .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.06.2010 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 28.06.2010, 21:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
plotka plotka , ale oboło mi sie o oczy ze Milinkovic ma iść jednak do Athletic Bilbao ( nie mam nic na potwierdzenie tej informacji )
dzisiaj podczas transmisji z konferencji na czacie ktoś się podszywając pod zbymaka albo maci0sa to napisał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów